Pikku-aa

Meksiko

296 posts in this topic

Olen käynyt parin viikon opintoreissulla Meksikossa, olimme México Cityssä ja Méridassa (Jukatanin niemimaalla), josta käsin teimme retkiä temppelipaikoille. En ala tässä selostamaan kaikkea mahdollista, siitä tulisi pitkänpitkä viesti, joten kysykää jos Meksiko kiinnostaa, niin koetan vastata! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

X/Z Heippa Pikku-aa!

Itsekin olen käynyt Meksikossa -3 vuotta sitten kahden viikon lomalla. Tosin en sulhon vaan ystävättäreni kanssa. Me vietimme koko loma Playa del Carmenissa (n 70 km etelään Cancunista). Ja täytyy sanoa, että voisin kuvitella lähteväni myös häämatkalle kyseiseen kohteeseen. Aivan ihanat ihmiset -vaikkakin pieni rantakaupunki; vain n 25.000 asukasta, todella hyvä ruoka + juoma (kohtuu hintaista!) sekä takuu varmasti hyvät ilmat tammikuussa.

Voin suositella kaikille talvihäitään viettäville.  Q)Q

Share this post


Link to post
Share on other sites

X/Z Tutulta kuulostaa!!

Olin joku vuosi sitten excursiolla Mexicossa. Ensin Mexico City, sitten Merida Jukatanin niemimaalla ja sokerina pohjalla Playa del Carmen. Siinä oli kulttuurielämystä pitkäksi aikaa!!!

Playa del Carmen on ehdottomasti maailman romanttisimpia kohteita häämatkailijalle!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaa lisää! Mexikoon halajaisimme, mutta matkat ovat niin turkasen kalliita.. Unelmahotelliin Playa del Garmen 9100 mk per henki.... matkaoppaassa sanottiin lisäksi, että hintataso kallimpi kuin Suomessa.... onko totta?

Kertokaa muutenkin kokemuksianne, jos sinne lähdemme niin mitä kannattaa huomioida? Onko elo/ syyskuuu hyvä ajankohta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi tarkoitus lähteä Meksikoon häämatkalle, lähtö olisi siis joulukuun alussa. Playa del Carmen olisi todennäköisesti kohteena.

Voisitteko Meksikontuntijat kertoa jotakin vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon tai pakata mukaan tai käydä ehdottomasti katsomassa? Kannattaako perillä vuokrata auto vai pääseekö siellä kulkemaan julkisilla kulkuneuvoilla tarpeeksi hyvin?

Mistä matkatoimistosta olette muuten matkanne järjestäneet, me ei löydetty Meksikoa mistään "valmiista" esitteestä joten kyselimme räätälöityä matkaa Töölön matkatoimistosta. En tiedä sitten mahtaako siitä tulla paljonkin lisähintaa, voihan olla että Meksiko olisi jo loppuvuoden esitteissä mukana jollakin Finnmatkoilla tms.

Onhan Meksiko aika hintava kohteena, mutta ajattelimme että tämä olisi sellainen kerran elämässä-matka ja siksi saisi maksaa hieman enemmän.  Tyhjästä ei kuitenkaan haluta maksaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä mitään muuta Meksikosta kun että se on ainakin Aurinkomatkojen ja Tjäreborgin tarjonnassa. Tosin eihän sitä tiedä kellä se ensi vuonna on. *haaveilee lomasta*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen pistäytynyt Kaliforniasta käsin Tijuanan seuduilla pari vuotta sitten. Liikuimme siis omalla autolla, johon piti hankkia erillinen vakuutus Meksikon reissua varten. Meksikoon pääsi tosi nopeasti, suunnilleen ajamalla portista sisään, mutta pois päin tuleminen veikin sitten aikaa ja passit tarkistettiin huolella, vaikka Kalifornian rekisterikilvet autossa olivatkin. Autolla liikkuminen oli ihan normaalia, meille ei sattunut mitään kommelluksia, mitä nyt sen vakuutuksen kanssa piti vähän säätää.

Tämä ei-turistikohdealue oli samantyylinen kuin siirtyminen Suomesta Viroon takavuosina. Elintasoero iski silmille heti rajan ylitettyämme (tulimme San Diegosta). Slummialueita ja mitä ihmeellisimpiä asuinvirityksiä ei voinut olla näkemättä. Mulle tulee Meksikosta mieleen ensimmäisenä tietty rähjäisyys ja erikoinen, mausteinen haju. Ja katukaupustelijat. Vähäisestäkin espanjan taidosta oli iso ilo.  

Mulle voisi siis olla melkoinen kokemus käydä Cancunin seudulla katsomassa maan toista, kiillotettua puolta. Iso ja köyhä maahan Meksiko on, paljon erilaisia asioita sinne mahtuu. Kulttuurihistoriallisesti varmasti mielenkiintoinen paikka, jos ehtii paremmin tutustua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä hiukan Meksikotietoja:

Hintataso turistipaikoissa ja pääkaupungissa on aika lailla Suomen luokkaa, pikkukaupungeissa on halvempaa. Hyvästä hotellista kannattaa kuitenkin maksaa, Meksikon olot kun eivät yleensä ole oikein länsimaisella tasolla - tosin näistä turistipaikoista kuten Cancun ja Playa del Carmen en tiedä.

Elo-syyskuussa Meksikossa on sadekausi - lämmintä riittää ja sadetta joka päivä, tosin vain lyhyitä kuuroja. Rannikolla lämpötila on yli 30 astetta ja kosteus lähenee sataa prosenttia, joten aika tukalaa on, varautukaa! México City on viileämpi, koska se sijaitsee niin korkealla vuoristossa. Pääkaupungin saasteisuus on jotain aivan järkyttävää - se haju, se saastesumu... huh! Mutta joka tapauksessa näkemisen arvoinen kaupunki, maailman suurin! Pääkaupungissa saatte varautua myös korkeasta ilmanalasta johtuvaan hengästymiseen ja nenäverenvuotoihin...

Varautukaa myös siihen, että saatte melko varmasti jonkin asteisen vatsataudin. Minä söin koko matkan ajan maitohappobakteereja ja otin joka aamu konjakkihömpsyt ja välttelin riskiruokia: vesijohtovettä, majoneesia, salaattia, kypsentämättömiä ruokia yms. (hedelmiä tosin en voinut vastustaa!) mutta silti vatsatauti iski, se iski jokaiseen seurueen jäseneen. Ottakaa mukaan kunnon ripulilääkitys... Ja juokaa paljon pullotettua vettä. Tähän liittyen: tequilaa on Meksikossa monta eri tyyppistä, niitä kannattaa maistella (jos ei maun, niin vatsahuuhtelun nimissä ;) )!

Meksikolainen chilillä maustettu ruoka on todella tulista, joten pyytäkää mietoja vaihtoehtoja, jollette todella ole tottuneet hyvin tulisiin ruokiin. Turistipaikoissa eivät kyllä taida turisteille tarjotakaan niitä kaikkein tulisimpia... Minä erehdyin yhdellä aamiaisella ottamaan tomaattisalsaa, joka oli niin tulista, että koko naama oli puuduksissa puoli tuntia. Ja nyt en yhtään liioittele!

Me matkustimme Suomen Matkatoimiston räätälöimällä matkalla. He onnistuivat oikein hyvin, ottaen huomioon, millainen asenne Meksikossa on - "mañana" eli kyllä sen huomennakin ehtii... Suosittelen!

Jos haluaa nähdä vanhaa kulttuuria, kannattaa käydä pääkaupungin lähellä sijaitsevalla Teotihuacanin temppelialueella - se on elämys! Upeita temppelikohteita ovat myös Chichen Itza ja Uxmal. Kävimme myös tippukiviluolassa lähellä Uxmalia, joka oli myös mielenkiintoinen kokemus. Matkustimme bussilla Méridasta jäljempänä mainittuihin kohteisiin, ja matkalla näimme Meksikon maaseudun elämää - aika kurjaa ja rähjäistä. Erikoinen elämys oli myös Xochicalco, "kelluva puutarha", kanavien halkoma puistoalue jossa meksikolaiset viettävät usein vapaapäiviään veneissä juhlien.

Netistä löytyy aika paljon tietoa Meksikosta, siitä vain haulla etsimään! Monella sivulla varoiteltiin maanjäristyksistä, mutta me emme matkallamme tunteneet yhtäkään, vaikka niitä kuulemma tapahtuu joka päivä.

Älkää nyt pelästykö, keräsin tähän viestiin vain kaikki varoitukset, jotta tietäisitte mitä odottaa. Kaiken kaikkiaan Meksiko on upea elämys, suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Surkiitokset vinkeistäsi! Et onnistunut pelästyttämään ainakaan minua, matkakuume senkun nousee....

;D  Aurinkoista kevättä toivottelee Kuutar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meksikossa voin suositella lämpimästi ihanaa Isla Mujeres -saarta, jonne juutuin kuukauden Meksikon matkallani 5 päiväksi. Sijaitsee Cancunista etelään Puerto Juareziin ja pienen lauttamatkan päässä. Saari on pieni, romanttinen ja sukeltajien paratiisi. Autoja on vain nimeksi, ihania hiekkarantoja, hyvää ruokaa, mukavia meksikolaisia ja kunnon menokin, jos sitä kaipaa.

Suosittelen ISOSTI.

Netistä löytyy tietoa:

http://isla-mujeres-mexico.com/

:-X  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saimme häälahjaksi matkan meksikon cancuniin  :).Meillä ei kyllä ole vielä tarkkaa ajankohtaa matkalle tiedossa, koska kummallakaan ei tunnut olevan lomia tiedossa ennen ensi kevättä.

Jos vaikka ekana hääpäivänä lähdettäisiin  8). Onko kukaan käynyt? Millainen paikka se on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole käynyt, vielä ;) mutta jouluksi ollaan menossa Playa del Carmeniin. Ja varmasti käydään myös Cancunissa (65km:n päässä). Jos jollain on uudempia tietoja noista paikoista, niin kertokaa ihmeessä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa Playa del Carmeniin häämatkalle joulukuun alussa. Lisätietoja ja kokemuksia kaivataan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cozumelin saarella muistaakseni paasee uimaan delfiinien kanssa jos kiinnostaa, mahtava kokemus jota suosittelen! :D

Totta on kylla etta Meksikossa on rahjaista, mutta luksus hotellien alueella sita ei varmasti huomaa.

Elo-syyskuu on viela hurrikaani aikaa... en halua pelotella, mutta hyva kai sekin tietaa ja mahkut siihen tietysti on erittain pienet...

Mutta kannattaa menna Meksikossa kaymaan jos vaan on mahdollisuus, itsekin mietin jospa jossain vaiheessa kavaisi uudelleen! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulimme reilu viikko sitten pois todella upealta häämatkaltamme Meksikosta. Olimme viikon Playa del Carmenissa ja viikon Meridassa. Todella kokemisen arvoinen maa!!! Siitä voisi kertoa niin paljon, etten tiedä, mistä aloittaisi.

Me varasimme itse lennot ebookersin kautta ja hotellit suoraan netistä ja kyllä kannatti! Matka tuli huomattavasti halvemmaksi kuin esim. Aurinkomatkojen kautta ja hotellit olivat tosi hyvät. Tosin Playassa ei ollut allinclusivea, kuten aurinkomatkoilla, mutta emme sellaista olisi halunneetkaan. Mielestämme saimme paikasta paljon enemmän irti, kun kävimme joka päivä eri paikassa syömässä jne. Tietysti siinä tuli hieman lisäkustannuksia, koska ruoka todella oli jo melko lähellä Suomen hintoja, mutta...

Muutama heti mieleen tuleva vinkki:

- rahaa ei tarvitse ensin vaihtaa Suomessa dollareiksi, vaan eurotkin kelpaavat hyvin.

- etenkin Meridassa (ja varmasti muissakin ei niin turistikohteissa) on hyvä olla ainakin jonkinlainen espanjasanakirja mukana, jos ei kieltä muuten osaa, sillä monessa paikassa englantia ei osata ollenkaan ja väärinkäsityksiä syntyy helposti, sillä meksikolaisethan eivät tunnetusti halua kertoa mitään huonoja uutisia, joten...

- ilma näin lokakuun alussa ainakin oli vielä Playassa ihan siedettävä, kun rannalla vähän tuuli, mutta Meridassa jo todella hiostava (lämmintä ajoittain yli 35 ja kosteus varmaan 1000) ja iho paloi todella herkästi, eli tavalliselle suomalaiselle iholle suosittelen ainakin yli 20 suojakertointa, mielellään enemmänkin.

- Cancunia en välttämättä lomakohteena suosittele, jos ei halua todelliseen turistiviidakkoon. Ainakin Cancunin ns. hotelzonella on pitkä rantaväylä, joka on todella täyteen ahdettu hotelleja, eikä mitään muuta. Niitä on varmasti todella monia kymmeniä ja kaikki ovat pitkin vuotta täynnä jenkkituristeja (ei millään pahalla kyseisiä henkilöitä kohtaan, mutta ei olisi sopinut meidän ihanneloma-ajatukseen). Ja hintatasokin on tietysti sen mukainen.

- pikku-aa varoitteli vatsaongelmista, mutta päinvastoin hänen kokemuksiinsa, meillä ei kummallakaan ollut minkäänlaisia ongelmia missään vaiheessa, vaikka kävimme välillä syömässä hyvinkin paikallisissa paikoissa (myös Meksikossa sanonta "mitä enemmän paikallisia ravintolassa on syömässä, sen parempi ruoka" piti ainakin meidän mielestämme paikkansa). Mieheni tosin söi koko matkan ajan maitohappobakteereja, mutta minä en (toisesta lääkekuurista johtuen).

- ihmiset Meksikossa ovat todella ystävällisiä ja ihania ja ainakaan Playassa ja Meridassa emme törmänneet minkäänlaiseen rikollisuuteen tai vastaavaan. Poliiseja tuntui olevan joka kadunkulmassa.

- julkiset kulkuvälineet toimivat todella hyvin ja olivat edullisia, eli bussilla pääsi lähes paikkaan kuin paikkaan ja todella viihtyisästi. Tosin bussiin kannnattaa varata lämmintä päällepantavaa, sillä välillä bussit oli niin tehokkaasti ilmastoituja, että pitkissä housuissa ja paidassakin meinasi paleltua.

Meistä Meksiko oli niin upea paikka, että vaikka yleensä emme halua käydä samoissa paikoissa useampaan kertaan lomalla, niin tällä kertaa kyllä jo suunnittelemme jossain vaiheessa tulevaisuudessa uutte reissua tuohon mahtavaan maahan! Joten ihanaa lomaa kaikille sinne suuntaaville!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Syysunelma  :) Kertoisitko lisää Playa del Carmenista? Lueskelin siitä perusasioita Finnmatkoilta ja Aurinkomatkoilta, mutta onko se siis myös Jenkki-turistien kansoittama paikka kuten Cancun? Myös säästä haluaisin tietää, tuliko siellä sadekuuroja usein? Onko siellä puhtaat rannat? Kiitos jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minuakin kiinnostaisi tietää, että läkähtyykö sinne kesä-heinäkuussa..?! ::)

:-X Karlotta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Christine ja Karlotta!

Meille paikalliset sanoivat, että meillä oli hyvä tuuri ilmojen suhteen, koska sadekausi oli juuri lopuillaan, eli olisi voinut olla vielä kunnon trombeja ja myräköitä, mutta meidän aikana Playassa (kuten Meksikossa paikka tunnetaan) satoi päivällä kerran noin tunnin verran ja kaksi kertaa oli satanut yöllä. Meridassa satoi vain kerran päivällä ja vähän ukkosti, mutta sekin oli todella lyhyt kuuro. Toisaalta usein kyllä jopa toivoi, että olisi ollut vähän enemmän pilviä. :) Tosin sain sellaisen käsityksen, että yleensäkin sateet Meksikossa kestävät hyvin vähän aikaa, vaikka olisi kunnon myräkkäkin. En tiedä varsinaisesti kesä-heinäkuun säistä, mutta voisi luulla, että silloin vasta kuumaa ja kosteaa onkin (?), mutta jos häämatkalle lähtee, niin ihan hyvin sitä ilmastoidussa hotellihuoneessakin saa aikansa kulumaan  ;D  

Playa ei ole ihan yhtä hurja jenkkituristipaikka kuin Cancun. Toki sielläkin kyseisen maan turisteja on (tai oli ainakin meidän aikana) enemmän kuin muita, mutta niin se varmaan on joka paikassa. Ja jos haluaa esim. hotellin, jossa on vähän jenkkejä, kannattaa valita joku muu kuin allinclusive, sillä jenkit eivät suuremmin muissa asustele.  

Kaiken kaikkiaan Playa on kuitenkin melko pieni ja kaunis kaupunki, jossa on ihana ranta. Vesi on kyllä puhdasta, mutta aivan rannassa vaikuttaa aika samealta, kun tuuli ja ihmiset sekoittavat hienon hiekan veteen. Vähän kauempana "yleisestä" rannasta tai Cozumelin saarella (jossa emme kyllä itse käyneet) on kuitenkin kuulemma todella upeat paikat esim. snorklailuun. Playasta on myös helppo tehdä retkiä vaikka mihin eri paikkoihin, joten ns. kyllästymäänkään ei varmaan pääse.

Vastailen mielelläni vielä lisäkysymyksiin, jos mieleen tulee ja vinkkinä: netistäkin löytää todella paljon tietoa ja infoa. :)

(Nyt kun näitä juttuja kirjoittaa, alkaa jo heti tehdä mieli uudelleen tuohon ihanaan maahan, etenkin Playaan... )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpa kiva lukea kokemuksianne Meksikosta. ;D

Ilmeisesti loppusyksy on parasta aikaa matkata  Meksikoon.

Kuinka pitkän ajan vietitte/aiotte viettää meksikossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matka vaan lähestyy, enää nelisen viikkoa... ;D

Me ollaan menossa kahdeksi viikoksi, ajalle 2.12.-17.12.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MIMMI, kerrothan kokemuksia/tunnelmia matkanne jälkeen?!! - KIITOS  :D

Lähdemme 29.12. Playa del Carmeniin ... 2 viikkoa paratiisissa...  :-X

Can´t wait...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin Playa del Carmenissa tammikuussa 2003 ja ihastuin täysillä paikkaan. PLayasta tulikin jo aika paljon, joten voisin kertoa muuta infoa.

Me teimme omatoimiretkiä bussilla mm. Cancuniin (ei meidän mieleen, turistirysä) Tulumin raunioille ja Xel.Han laguunille (snorklausta ja rentoutumista). Kävimme myös snorklausretkellä Cozumelin saarella. Itse snorklaus ja lasipohjavene olivat todella hieno kokemus (ostimme reissun Playan pääkadun matkatoimistosta) mutta Cozumel ei sykähdyttänyt. SInne tulevat Karibian risteilijät ja hinnat ovat pilvissä. turistikrääsää joka paikassa. SUomalaisen matkatoimiston retkellä menimme Chichen Itzaan eli Mayojen seremoniakeskukseen. Se oli vaikuttava paikka ja retki oli hyvä vaikka normaalisti kammoan seuramatkoja ja niiden retkiä. Opas kertoi matkalla meksikon intiaanien nykyelämästä ja kultuurista.

PLayassa pääkadulla on ravintolat aika kalliita, mutta ihania lounaspaikkoja löytyy kun lähtee parikorttelia sisämaahan päin. Paras ranta löytyy keskustasta pohjoiseen heti sen jälkeen missä pääkatu "loppuu".

PLaya on aivan ihana paikka, jota voi vain suositella!!!! Olemme kuitenkin käyneet myös Aasian paratiiseissa, mutta Meksiko vei sydämen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin vinkiksi, että meillä ainakin oli illalla tarpeen pitkähihaiset, koska mereltä tuuli ja lämpötila laski aika lailla. Päivällä kuitenkin ihanan lämmin n +30. Meidän reissulla ei satanut kertaakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kans nauttimassa Meksikon lämmöstä joulukuussa 9.-24.12  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now