Jump to content
Naimisiin.info

Kaasoksipyynnin peruuttaminen? (yhdistetty)


Tiinazku

Recommended Posts

Heipä hei morsmaikut ja vaikka muutkin ;)

Semmosta kyselisin.neuvoja ennenkaikkea..kun on nyt tämmöinen tilanne: Pyysin kaasokseni lapsuuden ystävääni jonka kanssa olemme vieläkin ystäviä (enemmänkin näennäisesti). Tämä tuleva kaasoni(?) on minulle katkera joka asiasta,ja uskokaa pois,ihan joka asiasta. Kun tulin raskaaksi,yhteydepito loppui ja vasta loppuajasta hän alkoi uudelleen pitää yhteyttä, ostimme oman asunnon, yhteydenpito loppui taas... jne jne.. No nyt tuli mitta täyteen! NImittäin...olin sopinut morsiusliikkeen kanssa tulevani kokeilemaan häääpukuani se ja se päivä, jonka olin myös ilmoittanut kaasolleni ja hän oli siis mukaani tulossa. No nyt soitin ja varmistin asiaa hän olikin varannut ryyppyviikonlopun hiihtokeskukseen juuri täksi ko. (sovitus siis lauantaINA)viikonlopuksi >:( >:(, ja nuivasti pyysi minuakin muun porukan mukaan(mukaan EHKÄ kuulema vielä mahtuu yksi eli minä). NO en ole menossa... oli kuulemma unohtanut sen sovituksen vaikka aijemmin sanoi laittaneensa kalenteriin sen eikä hän ikinä tee mitään suunnitelma ilman kalenteriin katsomatta. Joten kuhan vain halus lähteä sinne ja keksi selityksen et oli mukamas unohtanut...

NO nyt mulla sitten ottaa nuppiin niin rankasti tuo kaason käytös ja hänen yleinen katkeruus minua ja elämääni kohtaan ja hänen ainainen "kilpailu" kanssani, että ajattelin perua sen kaasonkutsun. Minulla nimittäin on ystäviä jotka huutaen tulisivat kaasokseni ja tottakai haluan rinnalleni ystävän joka on aidosti onnellinen puolestani.

Kutsuja kun suunniteltiin, pyysin tältä ideoita hän totesi: No onhan mulla mutta enhän mie niitä sulle sano. Niinpä niin...vaikkeivät ole edes menossa naimisiin. ::)

Joten auttakaas  nyt minua.. MIten ihmeessä tälle kerron että peruisin sen kutsun ilman että lopullisesti välejä rikon, muuten se ei haittaisikaan koska tuollaista ystävää en tarvitsisi, mutta hän on myös lapseni kummi niin en haluaisi sitä yhteydenpitoa lakkauttaa..

Tämä asia ahdistaa todella ja vie vähän intoa koko häistä. Ymmärrätte varmaan.. Ja sekin on tullut selväksi että hänen oma pukunsa etsiminen on hälle tärkeämpää kui minun hääpukuni.. Inhottavaa.. :-/ :-/

Link to comment
Share on other sites

Tiedän tunteen..

Hääpäivä on sinun päiväsi. Jos tunnet että joku asia tulee varmasti vaivaamaan sinua ennen häitä/häissä,selvitä se ettei se jää sitten vaivaamaan loppuiäksi.

Voit kauniisti sanoa että sinusta tuntuu että kaasollasi on niin paljon tekemistä niin et halua häntä tällä kaason tehtävällä enään rasittaa. Jos tulee vastaväitteitä voit myös sanoa että häät ovat todella stressaava asia ja toivot saavasi avuksesi jonkun jota ne kiinnostaa ja jonkun joka auttaa sinua tehtävissäsi.

Link to comment
Share on other sites

^ Olen aivan samaa mieltä. On itsellekin kurjaa kun ei saa kaasolta sitä apua ja tukea jota toivoisi saavansa. Parempi että otat asian puheeksi äläkä itse hermostu vaikka ystäväsi hermostuisi. Ystäväsi kyllä saattaa olla katkera kaason roolinsa peruuttamisesta, mutta tuskin se hänen maailmaansa kaataa. Minäkin käyttäisin jo noita RouvaN:n mainitsemia perusteluja, ne ovat neutraalisti ilmaistuja ja lisäksi aivan totta.

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä, kun edelliset.

Painottasin tuota varsinkin, että itse pysyt rauhallisena. Kaverisi kuullostaa jotenkin siltä, että hän voisi hikeentyä. Mutta kun hillitset itsesi, niin selviydyt tilanteesta "voittajana"..

Tulehan sitten kertomaan meille, kuinka kävi!

Link to comment
Share on other sites

Oi, kuulostaa toisaalta kovin tutulta, mutta toisaalta niin erilaiselta. Itsellä siis on samoja tuntemuksia kaason "peruuttamisesta". Tosin ne ei johdu siitä että kaasot olisivat jotenkin katkeria, vaan asiat johtuvat siitä että yhteistä aikaa ei millään meinaa löytyä. Minulla on siis kaksi kaasoa ja häät tammikuussa. Ennen häitä on 3!!! viikonloppua sellaisia jotka kävisivät kummankin kaason aikatauluihin ja toinen kaasoista toivoo että tavataan viikolla ja toinen viikonloppuisin! Miten ihmeessä mä saan kaiken onnistumaan heidän kanssaan?

No onneksi kaasot ovat halukkaita auttamaan ja ovat hyviä ystäviäni, ainoana ongelmana tosiaan on tuo aikataulu.

Link to comment
Share on other sites

Ajattelin vielä lisätä että tosiaan vaikka kaaso olisi häissä aivan enkeli niin se ei ihan kaikkea korvaa..

Itse jouduin jopa tappelemaan kaasojen huivien väristä (jota joutuivat käyttämään vaik kirkossa ja jotka minä kustansin)..Oli tosi kurja että siinä kaiken häästressin keskellä joutui miettimään kaverisuhteita ja kaasot tekivät mun päivästään itsensä laisen.

Kannustan vaalimaan omaa mielipidettä! Itseäni kaduttaa ne monet itkut joita kaasot minulle aiheuttivat. Jos nyt saisin päättää erottaisin kaasoni ja valitsisin ihmisen joka haluaa minun parasta ja vaalii vain ja ainoastaan sitä (harmi vain että hän oli sulhasena  ;))

Link to comment
Share on other sites

No mä esitän nyt eriävän mielipiteen. Miksi morsiamen puvun pitäisi olla erityisen tärkeä kaasolle? Morsiamen yllehän se tulee...

Siis toki on kivaa, jos kaaso pääsee mukaan sovittamaan, mutta en mä ainakaan kehdannut vaatimalla vaatia sitä - ilmoitin päivän kun olin menossa ja jos kaasot ehtisivät tai halusivat tulla niin sitten tulivat tai jättivät tulematta. Jos sulle on erityisen tärkeää se, että kaaso on mukana puvun sovittamisessa niin eikö olisi helpompaa sopia joku toinen päivä, joka käy molemmille? Jos tuo reissu on jo maksettu niin sen peruminen voi olla vähän hankalaa. Kyllä mä varsin hyvin ymmärrän, miksi jollekulle viikonloppumatka kavereiden kanssa menee sen ohi, että käy katselemassa kun kaveri sovittaa morsiuspukuja. Vaikka jokaiselle morsiamelle ne omat häät ovat tärkeät niin kaasolla on se omakin elämä elettävänä.

Voisitko pyytää vaikka toisenkin kaason? Omasta mielestäni on vähän lapsellista perua koko homma tuollaisen takia, varsinkin kun kyseessä voi olla vain vahinko. Useammasta kaasosta on myös se etu, että hommat eivät kasaudu liiaksi vain yhden ihmisen niskaan. Tai sitten kysyt, haluaako tämä ihminen oikeasti olla kaasosi?

Joskus vaan vähän kauhistuttaa kun tuntuu, että kaason ja morsiamen väleissä on kysymys enemmänkin työ- kuin kaverisuhteesta.

Link to comment
Share on other sites

Kähmäräpälä: hyvä pointti. Mutta miksi kaaso ei ilmoittanut ajoissa, että on menoa tuona viikonloppuna? Siinä kaaso on mielestäni tehnyt väärin.

Ja minä itse vakaasti toivon kaasoani mukaan sovitukseen, olen sitä mieltä että se kuuluu kaason tehtäviin.. Eikä omalla kaasollani ole kyllä mitään sitä vastaankaan, itse olen ollut hänen kaasonaan ja mukana sovituksessa..  :)

Link to comment
Share on other sites

Noniin pääsimpäs vihdoin koneelle katsomaan mitä olitte kirjoitelleet..

Tosiaan, ei se minulle tärkeintä ole että kaaso pääsisi kanssani pukua sovittelemaan, vaan se hänen yleinen käytös,tuo puvun sovitukseen mukaantulon peruuttaminen oli vain piste i:n päälle. Ja kuten joku totesi, kaasoni on hieman "lapsellinen" minunnkin mielestäni. Tuo hänen kilpailuasenteensa on alkanut jo ollessamme pieniä,ja harmikseni jatkuu näemmä koko elämämme ajan. Aina kun minä teen jotain,esim.menen naimisiin,hän totaa "ettei meillä ole kiirettä", saan lapsen "ei meillä ole kiirettä" jne jne... vaikka mekin yhdessä mieheni kanssa oltu liki 6vuotta hän aina jaksaa mainita tuosta "heillä ei kiirettä" joka kanssa vähän aina latistaa..

Olen tässä miettinyt ja tullut iihen tulokseen että paras var´maan pyytää myös toinen kaaso, jotta tiedän että edes hän on onnellinen puolestasi seistessään kanssamme alttarilla. Jos perun tämän ko.henkilöän kaasokutsun hän lopettaa yhteydenpidon täysin kummilapseensa, jota taas en halua. En halua tämän vaikuttavan myös lapseeni.

Ja niin...tämä toinen kaaso lähtee nyt kanssani sovittamaan pukua,koska minusta on mukavaa kun on edes joku joka sanoo suoraan onko se hyvä ja milelipiteensä muutenkin.

Kiitos kaikille vastanneille!

Link to comment
Share on other sites

Kähmäräpälä: hyvä pointti. Mutta miksi kaaso ei ilmoittanut ajoissa, että on menoa tuona viikonloppuna? Siinä kaaso on mielestäni tehnyt väärin.

Kenties kyseessä on silkka inhimillinen erehdys? Näitähän sattuu itse kullekin (oma ystäväni buukkasi vahingossa keväällä matkan poikaystävänsä luokse Saksaan kun meidän piti tulla hänen luokseen majoittumaan Naisten Kymppiä varten ja viettämään viikonloppua muutenkin - ja huomasi tämän vasta siinä vaiheessa kun suurin osa porukasta oli jo maksanut ilmoittautumismaksut sun muut).

Mutta hyvä, että tilanne on ratkennut ainakin jossain määrin ja toivottavasti toisesta kaasosta on apua puvunostossa :) .

Link to comment
Share on other sites

Kinkkinen paikka, mutta onneksi keksit ratkaisun. Toki voi olla että kyseinen tyyppi aiheuttaa ongelmaa vielä ennen häitä uudestaankin, jos ei sitten tule järkiinsä ja tajua omaa hölmöä käytöstään. Mulla meinas tulla samanlainen tilanne. Olin miettinyt yhtä kaveria kaasoksi, ollaan oltu monta vuotta läheisiä ja yleensä tykätään nyhertää kaikkea yhdessä. Kun hän kuuli tulevista häistä, oli suhtautuminen vähän yllättynyttä. Ollaan oltu neljä vuotta yhdessä ja puhuttu lapsien hankinnastakin, joten ei pitäisi olla yllätys. No mietin että ehkä häntä vähän harmittaa kun oma pidempiaikainen suhde ei ole nyt siinä pisteessä, mutta hyvänä kaverina hän pääsee siitä yli. Mikään häihimme liittyvä ei kuitenkaan tunnu kiinnostavan, puheenaihe vaihtuu heti joksikin muuksi. Kerran olemme olleet hääpukuostoksilla yhdessä, hän oli krapulassa (olisi voinut kertoa etukäteen, olisimme voineet mennä toisena päivänä). Olin varmaan kolmatta pukua sovittamassa kun hän rupesi nuokkumaan tuolissa, että niin paljon kiinnosti! Pyysin kaasokseni toisen kaverini ja olen siitä päätöksestä ikionnellinen..onneksi en hätäillyt pyynnön kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minulla on kaasoina pikkusisko ja melko "uusi", mutta todella hyvä ystävä. Toista kaasoa miettiessäni kävi mielessä eräs pidempiaikainen ystäväni, jonka kanssa jossain vaiheessa olimme kuin ne kuuluisat paita&peppu, mutta joka tuntuu vähän samaan tapaan jotenkin kitkerältä minun elämääni kohtaan kuin tuo Tiinazkun ystävä. Kuvittelin mielessäni ne halventavat, vitseiksi naamioidut heitot joita saisin suunnittelun ja juhlan aikana kuunnella, ja päätin että ei missään nimessä. Päätöksentekoon meni noin kaksi minuuttia  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Guest Minä vain

Voi hemmetin 16.

Pyysin kaasokseni kahta parasta ystävääni. Tai niin ainakin luulin pyytäväni. Toinen ystäväni soittelee minulle monta kertaa viikossa ja nähdäänkin usein. Mutta toinen..noh. Minä en halua hänen miestään häihimme,koska hän on tuonut niin paljon pahaa elämäämme ja koko minun sukuni ei hänestä pidä. Nyt tuleva kaasoni ei ole pitänyt minuun moneen viikkoon mitään yhteyttä ja muutenkin tunnun olevan hänelle vain varakaveri paremman puutteessa. Jos muut eivät kerkeä,niin minä sitten. Hän vietti häitään kaksi vuotta sitten ja minä en ollut kaasona. Enkä kelvannut edes esikoiselleen kummiksi,vaan hän valitsi jonkun puolitutun minun sijastani. Tuosta hieman loukkaannuin,vaikka sehän on heidän oma asiansa.

Sitten menin puolivahingossa humalassa pyytämään tätä ihmistä kaasokseni :/ Alkoi samantien kaduttaa ja nyt kaduttaa vielä enemmän. Miten hoidan tilanteen? Minun olisi pitänyt pyytää lapsuudenaikaista kaveriani kaasokseni ja haluan häntä oikeasti pyytää,mutta en kuitenkaan halua kolmea kaasoa. Enkä halua menettää välejäni tähänkään kaveriin kokonaan,vaan haluan hänet häihini (jos nyt edes tulee ilman miestään). Mitä teen? Miten voin selittää perumisen? Hän on jo vielä kerennyt kertoa siitä kaikille ja oli jopa yhden päivän innoissaan asiasta <_<

Link to comment
Share on other sites

Pyysin kaasokseni kahta parasta ystävääni.

....

Sitten menin puolivahingossa humalassa pyytämään tätä ihmistä kaasokseni :/

En oikein ymmärtänyt, siis onko kyseessä toinen parhaista ystävistäsi vai ei?

Itse en varmaan oikein kehtaisi "peruuttaa" kaasokutsuakaan... Pyydä ihmeessä lapsuudenystävääsi, mitä väliä vaikka sinulla olisi kolme kaasoa? Eihän tämän yhden kaason tarvitse niin aktiivisesti olla jutuissa mukana, jos sinusta tuntuu, ettei hän itsekään ole teidän häistänne niin kiinnostunut.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa aivan hirveältä toi teidän asenne kaasoihin. Järkyttävää hyväksikäyttöä odottaa ja olettaa, että jotakuta voisi vapaasti työllistää tuntikausia/ viikkokausia/ kuukausia omien häiden parissa. Omasta mielestäni kaasous on nimellinen kunnia, hän on enemmänkin seuraneiti hääpäivän aikana. Eli pelkästään hääpäivänä toivoisin saavani apua pukeutumisessa, matkaseuraa kirkkoon ja alttarille kimpun pitäjän.

Eipä ihme että kaverisuhteet kärsii! Minä hoidan sulhasen kanssa kaikki järjestelyt itse ja kaasona toimiva sisareni on juuri tuollainen hääpäivän henkinen tuki. Haloo! Stupid girls...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest insku

köh.. täytyy tähän väliin kommentoida, että itse en ainakaan todellakaan aio työllistää kaasoja oikein mitenkään. kunhan ovat tukena hääpäivänä, ja jos haluavat niin voivat järjestää polttarit. ei siis mitään askarteluruljansseja tiedossa, ehei. ja itse en kuitenkaan ole mikään bridezilla, joten voin ihan hyvin mielin sanoa että pääsevät helpolla :)

Link to comment
Share on other sites

samoin täällä, en oo "orjuuttanu" mitenkää. tueksi ja avuksi hääpäivänä haluan :-X <Edit. Oletaen tietysti että jaksaa apuna olla tai ettei poksahda ennen sitä :D

ja hän on vielä kaiken lisäksi raskaana, tällä hetkellä 36 viikoilla niin saa rauhassa olla mahansa kanssa :rolleyes:

Edited by m.a.n.z.i.c.c.a
Link to comment
Share on other sites

Poistin tämänkin viestin, mutta kerron opettavaisen tarinan:

Olin pyytänyt kihlautuessani kaasoksi hyvää ystävääni jo kymmenen vuoden ajalta. Tilanne kuitenkin muuttui sen verran, että piti harkita asiaa uudellee nyt, kun asia käy ajankohtaiseksi. Noh... Minäpä asiaa haudoin ja panikoin. Olin ihan varma, että joku tässä vetää herneen nenään jne. Kerroin nyt sitten suoraan tuolle ystävälleni tulleeni toisiin aatoksiin. Ei se mitään. Ollaan edelleen ystäviä! Hän tietää kyllä tilanteen yhtä hyvin kuin minäkin ja turhaan jännitin... Että sitä ossaa olla tyhmä.

Edited by jonnavaa
Link to comment
Share on other sites

Guest Rog3r

No jos haluat olla oikein selväkielinen sanot yksinkertaisesti, olen päättänyt, että sinä et ole minun kaasoni, pyydän jotain toista. Muuta ei varmastikaan tarvita, tyyliin "löydän kyllä jonkun toisenkin", "en halua vaivata sinua näillä"...

Link to comment
Share on other sites

No jos haluat olla oikein selväkielinen sanot yksinkertaisesti, olen päättänyt, että sinä et ole minun kaasoni, pyydän jotain toista. Muuta ei varmastikaan tarvita, tyyliin "löydän kyllä jonkun toisenkin", "en halua vaivata sinua näillä"...

Jep. Se tässä taitaa olla edessä. Täytyy vaan keräillä voimia... Sitä kai täältä olen etsimässä :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...