Guest Marina78

Välimeren risteily??

64 posts in this topic

Eksyin Tjäreborgin sivuille ja löysin sieltä yhdistelmämatkan jossa pääsisi risteilemään Välimerelle ja loppuajan (tai alun) viettämään Mallorcalla valitussa kohteessa. Reittejä oli monia ja niistä nyt kiinnostaakin se pohjoinen missä käydään mm. Roomassa, Nizzassa jne.

Onko kenelläkään kokemusta näistä risteilyistä?? Matkan hinnasta?? Hyteistä?? Palvelusta?? Tuulesta ja pahoinvoinnista?? ;) ;)

Kaikki tiedot otetaan vastaan halauksella. Kiitos!! :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kone tyhjentää automaattisesti jo kirjoitetun tekstini, kun puuttui osa tiedoista ja se mahdottoman pitkä teksti aiheesta katosi ulkoavaruuteen. Joten en jaksa enää aloittaa alusta, ja jos haluat infoa risteilyistä niin jos viitsisit laittaa kysymyksiä suoraan sähköpostiini.

[email protected]

p.s. muutkin kiinnostuneet voivat toki laittaa postia aiheesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, Marina!

Myös Aurinkomatkojen kesämatkaoppaasta löytyy Välimeren risteily, jossa pysähdyspaikkoja näyttävät olevan Barcelona, Marseille, Genova, Napoli, Palermo, Tunis ja Palma.

Ihastuimme tähän risteilyyn sen huomattuamme ja harkitsemme sitä tai vastaavaa ensi kesälle. Laiva, MSC Lirica, on uusi (valmistunut keväällä 2003) ja netistä löytämiemme kuvien perusteella upea.

Hääsuunnitelmat meillä ovat vielä kovin auki, mutta yhtenä vaihtoehtona meillä on ulkomailla naimisiin meneminen. Ystäväni ehdotti ajatusta, että häät pidettäisiin esim. Barcelonassa, josta "karkaisimme" sitten häämatkalle risteilylle... Romanttinen ajatus :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä on todella upea idea Kepsu!!! :-X :-X

Itse olen myös huomannut sen Aurinkomatkojen risteilyn. Laivan puolesta sen kyllä valkkaisimmekin mutta tuo Tjäreborgin pohjoinenreitti kiinnostaa enemmän. Puhumattakaan siitä että siihen voi yhdistää lomailuaikaa vielä Mallorcallakin. Olen tässä odotellut kuin kuuta nousevaa Tjäreborgin uutta kuvastoa mutta ei ole kuulunut. Heidän sivuillakin on jo uusia kohteita kesälle mutta Välimerenristeilystä ei ole halaistua sanaa. Ovatkohan he vetäneet koko homman pois listoiltaan?? APUA!! Se ei ole ollenkaan kiva ajatus. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

me haettiin se uus esite toimistosta.

vaikka nettisivut on vielä vajavaiset niin kyllä ne risteilyt järjestetään vieläkin,

meille on kesäksi varattu juuri samanlainen yhdistelmä loma sunbird pohjoinen reitti + palma nova ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nosto. Kuinka moni on siis menossa välimerelle risteilemään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole menossa välimeren risteilylle, kunhan tulin uteliaisuuksissani lukemaan teidän juttuja ::).

Muistelisin, että täällä on ennenkin ollut puhetta Välimeren risteilyista ja paljon kokemuksiakin.. Kannattaa tuolla haku toiminnolla etsiä. Jonkun ketjun aiheesta muistan nähneeni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

minäkin vähän nostan tätä ketjua niin saadaan uusia matkalaisia ja väliaikatietoja!

eli me siis suuntaamme Tjareborgin matkalle kohti välimerta 7.8.04. Edellinen yö ollaan lentokenttähotellissa yötä, ettei tarvitse niin aikaisin lähteä ajelemaan kohti Hesaa. Viikko siis laivalla ja viikko Mallorcalla Palma Novassa

Kovat on odotukset. Risteilyllä toivottavasti paljon ohjelmaa.. ;D

Niin ja sehän on taattu, että syötyä tulee koska kaikki ruoat kuuluvat hintaan. Ja niitä ruokailuja riittää! 8)

:-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tällainen lysti maksaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin...

meillä tuo kahden viikon lysti maksaa noin 1000€/hlö

oiskohan tuo pelkkä viikon risteily noin 800-900€/hlö eli tuo viikko mallorcalla tulee kyllä aika edulliseks kun tollain pakettina ottaa.

Tottahan toki siellä löytyy kaikenikäistä porukkaa, tuskin kuitenkaan lapsiperheitä niin paljoa. Onhan tuo suunnattu juuri aikuisille tuo risteily, mutta eihän se mikään eläkeläisten risteily ole. HUHHUH! Siitä en mene takuuseen, että siellä mitään hilebilediscoa ole, mutta mitä sillä tekee? ei me sinne laivalle olla riehumaan menossa.

Kuulemma sillä toisella laivalla, Carousellilla, on kuitenkin enemmän nuorempaa väkeä. Se onkin halvempi laiva kuin tämä Sunbird, mutta pienempi. Ja vähemmän siellä on aktiviteettejä ja ravintoloita tms.

Veljeni (25v.)  on kyseisen risteilyn tehnyt ja kehunut sen loistolomaksi. Niin ja ei keinumista kuulemma voi edes keinumiseksi sanoa. Onhan näillä niin paljon kokoeroa noihin ruotsinlaivoihin. Toisaalta voihan sitä mikä tahansa myrsky osua mille laivalle tahansa.

Mutta eiköhän tuo oksentelujuttu taida aika kärjistettyä olla.

Koko risteilyn ideahan on käydä vierailemassa eri maissa ja syödä itsensä kipeäksi reissunhinnalla ;D

Näin minä ajattelin!

mutta älkää suotta mua ampuko näiden mielipiteini kanssa ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Puolituttu mainitsi olleensa jollain vastaavalla risteilyllä,

yhtenä yönä laivaa oli keikuttanut niin että "kaikki oksensivat"...

Tän kommentin jälkeen aloin miettiä hommaa tarkemmin,

tulen "merisairaaksi" aika helposti...

tuli vaan mieleeni, että kyseessähän voi olla paljon paljon pienempikin laiva. Sillä samantyylisiä risteilyjä tehdään monista välimeren satamista paljonkin pienemmillä laivoilla. Näitä ei taideta edes suomen matkatoimistojen kautta myydä.

Tuli vain mieleen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sailan - ei ollut tarkoitus kritisoida teidän matkavalintaanne :)

;D juu

minä taas heti puolustuskannalla ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille!

Olemme haaveilleet myös tuosta tjäreborgin välimeren risteilystä, osaako kukaan kertoa risteilyllä tehtävien retkien hinnoista?  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

täytyypä kertoa sitten, kun olemme ekaksi olleet risteilyllä!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme Välimeren risteilyllä häämatkalla. Varasimme matkan Tjäreborgin kautta. Olimme ensin viikon Välimerellä Sunbird-laivalla ja sen jälkeen viikon Mallorcalla Palma Novassa.

Laivalta tehtävien retkien hinnat olivat todella kalliita. Ainoalla järjestetyllä retkellä olimme Roomassa ja maksoimme siitä 38 puntaa/nenä mikä tekee noin 57 euroa/hlö. Risteilyn aikana kävimme Tunisissa, Roomassa, Firenzessä, Villefranchessa Nizzan vieressä ja Barcelonassa. Firenzeen oli 1,5 tunnin matka satamakaupunki Livornosta ja matkustimme sinne omin päin junalla.

Laivalla oli hyvä ruoka ottaen huomioon, että mm. illallinen oli noin 700 hengen massaruokailutapahtuma, jossa sai valita neljä ruokalajia à la carte -listalta. Lisäksi laivalla oli aivan erinomainen palvelu (n. 1500 matkustajaa ja 500 miehistön jäsentä), jollaista en ole saanut missään muualla. Cabin Steward mm. siivosi hytin kaksi kertaa päivässä. Siivoukseen kuului vaatteiden viikkaus, tavaroiden järjestäminen pöydällä jne. Illalliselle mennessä tarjoilija asetteli servietit jokaisen syliin jne.

Kerta kaikkiaan upea reissu. Aluksi petyimme hieman siihen (vaikka osasimme kyllä sitä odottaakin), että hytit olivat hieman "kulahtaneita". Meillä oli A-luokan ulkohytti. Laiva on kuitenkin rakennettu 80-luvun alussa, joten se ei ole upouusi.    

Jos tulee mieleen kysymyksiä niin kysykää ihmeessä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ollut M/S Emeraldilla joka lähtee ensi kesänä Korfulta? Aikaisemmin samainen laiva on seilannut ainakin läntisellä välimerellä ja atlantilla. Ensi kesänä Emerald on Finnmatkojen ohjelmistossa, en tiedä onko aiemmin ollut suomalaisilla matkatoimistoilla. Olisi kiva kuulla lisää myös yleistä infoa välimeren risteilyistä, vaikka tässä ketjussa onkin jo kivasti tietoa tullut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin vallan innostuin tuosta välimerestä! Onko tuo kuinka kallista lystiä? Onko satmissa ihan kunnolla aikaa kierrellä  ja katsella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme muutama vuosi sitten välimeren risteilyllä. Aivan upea matka, voin suositella kaikille. Retket vaan ovat aika kalliita ja yhteen kaupunkiin on aikaa tutustua vain yksi päivä. Enemmän kohteista saa irti kun lähtee itsekseen kiertelemään eikä mene niiden valmismatkojen mukana. Mut suosittelen että ottaa suomesta mukaan hyvät kartat ja mahdollisimman paljon tietoa etukäteen. Laivalla on upea palvelu ja ruuat kuuluvat risteilyn hintaan  ;) Jos joku haluaa lisätietoja, niin mulle voi laittaa privaa  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme kesällä välimeren risteilyllä ja voin kyllä suositella lämpimästi kaikille!!! Risteilimme Sunbird laivalla reitillä Mallorca-Malta-Sisilia-Italia-Sardinia-Korfu-Mallorca. Kävimme parilla maksullisella retkellä, jotka tosiaan on hieman kalliita, mutta mielestäni kyllä ihan hyviä, saimme kaikista eniten kyllä tietoa kohteista juuri noilta retkiltä. Retket olivat kansainvälisiä, joten englanninkielen taitoa pitää olla, retkien oppaat olivat paikallisia, joten he eivät aina välttämättä puhuneet parasta mahdollista englantia, mutta ihan hyvin minäkin, suht kohtalaisella englanninkielen taidolla pärjäsin!!! Mikäli tutustuu ominpäin kohteisiin, niin kannattaa tosiaan ottaa jo kotona selvää paikoista ja hommata hyviä karttoja ym., siis mikäli haluaa tosiaan tutustua hyvin kohteisiin!!!

Laiva itsessään on verrattavissa vanhempiin ruotsinlaivoihin, laiva sinänsä ei ole elämys. Hytti oli hieman kulahtanut. Palvelu laivalla on kyllä erinomaista ja ruokaa on koko ajan tarjolla, aamuvarhaisesta yömyöhään...Varsinkin a`la carte ravintolassa oli erinomainen ruoka ja tarjoilijat olivat aivan mahtavia, melkein joka ilta he vetivät ruokailun päätteeksi oman musiikkipitoisen shownsa ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!!!

Laivalla oli kaikenikäisiä ihmisiä,  ei ollenkaan englantilainen mummo meininki, niinkuin pelkäsimme. Yhteensä suomalaisia oli kymmnekunta meidän reissulla, joten kansainvälinen meininki on luvassa!!!

Toivottavast itse pääsen vielä joskus uudelleen vastaavanlaiselle risteilylle, niin positiivinen kuva matkasta jäi.

Mikäli haluat kysyä lisää, niin laita vaikka privaa mulle, niin vastailen parhaani mukaan kysymyksiisi!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

HElou!

Me haluttais välimerelle ja heinäkuussa on muutenkin niin kuuma, että illat laivalla ainakin noin ajatuksena olis hyviä  ;D Oletteko löytäneet tälle kesälle (2005) hyviä risteilyjä? Area taitaa olla ainut joka tekee  siihen aikaan, että meille sopis...entä onko joku varannut itse risteilyn ja lennot? siis ettei mitään pakettimatkaa ja osaako joku sanoa onko niin halvempaa...ainakin nyt näyttää siltä että lentoineen nuo hinnat viikon satsille pyörivät reilussa tonnissa. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minuakin kiinnostaisi kovasti kaikki tiedot näistä välimerenristeilyistä. Jotain olen katsonut suoraan risteily-varustamojen sivuilta, mutta siellä vaikuttavat huuuurjan kalliilta... Kokemukset, hintatiedot, tms. otetaan ilolla vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin elokuussa 2004 Välimeren risteilyllä poikaystäväni kanssa. Matka oli Tjäreborgin kautta, laivana Sunbird ja reittinä Mallorca-Tunis-Civitavecchia (Rooma)-Livorno-Villefrance (Nizza/Cannes/Monaco)-Barcelona. Ihana reissu! Tästä saattaa tulla aika pitkä juttu...

Tuo Sunbird oli mielestäni hyvin edullinen, maksoimme viikon matkasta 800 euroa/hlö (sis. lennot, kuljetukset kentän ja sataman välillä ja risteily täysihoidolla sisähytissä). Ruoat ja tipit sisältyivät matkan hintaan, mutta juomat eivät (toki vettä sai ilmaiseksi, samoin esim. mehua/teetä/kahvia). Valitettavasti Tjäreborg ei enää näköjään myy noita Sunbirdin risteilyjä, muistaakseni siitä syystä, että laiva on vaihtanut omistajaa (ennen sen omisti Tjäreborgin emoyhtiö, englantilainen MyTravel). Tällä hetkellä tarjolla olevat Välimeren risteilyt ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia kuin tuo meidän reissumme... No, ovat laivatkin tietysti hienompia/uudempia/suurempia kuin Sunbird. Uskoisin, että ainakin osa kokemuksistamme koskee risteilyjä ylipäätään, eikä siis vain tuota Sunbirdiä. Tässä siis hieman tietoja:

Laivalle kirjautuminen saattaa kestää aika kauan. Tai ainakin se tuntuu pitkälle ajalle lentomatkan jälkeen, vatsan kurniessa ja kun innoissaan haluaisi päästä siihen vieressä olevaan paattiin äkkiä sisälle.  ;D Kannattaa siis varautua mukavilla jalkineilla, että jaksaa seistä jonossa. Itse ottaisin seuraavalla kerralla käsimatkatavaroihin jotain pientä syötävää, koska ei pelkällä vedellä pysy mieli virkeänä (varsinkin kun lentokoneen sapuskat kun ovat mitä ovat...). Laukut toimitetaan hytteihin, mikä saattaa kestää (meillä tosin ne ehtivät hyttiin ennen meitä). Jos mielii nopeasti aurinkoa ottamaan tai uimaan, niin uikkarit varmuuden vuoksi käsimatkatavaroihin.

Laivalla kannattaa rentoutua ja syödä hyvin. Ruoka olikin pääsääntöisesti erinomaisen hyvää. Miinukset tulevat buffetin liian rasvaisista ruoista, ne oli ilmeisesti tehty brittien makuun... Tuoreet hedelmät olivat todella hyviä ja niitä oli aina tarjolla. Buffetissa ei toki ollut pakko syödä, vaan sisäravintolassa pystyi nauttimaan niin aamiaisen, lounaan kuin illallisen. Aamiainen ála carte -listalta olikin tälläiselle opiskelijaparille aikamoinen kokemus...   :) Meillä oli illallisella ensimmäinen kattaus, mikä oli ainakin meille oikea ratkaisu. Vatsat kurnivat rankkojen kaupunkikierrosten päätteeksi, joten olisi ollut kauheaa odottaa kunnon ruokaa pari tuntia pidempään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

(...jatkoa)

Juomat siis maksettiin erikseen (veloitus loman päätteeksi Visalta). Drinkit olivat melko saman hintaisia kuin Suomen baareissa. Olut oli halvempaa, mielestäni viinit olivat myös hieman edullisempia. Laivalta pystyi ostamaan "juomapaketin", jolloin sai juoda tietyn merkkisiä tuotteita risteilyn aikana niin paljon kuin jaksoi. Ainakin jotkut britit ostivat paketin, ja heillä olikin koko risteilyn ajan oluttuoppi kädessä... Eivät tosin olleet mielestäni kovin humalassa. Tai oikeastaan humalaisia ei näkynyt koko viikolla, siinä suhteessa siis aivan eri meininki kuin ruotsinlaivoilla...  ;) Juomapaketti maksoi muistaakseni noin 100 puntaa.

Rentoutumiseen paras paikka meille oli aurinkokansi (ja rentoutuminen oli todella tarpeen hektisten kaupunkikierrosten jälkeen). Ja sielläkin palvelu todella pelasi - henkilökunta kiersi kannella jatkuvasti juomia kiikuttamassa. Aurinkotuolista ei siis tarvinnut nousta kuin uimaan.  8) Iltaisin oli vaikka mitä ohjelmaa. Niistä parhaiten jäi kuitenkin mieleen aivan mahtava brittikoomikko. Vaikkei kaikkia vitsejä ymmärrettykään, niin hauskaa oli!

Valtaosa matkustajista (n. 70 % ?) oli brittejä. Myös ruotsalaisia ja norjalaisia oli aika paljon (englantia olisi hyvä osata tällä reissulla, mutta kyllä ruotsillakin selviää, esim. ruokalistat saa ruotsiksi). Meitä suomalaisia taisi olla yhteensä 10. Laivalla oli myös ainakin hollantilaisia, amerikkalaisia ja espanjalaisia. Mutta hyvin nuo kaikki kulttuurit näyttivät sekoittuvan, ja kaikilla tuntui olevan hauskaa.

Emme olleet häämatkalla, mutta muita "honeymoonareita" laivalta kyllä löytyi. He saivat pientä erikoiskohtelua, kuten täytekakku, joka luovutettiin parille serenaadin kera, ja pyyhkeistä oli taiteltu hyttiin joutsenia yms. Mutta kyllä me "tavallisetkin" matkustajat saimme nauttia henkilökunnan huomionosoituksista ja tietysti LOISTAVASTA palvelusta!

Risteilyn kohteet olivat mielestäni erinomaiset. Tunisiasta en erityisemmin pitänyt, mutta sen korvasi aivan mielettömän kaunis auringonnousu, jonka näimme saapuessamme La Gouletten satamaan.  :-X Kävimme opastetuilla retkillä Tunisissa ja Roomassa (niihin suosittelen retkiä, koska aikataulu on tiukka ja satamista on kaupunkeihin jonkun verran matkaa). Retket ovat melko kalliita (muistaakseni vaihtelivat kohteesta ja retkestä riippuen 20-70 puntaan). Varsinkin Rooman reissu oli hintansa arvoinen (Colosseum + Vatikaani/Pietarin Kirkko).

Livornossa, Toulonissa ja Barcelonassa seikkailimme itsekseen (satama lähellä keskustaa). Mikäli suunnittelet omatoimista kulkemista, niin ehdottomasti kartat Suomesta mukaan! Laivallakin ne jakavat jotain karttoja, mutta olivat aika surkeita. Emme tosiaan pääseet haaveilemaamme Monacoon, vaan se peruttiin liian kovan merenkäynnin vuoksi (kahtena päivänä tuuli oli niin kova, että aurinkotuolit meinasivat lähteä lentoon, mutta mielestäni laiva ei keikkunut pahemmin - enkä nähnyt kenenkään oksentavan...). RISTEILYLLE KANNATTAAKIN LÄHTEÄ SILLÄ ASENTEELLA, ETTÄ YLLÄTYKSIÄ VOI TULLA, eikä reittimuutosten kannata antaa pilata lomaansa! Laivalla oli nimittäin niitäkin, jotka murjottivat ja sättivät varustamoa reittimuutoksesta.

Shoppailun kannalta tuo reitti oli mieletön, jos ei nuo kulttuurikohteet satu jotakuta kiinnostamaan. Livornossa oli lukuisia vaatekauppoja, jopa aivan huippumuotia (Versace), vaikka kyseessä ei todellakaan ole mikään suurkaupunki tai turistikeskittymä (kaupoissa myyjät eivät yleensä puhuneet englantia). Toulonissa oli myös ihan kivoja liikkeitä. Barcelona vasta olikin mahtava paikka ostosten tekoon! Ja mikä parasta - tuolla Etelä-Euroopassa oli alennusmyynnit silloin elokuun lopussa!!!  :D Lopputulos olikin se, että kotimatkalle mulle jäi rahaa huimat 2 euroa, ja nekin käytin lentokoneessa... Kotiin saapui siis lopulta tyhjätasku, tosin matkalaukku pullisteli uusista vaatteista + muista ostoksista.  ;D

Huh, tulipas paljon asiaa. Mutta kyllä siihen viikkoon mahtuikin paljon nähtävää. Jos joku haluaa kysellä vielä lisää, niin vastaan mielelläni. Sähköpostia voi laittaa ([email protected]), lueskelen sitä silloin tällöin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now