daria

Rooma

120 posts in this topic

Onkohan kukaan täällä tehnyt häämatkaa Roomaan tai yleensäkin Italiaan?Mä en ole koskaan siellä ollut vaikka muualla on  aika lailla tullut reissattua.

Mihin Kannatta varautua ja mitä kannattaa käydä katsomassa?Me ollaan molemmat sulhon kanssa historia-friikkejä ja haluttais nähä muutakin kuin nää normaalit Colosseumit sun muut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

X)X Sinne vain!! Ihana paikka!! Käykää ehdottomasti Napolissa Pompeijin raunioilla, kierrelkää väh. päivä Pietarin kirkossa, katakombit ovat mielenkiintoisia, kuten Porta Portesen kirpputori, sitten ehdoton on myös kirkko, jonka nimeä en muista, jossa munkit ovet tehneet satoja vuosia sitten "tilataidetta" kuolleiden munkkiveliensä luista...

Vettä ei missään nimessä pidä tilata ravintolassa, muutenkin laskun kanssa täytyy olla tarkkana. Kokeilkaa eh-dot-to-mas-ti Limontsellaa - sitruunankuoresta tehty likööri, joka tarjotaan ruoan päälle hyvin kylmänä.

Tässä näitä aluksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooma on ihana!  :-XSuosittelen ehdotomasti! Kannattaa ostaa jo Suomesta joku Roomaa koskeva matkailukirja, niissä on yleensä hyvin esitelty nähtävyydet ja on muitakin hyödyllisiä vinkkejä.

Roomassa on kyllä valtavasti nähtävää, Colosseumin lähellä on Forun Romanumin raunioit, joissa historiafriikeille varmasti nuuskittavaa riittää. Sitten Vatikaani tietysti, siellä vierähtää helposti monta tuntia, Pantheon, Fontana di Trevi, Espanjalaiset portaat...vaikka mitä! Katakombitkin joku mainitsi. Kannattaa käydä puistoissa ja puutarhoissa nauttimassa niiden vehreydestä vaikka picnicin merkeissä  :D. Roomassa on erinomaisia ruokaravintoloita, mutta kannattaa hieman tarkastella hintoja jo ovella olevista listoista, hinnat voivat nimittäin yllättää >:( Mutta ruoka muuten on taivaallista ja maista ehdottomasti jäätelöä, se vie kielen mennessään.  L:::

Kaupungin vesi on juotavaa ja hyvää, eli se on plussa! Liikenne oli aika kaaosmaista, mutta metrolinjat kattavia. Kannattaa pitää kamoistaan huolta, erityisesti rahat on oltava tarkasti piilossa ja ote laukunhihnasta tiukalla.

Mihin aikaanvuodesta Roomaan suuntaatte? Kesällä siellä on tosi kuumaa ja uuvuttavaa, mutta kyllä siellä silloinkin hengissä selviää. ;)

minä ainakin olen täysin rakastunut Roomaan ja Italiaan yleensäkin ja ensikesänä vie sitten tiemme uudelleen.  :-X :-X

Ihania hetkiä matkasuunnittelun parissa ja mukavaa häämatkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toukokuussa olisin menossa.Onkohan siellä kamalan kuuma jo silloin?

Me ollaan toki kuultu näistä taskuvarkaista ja aiotaan olla varovaisia.Onko kukaan käynyt Gardalla?Tai sitten vaihtoehto ois San Francisco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos mietit häämatkaa Gardaan tai Roomaan, niin tietenkin Roomaan... Siellä voi jouda vettä suoraan suihkulähteistä jne.

Mie olin siellä elokuussa, vuoden lämpiminpään akaan ja lämpöä oli +35 hujakoilla. Se oli välillä ihan liikaa suomalaiselle. (Pian opimme viettämään siestaa.) Toukokuu ei varmaan ole vielä niin tukala.

Muistakaa tilata joka paikassa talon viini. Se on kaikkein halvin ja varmasti paikallista. Eivätkä ravintoloitsijat kehtaa tarjota huonoa viiniä talon viininä tässä viinien mekassa. Aina saimme poikkeuksetta hyvää talon viiniä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rooma on aivan upea!! Ja aivan superromanttinen  d:d. Olimme siellä lomalla kultani kanssa viime joulukuussa itsenäisyyspäivän tienoilla ja silloinkin oli ihan miellyttävä ilmasto - kuvista päätellen tarkenimme hyvin ilman takkia... ja läheisyyshän lämmittää  d:d.

Olen ollut myös kaksi kesää sitten heinäkuussa, jolloin oli noin 40 astetta joka oli kyllä painajaista varsinkin kun masuun iski joku pöpö sillä reissulla...  >:( Sillä säällä ei ainakaan kannata jonottaa Vatikaaniin koska tikahtuu kuumuuteen. Käväisin pikaisesti tänä kesänä myös Roomassa kesäkuussa jolloin ei ollut läheskään niin kuuma. Varmaankin toukokuu on kaikin puolin miellyttävä ilman ja ihmismäärän kannalta.

Olen samaa mieltä summer02:n kanssa, historiaa Roomasta kyllä löytyy!  X(B On hätkähdyttävää esimerkiksi nousta Colosseumin kohdalla metrosta ja nähdä valtaisi Colosseum aivan siinä, kaiken nykypäivästä muistuttavan keskellä!  ;D Metrot voi olla muuten aika klaustrofobisia, kannattaa kävellä paljon ja käyttää taksia joka ei maksa paljoakaan. Varo kuitenkin lentokentällä olevia 'pimeitä takseja' jotka voivat veloittaa päätähuimaavia summia!  >:(  Vatikaani on hengästyttävän upea ja pistää hiljaiseksi (vaikkakin täynnä turisteja), jonottamiseen kannattaa varautua, mutta se on sen arvoista.

Olemme gourmet-friikkejä, ihania ravintoloita ja kahviloita löytyy useita ihania Roomasta.  X(B Tässä on mukana myös ystäviemme meille suosittelemia paikkoja ennen viime joulukuun matkaa. Nami-nami...

* Ristorante di Rienzo (Pantheon)

-mukava katuravintola Pantheonin edustalla, piazzalla myös kaunis suihkulähde

-suosittelemme kokeilemaan peruspastoja: pasta al'arabbiata (tulinen), pasta carbonara, lasagna

* Papa Re (Trastevere, via Lungaria 149)

-perheen pyörittämä kodikas ravintola, jossa käy paljon paikallisia

-varsinkin illallista varten kannattaa tehdä pöytävaraus, paikka on suosittu

-paikalliset juovat talon valkoviiniä saviruukuista

* Studente (Colosseumin lähellä, via Terme di Tito)

-hyvä arkilounas-sandwichpaikka jossa käy lähinnä paikallisia

nuorista; suositeltava mm. pinaatti-mozzarella sandwich. Hyvä hiukopala

* Hotel Minervan kattoravintola (piazza Minerva, Pantheonin vieressä)

-kallis mutta uskomattoman hyvä ruoka

-varsinkin auringonlaskun aikaan upeat näköalat yli Rooman

-pöytävaraus

* Giolitti (Rooman parhaaksi kehuttu jäätelöpaikka ihan lähellä Pantheonia)

-suosittelemme pistaasi-, malaga- ja karhunvatukka (mora)-jäätelöä!!

Shoppailua kannattaa tehdä via Corson ja Spagnan ympäristössä. Muista varata hyvät kengät ja luottokortit!!  ;)

Ihanimpia hotelleja Roomassa (mutta myös dyyriitä) ovat St.Regis Grand (ehdoton suosikki!!!), Hotel de la Ville ja Hotel Eden. Kannattaa panostaa hotelliin koska on mukava huilahtaa tasokkaassa huoneessa myös pitkien kävelymatkojen jälkeen. Me esimerkiksi teimme niin että kävimme nähtävyyksien ja ostosten jälkeen ostamassa pullon laatuviiniä (esim. Amarone), oliiveja, mozzarellaa ja muuta pikkusyötävää hotellihuoneeseen hyvissä ajoin ennen päivällistä, jossa lököilimme ja nautimme näistä herkuista ennen myöhäistä päivällistä - mielettömän romanttista.  L::: Kylpyamme on must!! L::: Kannattaa muuten tosiaan tehdä päivällisvaraus vasta myöhäiseksi esim. yhdeksän aikaan jotta ravintolassa on myös paikallisia luomassa lämmintä tunnelmaa.

Hyvää matkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista ja nimim.Marita kiitos ravintola vinkeistä.varmasti kokeilemme kaikkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paras aika matkustaa Roomaan on kevät. Silloin siellä ei vielä ole kaikkialla älyttömästi turisteja mutta on kuitenkin lämmintä. Me oltiin siellä maaliskuun alussa 2000 ja oli todella upeeta, kun pääsi vapaasti liikkumaan jopa Vatikaanin museossa, jossa turistiaikaan pitää mennä sinne mihin massa vie.

Aivan ihastuttava paikka! Suosittelen oman apartmentin hankkimista. Meillä esim. oli pio borgolla, vajaan 5 min kävelymatkan päässä Pietarinkirkolta, 1500-luvulla rakennetussa talossa huoneisto. Oli todella mahtavaa asua roomalaisten keskellä. Se Roomassa on jännä juttu, että kaikki on muutenkin kävelymatkan päässä toisistaan, vaikka onkin suurkaupunki.

Oli aivan mahtavaa esimerkiksi kävellä Forum Romarumilta Fontana di Treville ja sieltä jatkaa Espanjalaisille portaille. *Huokaus* Pakko päästä uudestaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme ajatelleet Roomaa. Tosin häät ovat heinäkuussa, ja siellä on varmasti tukahduttavan kuumaa silloin...Olimme viime vuonna Rimini-nimisessä kaupungissa elokuun lopulla ja siellä oli kyllä kuumaa...

Toinen vaihtoehtomme on Malta. Onko siitä kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

KYLLÄ. Siis teimme häämatkan :-X Roomaan :-X ja suosittelen sitä kaikille. :) Itse olimme viime vuoden toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa ja alkoi olla jo tosi lämmintä. Sen keskemmällä kesää en siis mielelläni menisi. Miehen sisko ja avomiehensä olivat Roomassa tammikuussa ja sanoivat, että silloinkin oli hienoa, vaikka joutuivatkin kulkemaan ihan talvitamineissa.

Itse olen ollut Roomassa aiemminkin ja voisin vaikka muuttaa sinne asumaan. Siinä kaupungissa on jotain, joka vetää mua puoleensa! ;D

Suosittelisin ostamaan Kaupunkikirjojen Rooma-oppaan (en löytänyt kuvaa siitä, mutta samaisen sarjan Varsova: http://www.wsoy.fi/www/tuotelue.nsf/(Looku...90?OpenDocument). Sieltä löytyy paljon tietoa ja ehdottoman hyviä ovat kävelykartat.

Kannattaa lähteä vähintään kahdeksi viikoksi, jos mahdollista. Viikossa ehtii näkemään vain yleisimmät nähtävyydet. Jos lähdette oikein pitkäksi aikaa, Roomasta pääsee helposti junalla käymään esim. Firenzessä (mielettömän hieno paikka sekin) tai Venetsiassa.

Sorellina - jos ette lähde heti häämatkalle, vaan vasta syyskuussa (tai lokakuussa), niin silloin ovat taas turistit ja kuumuus vähentyneet Roomasta ja Rooman ihana syksy alkaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me todettiin kanssa tuo Tuazophian mainitsema Rooma-opas kullan arvoiseksi!! Melko hintava se on, mutta kannattaa ostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipa kiva saada vinkkejä Rakkauden Kaupunkia varten! Vaikka itse en haluaisi liikaa ravata nähtävyyksiä katsomassa (ehkä hiukan vaan shoppailemassa), vaan mieluummin ottaa rennosti, syödä ja juoda hyvin, rakastella, halia ja vaeltaa sattumanvaraisesti ympäriinsä.

  Menemme Roomaan syksyllä, lokakuussa heti häiden jälkeen viikoksi. Onko tietoa, millaista ilmaa siellä on puolen kuun tienoilla? Hyvä vaan, jos ei liian kuuma! 8)

  Oikeastaan alunperin olisimme halunneet lähteä rantalomalle, mutta lokakuu on hankala ajankohta: Euroopan biitsit ovat jo jäähtyneet ja esim. Aasiassa on sadekausi. Sen takia päädyimme Roomaan. Ja onhan se kovasti kehuttu kohde. Ikinä en ole käynyt... ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Rooma on maailman ihanin kaupunki, ainakin nähtävyyksiensä kannalta. Katseltavaa on koko elin-iäiksi. Mutta jos lähtisin sinne häämatkalle (olin kyllä, mutta 2 vuotta häitten jälkeen!  8), unohtaisin ravailun ympäri kaupunkia ja keskittyisin istumaan pikku kahviloissa ja aukioilla. Hyvää ja kallista ruokaa, lämmintä ja aurinkoista, oma kulta kainalossa ja siinä sivussa voi tarkkailla paikallista elämänmenoa ja sanailua.

Paras matkaopas Roomaan on Suomalaisen Matkaoppaan Rooma, uusittu painos 2002 (www.suomalainenmatkaopas.fi). Siinä on valtavasti tietoa ja käytännön vinkkejä. Kartat eivät ole parhaimmat, mutta niitä saa paikan päältäkin.

Pinchion puisto on aivan Piazza del Popolon vieressä ja on upea vihreä keidas poissa kaupungin pölyistä. Kokeilkaa vaikka picnikkiä siellä.

Aah, tulee itsellekin taas himo mennä Roomaan, tarkoittahan kaupungin nimi takaperin luettuna Rakkautta :-X = Amor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olenkohan kirjottaunut tästä jo jonnekin hmm.

Kuitenkin. Suosittelen käymään Rooman lähellä Anguillara Sabaziassa. Se on todella idyllinen keskiaikainen pikkukaupunki vulkaanojärven rannalla (beachikin löytyy) 30km Roomasta pohjoiseen. Paikka on todella romanttinen kapeine kujineen ja kukkaloistoineen. Turisteja ei ole vaan aitoa italialaista elämää. Ravintolat ovat todella tunelmallisia ja ruoka herkullista. En voi tarpeeksi kehua tätä paikkaa.

Anguillaraan pääsee bussilla Lepanton metroasemalta ja lippu maksoi viime kesänä 15mk. Matka kestää n. 1h. Kuljettajalle kannattaa sanoa , että huikkaa kun Anguillaran centro storico on kohdalla. Busseja menee noin tunnin välein kumpaankin suuntaan. Busseisa lukee Anguillara, Trevignano tai Bracciano. Kaikki jotka ovat täällä käyneet ovat ihastuneet paikkaan. Loistava päivä retki.

käykää katsomassa

http://www.mabnet.it/anguillarasabazia/

http://www.comune.anguillara-sabazia.roma.it/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikkunen vinkki Colusseumin käviöille. Olimme suhlon kanssa Roomassa muutama vuosi sitten ja kävimme tietenkin Colusseumissa. Siellä oli amerikkalainen opiskelija, joka järjesti ilmaisia opastuksia. Tämä oli tietenkin kiellettyä, joten meidän oli täytettävä jotkut jäsenlaput, ihan siltä varalta jos tulee ongelmia. Opastus oli aivan mahtava - tosi hyvä. Ja kuvitella, että se oli ilmainen (en muista mikä juttu tämä oli ja miksi hän järjesti opastusta). Vuokrasimme jälkeenpäin vielä audiokuulokkeet, mutta opastus oli aika tylsä. En tiedä onko Coloseumissa vielä näitä oppaita, mutta pitäkää silmänne auki, he tulevat pyytämää teitä opastukselle.

Rooma on aivan ihana paikka ja voin suositella. Me lensimme silloin Napoliin ja junalla sitten Roomaan ja sieltä kotiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pikkunen vinkki Colusseumin käviöille. Olimme suhlon kanssa Roomassa muutama vuosi sitten ja kävimme tietenkin Colusseumissa. Siellä oli amerikkalainen opiskelija, joka järjesti ilmaisia opastuksia. Tämä oli tietenkin kiellettyä, joten meidän oli täytettävä jotkut jäsenlaput, ihan siltä varalta jos tulee ongelmia. Opastus oli aivan mahtava - tosi hyvä. Ja kuvitella, että se oli ilmainen (en muista mikä juttu tämä oli ja miksi hän järjesti opastusta). Vuokrasimme jälkeenpäin vielä audiokuulokkeet, mutta opastus oli aika tylsä. En tiedä onko Coloseumissa vielä näitä oppaita, mutta pitäkää silmänne auki, he tulevat pyytämää teitä opastukselle.

Rooma on aivan ihana paikka ja voin suositella. Me lensimme silloin Napoliin ja junalla sitten Roomaan ja sieltä kotiin.

On Colosseumissa edelleen näitä opastuksia! Kertovat kyllä hyvin mielenkiintoisesti asioista ja maksu lopuksi on vapaaehtoinen. He tekevät muitakin opastusmatkoja, mm. katakombeihin, baareihin ja kummituspaikkoihin.

Rooman matkat kannattaa varata todellakin ajoissa, parhaat hotellit menevät heti kättelyssä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oijoi... iskiköhän matkakuume... sunny.gif

Meidänkin häämatkakohde on Rooma!! Darian kanssa ollaan siellä vissiin samaan aikaan!!!

Uskomatonta!

Mekin ollaan kaavailtu Roomaa häämatkakohteeksi!

Ja häät ovat siis myös 17.5  :D

Ajattelitteko lähteä heti häiden jälkeen ja mihin hotelliin olette aikoneet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole vielä sen tarkempia suunnitelmia. Rooma on vain vahva vaihtoehto. Ollaan jo kauan haaveiltu sinne matkustavamme ja kevät olisi mukava ajankohtakin.

Itseasiassa puhuttiin juuri tänään, josko kierreltäisiin autolla sinne tänne poiketen vaikka Ranskankin puolella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tässä juuri varaamassa häämatkaa Roomaan. Hotellivaihtoehtija vaan on niin paljon. Onko kellään kokemusta Hotelli Valadierista Espanjalaisten portaiden lähellä?

Olen huomannut että kun ostaa lennot ja hotellin internetistä erikseen, pääsee halvemmalla kuin pakettimatkat matkatoimistoista. Onko muita Roomaan ensi kesänä lähtijöitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos roomaan aijotte, niin käykää ehdottomasti kylässä nimeltä Anquillara. On noin 30km Rooman keskustasta. Se on keski-aikainen kalastajakylä vulkaanojärven rannalla. Kapeita katuja, oikeeta elämää. Saman järven rannalla on toinenkin kylä, oisko ollu Brachiano tai jotain. Kuulemma vielä upeempi. Oltiin Anquillarassa viikon toissa kesänä. Maailman romanttisin paikka! Mun systeri kiers koko kesän italiaa ja sano että toi oli kaikista upein. Kannattaa käydä kattomassa jos roomaan meette :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Menemme Roomaan syksyllä, lokakuussa heti häiden jälkeen viikoksi. Onko tietoa, millaista ilmaa siellä on puolen kuun tienoilla?

Lokakuussa voi hyvinkin olla aika lämmintä, päiväsaikaan n. 18-20C.  Kyllä Rooman nähtävyydet ehtii selata läpi vaikka viikonloppumatkalla; kaupungin nähtävyydet kun ovat melkein kaikki (Pietarin kirkkoa lukuunottamatta) kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Useimmat hotellit sijaitsevat rautatieaseman (Stazione Termini) läheisyydessä, mitä lähempänä Piazza di Spagnaa, sitä kalliimpi hotelli. Kannattaa muistaa että hotelli taso ei ole kovin korkea kun on kyseessä suurkaupunki. Huoneet yleensä aika pieniä, olen asunut neljän tähden hotelleissa ja taso on ollut sellaista ihan siistiä muttei missään nimessä mitään luksusta!

Lähdemme häämatkalle syyskuun alussa ja silloin voi olla ihan hellettä. Fontana di Trevin läheisyydessä on pieni pizza paikka jossa tiskin takan on myytävänä pizzapaloja edullisesti ja ne ovat herkkua! Paikka on palvellut ainakin vuodesta 84 kun kävin Roomassa ensimmäistä kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noita pizza-paikkoja on ympäri Roomaa, ja nam kuinka ihanaa pizzaa niistä saa. Ravintoloissa ei ole läheskään yhtä ihania. Itse asiassa Roomalainen pizza on aika huono ainakin verrattuna aitoon napolilaiseen. Näissä "tiskipizza-paikoissa" saa valita useista vaihtoehdoista ja ottaa minkäkokoisen palan tahansa. Hinta määräytyy painon mukaan ja mielestäni se on halpaa. Sitten on ne ihanat jätskibaarit piazzojen läheisyydessä. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin suosittelen Anguillaraa - siellä on aivan mieletön vanha kaupunki! Ja pääsee samalla vähän rannallekin aurinkoa ottamaan ja uimaan.

Kävimme bussilla siellä nyt kesäkuussa, mutta takapakkia tuli Lepanton asemalla. Nykyään sinne mennään Flaminion metroasemalta, jossa vaihdetaan paikallisjunaan. Paikallisjunalla mennään Saxa-Rubran asemalle. Tähän asti pääsee siis sillä yhdellä metrolipulla. Saxa-Rubran asemalla on bussiasema, josta lähtee Anguillaraan noin tunnin välein busseja. Yhdensuuntainen matka maksoi 1,60e. Matka sinne kesti puolisen tuntia, takas bussi tuli ruuhkassa kolmisen varttia. Ei ole ollenkaan niin hankalaa, kuin ehkä kuulostaa!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Odottelen innolla Rooman haamatkaa elokuussa! (melkeimpa enemman kuin itse haita ::))

Talta palstalta olen saanut hyvia vinkkeja, kaikki on kirjoitettu talteen!

Onko kellaan vinkkia miten on katevinta paasta lentokentalta hotellille rooman keskustaan? Meilla lento on aika myohainen, eli saapuu 9 aikaan. Hotelli tarjosi limousine kuljetusta kentalta 56 eurolla! Kuulostaa hyvalta, mutta onko ylihinnoiteltu? Toisaalta onhan se kiva vahan torsata haamatkalla  ;)

Paljonko ovat paikallis taksit ja miten ne eroittaa pimeista takseista?

Puolukka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hei! Odottelen innolla Rooman haamatkaa elokuussa! (melkeimpa enemman kuin itse haita ::))

Onko kellaan vinkkia miten on katevinta paasta lentokentalta hotellille rooman keskustaan? Hotelli tarjosi limousine kuljetusta kentalta 56 eurolla! Kuulostaa hyvalta, mutta onko ylihinnoiteltu? Toisaalta onhan se kiva vahan torsata haamatkalla  ;)

Paljonko ovat paikallis taksit ja miten ne eroittaa pimeista takseista?

Puolukka

Hei Puolukka! Meillä matkaan on aikaa enää pari viikkoa, joten täpinöissä ollaan ja lueskellaan matkaoppaita jo etukäteen kovasti  ;D Kummalle lentokentälle laskeudutte, Fiumicinoon (Leonardo Da Vinci) vai Ciampinoon? Itse laskeudumme Fiumicinoon, ja meillekin on tarjottu hotellilta (keskustasta) limusiinikyytiä (hintaan 49 euroa). Toinen vaihtoehto on mennä junalla Terminin asemalle (olikohan se n. 12 egeä/hlö, en muista?). Ei olla vielä päätetty, kummin tehdään.

Takseista sanotaan matkaoppaassa näin: "Roomassa valtuutetun keltaisen ja valkoisen taksin voi ottaa taksitolpalta (suurimmilla piazzoilla) tai tilata puhelimitse, jolloin peritään lisämaksu. Lisätaksaa maksetaan myös matkatavaroista, öisin ja pyhäpäivisin sekä lentäkenttämatkoista; taksat löytyvät neljällä kielellä kaikista takseista. Juomarahaa on tapana antaa ainakin 10%. Varokaa yksityisiä mittarittomia takseja (abusivi), jotka veloittavat paljon enemmän kuin tavalliset taksit."

En tiedä, vastasiko kysymykseesi, mutta tuon juuri luin tänä aamuna Berlitzin matkaoppaasta. Ostin myös EyeWitness TravelGuiden, joka kokemuksen mukaan avartaa taas enemmänkin kunhan pääsen siihen seuraavaksi käsiksi  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now