Jump to content
Naimisiin.info

Maailmanympäryshäämatka!


Guest Sisela

Recommended Posts

Guest Sisela

Hei!

Onko kukaan tehnyt tai kuullut kenekään tehneen Maailmanympäryshäämatkaa?

Kriteerinä on tietysti, että pysähdyskohteet ovat viehättäviä, romanttisia ja ottavat häämatkalaiset lämpimästi ja huomaavaisesti vastaan?

Kaikki häämatkalla "sopivat" ideat pysähdyskohteiksi otetaan ilomielin vastaan!

"Pelastakaa minut sulhaseltani, joka jankuttaa Las Vegasista"! :-/

Minä puolestani haaveilen akselsita: Rooma - Tahiti - Galapagos - Kenia?!?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me teemme maailmanympärysmatkan ensi kesänä  :-X Reitti on ollut hiukkasen vielä keskustelun alla siksi, että lentojen kanssa on ollut säätämistä.

Reittimme on (välilaskut Lontoo-Los Angeles) - Honolulu - Fidji - Uusi Seelanti, Auckland - Australia, Cairns ja Darwin - Bali ja viimeisenä Hong Kong. Meidän reittimme on valittu etupäässä harrastuksemme sukeltamisen ehdoilla.

Käytämme OneWorldin maailmanympärimatkapakettia, jonka hankimme Kohdematkojen kautta. Näissä paketeissa on maili- ja maanosarajoituksia; emme esim. saaneet Amerikatonta versiota matkatoimistossa läpi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei! Olen ollut maailmanympärys matkalla, joskaan en hää-sellaisella. Matkakohteina oli: Kuala Lumpur (jossa vietimme kevään opiskellen) - Hong Kong- Los Angeles- San Francisco- New York. Vaihto-opiskelun aikana kiertelimme viisi viikkoa Aasian maita ja saaria mm. Koh Samui, Singapore, Bangkok, Langkawi. Jos kiinnostaa joku edellä mainituista paikoista, voin kertoa lisätietoja täällä tai privaattina.

:)

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus olisi pyörähtää planeetan ympäri noin vuoden päästä, ja häämatkan nimellä sitä reissua kutsumme. Alun perin kohteena oli vain Australia, mutta sitten mietimme, että saman tien menee koko kiepin :)

Suunnitelmia ei vielä kovin paljon olla tehty, mutta Aasia ja Amerikkahan on 'pakolliset' pysähdykset maailmanympärimatkoilla. Meillä pysähdykset ovat tällä tietoa todennäköisesti Peking ja Sao Paolo, joissa molemmissa on tuttuja. Tuttuja tulee vuoden päästä olemaan todennäköisesti vielä kolmannessakin paikassa maapallollamme, joten se paikka saattaa sitten muuttaa tai vahvistaa suunnitelmia. Niistä diplomaattiystävistä kun ei vielä tiedä minne suuntaavat :)

30-vuotisjuhliani olin paossa tässä taannoin samalla periaatteella. Ystävät sattuivat silloin majailemaan Bangkokissa ja Manilassa, joten ne olivat näppärät matkakohteet. Saa asua ilmaiseksi ja näkee samalla ystäviä. Kannattaa käyttää tällaisia konsteja, jos suinkin on mahdollisuus!

katti

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Me olemme miettineet seuraavaa vaihtoehtoa: Helsinki-Lontoo-Los Angeles-Papeete-Rarotonga-Auckland-Hong Kong-Helsinki. Lennot tulevat maksamaan n. 1.500 € per naama. Asuminen sitäkin enemmän  ::) Ajatus lähdöstä on ihana, mutta vielä kovin kaukainen sillä säästäminen on vielä hyvin keskeneräistä!!! Kertokaa majoitussuunnitelmistanne!

Link to comment
Share on other sites

Majoituksista;

meillä oli hotellimajoitus kaikkialla muualla paitsi Uudessa Seelannissa, jossa yövyimme motelleissa. Varattiin enin osa majoituksista etukäteen siksi, että lennot olivat usein perillä kohteissa iltamyöhällä. Aasian hotelleja voipi kysellä esim. Asiatravel -nimisestä firmasta (www.asiatravel.com), saimme heidän kauttaan ihan hyvät hotellit. Hong Kongin hotellimme oli tätä kautta tilattuna huomattavasti edullisempi kuin Kohdematkoilla (josta ostimme lennot). Asumisen kustannukset vaihtelivat aika lailla. Hawaijilla saimme jonkun internetspesiaalin -60% ja viikko hyvässä hotellissa maksoi 235 usd, mutta HK:ssa toisaalta meni yhteen yöhön 88 usd. Australiassa miltei jokaisella hotellilla on standby-hinnat erikseen, eli ennakkoon varaaja häviää kymmeniä dollareita ja aamiaisen, joka ei yleensä missään kuulu hintaan.

Autonvuokraukset hoidimme valmiiksi etukäteen eli auto odotteli kätevästi lentokentällä. Käytimme Avisia.

----

Mutta vielä pari kommenttia maailmanympärimatkailusta. Täytyy sanoa näin jälkikäteen, että oli upeaa tehdä reissu vain omien ehtojen mukaan - näimme ne paikat ja teimme niitä asioita, joita itse halusimme. Reittimme osui nappiin sikäli, että OneWorld-lentopakettiimme ei jäänyt juuri yhtään mailia käyttämättä, mutta meille ei myöskään tullut turhaa lentämistä tai lentokentillä notkumista. Välimatkoja esim. Australiassa ei kannata väheksyä. Kun on pitkään reissussa, lentäminen todella alkaa maistua puulta ja toisaalta kaikki ylimääräiset mailit söisivät kallista lomailuaikaa.

Rahaa tähän tietty palaa rutkasti. Meillä meni kaikkeen mahdolliseen viiden viikon aikana kymppitonni, josta lentojen osuus on noin 3500. Syömisissä ei kursailtu eikä mihinkään jätetty menemättä säästeliäisyyssyistä. Kärsimme mieluummin nyt syksymmällä :)  

Link to comment
Share on other sites

Me olemme lähdössä Kilroyn kautta Uuteen-Seelantiin häämatkalle joulukuussa. Liput ovat kuitenkin sellaiset, että niillä voi pysähdellä niin monta kertaa kuin haluaa matkan varrella, kunhan lentää yhteen suuntaa, eikä "siksakkia". Liput ovat voimassa vuoden verran, mutta me pystymme irrottautumaan vain noin kuukaudeksi. Matkastamme muodostuu vähän kuin maailmanympärysmatka, koska vietämme aikaa akselilla Lonto- Los Angeles- Rarotonga- Uusi-Seelanti- Sydney- Hong kongissa-Lontoo.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kertoilehan Tii kokemuksista kun palailette  :)

Meillä suunnitelmat ja lähtöpäivä (ja sen mukana myös hääpäivä) vaihtuu vielä viikon välein ;). Varmaa on, että pääkohde on Uusi Seelanti ja että Hawaiilla ja Australiassakin käydään. Reissussa on tarkoitus olla puoli vuotta, jos rahat vaan riittävät (säästetty on jo vuosi, aina kosinnasta alkaen). Lomat on töistä jo sovittu... tosin vielä pitäisi pari viikkoa tehdä sisään. Talvilomasta samoin kuin ensi kesän lomista voi sitten vaan haaveilla. Hassua miten suunnitelmat paisuu... alkuperäinen suunnitelma oli 3 viikkoa Uudessa Seelannissa ja nyt tuntuu että 6 kuukauttakaan ei riitä puoleenkaan siitä mitä haluaisi nähdä! :D

Kahden viikon päästä olisi tarkoitus mennä Pasilaan matkamessuille. Ja lentoja voisi pikkuhiljaa alkaa varailemaan. Todennäköisesti otetaan OneWorld:n maailmanympärilennot (Star Alliance:lta kun ei saa Australian sisäisiä lentoja). Hawaiin sisäiset lennot joudutaan joka tapauksessa ottamaan erikseen.

Internetistä löytyy uskomaton määrä matkapäiväkirjoja maailmanympärimatkoista. Tosin suurinosa jenkkien kirjoittamia, suomalaisia en ole löytänyt kuin pari. Jos kiinnostaa voin jakaa linkkejä joihinkin löytämiini sivuihin.

Hawaii ketjussa jo kyselinkin hotelleista. Juhannusruusu mistä sivulta varasitte sen Honolulun hotellin (ja mikä hotellin nimin on)? Oon eksynyt valtavaan tarjontaan ;) Ja mitään tuon hintaluokan tarjousta en oo kyllä nähnyt. ** hotellitkin kun tuppaavat maksamaan vähintään 80$ yö!

Uudessa Seelannissa olisi tarkoitus vuokrata asuntoauto. Onko kellään kokemuksia? Kaikki muutkin tiedon murut Uuteen Seelantiin liittyen otetaan kiitollisuudella vastaan. Onko kellään muuten kokemuksia golfaamisesta Uudessa Seelannissa, Australiassa tai Hawaiilla?

Australian suhteen on tarkoitus jättää suunnitelmat auki. Sydney:sta varataan varmaan hotelli etukäteen, mutta muuten varataan kaikki sitten vasta sieltä käsin (tässä vaiheessa kun on vielä tosi vaikea sanoa miltä 4kk:n reissaamisen jälkeen tuntuu, mikä vielä jaksaa kiinnostaa). ;) Must juttuja ovat kuitenkin Sydney:n ohella Cairns ja Ayers Rock. Onko jolla kulla kokemuksia Cairns:sta huhti-toukokuun vaihteessa? Sadekauden pitäisi kaiketi juuri olla ohi. Tekisi myös mieli vähän autoilla ja nähdä maata vähän laajemminkin. Yksi vaihtoehto olisi ajaa Sydney:sta Adelaideen. Australiasta kokemuksia; mitä ei missään nimessä kannata jättää väliin?

Tällä pakkasella ajatus siitä, että ensi talvena ei tarvitse palella, lämmittää kummasti! 8)

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

Meilläkin on suunnitelmissa lennellä maailmanympäri ensi kesäkuussa. Aikaa ei ole paljon, joten pysähdymme ehkä kolmessa kohteessa, joista kaksi ns. pääkohdetta, toinen kaupunki ja toinen rantakohde.  :D.

Jaava: Mistä otitte lennot? Nyt näyttää siltä, että halvimmat ovat 1731€ (26000mailia).

Onko teillä hyviä linkkejä, joista löytyy tietoa ja infoa kohteista + eri yhtiöiden maailmanympärysmatka tietoutta ja hintoja?

Innokkaasti olemme suunnitelleet kaikki joulunpyhät ja odottelemme vastauksia matkatoimistoilta.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Juhannusruusu mistä sivulta varasitte sen Honolulun hotellin (ja mikä hotellin nimin on)?

taisi olla tämä saitti ja hotlan nimi on siis Hawaiian Monarch; http://www.castleresorts.com/HMH/

Hotellin sijainti on mainio, Waikikin alueella kävellen pääsee vaikka mihin. Jos autolla liikutte niin tiedoksi, että "Waikiki is the promised land of one-way roads".

Kaikki muutkin tiedon murut Uuteen Seelantiin liittyen otetaan kiitollisuudella vastaan.

Hintataso on ehdoton plussa U-S:ssa; yksi sikäläinen taala on noin 50 meikäläistä senttiä. Ruoka on edullista. Bensa on halpaa Suomen vinkkelistä ajateltuna. Ihmiset ovat mukavia ja katsottavaa riittää. Rotoruan aluetta geysireineen suosittelen lämpimästi! Auckland on hyvin samantyyppinen kaupunki kuin San Francisco - paljon korkeuseroja, siltarakennelmat ja vanhoja puutaloja. Aucklandissa on kiva eläintarha, jossa voi käydä bongaamassa kiwi-linnun. Me ajelimme omin nokkinemme kolme päivää pohjoissaarta pitkin ja kävimme sukeltamassa Poor Knights Islandilla.  

Onko jolla kulla kokemuksia Cairns:sta huhti-toukokuun vaihteessa?

Cairns on niitä paikkoja mulle, joista ajattelen, että kiva kun tuli nähtyä, takaisin ei tarvitsekaan mennä. Siellä kun ei ole oikein mitään tekemistä kaupungilla maleksimista lukuunottamatta. Mukavia ravintoloita tuolla on kyllä useita ja iltareissuksi suosittelen visiittiä läheiseen yöeläintarhaan. Mitään biitsiä kaupungissa ei ole, vaan enimmän osan päivästä saa katsella laskuveden vuoksi mutaista merenrantaa katukahvilasta. Jos tuolta haluaa Valliriuttaa tutkimaan, kannattaa pitää huoli siitä, että menee liveaboardilla kauas Korallimerelle saakka (elikä päiväreissu ei maksa vaivaa, coral bleaching -ilmiö on tehnyt Cairnsin lähialueista selvää).

Meillä oli muuten myös tuo OneWorld Explorer -lentopaketti ja se toimi hyvin. Lennoista ropisi ihana keko pisteitä Finnairin plussatilille...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meidän suunnitelmat on nyt muotoutuneet sellaisiksi (tosin ehtii vielä muuttua moneen kertaan ;D), että viettäisimme 10 pv Australiassa (Cairns ja Sydney), 10 pv Uudessa-Seelannissa (molemmat saaret) ja 10 pv jollain saarella, todennäköisesti Rarotongalla/Aitutakilla. Reitille Hki-BKK-Cairns-Sydney-Auckland-Rarotonga-LA-Hki Helin matkatoimisto on kertonut hinnaksi noin 2200 euroa. Noita teidän muiden hintoja lueskellessa aloin miettiä, että lienee syytä kysellä tuolle reitille hintoja muiltakin toimistoilta. Heli nyt vaan on sattunut oleen aktiivisimmin meihin yhteydessä; Suomen Matkatoimisto, Töölön matkatoimisto, Aktiv-Resor ja Olympia eivät ole niin innokkaita olleet. Ilmeisestikin matkailumessujen aiheuttamaa ruuhkaa pitää nyt purkaa hetki.

Jotain tarjouksen tapaisia ovat muutkin lähetelleet, ja niissä hinnat on olleet alle 2000 euroa, tosin Fijin eikä Cookin saarten kautta. Ilmeisestikin Fijin kautta lentäminen on edullisempaa tai sinne on enemmän lentoja tms... Pitänee tässä viikonlopun aikana tehdä jonkinlaista yhteenvetoa tarjouksista ja alkaa pyytää suunnilleen samasta paketista tarkempia hintatietoja kaikilta.

Cairnsista olen kuullut hyvin erilaisia kommentteja; osa sanoo, ettei sinne kannattaisi mennä ollenkaan, eikä valliriutta ole ihmeellinen kokemus, osa taas kehuu aluetta maasta taivaisiin ::) Ota tässä sitten selvä, miten olisi paras toimia... Cairnsin lähellä pääsisi sademetsähotelliin asustelemaan, ja pitäisihän se valliriuttakin käydä vilkaisemassa. Cairnsissa on myös yöeläintarha, joka vaikuttaa todella hienolta kokemukselta.

Tämmöisiä tässä vaiheessa. Pitänee kirjoitella tänne lisää, kun speksit muotoutuvat. Olisi tietysti kiva, jos joku jo reissussa ollut huomais tänne kertoilla kokemuksistaan :)

katti, matkakuumeessa

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Suunnitelmissamme on tapahtunut muutoksia.

Me oltiin jo ihan varmoja, että meidän reitti tulisi olemaan Hki-LA-Hawaii-Auckland-Sydney-Adelaide-Alice Springs-Darwin-Cairns-Hong Kong-Hki, ja pyydettiin matkamessuilla jo tarjoustakin paketista. Tosin vastaukset jäivät vähäisiksi! Mä en ymmärrä mikä näitä Suomen matkatoimistoja vaivaa... yli kuukausi mennyt ja ainoastaan Suomen matkatoimistolta on tullut tarjous! Lennot 2500 + verot n. 192 / hlö oli ihan ok, mutta asuntoauto olisi maksanut 15 E enemmän per päivä kuin netistä suoraan kysyttynä (sama firma)... ja kun vuokra-aika on päälle 90 päivää niin tuosta kertyy aika pitkä penni.

Pari viikkoa sitten kuitenkin alettiin miettiin, että uskaltaako USA:han tässä maailman tilanteessa mennä ollenkaan. Kysyin sitten Kohdematkoista lentotarjouksia.

Reitillä Hki-Auckland-Sydney-Hki (meno ja paluu Aasian kautta) edullisin oli Ay/Qf pex 1650,00 + verot. Kysyin lisäksi Auckland-Papeete-Rarotonga-Auckland lentoja, jotka ovat alk.n.690 euroa.

Star Alliancen maailman ympäri lento (Hki-Papeete-Rarotonga-Auckland-Sydney-Singapore-Hki) maksaa puolestaan 1731 + verot.

Joten maailman ympäri pääsisi noin 600 euroa halvemmalla. Täytyy nyt sitten vain miettiä uskaltaako lentää USA:n kautta. Tuolla reitillä ei kyllä olisi USA:n sisäisiä lentoja, ainoastaan koneen vaihto Los Angelesissa.

Australian sisäiset lennot aateltiin kattoa vasta sitten reissusta. Eipähän ainakaan sido käsiään valmiiksi, kun mistä sitä tietää mitä neljän kuukauden reissaamisen jälkeen enää haluaa tehdä/nähdä. Kattelin hintoja netistä ja yksittäiset lennot näyttivät olevan jopa halvempia kuin Suomessa myytävät lentopassit.

Mutta nuo matkatoimistot ottaa kyllä hattuun... eikö tässä maassa saa enää minkäänlaista palvelua. Kohdematkojen palvelua ei tosin voi haukkua. Joten alan kallistua sen kannalle, että otan lennot heiltä enempiä kyselemättä (ja asuntoauton suoraan netin kautta).

Katti, onko teillä jo lennot varattuna? Mistä löysit edullisimmat lennot?

Link to comment
Share on other sites

Meinasinkin tulla tänne kirjoittelemaan, ja aama sattui sopivasti paikalle :)

Me tehtiin eilen päätös lennoista ja päivämääristä. Kotisivuillamme voi lueskella tarkemminkin aiheesta, mutta tässä lyhyesti:

- 26.-27.10.03 Hki - Tukholma - Bangkok - Sydney

- autolla Brisbaneen

- Brisbane - Christchurch 7.11.03

- autolla Aucklandiin

- Auckland - Rarotonga 18.11.03

- Rarotonga - Los Angeles - Frankfurt - Hki 27.-29.11.03

Kussakin paikassa/saarella ollaan siis 10-11 päivää. Star Alliancen 26000 mailin maailmanympärireissuun tuo reitti mahtuu mitä ilmeisimmin juuri ja juuri, hinta siis 1731. Joillain toimistoilla tarjouksessa oli ihan vain vähän eroa tuohon meidän reittiin nähden, ja hinta nousikin heti seuraavaan maili/hintaluokkaan eli 2158 euroa. Kannattaa siis olla tarkkana mailirajojen kanssa! Me saatiin Aktiv-Resorilta loppujen lopuksi tuo meille paras reittivaihtoehto. Eri matkatoimistot muistutusten jälkeen lopulta kyllä lähettivät tarjoukset (paitsi Töölö), mutta tuo mailiraja on tosiaan niin hilkulla, että Aktiv Resor teki parasta työtä, jotta pysymme rajan alapuolella.

Lähetin jo Rarotongan Sunset -nimiseen hotelliinkin mailia ja kyselin alustavasti varaukset. Hintatietoja olin kysellyt jo aiemmin (240 NZ$/yö eli noin 120 euroa/yö). Saas nähdä onko heillä vielä vapaata tuohon aikaan. Vähän jännittää.

Matkasuunnitelmat saivat eilen ihan erilaisen sävyn, kun teimme päätöksen matkatoimiston valinnasta. Nyt voi sitten alkaa tarkemmin suunnitella, mitä kaikkea missäkin haluaa tehdä ja nähdä! Ainakin koalakarhuja pitää käydä moikkaamassa Brisbanessa maailman suurimmassa koalapuistossa!

Mutta lukekaa enempi kotisivuiltamme, sinne pääsee tuota vasemmalla olevaa talonkuvaa painamalla :)

katti

Link to comment
Share on other sites

Mekin ollan tuollaista mietitty. Onko tuo Rarotongan hotelliyö/hlö vai /yö kahelta henkilöltä?

Se -mikä lie mini mini- paikka Rarotongan lähellä on kyllä niin kallis ettei meillä taida olla mahdollisuuksia lähteä sinne.. :) :)

Aitutakia tarkoittanet. Taitaa tosiaan olla keskimäärin hieman tyyriimpi kuin Rarotonga, mutta jos Rarolta löytyy huoneita hintaan esim. 500 euroa, niin muistelisin että Aitutakilta löytyy paljon edullisempia.

Tuo hotellin hinta on käsittääkseni per huone, ei per henkilö, mutta laitoin mailia hotelliin ja varmistin asiaa. En ole vielä saanut vastausta. Asia oli esitetty näin:

- $240 per room (single/double), sleeps a maximum of 3 people

- Extra person in room $35 per person

Eli kyllä minun logiikkani sanoo, että huone on $240 ja henkeä kohti tulee siis $120, vai mitä?! Matkatoimisto oli muuten sitä mieltä, että kannattaa varata Uuden-Seelannin ja Rarotongan hotellit melko aikaisin, koska tarjonta on aika vähäistä.

Jos teillä on jotain infoa rarolta, niin kerro ihmeessä, esim. mitä aiotte siellä tehdä, miksi juuri raro jne... Me ei harrasteta sukellusta, mutta snorklausta on suunniteltu toki, samoin köllöttelyä ja rentoutumista. Saaren sisäosiin tehdään luontoretkiä, sellainen kannattanee tehdä, samoin on ajateltu vuokrata skootteri ja kierrellä saaren ympäri jne... Ja Raro siksi, ettei muut saaret tuntuneet niin kiinnostavilta. Melkein ekana tutkin Rarotongaa, ja se kolahti heti, en tiedä miksi. Samoin tuo Rarotongan Sunset -hotelli kolahti heti alkuunsa. Täytyy sitten vain toivoa, että intuitio on kohdallaan :)

katti

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän maailmanympärimatka on taas saanut hieman lisää muotoa, kotisivuillamme voi aiheeseen tutustua. Sivuille pääsee, kun klikkaa tuossa nimimerkkini ja kuvan alla olevaa talon kuvaa. Päivitämme tarinaa sitä mukaa, kun suunnitelmat ja varaukset etenevät.

katti

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras

Me olemme lentäneet kahteen otteeseen pallukan ympäri ja kaksi asiaa tulee aina ensimmäisenä mieleen.

1. Lennä länteen.

2. Selvitä vuodenajat.

Eli länteen lentämällä aikaerot menevät paljon kivuttomammin. Sinun tarvitsee vain valvoa normaalia pidempään ja heräät uudessa kohteessa aina virkeänä jo aikaisin aamulla :)

Jos matkalla on kohteina esim. Kenia/Tansania, Peru ja Aasia, niin matkan ajankohta kannattaa harkita todella tarkkaan. Vuodenajasta riippuu todella paljon kohteen luonne.

Link to comment
Share on other sites

Me olemme lentäneet kahteen otteeseen pallukan ympäri ja kaksi asiaa tulee aina ensimmäisenä mieleen.

1. Lennä länteen.

Toi olis varmasti hyvä idea! Paha vaan, että meillä kohteina ovat Australia, Uusi-Seelanti ja Cookin saaret, ja haluamme ehdottomasti olla viimeiseksi paratiisisaarella loikoilemassa palmun alla ;D Eipä olisi siinäkään järkeä, että lenneltäisiin edes takaisin, varsinkin kun joutuisimme maksamaan lennoista huomattavasti enemmän. Nyt pääsemme juuri ja juuri alle 26000 mailin rajan, eli edes-takaisin lentelyä ei mahdu mailirajaan, hintaa on 1730 euroa. Seuraava hintaryhmä olisi jo 2160 euroa, enkä edes tiedä, mikä tuossa olisi mailirajana, eli riittäisikö seuraava pykäläkään esim. Hki-LosAngeles-Uusi-Seelanti-Australia-Cookin saaret-Bangkok-Hki -reitille?! No, kaikkea ei voi saada, joten matkaamme itään.

katti

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Mites olette mailmanmatkalaiset ajatelleet noita vuodenaikoja, sadekausia ym erikoisuuksia? Pitäis kai tutustua ilmastoon vähän tarkemmin... just tuli viikonloppuna villi idea että me sitä lähdetään häämatkalle vuodeksi mun valmistumisen jälkeen. Ja sit tulis tällanen ympärimaailmaa reissaaminen kysymykseen. Nyt ei ole aikaa tarkemmin selvittää näitä lippuja ym, mutta aion paremmalla ajalla katsastaa... mutta tulen seuraamaan tätä keskustelua, mikäli täällä enää kukaan keskustelee? Niin ja tulen myös lukemaan Kattin kotisivuja paremmalla aikaa. Kiitoksia vinkeistä tähän asti!

Link to comment
Share on other sites

Tuolla Australia-aiheisessa ketjussa on lisää kommentteja, minunkin. Ja saattaa olla vielä jossain muussakin ketjussa, jotain paratiisisaariketjua ainakin muistelen joskus aloittaneeni.

Jos olette vuoden reissussa, niin siihenhän väliin mahtuu jos jonkinlaisia sadekausia, samoin niitä pahimpia myrskyjä voinee kiertää kaukaa :) En tiedä sen tarkemmin säätiloista, paitsi niistä kohteista, joihin olemme itse menossa. Loka-marraskuussa pitäisi olla ihan ookoo kelit kaikissa kohteissamme. Monien kohteiden/maiden nettisivuilla kerrotaan perustiedot sää/ilmasto-oloista, joten ei muuta kun surffaamaan :)

katti

Link to comment
Share on other sites

kiitoksia, kävinkin jo matkatoimistosta hakemassa esitettä missä näkyy vähän koko maailman lämpötilat ym... nyt vaan laskemaan mikä näyttäs sadekaudelta  ;D Oliks Katti teillä minkä lentoyhtiökimpan kautta teidän lennot?

Link to comment
Share on other sites

Me nyt pyydettiin pientä ehdotelmaa et miten saatais maailmanympärysmatkaa seuraavilla kohteilla:

* Boston

* Kenia (autolla siitä Eteläafrikkaan tai toisinpäin)

* Kiina (ja siitä autolla/muuten Japaniin tai toisinpäin)

* Autstraalia

Tarkoitus on siis käydä joka mantereella pieni lenkki. Jos mailit riittää, niin sit matkalla voisi nähdä vielä palan eteläamerikkaa... Mutta pitää nyt kattoa mitä maililuokkaa toi nyt onkaan, kun en osaa yhtään hahmottaa!? Voiko netissä jossain laskea mailien määrät?

Link to comment
Share on other sites

En tiedä voiko netissä laskea mailirajoja, mutta meidän reitti jäi juuri ja juuri alle 26000 mailia (mailirajojahan on erilaisia, tuo 26 tuhatta on kai pienin eli halvin raja). Hintaa on tällä hetkellä (voi tulla jotain pieniä muutoksia kai) 1731 euroa per nenu + jotain veroja/turvamaksuja jne... Seuraava mailiraja olis ollut muistaakseni noin 2150 euroa, tosin en tiedä, paljonko maileja tuohon hintaan saa käyttää. Meidän reittihän on: Helsinki-Tukholma-Bangkok-Sydney...Melbourne-Christchurch...Auckland-Rarotonga-(Tahiti)-Los Angeles-Frankfurt-Helsinki. Välilaskupaikkoja ovat Stokis, Bangkok, Tahiti, LA ja Frankku. Nuo samaan maahan tulot ja sieltä lähdöt lasketaan yhdeksi pysähdykseksi. Joissain paketeissahan saa tehdä vain yhden pysähdyksen per maa/maanosa perushintaan. Me kuljemme Aussien sisäisellä lennolla Sydney-Melbourne-välin ja autolla Christchurch-Auckland-välin. Lentoyhtiö siis katsoo, että meillä on yksi stoppi Ausseissa ja yksi NZ:ssa.

Nää on niin monimutkaisia juttuja, että matkatoimistojen apu oli ainakin meille ihan korvaamaton!

* sorry, on näemmä osin samaa juttua mitä tuolla ylempänä jo kirjoittelin... *

katti

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...