Bloh

Pienet iltahäät (mökissä?)

9 posts in this topic

Nyt tartteisi ideoita tai jotain... mieli tekisi kohta perua koko häät kun tuntuu menevän nii vaikeaksi ja ennenkaikkea, kalliiksi..

 

Meille on varattu kirkkovihkiminen klo.16. Vihkimiseen tulee vanhempia vieraita, joten tarkoitus olisi alkuilta viettää "ihmisiksi" ja sitten myöhemmin illasta ottaa vapaammin ja nauttia alkoholijuomia kavereiden ja sisaruksien seurassa.

Vieraita on ajateltu 30 aikuista ja 10 lasta, illaksi myös 30 aikuista, tosin hieman eri kokoonpanolla.

 

Mielipiteitä, jos jätetään ruokailu kokonaan pois? Kirkon jälkeen olisi vaan jotain pientä suolaista, kakku, malja ja kahvit?

 

Alunperin suunniteltiin ruokailua mutta maksaa enemmän ja tarvitsee isomman tilan + ruvettiin miettimään että meneekö liian myöhäiseksi sitten, kun osa vieraista kutsutaan vasta illaksi-illaksi..

 

Paikaksi sitten mietittiin ihan perus (isompaa) mökkiä, miten teidän mielestä/kokemuksesta sellaisessa voi järjestää napostelu-kahvituksen? Ulos ei tulla laittamaan mitään, en ota riskiä että tuleekin vettä niin kaikki suunnitellaan sisätiloihin..

 

Ja miten sitten jos löydetään hyvä mökki, onko hölmöä tuollaiseen vapaampaan juhlaan hommata hienot puvut ja pyytää vieraitakin pukeutumaan pukuihin?

Haluisin morsiuspuvun mutta sitten tuntuu vähän hölmöltä hommata jos ei ole ihan "oikeat" häät...

Millaista ohjelmaa tuollaiseen tilaisuuteen voisi järjestää??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on juhlapaikaksi vuokrattu mökki ja koko juhla tapahtuu siellä. Vihkiminen luultavasti on maistraatissa jo aiemmin, ellei sitten neuvotella sitä juhlapaikalle, joka tosin maksaa lisää.

Miksipä mökillä ei voisi olla pukeutunut hienommin? :) Minä ainakin laitan oman pukuni ja toivon vieraidenkin ilmaantuvan siisteissä kamppeissa (ei tarvitse yksin hienostella :D

 

Meillä tulee olemaan jonkinlainen "oikea ruoka" päivällä. Jokin helppo joka ei vaadi enää suuria ponnisteluja juhlapaikalla. Sen lisäksi jotain suolaisia kakkuja/piirakoita joita voi olla tarjolla pitkin iltaa. Makeita tarjottavia unohtamatta. Ja varmaan varataan vielä jotain iltapalaa, jos juhlat venyy kovinkin myöhään. Esim. jotain helppoa grillailtavaa :)

 

Ei olla kumpikaan kovin hääihmisiä joten ohjelmaa ei ole juurikaan suunniteltu vapaan seurustelun ja ruoan lisäksi. Myös sauna lämpeää illalla ja halukkaat saavat siellä käydä. Hääleikit ei innosta, mutta ehkä jotain mölkkyä tai muita pihapelejä voisi harkita :D

Edited by Lidda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä itseasiassa muuttui hieman nuo suunnitelmat, löydettiin kahvitustila jonka vieressa hyvät maisemat jossa meidät sitten vihitään :)

Ja sitten kahvituksen jälkeen otettiin mökki samasta paikkaa missä sitten pidetään jatkot/bileet.

Mekonkin löysin, sellainen high-low mallinen joka on juhlava vihkiin mutta kuitenkin kevyt ja rento illaksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tuo mökki on niin hienoissa maisemissa, että haluan ottaa kuvatkin siellä joten vähän pakkokin olla "täydessä tällingissä" :) 

En sitten tiedä jos porukka saunoo, että vaihtaako silloin muuta päälle vai vetääkö vielä puvun niskaan. 

 

Astiat herättää vähän kysymyksiä kun mökillä kuitenkin ollaan ja tarkoitus on että saisi syödä pitkin iltaa. Kertikset tuntuu olevan ehdoton no no ja köyhyyden merkki (itse tosin olen sitä mieltä, että ei väliä mistä syö jos ruoka vain on hyvää) eikä mökillä ole mitään suurkeittiötä jossa tiskailla. Eli virallisempaan ruokailuun oikeat astiat (vuokrattuna) ja illaksi sitten vaikka kertiksiä niin ei tarvi huolehtia astioistaan tai olla tiskaamassa jatkuvasti? 

 

Meillä on katettu terassi ja toivon kovasti, että sää suosii ja voitaisiin olla enimmäkseen ulkona. 

 

Mulla on täyspitkä punainen vanhojentanssimekkona ostettu puku. Jos joku pitää hulluna, että liitelen se päällä tuolla mökillä ja rannassa niin pitäköön :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin, nyt kun olen vihdoin alkanut ymmärtää että ne on meidän juhlat ja saadaan tehdä just niinku halutaan, olen päättänyt että laitan just sen puvun minkä haluan! Ja tuo on sellainen mistä tykkään, ainakin kuvasta..toivottavasti myös päällä :)

 

Mökille jossa jatkot, aion etsiä sellaiset nätit kertakäyttölautaset ja boolille kertakäyttölasit, sanoo kuka tahansa mitä tahansa :D

Rentoa menoa niin mikäs sen rennompaa kuin kerttikset, kyllä varmasti teillekin sitten iltanapostelulle kävisi hyvin nätit kertakäyttöiset, kuitenkin rennolta juhlalta kuulostaa :) Oikealle ruualle sitten oikeat astiat.

 

Minäkin toivon että sää olisi hyvä, ei tartteisi pikkumökkiin ahtautua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teidän juhlat teidän tyylillä! :)  niin se kuuluu mennä, joten turha ressi pois!

 

Mökissä saa ihanat, kauniit ja rennot juhlat. Ja kutsutuille voi ilmoittaa että varaa jotain mukavaa päällepantavaa illaksi. Voi sitli pukeutua kauniisti, kunhan ottaa varavaatetta jne. vähän mukaan.

Suosittelen tekemään joko jotain ruokaista suuhunpantavaa, kuten piirakoita, voilepäkakkua, täytettyjä leipiä, lihapullia jne. runsaasti, ei tule nälkä. Tai sitten pyttipannua, kana/kasvis/lihapaellaa, mustaa makkaraa ja muusia, perunasalaattia ja makkaraa patongin kera ja jotain ihanaa pastasalaattia jne. 

Semmonen tulee oikeasti halvemmaksi kun tekee yhden kunnon (helpon ja maukkaan) ruuan ja illaksi vähemmän purtavaa tai makkaranpaistoa. 

Ja porukalla on maha täynnä niin jaksaa juhlia! :D

 

Kertakäyttöastioita löytyy tosi kauniitakin!  Tuo juhlavuutta jos semmosta kaipaa! Oikealle ruuallekin passaa mun mielestä kauniit kertisastiat esim täältä. http://www.juhlamaailma.fi/merkkipaivat/haat?categorytab=135

 

Kuitenkin astiat pitää tiskata. :)  Ainakin jos edes iltapalalle ostaa kertisastiat niin hommat helpottuu!

 

Ihanaa että teillä tulee tuollaiset häät. Itse voin ainakin vieraan näkökulmasta sanoa että tälläiset juhlat ovat justiinsa parhaita. Tärkeää on vaan muistaa ettei vieraille tule illalla kylmä. Monesti kesälläkin on näpit vähän kohmeessa jos on paljon ulkona. Pyytää vieraita varautumaan hyvin ja ottaa hyttysmyrkkyä mukaan niin JES! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös mökkihäät!:) Vihkiminen oli 1.4. ja hääjuhla on 9.8.

 

Mä kyllä pukeudun ihan häämekkooni ja mies hääpukuun eli parhaimpaa päälle. Me otetaan vielä ennen juhlaa hääpotretteja jne, niin pitää olla viimesen päälle.
Ja hääinfoon laitettiin teksti, josta tajuaa, että vieraidenkin pitää pukeutua aluksi juhlavasti ja loppuiltaa varten voi ottaa rennompaa vaatetta mukaan, kun ohjelmassa on saunomista, uimista, makkaranpaistoo/grillaamista jne...

Ja itsekin vedän loppuillasta ihan kollarit ja hupparin päälle. Itseasiassa mä teetätin mulle vaimoushupparin, joka on kiva pieni extra pukeutumiseen;

 

häähuppari1

 
Aluksi meillä on ihan perus hääruokailu pitopalvelun toimesta ja käytössä on kauniit astiat, lasit ja aseet. Loppuillan grillailuun ostettiin ihania vaaleanvihreitä Pirkka-kertiksiä ja meillä siis teemaväreinä on valkoinen ja limen-/omenanvihreä, joten sopii siinä mielessä tosi hyvin.
 
Ohjelma.. Hmm. Tätä ollaan mietitty. Luultavasti ruokailun, puheiden, saunomisen/uimisen/grillailun lisäksi ei kummempaa ohjelmaa ole. Ollaan ajateltu jonkinlainen häävisa tehdä taikka hääbingo. Mölkky ja muut pihapelit on ollut myös suunnitteilla, mutta saa nähdä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän vinkkiketjuja:

 

Mökkihäät  (somistuspuolella)

Kokemuksia mökkihäistä?

 

Kertakäyttöastiat häissä

Puiset kertakäyttöaterimet   :)

 

Kertakäyttöastiat sopii minusta mökille, ja on mielestäni hankalat vain, jos tarjolla on pihviä tmv. (välineet hajoaa tai leikkaa lautasenkin mukaan) tai keitto (lautanen pehmenee). Muovimukeista meillä juodaan ihan kotonakin, jos on paljon vieraita kylässä. Uusimmassa Satuhäät-jaksossa parilla oli muuten jotkut puiset itseveistetyt "levyt" mökkihäissä lautasina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hittolainen, meillähän vaihtui taas suunnitelmat.. meille varattu paikka menikin toisille, vissiin ei meidän pienet juhlat olleet niin tärkeät..

Joten näin 6vko ennen häitä aloitan taas suunnittelun uudestaan!

Onneksi isäni sai vuokrattua meille lomahuvilan joka on oikeasti hyvännäköinen niin on joku paikka.. Sitte nyt alkaa kyselemään paljonko maksaisi astioiden vuokraus tms..

Toisaalta ehkä mukavempi tällainen, on tilaa olla sisällä tai ulkona ja illalla voidaan vaikka mennä ulkoporeammeeseen lillumaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now