Jump to content
Naimisiin.info

Naimisiin Mauritiuksella kahdestaan


Recommended Posts

Heipat!

Valmisteluissa ollaan hypätty taas harppaus eteenpäin kun viikonloppuna käytiin valitsemassa sormus ja sulhaselle ostettiin puku tykötarpeineen.

Mietin myös että pitäis poiketa kirjastossa katsomassa olisiko siellä Mauritius-kirjoja/oppaita. Suomen Matkatoimistosta (josta siis tilasimme matkamme) tuli englanninkielinen reilu 100-sivuinen (tosin siinä on paljon kuvia ja mainoksia) Mauritius-opas ja myös heidän nettisivuillaan on ihan hyvin yleistietoa Mauritiuksesta. Kuten varmaan muidenkin matkatoimistojen sivuilla.

Samalla tulivat jo lentoliputkin, joten kyllä tässä alkaa jo matkakuume ja -jännitys vähitellen nousta  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mun on nyt ihan pakko laittaa tämä tänne, kun on ollut hieman ongelmia sen suhteen, miten ilmoittaa ystäville ja sukulaisille sitten h-hetken jälkeen tapahtuneesta. Löysin selaillessani foorumia aivan ihanan runon, jonka ainakin itse aion laittaa (kaiketi kuvan kanssa) korttiin. Eipä tarvitse selitellä mitään kenellekään:

”Häät eivät synny kukista

tai hääkelloista tai kynttilöistä,

kirkon kuoreista tai pitseistä.

Ne eivät kaipaa suurta väenpaljoutta

tai avaraa näyttämöä.

On vain kaksi ihmistä ja heidän rohkeutensa

jättää taakseen yksi elämä ja löytää toinen –

luottaen toisiinsa ja osoittaen todellista

kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta,

antaen toisilleen voimaa ja rakkautta

valmiina kohtaamaan  

mitkä tahansa vastoinkäymiset,

joita tulevat vuodet saattavat tuoda.”

-Pam Brown-

Link to comment
Share on other sites

Kata: Kylläpä tuo kuulosti hyvältä! Myös me olemme miettineet miten ilmoittaa ystäville ja sukulaisille sitten häiden jälkeen ja tuo runo kortissa olisi kyllä todella hyvä!  :) Tarviipa kirjoittaa runo ylös, että varmasti löytyy sitten kun on sukulaisille ilmoittamisen aika!

Tintti: Matkan hinta riippuu paljolti siitä millaisen matkasta/häistä haluaa (hotellivalinnoista, hääjärjestelyistä, matkan pituudesta ja ajankohdasta ym. ym.), sekä siitä kuinka paljon tekee itse(esim. hääjärjestelyt). Halvin vaihtoehto varmasti olisi matkojen järjestäminen täysin itse, silloin voisi etsiä halvimmat lennot, halvimman häidenjärjestäjän jne.

Meillä häät Mauritiuksella tulevat halvemmaksi, kuin häiden järjestäminen täällä  kotoSuomessa.  

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan myös mietitty runoa, sekä tuota Katan laittamaa että myös muita mahdollisia (joista en tietenkään muista nyt yhtään..). Samoissa aikeissa ollaan, eli laitetaan sukulaisille ja ystäville kortti jossa runo, hääkuva (tai kuvia)  ja muuta asiaankuuluvaa (esim. mun uusi sukunimeni).  Lähiaikoina on ilmestynyt kivoja sydänpostimerkkejä, joita tulee varmaankin hankittua. (Jos ei huvita teettää "omia" postimerkkejä).

Vastaisin samoin kuin Tiukuli, hinnat vaihtelee todella paljon.  Me laadittiin suunnilleen-budjetti, eli mietittiin paljonko ollaan valmiita maksamaan ja sen pohjalta alettiin toimia.  Eli aikas samoin kuin jos häät olisivat Suomessa. Saahan sitä täälläkin rahaa menemään hääjärjestelyihin ihan niin paljon kuin haluaa. Luulenpa, että jos oltais järjestetty ns. tavalliset (mutta meidän näköiset) häät ruokailuineen jne., oltais varmaan aikalailla samoissa lukemissa. Ja sitten kuitenkin pitäisi vielä lähteä häämatkalle, joka nyt siis hoituu samalla  ;).

Meidän molempien olosuhteisiin ja taustoihin nähden  "pois karkaaminen" sopii meille paremmin kuin hyvin. Ja onhan se sellainen vain-kerran-elämässä -juttu.  :)

Link to comment
Share on other sites

-Tintti- vastailen sitten minäkin kyselyihin

Meillä kuluu varmasti samaa luokkaa tuohon omaan reissuun ja häihin kuin mitä olisi mennyt täällä pidettäviin häihin. Ensin suunniteltiin "tavallisia" häitä pappeineen ja juhlapaikkoineen ja syömisineen ja juomisineen, mutta kun vierasmäärä nousi n. 80:een niin todettiin että aikas paljon kustantaa kaiken kaikkiaan. Ja kun häämatkalle halusin niin sitten päädyttiin Mauritiukseen - ja edelleen netissä surffailun jälkeen siihen että hoidetaan homma siellä. Eli veikkaisin tuo n. 5000 egee mitä nyt menee olisi mennyt perinteisiin häihinkin, ja ilman häämatkaa, kuten muutkin tuossa jo kirjoitteli.

Nyt saadaan ainakin ikimuistoinen matka ja varmasti sellaiseen kohteeseen, johon ei muuten tulisi lähdettyä. Ja kuten kiiwi tuossa mainitsi, niin myös meidän taustoihin tuo karkaaminen sopii paremmin kuin ne perinteiset juhlat!

BTW pitääkin kysellä Maasalta, joko matkakertomusta pääsisi lueskelemaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest bambi(Guest)

voi nyt kun olen teitä täällä luunnellut ja lueskellut niin ajattelin kans mauritiusta hääkohteeksi, toinen olisi tahiti...

Nyt tarvitsisin kuitenkin tietää tosiaan mistä lähden liikkeelle.. te siis voitte varmaan auttaa. Ajattelin kans sitä Le mauritius hotellia vai olikos se sen niminen. Kuitenkin, soitanko siis maestraattiin että tarvitsen sen paperi paketin ja sitten otan yhteyttä sinne hotellin koordinaattoriin ja siitä eteenpäin? ja kaikki hoituu sitten sen kautta vai? toivottavasti jaksatte vastata minulle jotain, kun tuntuu tosiaan niin kovalta paperisodalta koko homma. vaan ehkä se ei sitä kuiten ole. sitten vaan lähetellään niitä papereita sinne ja takaisin tullessa taas maestraattiin.. kiitos jos vastaatte.

Ja oikein paljon onnea kaikille jotka siellä ovat menneet naimisiin ja ovat menossa.

Link to comment
Share on other sites

Hips Bambi!!

Tervetuloa joukkoon, tässä muutamia vinkkejä koottuna (omista kokemuksista)...

Eli, ekana kannattaa varata matka, ja kysyä jo varausvaiheessa siitä, miten ko. hotellissa järjestelyt menee, eli auttavatko sieltä vai "joudutteko" ottamaan maksullista apua paperiasioiden järkkäilyyn (jotkut matkatoimistot ei tosiaan edes tarjoa järjestelyapua). Varausvaiheessa pitää siis jo osata sanoa että haluaa siellä naimisiin, ja vieläpä kertoa mieluinen päivä niin että matkatoimistosta hoitavat sen päivän varaamisen hotellin kanssa. Ymmärtääkseni (melkein?) kaikissa hotelleissa on periaate, että yhdet häät per päivä. :D

Hääkoordinaattoriin otin yhteyttä sitten, kun hääpäivä oli selvillä ja varmistunut. Sitten alettiin selvimään paperijuttuja.

Eli vasta kun matka on varattu ja hääpäivä varmistunut, niin maistraattiin papereita hakemaan. Huomaa, että ne ovat voimassa vain 4 kk, kuten normaalisti Suomessakin. Me lähetettiin paperit saarelle n. 3 kk ennen lähtöä, minimivaatimus on, että ne pitää olla siellä 8 vkoa ennen hääpäivää. Mitä sinne sitten tarvitaan, niin hanne_maarit kirjoitti aika hyvän listan (eka sivulla threadissa): esteettömyystodistukset, otteet väestörek. otteesta (nämä apostillen kanssa ja englanniksi/nelikielisenä) ja passin 6 eka sivun kopiot. Siinä se, ellette ole olleet naimisissa aikaisemmin... Eli 1 käynti maistraatissa riittää, jos haluaa paperit postitse kotiin. Siellä kannattaa mielestäni käydä henkkoht paikalla, koska silloin voi selittää tilanteen ja he neuvovat, mitä sieltä sitten tarvitsee tuoda kotiin niin että on naimisissa täällä koto-Suomessakin ym.

Sitten vaan matkaa odottelemaan ja tarpeellisia tavaroita hankkimaan. Eli ei se mitenkään hankala juttu ole, loppujen lopuksi mielestäni selviää vähemmällä kuin että alkaisi järkkäilemään häitä täällä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Paljon kiitoksia onnitteluista!!

Ei sitä vaan malta olla poissa täältä, vaan heti on tultava paikalle hehkuttamaan...  

Matkamme oli siis onnistunut, ihanat muistot jäivät!

Lennot Air Mauritiuksella olivat ihan ajallaan (menimme Lontoon kautta ja palasimme Frankfurtin kautta)

ja palvelu hyvää. Mauritiukselle saavuttua ei paljoa tarvinnut matkalaukuista huolehtia, kun aina oli kuljettaja niitä viemässä. (Aina matkoilla kun yleensä saa ihan itse laukkujaan raahata.)

Hotellimme Beau Rivage oli aivan ihana. Aamiainen ja illallinen todella hyviä, lähes joka päivä oli joku teemailta. Ihania tuoreita hedelmiä ja hyviä kana- ja kalaruokia. Saimme huoneen tosi hyvältä ja rauhalliselta paikalta, ihan rannasta! Miinusta hotellille antaisin kalliista hinnoista (esim. juomat), mutta palvelu oli kyllä loistavaa, jollain tapaa liiankin.. (lähes kuninkaallista kohtelua suomalaiseen jäyhyyteen tottuneelle. Huoneissa käytiin siivoamassakin 2 kertaa päivässä ja aina vaihdettiin esim. puhtaat pyyhkeet (vaikkei niitä tosiaan olisi tarvinnut 2 krt päivässä vaihtaa..)

Ja toinen miinus siitä, että tämä hotelli ei ole mukana häiden "virallisen osuuden" järjestämisessä lainkaan, vaan se täytyi hoitaa muun tahon kanssa.

Meillä siis hotellin "ulkopuoliset asiat" hoiti White Sands Tours, jolle kyllä täydet pisteet hyvästä toiminnasta. Heidän toimesta meillä oli yksityiskuljetus hotelliin meno- ja paluumatkalla, taksikuljetus Port Louisiin virastoihin (4 kpl) heidän henkilönsä johdolla, vihkimisen suorittavan virkamiehen tapaaminen, sekä avioliittotodistuksen apostillen hankkiminen.

Kaikki siis olisi ollut sujuvampaa, jos mekin oltaisiin älytty valita hotelli jonka hääkoordinaattorit olisivat hoitaneet myös tuon virallisen osuuden. Hotellilla oli välillä jonkinverran sähläämistä meidän häätouhujen kanssa, olisin jotenkin toivonut parempaa keskittymistä heiltä, kun itse kuitenkin oli niin hermona kaikkien asioiden sujumisesta  :o (se on kai ihan luonnollista..)

Kaikki meni viimein kuitenkin ihan sovitusti, kimppuni oli juuri sellainen kuin toivoinkin (valkoisia ja vaaleanpunaisia orkideoita), ja vihkiminen gazebossa oli kaunis tilaisuus. Kirjoitimme mm. nimemme sellaiseen isoon kirjaan, se oli aika huvittava..

Kuvaaja otti kuvia kaikista mahdollisista tilanteista (kuohuviinit ja kakunleikkaamiset jne, puutarhassa ja rannalla). Tilaisuus keräsi tietysti uteliaita katsojia, joten onneksi se oli vasta 16.30, joten kunnes pääsimme rannalle kuvattaviksi, siellä ei ollut enää paljoa auringonottajia meitä pällistelemässä.

Hääillallinen samaisessa gazebossa oli niin ihana että itketti... Taivaalliset annokset (saimme valita etukäteen 4:stä vaihtoehdosta)ja tarjoilija vain meitä varten. Huoneen sängylle oli siroteltu kukkia sydämen muotoon ja meidän nimikirjaimet. Saimme hääkakun ja 2 (!) kuohuviinipulloa huoneeseen. Ja aamulla tietysti aamiainen kuohuviinilasillineen katettuna huoneemme parvekkeelle.

Itse olin yllättynyt Mauriuksen sään "pehmeydestä", lämpötila pyöri noin +30 asteessa, ei ollut kuumaa tai liian hiostavaa vaan pehmeän lämmintä. Ja juuri sopiva tuuli. Huoneessa oli niin tehokas ilmastointi, että välillä piti mennä ulos lämmittelemään..

Sateita ripsahteli muutamana päivänä muutaman minuutin kerrallaan, joten eivät tosiaan haitanneet yhtään! Lähtöpäivämme oli sateisin päivä, silloin satoi aamulla pari tuntia ja sää oli hiostavampi. Merivesi ihanan lämmintä.  

Kävimme kahdella White Sand Toursin retkellä, joista toinen oli oikein hyvä (oppaanamme oli Vic) ja toinen välttävä, koska oppaanamme ollut tyttö oli varmaan asialla ensimmäistä kertaa, eikä oikein hallinnut hommaansa. "Pakolliset nähtävyydet" kuten Chamarelin putous ja moniväriset hiekat samoin kuin Pamplemoussen kasvitieteellinen puutarha tuli siis nähtyä.

Mitähän sitä vielä osaisin nopeasti mainita... Tarkoitus on kyllä saada aikaan jonkinlaista matkakertomustakin jossain vaiheessa.

No, olimme oikein tyytyväisiä oloomme Maureissa.  

Siellä olisi kyllä pitänyt olla vähän pitempään, koska nuo hääkuviot kuitenkin veivät oman aikansa, joten varsinaiselle rentoutumiselle jäi liian vähän aikaa...

Link to comment
Share on other sites

Guest Minea(Guest)

Onpa mukava että eksyin näille sivuille! Meilläkin nimittäin olisi tarkoitus mennä naimisiin kahdestaan ja juuri Mauritiuksella, ja kun teidän juttuja lueskelee, niin vain vahvistuu että näin mekin haluamme tehdä.  Perinteiset häät eivät kiinnosta eivätkä varmaan onnistuisikaan, monien asioiden takia. Tarkkaa päivää emme ole vielä päättäneet, mutta ajankohta on luultavasti joko tämän vuoden syksyllä (loka-marraskuu) tai helmikuussa 2007. Eli aikaa on vielä miettiä ja suunnitella.

Luultavasti annamme matkatoimiston järjestää ihan kaiken, niin ei tarvi itsellä nähdä vaivaa. Osaisitteko ehdottaa hyvää matkatoimistoa tähän tarkoitukseen?

Luin jostain että Mauritiukselta saisi edullisesti timantteja, joten olisiko mahdollista löytää sieltä hyvää vihkisormusta? Onko hintataso sormusten suhteen juurikaan edullisempi kuin Suomessa? Vai uskaltaako jättää sormusasiaa sinne asti... tosin haluaisin vain yksinkertaisen valkokultaisen sormuksen yhdellä isohkolla timantilla, että sellaisia varmasti sieltäkin löytyy?

Valokuvaus on minulle yksi tärkeimmistä asioista naimisiinmenoon liittyen, katseleehan niitä kuvia loppuelämän. Siksi kiinnostaakin, miten te olette sen hoitaneet ja millaista oli kuvauksen taso. Haluaisin esim.  ainakin osan kuvista seepianvärisenä, mutta varmaan sielläkin on ihan tasokkaita valokuvausliikkeitä tms.?

Olisi muuten ihana nähdä teidän kuvianne matkalta! Onko teillä niitä missään netissä esillä?

Link to comment
Share on other sites

Luultavasti annamme matkatoimiston järjestää ihan kaiken, niin ei tarvi itsellä nähdä vaivaa. Osaisitteko ehdottaa hyvää matkatoimistoa tähän tarkoitukseen?

Me oltiin Helin Matkojen reissulla enkä nyt ihan ekana menisi heitä suosittelemaan.

Luin jostain että Mauritiukselta saisi edullisesti timantteja, joten olisiko mahdollista löytää sieltä hyvää vihkisormusta? Onko hintataso sormusten suhteen juurikaan edullisempi kuin Suomessa? Vai uskaltaako jättää sormusasiaa sinne asti... tosin haluaisin vain yksinkertaisen valkokultaisen sormuksen yhdellä isohkolla timantilla, että sellaisia varmasti sieltäkin löytyy?

En katsellut koruja, joten ei mitään hajua, mutta sen sanon, että itse en uskaltaisi jättää sormuksen ostamista Mauritiukselle

Valokuvaus on minulle yksi tärkeimmistä asioista naimisiinmenoon liittyen, katseleehan niitä kuvia loppuelämän. Siksi kiinnostaakin, miten te olette sen hoitaneet ja millaista oli kuvauksen taso. Haluaisin esim.  ainakin osan kuvista seepianvärisenä, mutta varmaan sielläkin on ihan tasokkaita valokuvausliikkeitä tms.?

Meillä hääkoordinaattori kertoi ketä kuvaaja käyttävät ja kuvaajan kanssa sitten keskusteltiin mitä halutaan. Simppeli juttu. Me otettiin 120 kuvaa printattuna mauritiuslaisena käsityönä tehtyihin kahteen albumiin sekä kaikki kuvat CD:llä. Kun saa tuon CD:n niin kuviahan voi muokata miten vaan. Me teetettiin seinille mustavalkoiset kuvat. Mä nyt en mitään ihmeitä valokuvauksesta tiedä, mutta kyllä ne kuvat meitä miellytti. Kaikkien muiden hääkuvat, joita Maurilla on otettu (mitän olen siis nähnyt), ovat olleet erittäin hyviä! Mulla ei valitettavasti ole kuvia netissä missään

Mukavaa häiden suunnittelua!! Tuolta Häämatkat ulkomaille keskusteluista löytyy paljon tarinaa Mauritiuksesta ja hotelleista...  

Link to comment
Share on other sites

No juuh, me ei (onneksi!) otettu sitä videota, sillä olen kyllä niin itsekriittinen etten varmaan olisi pystynyt katsomaan ilmeitäni videolta jälkeenpäin. Valokuvissakin on muutamia tosi nasevia otoksia juuri meikäläisen ilmeistä..

Kommentteja ja vastauksia:  

Valokuvista puheenollen, mekin saimme tosi hyvälaatuiset kuvat. Tietty kaikki kuvat oli miljöökuvia, joten varsinaiset poseerauskuvat studiotyyliin jäivät puuttumaan. Mutta eipä haittaa lainkaan, tunnelmaltaan nuo ulkokuvat on mukavia ja niistä saa teetettyä hyviä kuvia kortteihin joita lähetämme sukulaisille ja kavereille, sekä suurennoksia itselle ja vanhemmille.  

Meidän pakettiin kuului 36 kuvaa valmiiksi kansioituna Mauritius-albumiin(+negat) sekä lisäkuvia 70 kpl cd:llä.

Me oltiin Suomen Matkatoimiston (A'la carte) matkalla. Heidän kauttaan on kyllä mahdollista järkkäillä paperiasioita (ts sitä virallista osuutta), mutta me säästimme siinä kohdassa ja olimme suoraan yhteydessä paikalliseen "järkkäilyfirmaan" White Sand Toursiin.

Enpä minäkään kyllä uskaltaisi jättää sormuksen ostamista niin viime tippaan, jos ei sopivaa löydykään. Kävimme muutamassa jalokiviliikkeessä ja ne korut olivat ainakin omasta mielestäni aika muhkeita ja suurikokoisia Suomen korutarjontaan tottuneelle.

Vaikka kyllä sieltä varmaan löytyy koruja joka lähtöön. Sain mieheltä siellä  huomenlahjaksi timanttikorvikset, mutta eivät ne kyllä mielestäni mitenkään älyttömän halvat olleet Suomen hintoihin verrattuna.  

Vielä ei olla ehditty laittaa mitään matkakuvia nettiin, mutta olisi kyllä joskus tarkoitus saada aikaiseksi.

Hyviä häidensuunnitteluhetkiä myös mun puolesta kaikille Mauritiukselle matkaaville!

Link to comment
Share on other sites

Olen lueskellut näitä Mauritius-juttuja täällä. Olettako ajatelleet tätä e-bookersin tarjoamaa hääpaketti-mahdollisuutta Mauritiuksella.  Tässä nettisivu:  

http://content.ebookers.fi/luxury/wedding.html

Mitä mieltä olette? Miksi olette käyttäneet tätä mahdollisuutta tai vaihtoehtoisesti miksi ette ole? Onko hinnoissa suuria eroja? Ainakin e-bookersin kautta itse pääsisi helpommalla...  

Tässä itse pohdiskelemme, että otammeko hääpaketin joltain tarjoajalta vai teemmekö kaiken työn itse..  

Link to comment
Share on other sites

Kiiwi!

Mitä arvelet,  kuinka monta päivää aiemmin varsinaista hääpäivää on hyvä olla perillä Mauritiuksella, jotta kerkiää kaikki asiat hoitaa kuntoon?

Onko hinnoissa suurikin ero, kun esim. käytitte paikallista  järjestäjää tai olisitte käyttäneet matkatoimistoa?

Tiedätkö siellä hotellia, joka olisi järjestänyt myös hääjutut teidän puolesta?

Link to comment
Share on other sites

Hei Pilvilinna!  

Mauritiukselle pitää saapua 3 päivää ennen vihkimistä. Tämä on muistaakseni mainittu jossain ohjeissa.

Yksi päivä on hyvä varata virallisten paperiasioiden hoitamiseen, eli virastoissa kiertämiseen pääkaupungissa. Meillä meni siihen 1/2 päivää, mutta jotkut ovat selvinneet lyhyemmässäkin ajassa. Hotellilla hääasioiden järkkäilyyn ei mennyt kauaakaan aikaa, siellä hääkoordinaattorin kanssa käytiin vaan (aika lyhyesti) läpi vihkimispäivän jutut (kellonaika, kimppu, kakku, musiikki, illallinen, kuvaaja, mahdollinen kampaaja yms). Olimme miettineet näitä juttuja jo jonkinverran valmiiksi, koska saimme hotellilta etukäteen listan heidän tarjoamansa hääpaketin sisällöstä.

Matkatoimisto olisi ottanut suunnilleen 500 euroa "välistä", jos olisi hoitanut virallisten asioiden järjestelyn. Mutta katsoimme, että se on aika turha välikäsi, koska paikanpäällä tulisimme asioimaan jokatapauksessa tämän paikallisen järjestäjän kanssa.

Ainakin hanne_maaritin mainitsemassa (kirjoitus aiemmin tässä ketjussa)  Le Mauricia -hotellissa oli hoidettu kaikki hääjärjestelyt hotellin hääkoordinaattorin toimesta. (Tosi hyvää palvelua)

En ole vielä ehtinyt tutustua tuohon ebookersin tarjoamaan mahdollisuuteen... Ja se on kyllä meidän osalta jo myöhäistä  

Link to comment
Share on other sites

Hei kaikki Mauritiuksen häistä paremmin tietävät!

Arean kautta hääpaketti maksaisi noin 500 euroa eli kattaa järjestelyt. Siihen lisäksi esim. morsiuskimppu 73 €, miehen kukka 10 €, valokuvaus (36 kuvaa+negat+albumi) 288 €, hääkakku 90 €. Onko teidän mielestä kallista?

Miten te oletta nämä hääjärjestelyt tehneet? KUn tuntuu niin monimutkaiselta kun ei tiedä näistä asioista mitään.

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa poiketa vaikka mauritius.com -sivustolla, siellä voi ainakin vertailla eri hotellien tarjoamia hääpaketteja sisältöineen.

Samoin kun lueskelee eri ketjuja täällä, niin saa kyllä mielestäni aika hyvin infoa kaikenlaisista asioista. Meille ainakin (tai siis lähinnä mulle  ;D) Naikkarisivustosta oli suuri apu Mauritiukselle lähtöä pohtiessa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ficus(Guest)

Hei kaikki Mauritiukselle häitänsä suunnittelevat ja jo siellä häitä viettäneet!

Ajatus olisi viettää siellä omia häitä noin vuoden päästä ja nyt haluasin kuulla kaiken mahdollisen.

Mitä hotellia suosittelette tai missä olette aikoneet viettää häitänne? Sujuiko kaikki hyvin?

Jos teidät vihittiin rannalla saiko siellä "yksityisyyttä" vai oliko ihmisiä tuijottamassa?

Minkälainen puku teillä oli? Pitäisikö lämpö ja hiekka ottaa huomioon ja unohtaa normaalit hääpuvut ja laittaa päälle vain jokin valkoinen "iltapuku"??

Miten pitkään olitte matkassa, oliko häät alku vai loppupuolella lomaa?

Suositteletteko esim. että on matkan aikana kahdessa eri hotellissa eripuolella saarta?

Suositteletteko ylipäänsä siellä naimisiin menemistä?

Kaikki tiedot ovat tervetulleita!

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Munkin puolesta Katalle oikein paljon onnea! Mä taidankin sitten olla seuraavana...hui!

Ficus: Osaan varmaan vastailla sun kysymyksiin paremmin kun ollaan tultu takas matkalta. Meillä matkan pituus on 15 yötä, häät vietetään kun ollaan oltu reissussa 10 päivää. Hotellit valitsin puhtaasti sen pohjalta että missä pääsee jollakin läheisellä rannalla leijasurffaamaan, ensimmäinen 8 yötä vietetään Hotel Emeraudessa ja seuraava viikko Le Mauriciassa. Toivottavasti saadaan suotuisia surffaustuulia

Mulla on pukuna Rembo Styling malliston Neguina, avioon taidan astella avojaloin. Sulhaselle tilattiin vihkipaita aina havajilta asti, netistä löytää tosi kivoja vaatteita rantahäihin. Laittelen sulle kuvia sitten kun häät on vietetty!

Link to comment
Share on other sites

Hei Ficus  

Aiempaa tästä ketjusta löytyy meidän n. kuukauden takaisia kokemuksia Mauritiukselta.

Puvusta sen verran, että mulla oli Morsiusgalleriasta hankittu Special Dayn puku (viime vuoden mallistoa, koska hankin sen jo syksyllä).

Puku on iltapukumallistoa, mutta väriltään ivory, joten kyllä se muistuttaa mielestäni enemmän hääpukua kuin iltapukua. Mutta halusin siinä mielessä ottaa huomioon nuo lämpö- ja hiekka- ja kuljetustekijät, etten halunnut investoida kovin kalliiseen hääpukuun.

Kuumuus ei kyllä haitannut juuri yhtään, koska gazebossa oli mukavan varjoisaa.

Me oltiin matkalla vain 12 päivää ja häät vietettiin suunnilleen reissun puolivälissä. Mauritiuksella olisi pitänyt olla ehdottomasti pitempään, mutta näin talviaikana saa töistä lomaa hieman kehnonlaisesti.  

Mutta ihanaa oli!

Link to comment
Share on other sites

Niimpä mekin viimeinkin ollaan päästy ratkaisuun eli mennään naimisiin Mauritiuksella heinäkuussa! Pari viikkoa ollaan tiiviisti etsitty netistä hotelleja ja laitettu niihin sähköpostia. Halutaan sellainen hotelli, jossa on hääkoordinaattori.

Yllättävää oli, että kaikkiin ei olla saatu vastausta ollenkaan

Ja osa hotelleista kehotti ottamaan yhteyttä johonkin Suomen matkatoimistoista, joilla on kyseinen hotelli omalla listallaan. Eli halusivat itse meidän käyttävän "välikättä". No onhan se jotenkin luotettavaa niin..

Parhaiksi vaihtoehdoiksi Suomessa ollaan havaittu Suomen matkatoimisto, Kaleva Travels ja e-bookers. Viimeisiä tarjouksia tässä odotellaan.

Me halutaan 5 tai 6 tähden hotelli rannalta ja näissä yleensä on kaikissa oma hääkoordinaattori.

Eli niitä jotka suunnittelevat häitä, niin suosittelen kyllä heti ottamaan yhteyttä (jos haluatte säästää aikaa) noihin yllä mainittuihin suomen matkatoimistoihin  

Link to comment
Share on other sites

Millaisia hääasuja yleensä käytetään Mauritiuksen häissä? Naisten osalta olen jo tällä palstalla lukenutkin, että ihan hyvin käy valkoinen iltapukukin.

Mutta entäpä miehelle? Käytetäänkö mustaa pukua ja valkoista paitaa? Vai voiko olla vain housut ja valkoinen paita? Entä kravatti? Kengiksi taitaa parhaiten soveltua jotkin varvassandaalit

Link to comment
Share on other sites

Kiitos MinttuLiisalle ja kiiwille vastauksista!

Pitänee meidänkin tässä varmaan kohta ryhtyä varailemaan matkaa. Pilvilinna tuossa kertoilikin jo hyvistä matkatoimistoista. Onko teillä kokemuksia Helin matkoista? Ajattelimme että olisimme sieltä kyselleet tarjousta, mutta kannattaa siis kysellä nähtävästi muiltakin.

Meillä oli ajatuksena myös olla noin 12 päivää matkassa kun töistä on todellakin talvi aikaan niin vaikea saada pidempää lomaa (harmi vaan). Ajattelimme että olisimme aluksi olleet ehkä jossain halvemmassa hotellissa (ehkä myös toisella rannikolla) ja sitten loman puolivälissä vaihtaisimme rannikkoa ja hotellia.

Kiitokset kaikille tälle palstalle kirjottaneille, teistä on ollut jo nyt suuri apu. Toivottavasti jaksaisitte riippua täällä vielä ainakin vuoden!

Link to comment
Share on other sites

Nyt on pakko vielä avautua...

Tuli sitten tsekattua Mauritiuksen säätila, ja yllätys yllätys, meidän onnella siellä on kehittymässä myrsky just sopivasti. Saarelle on annettu 1. luokan syklonivaroitus, eli se olisi iskemässä saarelle 36-48 h sisällä. Jippii... Toivottavasti päästään perille asti, lennon on ilmoitettu lähtevän Lontoosta melkein 3 h myöhässä. Saa nähdä riittääkö...

Tahtoo paratiisiin, ei myrskyn silmään!

Ps. Jos joku kaipailee omaa matkaansa varten hyviä säälinkkejä, alla on pari ihan käyttökelpoista...:

http://metservice.intnet.mu/wfcmrue.htm

http://www.weather.com/common/drilldown/MP.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...