sproket

kysymyksiä naimisiin menosta Yhdysvalloissa

7 posts in this topic

Hei,

 

Olemme mieheni kanssa suunnittelemassa naimisiin menoa Yhdysvalloissa. Mieheni saa naimisiin menon sun muun kuulostamaan niin kamalan helpolta, mutta minua hieman epäilyttää tämä "helppous". Olisin kiitollinen avusta.

 

Jos menen ensi keväänä Yhdysvaltoihin tällä visa waiverilla, voidaanko mennä naimisiin Yhdysvalloissa ja vaihaa tämä viisumi. Waiverilla voin olla siellä sen 90 päivää, mutta jos menemme naimisiin viimeisen kuukauden aikana ja haemme viisumin vaihtoa, pitkittääkö se oleskeluaikaani vai pitääkö minun lentää Suomeen odottamaan päätöstä? 

 

Vai onko parempi, että menen fiancee viismilla? Mieheni täytyy todistaa varallisuutensa, että hän voi minut siellä elättää. Mutta mieheni on opiskelija (myös veteraani jos sillä on mitään merkitystä). Pitääkö tulot todistaa koko vuodelta, vai muutamalta kuukaudelta? 

 

Jotenkin hirveän vaikea löytää tietoa näistä asioista. Hän kovasti haluaisi minut Yhdysvaltoihin toukokuussa ja että menisimme kesällä naimisiin ja vain jäisin sitten sinne. Kuulostaa helpolta, mutta todellisuus ei taida sitten ihan mennä niin..?!

 

Kiitos avustanne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siirsin tänne koska, tältä osastolta löytyy varmasti infoa :)

 

t. mode

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa sproket! Turistiviisumilla Yhdysvaltoihin tulo ja naimisiinmeno on täysin laillista, mutta lain mukaan et saa jäädä maahan naimisiinmenon jälkeen vaan sinun pitää palata takaisin Suomeen ja anoa puolisoviisumia ja sitä kautta Green Cardia. Tai sitten voitte anoa nyt kihlattuviisumia ja sen saatuanne voit tulla Yhdysvaltoihin, mennä naimisiin, jäädä tänne ja odottaa täällä Green Cardia 

Kumpaakin näitä viisumeja varten on tosiaan ne tulorajat, ja muistaakseni niitä katsotaan viimeiseltä parilta vuodelta. Näissä voi käyttää myös ulkopuolista sponsoria jos poikaystäväsi tulot eivät riitä. Mikäli tulet tänne turistiviisumilla, menette naimisiin ja jäät tänne niin näin ei saisi siis laillisesti tehdä, joten periaatteessa et saisi tätä suunnitella. Jos et tätä ole suunnitellut (eli tietoisesti kierrät lakia) vaan näin vaan "käy" niin voit jäädä maahan ja anoa statuksen muutosta täältä käsin. Silloin pitää pystyä todistamaan käsittääkseni myös se, että ette ole näin suunnitelleet kiertää lakia ja tarkoituksenanne ei ollut että jäisit suoraan maahan.

 

Inhottavan vaikeiksi, pitkiksi ja kalliiksi projekteiksi nämä viisumit on tehty ja silloin aluksi varsinkin tuntuu tosi hurjalta ne miljoonat säännöt ja papereiden täyttämiset ja kuukausien odottamiset, mutta siitä selviää hengissä (vaikka ei aina siltä tuntuisi).

Lisätietoja kannattaa käydä kaivelemassa sellaiselta forumilta kuin Visajourney. Saitilta löytyy myös tosi hyvät ohjeet ja kohtalotovereita. Tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi. Tuosta oli jo paljon apua! Osaisitko vielä kertoa, kuinka kauan työluvan saamisessa kestää naimisiin menon jälkeen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sproket; me mentiin naimisiin elokuun puolivälissä, AOS laitettiin postiin lokakuun alussa. Eilen on laitettu työlupa tuotantoon, pitäisi tulla 30 päivän kuluessa. eli 2-3kk on kestäny mun kohdalla. Niin ja mä tosiaan tulin k1-visumilla. Meillä oli todistaa tulot vaan vuodelta, koska mies oli ennen sitä työttömänä/koulussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin. Näinhän siinä kävi kuin uumoilin, että se ukko otti ja kosas joulun alla ja viisumi hakemus laitettiin tammikuun alussa. Eilen (3.2) tuli viesti, että ovat saaneet hakemuksen ja käsittely on nyt alkanut. Kuinkas kauan tässä nyt sitten menisi? Uskallanko sanoa, että toukokuussa tai viimestään kesäkuussa lentäsin jo rapakon taakse?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän noissa tahtoo se 6-8 kuukautta ainakin mennä... Joskus tuurilla vähän nopeammin, ja myös paperien valmisteleminen etukäteen auttaa tota tahtia. Näin esimerkkinä voin siis sanoa että meiltä lähti hakemus California Service Centeriin ihan toukokuun alussa, ja paperit saapuivat Suomeen suurlähetystöön ihan lokakuun loppupuolella, eli sillä välillä hurahti se viitisen kuukautta. Sen jälkeen piti säätää kaikki lääkärit ja ne Affidavit of Support -härpäkkeet, joihin hurahtikin paljon enemmän aikaa kuin oli tarkoitus koska appivanhemmat sekoili niiden papereiden kanssa... :D Haastattelu on nyt siis huomenna, eli yhteensä mennyt se 8 kuukautta jotakuinkin, mutta nopeamminkin olisi voinut tämän hoitaa jos olisi vähän paremmin varustautunut. Sanoisin että se 5-6 kuukautta on aika lailla se paras tapaus? Joten ihan ei kyllä touko-kesäkuuhun taida ehtiä, mutta heinäkuuhun tai elokuuhun voi jopa ehtiäkin. Kannattaa kuitenkin ehkä varautua siihen kahdeksan kuukauden paikkeille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now