Jump to content
Naimisiin.info

ravintolahäiden left overit...


Guest meme82

Recommended Posts

Hmm... ehkäpä se olenkin nyt minä joka olen "moukka" kun vastaan tähän nimimerkilläni, enkä anonyymisti, mutta menköön... :P Ravintola alalla aikasmonta vuotta olleena ja useassa "HIENOSSA" ravintolassa työskennelleenä, vastaisin tuohon edellisen vieraan kyselyyn, että siksi koska henkilökunta a) joko syö itse näistä "jämä" ruuista tai jopa vie niistä kotiin osan, nehän on jo jonkun maksamia... tai B) käyttävät ruuat myöhemmin uusiin tilauksiin. Ja kyllä ihan oikeasti tarjoukset lasketaan sen vierasmäärän mukaan, mikä ilmoitettu on. buffet pöytien hintoihin lasketaan jo tarjousvaiheessa se "lisäruoka" (eli kaikki se mitä tehdään varalle, ettei ruoka lopu kesken) Ja valitettavasti myös aika moni ravintola laskuttaa tuon alkuperäisen laskelman mukaan, vaikka ruokaa siis olisi mennyt paljon vähemmänkin kuin mitä ko. vierasmäärälle on varattu. Jos ravintola siis ei anna mukaan buffasta jääneitä salaatteja tms. JOKU muu hyötyy niistä kuin maksanut taho. Ja kaikki ruoka harvoin todellakaan edes käy pöydässä asti, vaan odottaa kylmiössä, jos sitä tarvitaan. mitään riskiä näiden suhteen ei siis olisi. Toki on varmasti ravintoloita jotka toimii reilummin ja rehellisemmin asiakkaita kohtaan, joten en lähde yleistämään, monessa tilausperiaatteella toimivassa ravintolassa valitettavasti systeemi toimii kuten edellä kerroin. Enkä minä ainakaan halua maksaa turhasta, joten ainakin meidän häiden ruokapuolen hoitaja joutuu jo etukäteen tilille mm. valmistettavan ruuan määrästä, jämien käytöstä yms. Suosittelen myös muille!

Muokattu: , käyttäjä: tinde81
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^Makuja on monia; meille se on paras tapa :rolleyes:

Mutta aiheeseen: mekin tiedustelimme seisovasta pöydästä jääviä ruokia iltapalaksi, mutta meille sanottiin, että kertaalleen tarjoiltua ruokaa ei saa laittaa uudelleen esille. Olen ehkä sinisilmäinen, mutta en usko, että meitä tässä asiassa huijataan. Ainakaan hääpöydän antimia tuskin voi ko. paikassa kierrättää, koska toisiin häihin ne eivät varmaan kelpaa ja muina aikoina voimassa on à la carte.

Link to comment
Share on other sites

pakko tarkentaa vielä, ettei kellekään jää väärä kuva meikäläisen ammattitaidosta :rolleyes: Siis joo, ei kerran esillä ollutta ruokaa ole lupa antaa "eteenpäin" , puhuinkin lähinnä niistä ruuista jotka on tehty "ylimääräistä" ns. varalle,kylmiöön odottamaan josko täydennystä tarvittaisiin,(tai lämpimät tietty uunissa tms) niinkuin aina isompiin tilauksiin tehdään, ettei sitten loppuisi kesken. (kuten pitopalvelukin tekee, ja jätää ne sitten juhlapaikalle poistuessaan) Enkä kritisoi ravintolaa joka ei laskuta näistä kylmiöön jääneistä tuotteista, mutta kun niitäkin on jotka laskuttavat asiakkaalta kaiken, myös kaiken "ylimääräisen ruuan" mitä eivät sitten turvallisuus tai muista syistä anna mukaan. Ja uskokaa tai älkää: aika paljon kaikesta ruuasta voidaan käyttää uudelleen, mm. leikkeleet, kalat, osia salaateista, perunaa.... jne Ja edelleen puhun ruuista joita ei ole edes laitettu esille buffet pöydässä.

Muokattu: , käyttäjä: tinde81
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...