Jump to content
Naimisiin.info

Voiko morsian laulaa?


Guest Lily(Guest)

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Ilman muuta morsian voi laulaa. Itse olen suunnitellut, että laulan meidän häävalssin. Tosin sitä ennen täytyy käydä studiolla tekees kappale valmiiksi ja kun on häävalssin aika laitetaan se cd:ltä soimaan. Olen myös miettinyt, että jahka laulaisin ihan ns. livenä toisen laulun yllätyksenä sulhaselle. Kun aloimme seurustella tein itse oman laulun miehelleni ja kun nyt niitä sanoja katson niin se kyllä sopisi hyvin myös hääjuhlaan.. täytynee vielä sitä miettiä.. Toisaalta onko tyhmää laulaa kaksi kertaa.. no katellaan..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mielestäni on sekä morsiamen että sulhasen sopii laulaa häissä. Mikä on kauniimpaa kuin valmistella laulu rakkaimmalleen ja esittää se elämän tärkeänä päivänä. Itselleni ei ole suotu laulun lahjaa, mutta laulaisin ilman muuta jos ääni sen sallisi.

Uskon, että laulu on monen vieraankin mielestä juhlien paras ohjelmanumero!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Äitini mielestä ei kuulu tapoihin, että morsian laulaa.

Tässä tapauksessa laulaisin kullalleni juhlapöydässä kun istutaan niin nousisin ylös ja laulaisin. Ikäänkuin ohjelmanumerona. Olen kyllä kuullut että sulhanen on laulanut, mutta sopiiko morsiamen? :-?

Jos joku tajusi mitä haen takaa niin kiitos jos antaisitte mielipiteitänne :)

Tämä on taas niitä asioita, joissa on kahta koulukuntaa. Myös minun äitini on sanonut, että morsiamen ei kuulu laulaa, vaan olla vain tyylikkäästi juhlakaluna ja jossain määrin olen samaa mieltä. Tällaiset julkiset rakkaudentunnustukset ovat siinä mielessä kinkkisiä, että osalle (vanhemmalle koulukunnalle) ne saattavat olla kiusallista kuunneltavaa ja toisille (nuoremmalle koulukunnalle) taas "ihania ja luonnollisia juttuja".

Olen itse ollut parissa häissä, jossa morsian on laulanut sulhaselleen TODELLA kauniita lauluja ja vieraille on jäänyt hieman kiusallinen fiilis, kun sulhanen ei ole tehnyt mitään vastaavaa morsiammelleen, änkyttänyt vaan että "kiitos nyt kovasti ja kiitos myös vieraille". Eli jos aikoo laulaa tms., olisi sulhasenkin suositeltavaa (mielestäni) tehdä jokin vastaava teko morsiammelle. Ja lisäksi, laulutaito on tietysti kaiken a ja o.

Mielestäni tuo idea jonkin kappaleen etukäteen äänittämisestä on LOISTAVA, koska silloin vältetään tällaiset kiusalliset tilanteet ja mm. jännityksen aiheuttama äänen kiristyminen. Itse ajattelin "tilata bändiltä" erään kappaleen, joka on tärkeä meille ja se sitten kuulutetaan "morsiamen tilaamana kappaleena" sulholle tms. Mutta kuten sanoin jo alkuun, tässä on selvä vanhemman ja uudemman koulukunnan välinen ero, joten miten päin vaan voi varmaan tehdä.  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Laulu on lahja. Laulunlahja on asia mitä mä en ymmärrä miksi sitä piiloteltaisiin paikassa missä sen voi antaa kohteen lisäksi koko vierasväelle.

Mielestäni osoittaa jotenkin kummallisen umpimielistä ajattelutapaa, ettei pari saisi osoittaa omissa häissään kiintymystään toisilleen, "ettei vaan joku tuntisi itseään vaivautuneeksi..."

Ja eihän lahjaan tarvitse lahjalla vastata!!! JOs morsian laulaa ja sulhanen ei, niin mitä sitten.. Voi kiesus, ai niin mutta pitäähän joululahjaankin vastata joululahjalla..  VAI? ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest taateli

Oi, voi kun uskaltaisinkin laulaa sulholleni jonkin ihanan ja iloisen rakkauslaulun, niin laulaisin. Mutta kun tuossa leikin ajatuksella ja lauleskelin itsekseni, niin pillahdin itkuun, joten en varmasti onnistuisi laulamaan pokkanaamalla omissa häissäni. Ehkä jonain päivänä siskoni häissä?

Mitä niitä perinteitä aina miettimään, tehdään uusia ja parempia vai mitä? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...