Jump to content
Naimisiin.info

Oulun seutu


Hilla_78

Recommended Posts

Apua kaivataan!

Meillä on tulossa pikahäät Raahessa toukokuun lopulle, mutta missä? Tietääkö kukaan kivoja paikkoja Raahesta tai lähistöltä? AO 200:n rantahuvila ja sauna on varattuna odotetusti koko toukokuun, samoin pattijoen veteraanimaja. Olisko kenelläkään siis tiedossa jotain mukavaa, pienelle porukalle (max 25hlö) soveltuvaa juhlapaikkaa? Vaatimukset ei niin kovin suuria ole, kunhan päästäis mukava juhla viettämään!  :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jossain aikaisemmassa viestissä moitittiin Laitasaaren seurojentalon oransseja muovituoleja.

Tietääkö joku mikä tilanne niiden kanssa nykyään on? Tämä kuva oli seurojentalon nettisivuilla

juhla1.jpg

Tuli mieleen, että onkohan tuo kuva otettu silloin, kun paikalla on ollu vuokratuolit...

Entä miten on sen keittiön laita? Onko siellä oikeasti vain yksi "kotikokoinen" hella?

Niin paljon kysymyksiä... ;)

Link to comment
Share on other sites

Pohjankruunu: Oletko kysynyt Lohenpyrstöä(toimii etenkin pienemmällä joukolla) tai Kreivinaikaa? Molemmat paikat kivoja! Taikka sitten Siikajoella, eli pienehkön ajomatkan päässä, on se Törmälän matkailumaatila, tykätty paikka. Olen kuullut, että kunnostettua Pekkateatteria vuokrataan myös, se ainakin on tyylikäs paikka.

Onnea etsintään!

Pekkateatterin sivut (klikkaa etusivulla "Tule taloon"):

http://www.pekkateatteri.com/#tuletaloon.htm

Raahen kaupungin sivuilta löytyy linkikejä vuokrattaviin tiloihin, kuten Kreivinaika ja Lohenpyrstö.

Link to comment
Share on other sites

SpringBride: määrittele " ei niin isot häät". 30 henkeä? 60 henkeä? 90 henkeä? Skaala on aikamoinen, olen itse ollut jopa 160 hengen häissä.

Kenties noin 30-50 hengen paikkoja voi löytää esim. Lasaretista, Seurahuoneelta, arkkitehtikillalta (Pikisaaressa), Aleksinkulmasta, Rauhalasta, ilmeisesti myös Tervatoppilan Kartanolta, sekä Lämsäjärven pirtiltä (ev.lut seurakunnalta voi kyslellä tästä). Ai niin ja tietenkin Maikkulan kartanosta. Toppilan Valo ja Pateniemen Honkapirtti taitavat olla jo suuremmalle porukalle sopivia, samoin Oulunsuun pirtti, Ravintola Hilikku ja kruunumakasiini. Omat hääni olivat suuremmat, mutta kokemukseni mukaan vuokrat vaihtelevat 0-750 euron välillä, riippuu täysin paikasta. Joissakin paikoissa pitää maksaa esim. pöytäliinoista erikseen, yleensä kai noin 2,5 euro kpl, joillakin on myös varausmaksu. Jotkut ravintolat eivät peri vuokraa ollenkaan, mutta hintaa kertyy titetenkin muussa muodossa.

Koko homma riippuu oikeastaa täysin siitä, miten haluat hääsi järjestää. Oletko valmis puuhastelemaan paljon itse? Jos olet, siinä säästyy rahaa vaan ei hermoja, ja nuo pienet paikat joihin tilataan itse pitopalvelu ovat hyviä. Jos olet valmis maksamaan enemmän ja haluat itse päästä vähällä, suosittelen ravintolaan menoa. Sieltä hoituvat koristelut ja muut, ei tarvi ressata paljon mistään. Koskaan ei taida tosin ihan mitään tekemättä selvitä.

Noista pienemmistä paikoista, jonne saa itse tuoda pitopalvelun, suosittelen Tervatoppilan kartanoa, arkkitehtikiltaa ja Lämsäjärven pirttiä. Kaikki tosin ovat mielestäni olleet onnistuneita juhlapaikkoja, kun olen erinäisiin tilaisuuksiin osallistunut.

Eipä muuta kuin puhelinlangat laulamaan, sillä siitä selviää.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia infosta :) ei niin isoilla häillä tarkoitan n.40-60 henkeä. Vierasmäärä ei ole ihan selvillä vielä. Mainitsemasi paikat kuulostavat kivoilta ja pitää alkaa tekemään tarkempaa tutkimusta juhlapaikoista. Ravintola voisi olla myös varteenotettava vaihtoehto. Osaatteko sanoa, missä voisi olla kivoja kabinetteja, muuallakin kuin Seurahuoneella?

Link to comment
Share on other sites

Täällä sitä suunnitellaan häitä elokuulle 2008..  :-X

Netistä (ja tästä ketjusta) löytyvien tietojen ja kuvien lisäksi kaipailisin lisäinfoa ja erityisesti niitä kuvia ja kokemuksia (palvelu ennen, aikana ja jälkeen, menut, hinnat, vaikeudet, voitot, plussat, miinukset, ihan mitä vaan!)

* Allin matalasta

* Johteenpookista

* Martinhovista (siellä ajankohtaista-osiossa viimeisimmät päivitykset vuodelta 2003  :-?)

Ja muistakin semmoisista viihtyisistä, tunnelmallisista paikoista, joissa EI ole A-oikeuksia eli omat juomat saa viedä. Sen verran janoista sakkia nuo meidän vieraat..  ;) Me on suoralta kädeltä karsittu kaikki "koulun jumppasalia muistuttavat" nuorisoseurantalot jne. pois valikoimasta, ei oo ihan meidän mieleen.  :-[ Mut vieraita on näillä laskuilla tulossa semmoiset 70 +/- 10, että siltä pohjalta.  :)

Link to comment
Share on other sites

Martinhovista sen verran, että yritin kysellä sitä viime syksynä parin kuukauden ajan juhlapaikaksi saamatta koskaan vastausta. Ensin jätin tarjous-ja soittopyynnön netin kautta, mutta kun vastausta ei kuulunut, soittelin sinne useampaan otteeseen, ja laittelin s-postia ym.mutta ikinä mihinkään ei tullut vastausta, joten luovutin. Aina aijottiin palata asiaan, muttei sitä koskaan tehty. Oman kokemukseni pohjalta en siis voisi suositella kenellekään.... :P  

Link to comment
Share on other sites

No ei kyllä kuulosta hyvältä ton Martinhovin suhteen..   :-/ Harmi sinänsä, koska ainakin kuvien perusteella paikka on niin ulkoa kuin sisältäkin idyllinen. Mukava ja rauhallinen pihapiirikin nimittäin olisi hakusessa, kuka sitä nyt kesällä jaksaa sisällä istua varsinkin jos säät suosii.  ;)

Onko oululaisista kukaan muuten käyttänyt jotakin suurta telttaa häissänsä, eli onko kokemuksia mistä täällä sellaisen voisi vuokrata ja miten homma toimi?

-edit- Onko muuten Jäälin majalta kuvia kellään? Netistä löytyi vaan pari hassua.

Link to comment
Share on other sites

devivre:  Oulusta saa vuokrattua erikokoisia telttoja ja katoksia sellaiselta firmalta kuin tent a rent (kait nimi meni noin) varasto niillä kuitenkin on tuolla suolamännyntiellä.

Voin vielä myöhemmin tässä tarkistella omasta sähköpostistani tuota nimeä....

Tulevat itse paikanpäälle tuomaan teltan, kasaavat ja purkavat silloin kun sovitaan.

Olemme itse vuokranneet sellaisen heiltä heinäkuuksi meidän häihimme tuonne Turkansaareen.

Joku kyseli tunnellmallisia paikkoja häiden viettoon...tuo Turkansaari on yksi todella viehättävä paikka ja varteenotettava ei niin suurille häille   :-X

Meille itselle tulee vajaat 60 henkeä ja paikan vuokra ei ole kuin 130€  

Paikassa ei ole a-oikeuksia eli sinne saa viedä omat juomat, se oli meille myös tärkeä asia koska muuten meidän suku olisi juonut meidät perikatoon   :D :D

Link to comment
Share on other sites

^ Kuulostaa todella hyvältä!  :-X

Mihin kohtaan Turkansaarta teillä tulee se teltta? Miten ruokatarjoilut järjestyy (valmistus lähinnä)? Tuleeko teltalle jonkinlainen pohja, vai onko pohjana suoraan maa?

Kaverin häitä juhlittiin joku vuosi takaperin Törmälän matkailumaatilalla Siikajoen varressa, ja juhlia vietettiin ihanalla valokate-terassilla, joka oli kyllä aurinkoisena päivänä aivan unelmapaikka.. Tuo telttavaihtoehto olisi kyllä todella houkutteleva (kuten se Turkansaaren ihana kirkkokin!), mutta lähinnä se mietityttää, että miten pohjan kanssa käy jos hääpäivänä tuleekin vettä kaatamalla.  :-?

Meidän harmiksemme joku oli jo ehtinyt varata Hannuksen Piilopirtin sille elokuun päivälle, josta tässä itsekin haaveillaan.. 2.8.2008 kun olisi samalla kymmenvuotispäivämme.

Link to comment
Share on other sites

devivre: Turkansaaressa olevan ylikärpäntalon takapihalla on suurehko esiintymislava ja  meillä se teltta tulee sen päälle, eli lattiana on kunnon puusta tehty lava joten sade ei pääse haittaamaan.

Itse ollaan tehty niin että meillä tulee bändi soittamaan tämän katoksen alle ja tanssijat ei kastu jos sattuu satamaan....

Meillä ruokailu tapahtuu siinä ylikärpäntalossa ja ruoka tulee väänäsen pitopalvelulta joka on ainakin tänä kesänä siinä vuokralaisena.

Meidän mielestä tuo paikka oli aivan ihana jo siinä mielessä että sekä kirkko että juhlapaikka ovat samassa pihapiirissä eikä tule kulkemisen kanssa ongelmia.

Me kuljetamme vieraat museobussilla hotellilta turkansaareen ja sitten illalla takasin päin.

Minun sukuni tulee kaikki vähintään 500 km päästä joten senkin takia tuo kuljetus oli vähän pakko järjestää. Sulhasen suku on kokonaan Oulusta.

Link to comment
Share on other sites

^ En tiennykään tuosta takapihan lavasta, vaikka oon Turkansaaressa muutaman kerran käynytkin..  ;D Ihan kuulostaa harkitsemisen arvoiselta vaihtoehdolta. Minkä hintaiseksi ja minkälaisella menulla tuo ko. pitopalvelu tulee teille, jos saan udella?  Niin ja tuleeko teillä sinne telttaan kuitenkin joitakin tuolia ja/tai pöytiä? Teltta on ilmeisesti sitä muuta ohjelmaa ja hengailua varten kun ruokailette siellä talossa?

Link to comment
Share on other sites

Kaverin häissä kainuussa oli teltta vuokrattu Helluntaiseurakunnalta, ja hinta oli ilmainen verrattuna varsinaisiin telttoja vuokraavien hintaan. Teltta oli täsmälleen saman kokoinen kuin vuokrattavana olleetkin, oikein siisti ja toimiva.

Tuollaiselta "yllättävältäkin" taholta siis voisi kysyä :)

Link to comment
Share on other sites

Äh, käytiin katselemassa joitakin paikkoja ulkoa päin ja tähän asti ihanalta vaikuttanut Allin Matala paljastui karuksi pettymykseksi ympäristöltään..  :( Harmittaa hirmusti, koska ehdin siitä jo muuten niin innostua. Nyt se jäänee kokonaan pois potentiaalisten vaihtoehtojen joukosta.  :-/

Link to comment
Share on other sites

Johteenpooki paljastui pienemmäksi kuin luulin.. On siellä kyllä ihanat maisemat, mutta tilat taitaa olla jopa meille liian pienet. Johteenhovi vaikuttaisi lupaavalta, vielä kun pääsisi tsekkaamaan tilat sisältäkin. ;) Pohto olisi ollut kiva, mutta taitaa olla turhan kallis meille.

Oikeasti tuntuu siltä, että Piilopirtti olisi se paras vaihtoehto, mutta miehen mielestä ajomatka kirkon ja juhlapaikan välillä on liian pitkä, etenkin kun osan porukasta pitäisi kuitenkin päästä juhlapaikalta vielä yöksi johonkin (kaikki vieraat ei kuitenkaan mahtuisi sinne), todennäköisimmin kaupunkiin. Tulee taksit aika kalliiksi, ja kimppakyytiä on vähän hankala järjestää jos porukka haluaa lähteä nukkumaan eri aikoihin.  :-?

Mites muut Hannuksella häitään juhlineet on tuon kulkemisongelman ratkaisseet, vai onko teidän vieraat vaan kulkeneet tyytyväisenä tota väliä tavalla tai toisella?

Link to comment
Share on other sites

Devivre, tarkoitat ilmeisesti Hannuksen Piilopirttiä Tyrnävällä. Olen käynyt paikassa, mutten koskaan missään tilaisuudessa.

Jos haluatte lyhentää matkaa kirkon ja piilopirtin välillä, menkää Tyrnävän kirkossa naimisiin, se on kaunis puukirkko.

Olen ollut Etelä-Suomessa häissä, jossa osa porukkaa pystyi majoittumaan juhlapaikkakunnan hostelliin, mutta loput majoittuivat noin 45 km päässä olevaan lähimpään kaupunkiin. Bussi haki vieraat hotellista ja keräsi myös matkalta etukäteen sovitut henkilöt. Bussikyytejä lähti takaisin muistaakseni yksi tai kaksi. Ne joille ajat eivät sopineet tulivat joko omilla kyydeillä tai menivät toiseen suuntaan taksilla. Minusta tuo oli oikein onnistunut järjestely, ja oli helpotus kun ei tarvinnut miettiä auton siirtelyä enää sen jälkeen kun oli ajanut 600 km samalle aamulle.

Taksi Tyrnävältä Ouluun maksaa todennäköisesti noin 45-50 euroa, tilataksin jos ottaa niin kustannus ei liene kohtuuton. Voitte miettiä myös, onko teillä joku tuttu joka voisi tulla kuskaamaan ihmisiä tarvittaessa, esim. veljen kaveri tms.

Noista ajoista: ymmärrän kyllä, että monesti toivotaan että vieraat viihtyvät mahdollisimman myöhään. Kannattaa kuitenkin suunnitelmia tehdessä huomioida myös se, että etenkin jos vieraat tulevat kaukaa, heillä on pitkä päivä takana jo siinä vaiheessa kun pappi sanoo aamen. Voi olla, ettei intoa sittenkään riitä kovin paljon klo 24. jälkeen, riippuen tietenkin siitä monenko aikaan bändi lopettaa soittamisen. Sama tilanne on hääparilla. Jokainen tietenkin tuntee omat vieraansa parhaiten, mutta esim. paluukyydin ajoittamista klo 03.00 kannattaa minusta miettiä kahteen kertaan.

Paikasta tuli vielä mieleen, että ympäristöä katsoessa kannattaa miettiä, ovatko häät talvella vai kesällä. Jos häät ovat talvella eikä ulko-ohjelmaa ole tarkoitus suuresti järjestää, ei ympäristöllä minusta ole ihan samalla tavalla painoarvoa kuin kesällä. Talvella pääsääntöisesti vain tupakoitsija käyvät ulkona.

Eipä muuta kuin järjestelyintoa!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, Miss Ivory!

Meille on näillä näkymin jo tulossa n. 70 vierasta, joten pelkään pahoin että se Johteenpooki on kuitenkin liian pieni.

Johteenhovin osalta elokuu 2008 oli jo kokonaan varattu, joten kartoitetaan tässä sitten vielä muita vaihtoehtoja. Ehkä sitä joutuu vielä päivää rukkaamaan moneen kertaan ennen kuin kaikki asiat loksahtaa paikoilleen.  :-/

Meille ei ole kovin montaa vierasta tulossa kauempaa, mutta ihan hyvä pointti sinänsä tuo että porukka saattaa jo puoliltaöin olla valmis nukkumaan. Luulen kuitenkin, että ne vieraat jotka tuossa Hannuksen Piilopirtin tapauksessa eivät jäisi yöksi, olisivat juurikin näitä vanhempia, jotka lähtisivät muutenkin aiemmin nukkumaan. Taksin hinnoista kyllä voisi päästä sopuun kun miehellä on kytköksiä... ;) Mutta olisi varmaan ihan fiksua maksaa vieraille se taksi. Eipä se kokonaisuudessa paljoa painaisi. Ja tosiaan, ehkä jonkinlaista kokoonpanoa (esim. vanhemmat, tädit, sedät jne) voisivat muutenkin lähteä taksilla jo kirkkoon niin ei tarvisi niitä autoasioita miettiä sen enempää.

Piilopirtin ketjussa olikin niitä menuehdotuksia ja kalliiksi oli kehuttu, mutta toisaalta, jos esim. Johteenhovinkin tilavuokra on sen 1200 € ja haluaa kunnon menut iltapaloineen vierailleen tarjota, niin äkkiäkös se sama summa sinnekin uppoaa.  ::) Itseäni tässä vaan koetan vakuuttaa. ;)

Nyt on vaan mega-ahdistus päällä, kun tuntuu että kaikki suokkaripaikat on jo ihan buukattuja. Itsehän olisin voinu paikat varata jo vaikka vuosi sitten, mutta kun mies kuhnaili kosinnan kanssa niin minkäs teet. Vaikka toisaalta on koko ajan tuntunutkin ihan älyttömältä, että pitäisi 2 v ennen olla varaamassa paikkoja että varmasti saisi haluamansa päivän ja paikat! Kahdessa vuodessa ehtii tapahtua vaikka mitä, muttaa toiselle paikkakunnallekin tai vaikka toiseen maahan jne... Mutta silti. Harmittaa ihan luokattoman paljon.  :-[

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan torstaina menossa katsomaan tota Arkkitehtikillan taloa. Meille on tulossa sen verta pienet häät (n.40hlöä), ettei luulisi tulevan ongelmaa ainakaan ruokailun järjestämisen suhteen. Eniten mua mietityttää se, että häihin tulee useampia ihan pieniä lapsia ja he kyllä asettavat omat vaatimuksensa tiloille.

Hinta ei kyllä ole mun mielestä mikään iso. Jos aattelee, että 190€ sisältää keskikerroksen tilat joihin kuuluu keittiö, paraatisali ja pari pienempää huonetta (koko talo saunoineen 320€), astiat ja kalusteet 40hlö:lle, niin kuulostaa aika edulliselle. Tosin paikanpäällä vasta selviää sitten muut jutut kuten siivoukset sun muut...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...