Jump to content
Naimisiin.info

Sri Lanka/Malediivit


pörrö

Recommended Posts

Noniin.... eksyydyin tänne ja jäin totaalisen koukkuun.  Luulenpa, että meillä menee matkasuunnitelmat vähän uusiksi ;) Malediiveista ollaan haaveiltu joskus kauan sitten... kuitenkin välillä eksytty muihin plääneihin mukaan. Täytyypä lähteä selvittämään assiaa.

Ette taatusti tule pettymään  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitos almeliini opastuksesta.

Arvaapa vaan harmittaako nuo hukkaan menneet pisteet viime matkalta  ::) Mekin lennettiin Austrianilla Helsingistä Wieniin ja siitä Lauda Airilla Colombon kautta Maleen.

Link to comment
Share on other sites

Guest almeliini

No aivan varmasti harmittaa!  :'(  

Miten noi liityntälennot käytännössä hoitui? Saitteko siis lähtöselvitettyä laukut Maleen asti jo Helsingissä, vai pitikö teidän vielä Wienissä mennä lähtöselvityksen läpi...?

Ei vielä kyllä ihan ajankohtaista, mutta kiinnostaa.... ::)

Link to comment
Share on other sites

Matkatavarat laitettiin menemään suoraan Helsingistä Maleen ja vähän jännitti, että löytääköhän ne ihan varmasti perille. Mutta hyvin kaikki sujui.

Wienissä odoteltiin kolmisen tuntia jatkolentoa ja oli hyvä ettei tarvinnut raahata kaikkia laukkuja, pelkästään käsimatkatavarat. Niissäkin oli ihan tarpeeksi. Siellä kun piti olla kevyempiä vaatteita siltä varalta, että matkatavarat ei tule meidän kanssa samaa matkaa Malesta hotellisaarelle. Yleensä matkatavarat kuulemma tulee perässä veneellä ja Male-Kuredu väli kestää veneellä vähintään 4 tuntia. Parissa tunnissa ne tavarat kuitenkin ilmestyi sitten bungalowin terassille  8)

Colombossa oli vähän erikoinen se stoppi. Meidän piti poistua koneesta koska se kuulemma siivottiin. Käveltiin Colombon kentän läpi passin tarkastuspisteelle. Siinä sitten tarkastettiin passit ja käsimatkatavarat meni läpivalaisulaitteen läpi. Ja eikun istumaan kentän odotusaulaan reiluksi tunniksi. Lämmintä oli varmaan +40 ja kosteusprosentti lähenteli sataa  ::) Mutta tulipahan käytyä Sri Lankassakin.

Onko teillä välilasku Colombossa?

Malen kentällä sitten ei kannata hermostua ja pitää varautua tuntien odotukseen. Meillä kesti kolme tuntia, ennen kuin vesitaso lähti Kuredulle. Merellä oli myrskyä ja ei kuulemma löytynyt lentäjää joka olisi lähtenyt sinne lentämään...Pelättiin jo, ettei ehditä ennen pimeää. Pimeän aikaanhan saarille ei lennetä.

Oltiin jo matkasta niin väsyneitä, että alkoi ottaa päähän se odottaminen. Ja mihinkään ei uskaltanut lähteä, kun vesitaso saattoi lähteä millä hetkellä hyvänsä. Kannattaa tosiaan varata vaatetta niin, että pystyy Malen kentällä vaihtamaan kevyempiin. Ei ollut hääviä odotella auringon paahteessa pitkät mustat housut ja paita päällä. Ja perinteisesti suomalaisittain mukavat matkustuskengät lenkkarit jalassa  ;D

Tullessa sitten meillä oli tosi kiire vaihtaa Wienissä konetta, jouduttiin juoksemaan kentän läpi ja etsimään Suomen lentoa. Mutta siellähän ne odotteli meitä kun kieli vyön alla juostiin portille.

Wienin kentällä on muuten tosi kiva seksikauppa  ;D Siis siellä on kaikkea matkamuistotyylistä tavaraa, hauskoja, ei niinkään pornoja tai rivoja. Jos meillä ois tullessa ollut aikaa, oltaisiin menty shoppailemaan viimeiset rahat sinne  ;)

Ja muuten sellainen tuli mieleen, että jos teillä ei ole digikameraa ja otatte mukaan tavallisen kameran, niin kannattaa ostaa filmit jo Suomesta. Kuredulla filmirullat maksoivat 10-14 euroa  :o Meillä oli mukana 10 rullaa, mutta jouduttiin ostamaan vielä 3 lisää. Innostuin vähän kuvaamaan...Tosin ens kerraks pitää hankkia digikamera, ei sitten tartte teettää niitä epäonnistuneita kuvia.

Link to comment
Share on other sites

Guest almeliini

No hyvä juttu, että ne matkatavarat voi lähtöselvittää jo täällä. Meillä on ihan samanlailla noi lennot, eli mennessä on noin kolme tuntia aikaa Wienissä ja välilasku Colombossa. Tullessa pitäisi olla tunti aikaa vaihtaa konetta Wienissä.

Ihan hyvä tietää, että Malessa voi joutua odottamaan... Me saavutaan muistaakseni Maleen noin klo 11 paikallista aikaa, joten onhan siinä päivää jäljellä... ;D

Täytynee ottaa vaihtovaatteita käsimatkatavaroihin, sillä meillähän on lähtö joulukuun 7. päivä. Eli tuskin pystyy kovin kevyissä vaatteissa lähtemään. Me otetaan mukaan useampikin kamera. Järjestelmäkamera ajateltiin ottaa ja sitten joku pikkunen pokkari (digi) ja tietty mun vedenalainen kamera. Mun isä on valokuvausalalla ja me harrastetaan valokuvausta, joten filmiä ja kameroita lähtee matkaan. Mä harrastan myös sukellusta, niin mulla on sellanen kunnon vedenalainen kamera. Sukeltamaankin aion mennä, tosin en ota omia laitteita mukaan.  Ihan mieletön homma raahata 15 kg laukkua vielä muiden matkatavaroiden lisäksi. Snorkkelit ja maskit tietty otetaan mukaan molemmille. Oman regulaattorin otan ehkä mukaan, jos käsimatkatavaroihin jää tilaa... tuskin nyt kuitenkaan jää   ;D

Link to comment
Share on other sites

Teillä tuntuu olevan ihan sama lentoaikataulu kun meillä. Meillä vaan lento oli just tuon tunnin verran myöhässä takas tullessa.

Mies harrastaa sukellusta ja meinasi ottaa kaikki omat varusteet pulloa lukuunottamatta mukaan  ::) Onneksi sitten tyydyttiin pelkkiin räpylöihin ja snorkeleihin. Ens kerralla meilläkin on kyllä vedenalainen kamera mukana, oli sen verran kivan näköstä siellä pinnan alla.

Malessa heti koneen laskeuduttua teitä tulee kädestä pitäen hakemaan pieni musta mies, joka ohjaa erittäin kohteliaasti teidät lähiterassille ja kysyy mitä haluaisitte juoda. Siinä vaiheessa mekin luultiin, että se on joku tervetuliaistoivotus. Mutta odottakaapa kun lasku tulee...Me juotiin vettä ja cokista ja lasku oli muistaakseni jotain 8$  :o Ärsyttävää (tai ehkä se vaan ärsytti kun väsytti niin paljon  ;D ). Seurattiin siinä sitä vedätystä monta tuntia. Kiva keino rahastaa  :P

Voi vitsi kun mullekin tulee ihan matkakuume kun muistelen kaikkea  :)

Link to comment
Share on other sites

Ette taatusti tule pettymään  ;)

Näin kovasti epäilen! Täytyypä jäädä tänne roikkumaan ::) Tuo 930 lennoista ei kuullosta kovinkaan pahalta. Kuredun majoitusvaihtoehdotkin vaikuttivat viihtyisiltä...

Link to comment
Share on other sites

Kureduhan on halvimmasta päästä Malediivien resorteista. Aikaisemminkin oon varmaan jo kehunut paikkaa, mutta eihän sitä ikinä voi kylliksi ylistää  ;D

Toisten mielestä saari on liian iso, 1500m x 500m. Sitä se ei kuitenkaan todellakaan ole. Sitä paitsi oli tosi ihanaa, kun jostain löytyi pieni pätkä rantaa, jossa sai olla aivan kahden  :-X Muutenkaan saarella ei näkynyt se, että siellä on noin 300 huonetta, ihmiset jotenkin "hävisivät" sinne. Ja jos haluaa oikein kunnon omaa rauhaa, niin lähtee sitten 24h Robinson Crusoe -retkelle autiolle saarelle kahdestaan  :)

Ja majoituksesta. Bungalowit olivat halvimmat mahdolliset vaihtoehdot, mutteivat huonoimmat. Tai tietysti kuka arvostaa mitäkin. Bungalowien sijainti oli ihanteellinen. Mistään hinnasta emme ensi kerrallakaan ottaisi mitään muuta majoitusta kuin bungalowin. Ne on kunnostettu vuonna 2002-2003 eli ovat ihan huippu kunnossa. Eikä todellakaan mitään pieniä komeroita vaan todella tilavia ja niissä on aivan ihana iso oma terassi.

Tulikohan taas mainostettua tarpeeksi  ;)

Mutta valitseepa minkä tahansa paikan, pääsee taatusti paratiisiin  :-X Vai olikos jollakin täällä huonoja kokemuksia jostakin resortista aiemmilla sivuilla, muistelisin näin. En vaan enää muista mikä resortti oli kyseessä  ???

Link to comment
Share on other sites

Olen ihan fiiliksissä, sillä alustava varaus Malediiveille on tehty. Lähdemme siis unelmaamme toteuttamaan lokakuun lopulla Kuredulle. Ehtiiköhän sitä seitsemässä päivässä perillä nauttia olostaan vai pitäisikö ottaa yö tai kaksi lisää? Ja mites toi snorklaus? Millaset varusteet olisi hyvät? Mitä pitää huomioida niitä ostaessa? Mitä ne mahtaa maksaa? Entäpä rokotukset? Mitä tarvitaan?

Hessu koitan laittaa sulle privaa, mutta jos en onnistu siinä, niin ilmoitatkos siitä täällä julkisesti?  :D

Häihin 4kk ja matkaan 5kk!!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Syksy04: kiitos, viesti tuli perille. Kirjotin sulle vastausta varmaan puolisen tuntia kaksisormijärjestelmällä  ;D ja sitten kun yritin lähettää viestiä, kone ilmoitti, että se on liian pitkä. Kun yritin palata, en enää löytänyt viestiä.

AAAARGGHHHH  >:(  >:(  >:(

Mutta vastailen sulle uudestaan ensi yönä töissä tai viimeistään huomenna  :)

Link to comment
Share on other sites

Täällä liittyy joukoon yksi, jonka tämä ketju sai ihastumaan Malediiveihin. Olen nyt surffaillut sivuja edestakaisin tuntikausia ja nyt ihmettelen, että mistä sitä pitäisi lähteä liikkeelle.

Se kävi selväksi, että kannattaa itse varata lennot ja majoitus ja jälkimmäinen paikallisten matkatoimistojen kautta. Menikös se näin?

Millä aikataululla pitää olla liikkeellä? Meillä olisi haavelähtöpäivä 5.12.2004. Onkohan mitään mahdollisuuksia enää mahtua matkalle?

Mitä reilun viikon matka tulee halvimmillaan maksamaan? 900€ lennot yhdeltä hengeltä ja huoneet noin 100 dollaria (lähtien) yöltä?

Täytyypi alkaa laskea budjettia...

Onkohan hinnoissa miten eroa, jos lähtee esim. joulukuussa tai helmikuussa?

kioto, jota puraisi juuri pahasti matkakärpänen

Link to comment
Share on other sites

Guest almeliini

Me ollaan lähdössä 7.12.2004. Ollaan varattu matka Suomen matkatoimiston kautta ja lennot on Austrian airlinesiltä. Lennot täyttyy tosi nopeesti, eteenkin joulun tienoilla kun on sesonkiaika. Meillä oli tarkoitus lähteä alunperin 2.12. kun lento 7.12. oli jo täynnä. Jonotettiin kuitenkin 7.12. lennolle ja saatiinkin sinne paikat! Matka ja lennot varattiin tammikuun lopussa tai helmikuun alussa. Silloin oli siis jo lennot melko täynnä. Saatiin silloin vikat paikat 2.12. lennolle.  :o

Helmikuussa on edullisempaa matkustaa Malediiveille. Sesonkiaika, jolloin hinnat ovat korkeammat, on joulukuun puolesta välistä tammikuun puoleen väliin.

Link to comment
Share on other sites

Me lähdemme Malediiveille Paradise Islandille 23.6. Matka maksettiin tänään. Jos tulevat häät jännittävät, niin kyllä jännittää häämatkakin. Mutta eiköhän kaikki suju hyvin, kun täälläkin niin kovasti kehutaan Malediiveja. Kuukausi vielä odotettavana...  :)

Link to comment
Share on other sites

Mitä reilun viikon matka tulee halvimmillaan maksamaan? 900€ lennot yhdeltä hengeltä ja huoneet noin 100 dollaria (lähtien) yöltä?

Meidän saama halvin tarjous lennoista oli 913e/hlö/meno-paluu. Lentoyhtiö oli Condor. Kuredulla majoitus beach bungalowissa puolihoidolla joulukuussa maksaa 80$/vrk/2 hlö. Ja Kuredu taitaa olla niitä halvimpia resorteja Malediiveilla. Eikä ollenkaan pöllö valinta  ;)

Syksy04: Saitko viestit?

Link to comment
Share on other sites

Luin tämän viestiketjun, vaikken olekaan lähdössä Malediiveille häämatkalle vaan ihan muuten vaan.

Ihmettelen noita hintavertailujanne: Ainakin Tjäreborgin kautta pääsee Malediiveille (Kuredu) 2000 euron hujakoilla joulukuussa. kahdeks viikoks.

Itse lähden vasta maaliskuun lopulla ja hintaa yhdistelmälle 8 yötä Sri Lankassa (Hikkaduwa) – 6 yötä Malediiveilla tuli 1859 eur/nokka. Sri Lankassa kolmen tähden hotelli puolihoidolla, Kuredulla vesibungalow. Siihen päälle vielä All Inclusive Kuredulla 21 eur/hlö/päivä, eli kahden hengen reissu yhteensä 3970 euroa melkein kaikkine syömisineen, siis 1985/henkilö.

Laskeskelin tuossa vaan, että jos lennot halvimmillaan Malediiveille on esim. sen 1000 euroa/hlö, majoitus all inclusiivina Kuredulla 100 eur /huone/yö, niin johan kahdelle viikolle pelkästään Malediiveilla tulisi hintaa 1700/hlö. Tuohon 285 päälle ja näemme samalla reissulla Sri Lankan puolihoitoineen eikä tarvitse itse huolehtia vesitasokuljetuksista tms.

Eli ei nuo matkatoimistojen tarjoamat reissut nyt niin ylihinnoiteltuja mielestäni ole…

Link to comment
Share on other sites

Kiaralle...

En nyt jaksa kaikkia laskeskelujamme tähän väsätä, mutta näin laskettiin:

Viime lokakuussa oltiin 14vrk Kuredulla. Puolihoito ja beach bungalow. 3559e / 2 hlö (Töölön Matkatoimisto).

Järjestämällä matkan itse 21 vrk Kuredulla täysihoidolla beach bungalowissa tulisi maksamaan n. 4200e / 2 hlöä.

Kyselin 21 vrk tarjouksia matkatoimistoilta ja halvin tarjous oli 2990e / hlö (Kohdematkat Kaleva). Eli kahdelta 5980e. Korkein tarjous oli 3810e / hlö täysin samoilla ehdoilla ( SMT).

Onhan noissa huima ero.

Link to comment
Share on other sites

Kylläkyllä, huomasin minäkin, että Töölön matkatoimisto, SMT ym, jotka "räätälöivät" matkoja, osaavat myös pyytää hintaa. Valmismatkatoimistot (viime vuonna Finnmatkat, nyt Tjäre) eivät sen sijaan vedä läheskään samanlaisia kiskurihintoja!

Siis vertailu:

8 pvää Sri Lankalla, 6 pvää Malediiveilla eli 14 pv loma puolihoito Sri Lanka/all inclusive Malediivit 1985 eruoa

21 pvää puolihoidolla Malediiveilla 2100 euroa.

Mielestäni aika yhtäläiset tarjoukset! Ehkä kolme viikkoa Malediiveilla sitä paitsi ois mulle liikaa...

Link to comment
Share on other sites

21 pvää puolihoidolla Malediiveilla 2100 euroa.

Niin tää hinta sisälsi siis täysihoidon, ei puolihoitoa.

Meillä on niin erilaiset tarpeet  ;) Meille taas ei sopisi loma, jossa jouduttaisiin vaihtamaan kohdetta välillä. Kaivataan nimenomaan pelkkää lorvailua ja kaksi viikkoa oli siihen meidän kohdalla liian vähän. Toiset taas kuolisivat tylsyyteen jo viikossa Malediiveilla.

Ja tuosta vertailusta...2 vko Sri Lanka+Malediivit on vain 100e halvempi kuin 3vko Malediiveilla. Mutta niinkun sanoin, toiset haluaa yhtä ja toiset toista. Makuasioistahan ei voi kiistellä.

Jollakinhan oli muuten tässä ketjussa huonoja kokemuksia tuosta Finnmatkojen valmismatkasta. Olikohan niin, että siinä resortissa mätti joku ja sitten aikataulut eivät olleet parhaat mahdolliset.

Link to comment
Share on other sites

Matkavaraus on Tjäreborgilta ja saari on Kuredu  :), jota täällä on muistaakseni kyllä kovasti ylistetty.

Tosiaan, minä en taas kahta viikkoa jaksaisi vaan löhöillä, eli Sri Lanka-Malediivit on loistoyhdistelmä mulle. Toivottavasti aikataulutkin Maleen siirtymiselle paremmat kuin Finnmatkoilla männä vuonna (ei ilmennyt matkaesitteestä).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eilen illalla vertailimme kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja häämatkakohteeksemme ja päädyimme Malediiveihin. Ainoa asia, joka hieman mietityttää, on matkan ajankohta. Tietysti olisi paras vaihtoehto, jos pääsisimme matkaan heti häidemme jälkeen syyskuussa, mutta miten ilmat? Olisikohan viisaampaa siirtää lähtöä vasta marras-joulukuulle, jolloin sadekausi olisi ohitse? Kertokaahan viisaammat!  :)

Link to comment
Share on other sites

Noup. Sadekausi ei ole sitä sanan varsinaisessa merkityksessä. Me oltiin matkalla 1.10.-15.10. Ensimmäinen viikko oli todella lämmin, päivisin +30 ja ylikin ja öisin +26-27. Sadetta tuli päivässä noin minuutin ajan ja kaatamalla. Sitten oli taas hetkessä kuumaa, kuivaa ja aurinkoista. Sadekauden huomasi vain tuulesta. Tuuli ei silti todellakaan ollut häiritsevää, vain tietyssä osassa saarta tuuli. Laguunin puoli oli täysin tyyli, vain meren puolella tuulen huomasi.

Toisella viikolla sitten tuuleminen loppui ja alkoi olemaan jo tukahduttavan kuumaa kun ilma seisoi eikä ripauttanut vettäkään yhtään.

En ois huolissani säästä. Meillä on tarkotuksena mennä ens vuonnakin ns. sadekaudella.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...