Jump to content
Naimisiin.info

Hääjuhla alkeellisissa oloissa?


Cupcake

Recommended Posts

Olemme suunnitelleet juhlivamme häitä Navalan tanssiladossa Kirkkonummella mutta mietityttää mahtavatko järjestelyt mennä liian hankaliksi paikan alkeellisuuden takia. Kyseessä on siis tosiaan suuri lato missä ei ole mitään mukavuuksia, penkkejä ja pöytiä, ainoastaan sähköt valmiina. Vieressä on myös pieni 'kioski' jossa ilmeisesti yksi jääkaappi, ruoan/veden lämmitysmahdollisuus on vielä selvittämättä.

Eli ainakin pöydät ja penkit pitäisi jostain vuokrata ja paikalle raahata. Tilan saa edullisesti vuokrattua koko viikonlopuksi joten aika ei ole ongelma. Onko kukaan suunnitellut kokenut vastaavaa? Yksi mahdollisuus olisi tehdä pöydät lankuista ja sahapukeista, saaristolaisteema kun on. WC-tilat ovat myös hyvin alkeelliset, yksinkertaiset mutta siistit ulkohuussit ::)

Ruoka tuo sitten omat ongelmansa mutta siitä postaan oman ketjunsa tuonne tarjoilun puolelle. Ai juu ja vieraita olisi n. 100  ;D

Kokemuksia tai neuvoja? Mitä tulisi ottaa huomioon?

Kiitos!  ;)

Lisätty linkki toiseen ketjuun samasta aiheesta osastolla 'tarjoilut'

http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/Y...um=1153876480/0

Link to comment
Share on other sites

Laitanpa vielä pari sanaa tännekin. Mekin pähkäiltiin vuosi sitten samoissa merkeissä, mutta päädyimme vuokraamaan teltan ja lattian. Kalusteet otimme myös vuokrauksella. Sitten lainattiin kaikilta tutuilta katoksia ympäri pihaa... Teillä taisi olla kuitenkin katto päänpäällä joten mietitte vain kalusteita. Suosittelen kysymään kouluilta. Meillä se onnistui, eihän niitä kukaan kesällä tarvitse. Tämäkin riippuu kyllä kunnasta... Eivät kylläkään ole kovin saaristohenkisiä, mutta somistuksella saa paljon aikaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän häämme olivat pari viikkoa sitten myös esim. keittiötiloiltaan vaatimattomassa paikassa. Vuokrasimme pöydät ja tuolit paikalliselta yrittäjältä, juhlateltan Keuruun Isosta Kirjasta hintaan 1000e (14x25m). Voin vain todeta, että vaikka häät olivat aivan upeat (vihkiminenkin meren rannalla  :-X) niin ilman superavuliasta sukulais- ja kaverijoukkoa emme olisi hääjärjestelyistä suorituneet - työn määrä yllätti kaikesta perinpohjaisesta suunnittelusta huolimatta. Eli jos uskallatte pyytää ympärillä olevilta apua, niin rohkeasti vain tekemään omannäköistä juhlaa hieman tavanomaisesta poikkeavaan paikkaan, mutta ihan kaksin tai nelisten voi urakasta tulla aika rankka. Mutta, tässä ihan konkreetteja vinkkejä, jos vaikka olisi avuksi:

- Oli pöydät rakennettu mistä materiaalista tai miten tahansa, pääasia on, että ne pysyy huoletta ja murheitta pystyssä, ovat tukevat ja tarpeeksi tilavat lautasille ja mahdolliselle koristelulle. Esim. mekin olimme alkujaan varanneet muovipöydät, mutta ne olivat niin heppoisat, että pelkäsimme vieraiden vetävän pöydät vahingossa nurin, jos vaikka pöytäliina jää johonkin jumiin tmv. Eli vieraiden mukavuudesta en ehkä suosittelisi tinkimään budjettia mietittäessä, on aika ikävää jos ei voi ottaa rennosti. Muovipöytien sijasta saimme sitten katastrofiaalisilta  ;) näyttäneet penkki+pöytä viritelmät (joissa penkit siis kiinni pöydissä), jotka sitten loppujen lopuksi näyttivät kuitenkin täysin ok:lta valkoisten pöytäliinojen ja koristelujen avulla. Ja olivatpahan ainakin tukevat, heh. Kuljetus kannattaa yrittää neuvotella vuokraajan toimittamana, niin säästyy itseltä aikaa ja vaivaa. Pöytiä ja tuoleja vuokraavat eri järjestöt, teatteriryhmät, futisseurat, koulutkin kai...

- Myös meillä lähimmät vessat olivat ulko-wc:t. Kunhan vain tilat ovat siistit, veskipaperit, kalkit ymv. värmeet ja käsienpesupaikka pyyhkeineen ok, niin no problem! Kyllä me suomalaiset ollaan totuttu ulkovessoihin, ei siitä kannata murehtia. Tosin meidän ulkomaalaiset vieraat kyllä vierastivat ulkovessoja ja kävelivät mielummin pienen matkan sisävessoihin  ;) Suomalaiset vain kehuivat "tunnelmaa"  :D Itse veimme vessoihin koristeiksi vielä miniruusut ruukussa sekä vähän vessaluettavaa kehyksissä (seinillä kun ei ollut mitään muita perinteisiä hyyssijulisteita) tunnelmaa tuomaan = siis lähinnä juuri niiden ulkkareiden kynnystä madaltamaan.

- Ruoasta sen verran tähänkin kohtaan, että esim. meidän menu perustui kylmiin ruokiin eli mitään ei tarvinnut lämmittää paikanpäällä. Ruoat voi tilata pitopalvelulta tai ravintolasta. Perunat oli ruokaisan perunasalaatin muodossa ja pääruokana oli palvattua varrassikaa, jota lämmitettiin paikanpäällä vartaassa. Mutta varrassiasta tosiaan löytyy lisää tuolta ruokapuolelta. Noin yleisperiaatteena vain ehkä, että jos tosiaan keittiötilat on heikohkot, niin ei kannata alkaa tuhlaamaan voimia ja kokkailemaan itse ruokia (ellei sitten kyseessä ihan perhepiirin kokoiset häät) vaan tilata ne valmiina muualta. Lämpölevyjäkin saa vuokrattua pitopalveluilta, jos haluaa lämmintä ruokaa. Teillehän voisi sopia maukas keittoruoka, joka vain lämmitetään paikalla? Monet keitot vain paranevat uudelleen lämmittäessä.

- Jos vieraiden tarkeneminen/paleleminen mietityttää, niin esim. Rakentajan Konevuokraamosta saa vuokrattua sekä sähkö- että kaasukäyttöisiä lämmittimiä.

- Somistuksella tosiaan saa paljon aikaiseksi, saaristoteemaan sopii mm. kaislat ja osmankäämät riippuen tieten häiden ajankohdasta. Niitä vain runsaisiin nippuihin nurkkiin! (hmn, ovatko allergisoivia...?). Tai paljon ruukkukukkia; meillä oli mm. ruusubegonioita ja toivat upeasti väriä. Luonnonkukatkin ehdottomasti sopivat saaristolaishäihin.

Jos lähdette viemään suunnitelmaanne läpi, niin varautukaa joko kovaan työhön tai sitten joustamaan rahakukkaron kanssa. Suunnittelu on itseasiassa aika helppoa, mutta kun sitten hääpäivänä huomaakin, ettei olekaan itse se, joka niiden pienten käytännön puutteiden kanssa joutuu taistelemaan (koska on kampaajalla ja meikattavana ja itse juhlakaluna  :)) vaan pitopalvelu ja muut avustajat, niin voi nuosta pelko muiden jaksamisen puolesta...= voi iskeä pelko siitä, sataako riisin sijasta perunoita niskaan kiitokseksi hankalan hääpaikan järjestämisestä!  :( Eli vaikka itse on koko hääjärjestelyjen ajan sopeutunut ja varautunut vallitseviin olosuhteisiin, niin muillehan se itse juhlapäivän käytännönkokemus osuu eikä hääparille itselleen.  

Mutta, suosittelen silti, jos paikka on mieluinen ja hallittavissa! :) Meillä talkooväki tuntui jopa nauttivan siitä, että pääsivät olemaan osallisina hääjärjestelyissä eli tunsivat itsensä tarpeellisiksi ja tärkeiksi meidän juhlan onnistumisen kannalta  :-X Kiittämisen tärkeyttä ei voi vähätellä, meillä esim. siskoni teki lättyjä teltan pystyttäjille, veimme juhlista jääneitä kauniita kukkia kärryjä lainanneille naapureillemme jne. Saimme myös itse paljon kehuja siitä, että teimme juhlamme hieman erillä tavalla. Rohkeutta vain ja suunnitteluintoa!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Heartbeat ensiksikin anteeksi etten aiemmin löytänyt tänne takaisin vastaustasi lukemaan ja toisekseen suuri kiitos valtaisan informatiivisesta ja kannustavasta viestistä! Sen verran asia on edennyt että se mietin lato on varmistunut juhlapaikaksi ja suunnittelu on täydellä tohinalla päällä  ;)

Lisää käytännön vinkkejä otetaan kiitollisuudella vastaan! Ja jos joku tietää mistä vuokrata/lainata niitä tuoleja ja pöytiä niin iso kiitos jos vinkkaatte.

Link to comment
Share on other sites

Mä suosittelen kans kysymään kouluilta huonekaluja. Ainakin pienemmillä paikkakunnilla kai vuokrataan ihan suht. mielellään. Me saatiin lainaan kunnan urheilutalolta (tjsp), ne oli tosi huonokuntoiset, mutta pöytäliinojen kanssa ihan ok, että jos lähistöllä on joku vastaava tila, niin sieltäkin kannattaa kysyä. Ja pitopalvelu toi meille pöytäliinat, joten niistäkään ei tarvinnut huolehtia.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Cupcake, saako kysellä, että kuinka juhlapaikka lopulta saatiin onnistumaan. Titteli on muuttunut rouvaksi, niin pääasia ainakin on tullut hoidetuksi... ;)

Olisiko jotain vinkkejä alkeellisiin oloihin juhliaan järjestäville? Mitä olisi kannattanut tehdä/mitä kannatti tehdä yms.

Kaikki muutkin, antakaa vinkkejä lisää, jos löytyy. Ja kuvia moisista juhlapaikoista myös, jos mahdollista. Kiitos jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hei, kyselisin vielä teitin mielipidettä/kokemuksia juhlista alkeellisissa oloissa.

Onko teillä tietoa, että miten ihmiset suhtautuvat nykypäivänä tuohon, että ei ole esimerkiksi siistiä sisävessaa ja juoksevaa vettä?

Hakusassa on rennot ja tunnelmalliset häät maalla... Paikka on sinänsä kiva, mutta juoksevan veden ja hohtavan valkoisen posliinisen vesiklosetin ylellisyyttä ei ole.  ;) Ei kai tunnelma sellaisesta voi mennä? Vai voiko? Kertokaa mietteitänne! Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Meidänkin häät on tarkoitus järjestää melkoisen alkeellisissa oloissa vaikka sähköt ja juokseva vesi löytyykin, nimittäin mökillämme helmikuussa! Mökki on pieni mutta porukkaakin on toisaalta vain reilu kolmisenkymmentä, lisäksi ulkona ainakin kodassa voivat ystävät viettää aikaa jos sukulaisten seura alkaa ahdistaa. Illan suunnitelmiin kuuluu lisäksi sauna ja kuuma kylpytynnyri. Sisävessaa ei ole ja koska ulkovessa helmikuun pakkasilla voi olla ainakin lapsille aika inhottava kokemus ajattelin että asuntoautomme voisi lämmittää siihen viereen ja sen vessaa käyttää. Ruokalista koostuu lähinnä lohesta, salaateista ja muusta pikkusuolaisesta ja grilliherkuista illemmalla. Sitten ei tarvitsekaan kuin löytää itslle kaunis mekko ja jalkineet joilla silti on mukava tarpoa tuolla hangen keskellä. ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Vieras_Ainotar_*

Mielestäni häissä on kyllä tunnelma kaikkein tärkein. Olen ollut häissä, jotka on pidetty tosi hienoissa puitteissa ja tarjoilut ovat olleet viimeisen päälle ja kaikki astiat ovat olleet todella upeita, mutta itse juhlat olivat todella jäykät (liekö johtunut hienoista puitteista, kun ihmiset eivät ole osanneet rentoutua) ja sitten olen ollut häissä, jotka ovat olleet hieman ränsistyneissä rakennuksissa, ilman sisävessaa ym. mutta itse häät ovat olleet todella lämpimät ja juhlalliset.

Ei ne pelkät puitteet juhlia tee: sen tekevät vieraat ja juhlakalut.

My opinion only...mitä muut ovat mieltä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...