Sign in to follow this  
Followers 0
Nanshe

Puku jota lähdit etsimään vs. puku jonka valitsit

5 posts in this topic

Hääpuku tulee eroamaan tosi paljon siitä, minkälaisen alunperin luulin haluavani. Miten muilla?

 

Väri: ajattelin aluksi samppanjaa tai kultaa, mutta valkoiseen päädyin
Materiaali: toivoin mukaan ohutta silkkikerrosta, nyt on hienoa tekokuituista pitsiä 

Edited by Nanshe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun puku oli aikalailla sellainen, jonka alunperin luulin haluavani. Mielikuva perustui omaan vartalotyyppiin ja tyyliin (minkälaiset vaatteet olin jo kokenut hyviltä näyttävän).

 

Malli ja pituus: halusin pitkän puvun ja aidon merenneitomallin (siis pyllyä halaavan) ja sellaisen lopulta löysin. Kokeilin kyllä muitakin pitkiä malleja, mutta ei kolahtanut.

Väri: ei ollut niin tarkkaa, hain ivorya, taitettua valkoista yms. ja sellainen tuli (tiesin, ettei valkoinen sovi mun iholle ja värillinen puku ei käynyt mielessä)

Materiaali: ennen sovituskierrosta en tiennyt varmaksi muuta kuin, että en halua kokopitsiä tai kermakakkutylliä tms. - oma puku oli satiininen, jossa oli sitten ohut koristesifonki ja pitsikirjailu yläosassa.

Koristeet: en halunnut mitään liian eleetöntä tai yksinkertaista, vähän blingiä piti olla - omassa puvussa oli aikas paljon yksityiskohtia ja pieniä "timantteja". Sinänsä siis hieman erosi alkuperäisestä, että puvussa oli enemmän eri elementtejä (sifonki, kirjailu, timantit), kuin olin ajatellut.

 

Ainoa juttu, missä piti alkuperäisestä visiosta tinkiä oli olkaimettomuus. Halusin olkaimellisen (hihattoman kuitenkin) ja v-kaula-aukkoisen puvun, mutta sellaisen löytäminen osoittautui todella vaikeaksi, joten pukuni oli olkaimeton, koristeolkaimella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minullakin suunnitelmat muuttuivat aika paljon matkan varrella. Tarkemmin ajateltuna ei minulla ollut etukäteen kovin tarkkoja kriteereitä tai mielikuvaa siitä, millainen puvun pitäisi olla (paitsi täyspitkä ja edullinen), mutta etsintöjä aloitellessa listasin avuksi joitain asioita, joita en ainakaan halunnut puvussa olevan. Näitä olivat sydänpääntie ja merenneitomalli. Kuinka ollakaan, puku johon lopulta päädyin oli tuollainen puolimerenneito... :D Mutta sellaisista puolireiteen asti tiukoista, trumpettihelmaisista en vieläkään välittäisi.

Puvun etsintä oli kyllä melkoisen tuskaisaa! Morsiusliikkeiden tilausvalikoima oli aika lailla budjettini ulkopuolella ja minua viehätti muutenkin ajatus joko käytettynä ostetusta tai vintagepuvusta. Kerran kävin liikkeessä sovittamassa ja lisäksi sovitin useampaa käytettyä pukua häämessuilla. Mikään noista ei kuitenkaan tuntunut omalta. Sen jälkeen selailin paljon Etsyä ja yhdessä second hand -/vintageliikkeessä vierailin moneen otteeseen katsomassa pukuja kuitenkaan löytämättä oikein mitään sopivaa. Tässä vaiheessa mielikuvani pyörivät kuitenkin jo täysin jossain vintageviritelmissä. Lopulta päädyin kuitenkin ostamaan merkkipuvun käytettynä tori.fin kautta. Siinä oli juuri sellainen pitsiyläosa ja -helma, josta olin haaveillut, joten tältä osalta puku vastasi alkuperäistä visiota. En kuitenkaan ollut kuvitellut, että ihastuisin pukuun, jossa on kauttaaltaan pitsikoristeita ja lasihelmiä ym. "tilpehööriä". En vielä ensi kertaa sovittaessakaan ollut täysin varma puvusta, mutta onneksi päätin ostaa sen. Pukua tuli sovitettua useampaan kertaan ennen häitä ja ihastuin siihen joka kerralla enemmän. Hääpäivänä se oli täydellinen ja keräsi paljon kehuja vierailta. Ja näyttäähän se kauniilta kuvissakin! :girl_sigh:     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on aika lailla sellainen mekko, kuin halusinkin. Fiftarityylinen kellohame, puoleen sääreen. En halunnut missään nimessä valkoista, tämä mun mekko onkin hopean värinen. Aluksi olin ajatellut tuota tyyliä, mutta pitsimekkoa, oma mekko on satiinia.

En kierrellyt yhtään morsiuspukuliikkeitä vaan löysin omani verkkokaupasta ja vieläpä poistuvana tuotteena, eli halvalla lähti. Ideoita olin etsinyt Googlen kuvahaulla sekä Pinterestistä. Vähän kyllä harmittaa, ettei tullut kierreltyä, mutta lähinnä siitä näkökulmasta, että se jäi tekemättä. En usko, että olisin löytänyt parempaa mekkoa, jos olisin käynyt vaikka kymmenessä liikkeessä sovittamassa pukuja. :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oikein ollut visiota kun lähdin sovittelemaan. Ainoa mitä tiesin oli, että en halunnut merenneitomallia enkä pitsiä. Mites sitten kävikään, mukaan lähti kokopitsinen merenneitopuku. Tuntuu kyllä hassulta että mieli muuttui aivan täysin! Niin vaan kävi kun se täydellinen puku tuli vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0