Sign in to follow this  
Followers 0
Tinskuli

Puheet?

6 posts in this topic

Ketkä perinteisesti pitää puheen hääjuhlassa? Ketkä teidän hässä piti/pitää puheen?

Sulhasesta lähtien meidän hääväki on sellaista, että eivät suurin surminkaan haluaisi puhua, niin pähkäilen mitä pitäisi tehdä :unsure: Itse voisin pitää jonkunmoisen puheen, samoin isäni, kummisetäni ja ehkä kaasoni, mutta sulhasen puolelta ei varmaan kukaan uskalla astua sellaisiin parrasvaloihin - antaako se sitten hölmön vaikutelman, jos morsiamen puoli vaan puhuu, ikään kuin sulhasen puoli ei olisi ollenkaan innoissaan näistä häistä?! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tietenkään tarvitse pitää puheita jos ei halua :) Puheet ovat parhaimmillaan todella viihdyttäviä, mutta monen vieraan mielestä ne saattavat myös olla tylsin osa koko juhlaa. Onko teillä jotain muuta ohjelmaa, jonka juontaminen tai sisältö välittäisi tuon innostumisen vieraille?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei oikestaan tuu mitään ohjelmaa, siinä vaan ruuan ja kahvien välissä olis kiva, jos joku sanois jotain :) Enkä tosiaan tarkota mitään paatoksellista pitkää monologia, mutta jos vähän jotain hauskaa sais kerrottua. Täytyy vielä miettiä. Sulhasen into tässä viime viikkojen aikana on kyllä noussu niin monenteen potenssiin, että tiedä vielä vaikka itekin innostuis puheen pitämisestä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos morsiamen puolelta useat ihmiset puhuu, on ehkä hassua jos sulhasen puolelta kukaan ei puhu. Toisaalta mieluummin on puhumatta kuin puhuu vasten tahtoaan. Vastaavassa tilanteessa rajaisin puheet ehkä kahteen, todennäköisesti morsiamen isään ja kaasoon. En tiedä, miten teillä on tapana juhlia, mutta itse vieraana kokisin neljäkin puhetta liiaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä, ketkä perinteisesti puhuvat häissä, mutta useimmiten varmasti morsiusparin vanhemmat (yksin, yhdessä, jotain muuta) ja sitten bm/kaaso. Tai näin ainakin niissä häissä, missä itse olen ollut vieraana. On ehkä hassua jos vain toiselta puolelta tulee puheita, mutta onko sillä loppujen lopuksi väliä? Jos puheissa otetaan kuitenkin sulhanen isosti mukaan, ettei puheet koske pelkästään morsianta, ei mitään ongelmaa varmaan olisi. Samaa mieltä kuin edellinen siitä, että kannattaako puheita olla niin paljoa. Tai jos ne onnistuisi sijoittelemaan niin, ettei kuunnella neljää puhetta peräkkäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut häissä joissa ei ole ollenkaan puheita - ja häissä joissa vain puhuttiin jatkuvasti. Ehkä isompi yllätys oli se ettei kukaan puhunut, mutta kuten täällä onkin todettu - ketään ei voi pakottaa puhumaan.
Omissa häissä odottaisin ainakin isäni pitävän puheen ja todennäköisesti sulhasen äidin. Muista en osaa sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0