Sign in to follow this  
Followers 0
loppiaismorsian

Jotain pientä suolaista kahvipöytään?

8 posts in this topic

Olisiko kellään vinkkiä/reseptiä, mitä voisi laittaa hääkakkukahvipöytään makeiden kakun& pikkuleipien tasapainoksi? Plussaa jos on helppo tehdä isommallekin porukalle ja sisältää aineksia joista useimmat pitävät... Mietin, kun häihin tulee ulkomaalaisiakin, voisiko joku hieman eksoottisempi (tyyliin poropasteija) maistua häävieraille?

:-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos haluat pientä ja helppoa niin juustoleipä leikattuna jollakin hauskalla muotilla  ::) ja karjalan piirakat munavoilla. Itse ajateltiin, ettei kakkukahveilla olisi mitään suolaista, mutta loppujen lopuksi juustoleipää ja pieniä karjalanpiirakoita munavoilla on tarjolla  :-X

Poropasteijat kuulostavat myös hyviltä, jos vain jaksaa värkätä  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen ehdottomasti laittamaan myös suolaista syötävää tarjolle. Pakastealtaasta Fazerin Vuoksen cocktail piirakoita, tosi hyviä. Niihin pikkasen munavoita osaan, osaan maustettua tuorejuustoa ja kylmäsavulohta ja osaan vaikka sitten kylmäsavuporoa. Varmasti maistuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm...

Meidän ravintolahäissä on ensin varsin runsas buffet-päivällinen, ja sitten myöhemmin kahvit, ja ravintolan puolesta sen kanssa tarjotaan vain hääkakku, mutta saamme itse tuoda siihen lisäksi pikkuleipiä ja kuivakakkua ym. mitä haluamme. Pitäisiköhän kahvipöytään tuoda vielä jotain pikkusuolaistakin? Ravintolapäällikkö oli kyllä sitä mieltä, että yleensä edes kuivakakkuja ja pikkuleipiä ei juurikaan mene, kun kaikki kuitenkin lähinnä ottavat vain täytekakkua. Itsekin kyllä mietin, että ovathan vieraat aika täynnä jo buffet'nkin jälkeen (siihen kuuluu siis alku-, pää- ja jälkiruoka), mutta eikös toisaalta kyllä yleensä aina jotain suolaista kahvipöydässäkin ole tapana olla? :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^todellakaan ei tarvitse olla suolaista kakun kanssa, kun tarjolla on ollut aluksi ruokaa! Mielestäni suolaiselle heti ruoan perään ei ole mitään perusteita.

Ja se on kyllä totta, että kuivakakut ja piparit käyvät todella huonosti kaupaksi, kun kerran hyvää täytekakkuakin on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmista, Fandango, vielä ennenkuin rupeat mitään pasteijoita vääntämään, että saattehan varmasti viedä ravintolaan kylmäsäilytystä vaativia tuotteita. Meidän häidemme pitopalvelulla on nimittäin sellainen sääntö, että itse saa tuoda vain pilaantumattomia elintarvikkeita. Tämä siitä syystä, että jos joku sairastuu ruuasta, on aika ikävä ruveta selvittämään, johtuuko se ravintolan vai itse tuoduista ruuista.

Itse kysymykseen vastaan, että minusta olisi kyllä kiva, että kakun kanssa olisi pientä suolaistakin. Tuon edellä mainitun säännön takia emme kuitenkaan omiin häihimme sellaisia saa (pitopalvelun hinta on jo nyt aivan liikaa), mutta järjestämme sitten karkkibuffetin, johon laitamme karkin lisäksi suolapähkinöitä ja popcornia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä on nyt siis kahdenlaista mielipidettä asiasta.

Taitaa kyllä olla niin, ettei me tehdä mitään pikkusuolaista, kun ei tosiaan sovittu ravintolan kanssa muuta kun että tuodaan omia kuivakakkuja ja pikkuleipiä. Vaikka toisaalta noi popcornit ois kyllä aika hauskoja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tein viikonloppuna kummilapseni kastajaisiin coctailpiirakoita joihin olin pursottanut suolaisen (liha ja kal) täytteen päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0