Sign in to follow this  
Followers 0
kukkanen

ABC-Saaret

229 posts in this topic

Heips

Ollaan varaamassa häämatkaa abc- saarille  ;D erityisesti Curacao- Saarelle ja olisi tosi kiva kuulla muiden kokemuksia tästä matkakohteesta? ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips Kukkanen!

Me olimme toissa syksynä Aruballa eli saarella Curacaon vieressä. Olen kirjoittanut paikasta aikaisemmin, ohessa viestilinkki

http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...;num=1022065523

Karibianmeri on niin uskomaton, joten matka saarille kyllä kannattaa. Luonto on Aruballa todella kuivaa ja uskoisin sen olevan vastaavanlainen myös Curacaolla. Meille tekeminen olisi 12 päivän aikana loppunut kesken, jos emme olisi sukeltaneet. Emme kuitenkaan ole auringonpalvojia. Rannat olivat kyllä todella upeat.

Yksi hyvä puoli on myös se, ettei saarilla ainakaan toistaiseksi ole paljon suomalaisturisteja ;) Mutta iso miinus on hintataso ja jenkit ;). Kallista on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan samaa sanon, kuin miirukin. Bonaire on meidän vakikohteemme, käymme siellä noin joka toinen vuosi sukeltamassa. "Divers paradice", kuten auton rekkareissakin lukee, mutta muuten kävisi aika kyllä auttamattomasti pitkäksi. Aruba on näistä saarista kyllä vilkkain ja siellä on ehdottomasti muutakin elämää, mutta taas yhdyn miirun mielipiteeseen; aika kävisi pitkäksi ilman vedenalaista maailmaa. Arubassa ja Curacaossa olemme olleet vain lyhyitä aikoja (esim. 2pvä + 2vk bonairella) ihan vain vaihtelun vuoksi ja kun KLM:n Bonairen lento on yleensä triangeli jomman kumman saaren kautta ja sinne pääsee siis jopa ilmaiseksi.

Ilmapiiri, tunnelma on ABC-saarilla ihanan leppoinen, kuten Caribialla yleensä. Hollannin vaikutukset näkyvät kaikessa ihmisten mentaliteetista ruokaan jne. Curacaoa suorittelen näistä kolmesta eniten häämatkakohteeksi ja ovathan ne niin lähekkäin, että voi toisellakin saarella piipahtaa. Ja tämähän on ihan ympärivuotinen kohde; aina on hyvät säät, aina on hi seson.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia kommenteista, ollaan nyt oikeasti lähdössä ABC:n suuntaan (siis matka varattu ensi talvelle) sukellellaan ja kierrellän ja jos tekeminen loppuu kesken kuten epäilitte, niin sitten täytyy vierailla naapurisaarilla katselemassa "maisemia"! ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kateellisena toivottelen hyvää matkaa, vaikka todella aikaisessa olen toivottelujeni kanssa. ;)

Sukeltaminen oli tosiaan todella mahtavaa tuolla seudulla ja Aruban edustalla on Karibian suurin hylky Antilla, jonne mennään ihan sisälle. Upea!!! Jos käytte Aruballa sukeltamassa suosittelen Pelican Adventurin järkkäämiä sukellusreissuja. Todella hyvät divemasterit oppaina.  http://www.pelican-aruba.com/

Samassa kompleksissa on myös aivan ihana ravintola!

Voin edelleen kuulla UB40 laulavan ja tuntea sen ihanan lämmön ja meren tuoksun.... (joo, ehdottomasti ulkomaanmatkan tarpeessa ;))

Niin ja päädyitte nyt sitten mille saarelle tahansa niin annanpa vinkin ihanastuttavasta resortista Aruballa

http://theboardwalk-aruba.com/. Sijaitsee aivan meren tuntumassa (200 m), on pois suurimmasta ihmisvilinästä kuitenkin luksushotellien tuntumassa ja palvelu on uskomattoman ystävällistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme häämatkalla Curacaolla ja täytyy sanoa, että vaikka emme sukellakaan niin aikamme ei käynyt pitkäksi. Hääjärjestelyt olivat imeneet jonkin verran voimiamme, joten nautimme siitä, että saimme loikoilla altaalla ja rannalla lueskelemassa. Lämmintä oli noin 30 astetta eikä koko lomamme aikana (11 päivää) satanut kuin kerran ja sekin tapahtui toisella puolella saarta. Tukahduttavan kuuma ei kuitenkaan ollut, koska koko ajan kävi mukava tuulenvire (välillä voimakkaampana).

Halutessamme pääsimme kuitenkin nopeasti ihmisten ilmoille syömään ja nähtävyyksiä katselemaan. Vuokrasimme auton muutamaksi päiväksi, olisi voinut olla kauemminkin. Saarta ympräi ajelemalla näki todella paljon.

Saari on karu, mutta kaunis. Ruoka on hyvää, voin ehdottomasti suositella Floris Suite hotellin Sjalotte-ravintolaa (muutenkin hotelli oli upea, valmistunut 2001, joten kaikki oli vielä siistiä).  

Kannattaa ottaa yhteyttä ruotsalaiseen pariskuntaan Ulla Ponnertiin ja Sten Martinssoniin. He ovat asuneet saarella jo useamman vuoden, joten heillä on hyvää tietoa. He järjestivät meillekin aivan uskomatonta ohjelmaa häämatkamme aikana. Sten harrastaa sukeltamista, joten häneltä saa kyllä siihenkin hyviä vinkkejä. Heidät löytää osoitteesta

http://www.curacuracao.com/

Täytyy sanoa, että Curacao on todella loistava häämatkakohde, jota suosittelen lämmöllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips,

Kertoisko joku lisää Arubasta ja Curacaosta. Vahvistin tänään häämatkamme. Matkustetaan ekaksi viikoksi Curacaolle ja sitten kahdeksi viikoksi Aruballe.  :)

Erityisesti kiinnostaisi tietää hotellista Chogogo Resort, koska Aruban hotellista meillä on enemmän tietoa ja kuvia.. Chogogon sivuilla ei oo oikein kuvia niistä huoneista, joten vähän jännittää minkäläinen hotelli se on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen juuri päivittämässä meidän kotisivujamme ja olen laittanut sinne kuvia Aruban reissultamme. Käy katsomassa, jos kiinnostaa. Sivut eivät ole kaikilta osilta valmiit, mutta Aruba-kuvat kyllä näkyvät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Miiru,

Ihania kuvia, Kiitos avustasi!

Mielenkiintoiselta näyttää merenalainen maailma. Mutta emme ole koskaan aikaisemmin sukeltaneet..  :POliko sukeltaminen kovin kallista siellä??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli rajaton kuuden päivän sukelluspaketti, joka maksoi 300 dollaria per nenu. Mä sain sen samaan hintaan kuin mieskin, vaikkei mulla ollut laitteita, vain peruskamat. Teimme keskimäärin kolme sukellusta per päivä, joten yhdelle sukellukselle ei tullut hintaa kuin noin 20 dollaria. En tiedä paljon kurssin suorittaminen maksaa, mutta sen tekeminen voisi olla hyvä idea, sillä vietätte saarella kuitenkin kaksi viikkoa.

Mutta vaikka ette sukeltaisi, niin jo snorklaus Malmokilla ja Baby Beachillä antaa hyvät mahdollisuudet tutustua värikkääseen vedenalaiseen maailmaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nostan tätä, sillä curacao on meillä varteenotettava häämatkavaihtoehto.

jos jollakulla ois viä lisäinformaatiota...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas taas.. :)

Olisko jollain tietoa hotelleista, Amsterdam manor (Aruba) ja Chogogo Resort (Curacao). Kokemuksia otettais erittäin mielellään vastaan! Lähtö olisi meillä elokuussa.

-Tikru-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Paljonko ootte noin suunnilleen maksaneet matkoistanne abc-saarille ja paljonko siellä menee käyttörahaa? Hintataso on ilmeisesti kallis? Kannattaako ottaa all inclusive mieluummin kuin etsiä ruokapaikkoja paikan päällä? Sulho ei käytä alkoholia ollenkaan ja minäkin aika vähän (enkä esim. ole mikään viinin ystävä) joten ne viinakset menee kyllä meillä ihan hukkaan... ;) Jospa sitte keskityttäis siihen ruokaan  :)

Onko kellään kokemuksia erityisesti Bonairesta, se houkuttelee ainakin mua tällä hetkellä eniten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin häämatkan toinen puolisko Bonairella (1 vko). Matkan hintaa en osaa sanoa, kun oltiin toinen viikko New Yorkissa ja siitä mentiin sitten Bonairelle. Mun mielestä ei kannata ottaa all inclusive -pakettia, koska hyviä ruokapaikkoja (ainakin meidän mielestämme) löytyi joka päivälle. Bonaire on sen verran pieni paikka, että ravintolat on liki kävely/pyöräilymatkan päässä toisistaan, joten siitä vaan iltakävelylle rantakadulle ja valitsemaan parhaimman oloinen paikka... Bonairen matkailuinfosta saa myös hyvin tietoa saaren ruokapaikoista (ja tietysti muustakin - aktiviteeteista jne.), meillä oli sellainen esite, jossa esitelty kaikki ruokapaikat ja niiden erikoisuudet ja siitä esitteestä yleensä valkattiin ruokapaikka.

Bonaire on luonnoltaan aika karu paikka, mutta omalla tavallaan tosi hieno. Me vuokrattiin yhtenä päivänä auto ja käytiin saaren pohjoisosan luonnonpuistossa. Suosittelen! Paljon juotavaa ja eväitä vaan mukaan kylmälaukkuun!!

Saarella puhaltaa koko ajan virkistävä tuuli, joten hiostavan kuuma ei ollut koskaan. Kerran satoi, mutta ei haitannut. Vuokrattiin pariksi päiväksi myös polkupyörät (suosittelen!), niillä pääsi kätevästi hotellilta "keskustaan" ja snorklauspaikoille.

Snorklaamista suosittelen tosi paljon (paitsi tietty jos sukellatte). Mä en ollut ikinä ennen snorklannut, enkä voinut kuvitella, kuinka ihanaa se oli!! Vuokrasimme varusteet päiväksi ja koko päivä tuijoteltiin meren eläviä eri snorklauspaikoissa.

Käytiin myös kajakoimassa mangrovemetsikössä (se oli aika kuumaa ja hikistä), sinnekin juotavaa ja lierihattu + paljon aurinkovoidetta mukaan! Ko. lahdenpoukamassa oli myös upea paikka harjoitella windsurffausta, joka kylläkin meiltä jäi valitettavasti väliin (mutta aiomme joskus mennä Bonairelle vielä takaisin sitä kokeilemaan ;)).

Turisteja oli meidän lisäksemme toooosi vähän (olimme saarella off season -aikaan touko-kesäkuun vaihteessa). Hotellin uima-altaalla saimme olla ihan rauhassa, ravintoloissa oli aina tilaa, ja muutenkin oli rauhallista (ei siis sovi bilettäjälle, mutta meille kylläkin sopi).

Lintuja bongailtiin myös (oma lintukirja mukaan, saarelta ei saa kunnollisia). Ihmiset oli ystävällisiä ja hintataso oli tosiaan vähän tyyriimmän puoleinen, mutta ei nyt mitenkään sikakallis. Ravintolassa ruuat ei olleet mielestäni kovin kalliita, söimme aina kolme ruokalajia.

No joo, tulipas pitkä sepostus, toivottavasti jotakuta auttaa...  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tosi paljon Earlybird!!!

Pystytkö vielä kertomaan mitä kautta varasitte matkat? Ja missä hotellissa olitte/millainen se oli? Ja paljonko se matka maksoi (vaikka olitte New Yorkissa osan)?

Kiitos vielä vinkeistä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieni nosto ;)

Muistan joskus lukeneeni, että abc-saarille saa Hollantilaisten matkatoimistojen kautta paljon edullisemmin matkoja kuin suomesta... onko kukaan kokeillut?? (abc-saaret on ikäänkuin hollantilaisten kanarian saaret... ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oukei..Nyt alkoi kiinnostamaan tämä yhtenä vaihtoehtona..Arean sivuilta verrattuna Hawaii ja abc saarten hinnoissa ihan kohtalainen ero...Mutta auttakaas tyhmää..Mistä löydän maailman kartan ja/tai karibialta jonkunlaista karttaa..  :-[

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäs jo saarilla käyneet? Varasitteko mitä kautta matkanne? Arealla näyttää olevan ja Helin matkoilla oli paljon erilaisia paketteja.. Muita?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Entäs jo saarilla käyneet? Varasitteko mitä kautta matkanne? Arealla näyttää olevan ja Helin matkoilla oli paljon erilaisia paketteja.. Muita?

Ebookersilta ostimme älyttömän halvat lennot ja majoituksen etsimme ja varasimme itse netistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jostain luin kuvauksen et saari on aika karu eikä mitään ihmeellistä näettävää ole..So what..meri, aurinko, lämpö ja vapaa-aika kahdestaan riittää mulle..  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä häiden jälkeen 20.7. ensin 5 päiväks Curacaolle ja sitte ollaan reilu viikko Bonairella, matka on Arean kautta ja molemmilla saarilla majoitus on Lions Dive & Beach resort. Yritettiin metsästää hyviä tarjouksia just Kilroylta, ebookersilta, KLM:ltä ja muualta, muttei meillä tärpänny joten päädyttiin tuohon pakettiversioon. Matka maksoi yhteensä 3482€ molemmilta, tuohon kuuluu lennot (meno ja paluu + saarten välinen lento), hotellit, verot ja lentokenttäkuljetukset. Tuohon pitää laskea lisäks käyttörahat, voin sitte raportoida paljonko kului...Arealta saatiin kuitenkin paras tarjous, joten siihen päädyttiin.

Me ollaan oikeesti aika köyhiä (opiskelija ja nuori yrittäjä), joten tuo hinta on ihan ihan hirveä, mutta kerranhan sitä häämatkalla vaan käydään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tultiin juuri Aruba 6vrk+ Curacao 7vrk yhdistelmältä. Helin matkojen kautta oltiin liikenteessa ja kaikki toimi loistavasti. Hyvä tarjous ja loistavaa palvelua saatiin myös kohdematkat Kalevasta.

Saaret olivat keskenään todella erilaisia! Aruba pieni karu jenkkejä täynnä oleva saari, jossa oli upeat rannat. Ehdoton paikka, jos biitsielämä on loman tarkoitus.

Curacao on  paikallisempi, ei niin hyvä rantakohde. Saari on suurempi vihreämpi ja nähtävyyksiä on enemmän kuin Aruballa. Sukellukseen ja snorklaukseen hyvät mahdollisuudet.

On vaikeaa sanoa kumpi saari oli parempi, mutta oli mukaavaa kun nähtiin molemmat saaret. Meillä oli molemmilla saarilla all-inclusive hotellit ja oltiin tyytyväisiä valintaan. Ruoka on suomen hintaista ja ravintoloita löytyy lähinnä hotelleista. Toki keskustassa on muitakin ravintoloita.

Ostoksia emme paljoa tehneet. Merkkivaatteita ja kalliita koruja oli tarjolla.

Lento oli pitkä ja menomatkalla oli kuuden ja puolen tunnin odottelu Amsterdamin kentällä, mikä ei ollut kovin miellyttävää.

Pidimme matkasta kovasti ja voin suositella sekä molempia saaria, että helinmatkoja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suunnitelmis lähteä 2006 elokuussa kolmeks viikoks reissuun..Eli alustavasti ajateltiin et 6vrk joka saarella..Tosi vaikee vertailla eri vaihtoehtoja ku eri toimistoil on vähän eri hotelleja ym..All inclusive taidetaan ottaa ettei siellä tarvi sit paljoa kukkaroa raottaa..Divi ja Tamarjn Aruballa taitaa olla ihan ykkösvaihtoehto mega all inclusive paketilla ku sit saa käyttää 11 ravintolaa, mut kaks muuta majoitusta täytys vielä päättää..Onneks on aikaa ku taidetaan varailla vast vuoden alus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0