paulakristiina

Sormuspojat ja -tytöt

12 viestiä aiheessa

Kysymykseni kuuluu siis: Mitä sormuspojan tulee tehdä?

Viekö hän sormuksen parille, bestmanille vai papille?

Seisooko hän seremonian ajan edessä vai istuu penkissä?

Tuleekö hän käytävää pitkin morsiustyttöjen kanssa vai nouseeko vain penkistään tuomaan sormuksen?

En ole nähnyt tätä perinnettä livenä, joten organisointi on vähän hakusessa..

Kiitos jo etukäteen vastanneille:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen nähnyt sellaisen version, että sormuspoika käveli morsiustyttöjen kanssa hääparin perässä. Tytöt menivät istumaan penkkiin, mutta poika seisomaan alttarin sivustalle bestmanin viereen. Sormuksen poika kuljetti sitten tyynyllä papille, kun pappi sitä pyysi. Tässä tapauksessa poika oli kahdeksan vuotias ja hoiti hommansa mallikkaasti. En tiedä, miten muilla homma on hoidettu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu tietysti hyvin paljon sormuspojan iästä, kuinka kannattaa järjestää. Meillä oma poikamme tuo sormuksen, hän on 5 v. Joten ei varmasti jaksa seisoskella missään toimituksen aikana, ja istuukin sitten mummun vieressä eturivissä, ja tuo sormuksen isälleen sitä pyydetäessä (mummo sanoo hänelle, milloin on aika). Isä sitten irrottaan sormuksen ja ojentaa papille. Näin tehtiin myös tulevan mieheni siskon häissä, kun sormuspoika oli pieni (3v).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä poika häitten aikaa 2,5v ja hän kävelee mummon luo istumaan ja kun sormuksia pyydetään vie hän iskälle taikka iskä hakee (papille en usko hänen uskaltavan viedä niitä :D)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä miehen kummipoika oli sormustenkantajana ja käveli meidän edellä alttarille ja sen jälkeen seisoi meidän takana, otettiin sormukset tyynyltä... Poika oli 7v ja kaikki toimi tosi hyvin, vaikka poika puhui vain englantia ja ennen sormusten antoa asia oli ruotsiksi, mutta hyvin se toimi kuitenkin... Ja poika oli ylpeä kun sai toimia niin tärkeässä tehtävässä kummisedän häissä... :grin::-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä 7v-kummipoikani käveli isäni ja minun edellä käytävällä ja jatkoi matkaansa bestmanin luokse jääden seisomaan bestmanin viereen. Sulhaspoika piteli sormusta tyynyllä kunnes tuli hetki luovuttaa se bestmanille, joka taas toi sen papille. Pelattiin varman päälle ja olin solminut sormuksen tyynyyn kiinni, onneksi.. Me emme asiaa huomanneet, mutta kummipojaltani oli tyyny luistanut käsistä, tosin oli saanut kopin ennen maahan putoamista;) Siinähän olisi etsitty sormusta sitten vihkiryijystä :grin: Sormuspoika oli todella otettu tehtävästään :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Papille :) (Tarvittaessa avustajien = bestmanien auttamana)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voiko sormuksenkantajan virkaa toimittaa myös morsiustyttö vai onko se aina sormuspoika?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkä ikäisen lapsen uskaltaisitte ottaa sormuspojaksi? Itsellä ajatus antaa tehtävä pienimmälle ja istuttaa kaikki lapset (5 kappaletta :D) omaan irtotuoleista tehtyyn riviinsä odottamaan tehtäviään etummaisten penkkien eteen. Siis selkeästi lapset lähempänä meitä kuin vieraita osana tätä perheen omaa juhlaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei, onko kellään kokemusta sormuspoikien ja -tyttöjen (siis noin 3-5v) mukanaolosta vihkimisseremoniassa? Meillä on monikulttuuriset häät (suomessa) tulossa, ja sulhasen kotimaassa nämä pikku apurit tuovat sormukset :) ei osannut kuitenkaan tarkemmin mulle kertoa, miten homma käytännössä hoidetaan.

 

Ilmeisesti kuitenkin ko. kohdassa seremoniaa parin ollessa alttarilla, lasten vanhemmat lähettäisivät lapset kävelemään käytävää ovelta alttarille morsiusparin luo, ja mahdollisesti musiikin saattelemana. Mielellämme miksattaisiin eri perinteitä vihkimiseen, ja jotenkin tuotaisiin tämä perinne mukaan, sikäli kun se on mahdollista.

 

Onko kellään kokemuksia tai vinkkejä? Mietityttää, jos lapsia alkaa ujostuttaa - tosin molemmat ovat yleensä tosi rohkeita ja reippaita. Tai sitten toinen ääripää, jos he alkavatkin juosta ympäri kirkkoa.... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään