Jump to content
Naimisiin.info

USA...Ensin naimisiin ja sitten vasta...


Guest Bastet

Recommended Posts

Minä täytin tuon lomakkeen 2-osan jo valmiiksi, mutta allekirjoitus siihen pitää kirjoittaa suurlähetystossä. Eihän siitä mitään haittaa ole, jos sen on jo valmiiksi tehnyt, mutta ei sitä kyllä vaadita ennen kuin suurlähetystossä vasta.

Miehelle ei varsinaista infopakettia lähetetä, mun mies sai jonkun aika lyhyen mailin, jossa mainittiin, mitä piti olla mukana. Mainitsemiesi lomakkeiden lisäksi mies vei mukanaan todistuksia tyopaikasta (miehellä oli muistaakseni kirje tyonantajalta, puolen vuoden ajalta palkkakuitteja tms.) ja verotuksesta, sekä syntymätodistuksen ja meidän molempien passien kopiot ja valokuvat molemmista. Muistaakseni tässä oli kaikki miehen roudaamat dokumentit...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kiitos, JenniN, taas kerran!

Vielä seuraavanlainen kysymys kaikille asiaan törmänneille: Onko kellään tietoa, mistä saisi avioehtosopimuspohjaa englanniksi? Toivoisin, että asiasta selvittäisiin ilman kallista asianajajaa, jonkin valmiin lomakepohjan avulla... Tiedän kyllä, että sopimus pitää vielä erikseen virallistaa maistraatissa ja heidän sivuiltaan löytyykin vain k.o. rekisteröintilomake.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Taas yhden askelen lähempänä paperisodan loppumista...lääkärintarkastus kunnialla ohi! Tiedoksi, että kaikki saadut rokotukset kannattaa sitten ehdottomasti kerätä kansainväliselle rokotuskortille (josta kuulin ensimmäistä kertaa vasta lääkärin vastaanotolla). Kortteja pitäisi saada kaikkialta mistä saa rokotuksiakin.

Mitenkäs muilla menee? Onko kaikki paperit kasassa?

Link to comment
Share on other sites

KIITOS

kaikille jotka on tänne kirjoitelleet kokemuksiaan ja tietojaan!!! Oon viisastunut paljon - auttaa yleensä, jos kysyessä tietää mitä oikeastaan kysyy ja pyytää.

Itse oon menossa naimisiin amerikkalaisen poikaystäväni kanssa, ja ollaan vatvottu suuntaan ja toiseen varsinaista hääpäivää juuri byrokratian takia. Meillä tilanne on monimutkaisempi sen tähden, että molemmat ollaan vielä opiskelijoita - minä valmistumassa kesällä, hänellä vielä n. vuoden koulua jäljellä, joten tuloja ei kummoisiakaan kummallakaan.

Sulho on tulossa Suomeen kesäksi, ja suunnitelmana on ollut, että lähtisin sitten syksyllä mukaansa ja hakisin töitä Usan puolelta. Ennen kosintaa mun tarkoituksena oli vaan hakea ensin työpaikka, sitten tulla takaisin Suomeen ja hakea työviisumia/lupaa, ja muuttaa sitten. Kosinnan jälkeen päätettiin, että mennäänkin Suomessa naimisiin kesällä, jotta voin hakea suoraan green cardia ja pääsen pidempiaikaisella ja ei-tiettyyn-työpaikkaan sidotulla luvalla mukaan, ja voin sitten paikanpäällä hakea töitä ja mahdollisesti sitten vaihtaakin työpaikkaa ilman suurta ongelmaa. Kesähäät tälle kesälle siis on molemmilla haaveena, mutta huonot tulot (toistaiseksi vielä osa-aikatyö) ei varmaankaan näytä vihreetä valoa viisumille/green cardille! AAAA... Tarkoituksena kun ei mulla kuitenkaan ole kotirouvaksi ryhtyä!

Onko kenelläkään mitään omakohtaisia kokemuksia tämänkaltaisesta? Että onko millaisia mahdollisuuksia, vai kannattaako suoraan odottaa häiden kanssa kesään 2008 kun sulhokin on valmistunut? ...voi apua...

Link to comment
Share on other sites

Mä oon ymmärtänyt, että saadaksesi alien spouse viisumin, amerikkalaisen sulhasesi on pystyttävä verotustiedoilla tms. todistamaan, että voi elättää sua (ei auta sanoa, että hankit itse töitä).. Vaihtoehtona voi kai olla, että on joku toinen takaaja (miehen vanhempi sukulainen?).

Voi olla, että on muitakin keinoja välttää tuo, en tiedä miten muut ovat tehneet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest erika(Guest)

Hei Susan,

Olen menossa kanssa naimisiin kesällä amerikkalaisen mieheni kanssa ja vähän kyllä pelottaa nää kaikki paperisodat, mutta eiköhän tästä selvitä. Teidän tilanne kuulostaa aikas samallaiselta kun meillä. Välillä tuntuu et hajoo pää tätä kaikkee pähkäillessä ja ikäväkin on koko ajan. Olis kiva kirjoitella jonkun kohtalotoverin kanssa aiheesta..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kuulostaapa monimutkaiselta. Meilläkin on mahdollisesti häät edessä kesällä 2008.

Halusin kysyä onko mahdolista mennä usassa naimisiin ja aloittaa papereiden hakuprosessi suomessa joitakin kuukausia myöhemmin, vai pitääkö papereita hakea samassa maassa kun on mennyt naimisiin? Emme siis ole aloittamassa prosessia ihan heti häiden jälkeen.

-Marja

Link to comment
Share on other sites

Berry1: Viisumia on haettava USA:ssa, menipä sitten missä tahansa naimisiin, jollei amerikkalainen puolisosi ole asunut Suomessa määrättyä aikaa.  Suurinta ihmetystä herättää häiden jälkeinen tilanne, pääseekö vaimo miehensä mukana matkustamaan takaisin USA:an, vai pitääkö odottaa viisumi-prosessin valmistumista. Suomen suurlähetystöllä ei ole mitään sitä vastaan, että matkustat USA:an ilman puolisoviisumia, mutta rajalla olevilla maahanmuutto-viranomaisilla voi olla.

Prosessi kannattaa aloittaa mahdollisimman nopeasti häiden jälkeen, sillä puolisoviisumin hankinnassa voi kestää jopa vuosi. Jos taas puolisosi on asunut Suomessa (6 - 12 kk) mikä onkaan virallisin kanta.. voitte hakea nopeutetussa käsittelyssä sinulle Green Cardia, jonka saamiseen menee korkeintaan kuukausi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Berry1(Guest)

niinkö?

Käsitin vain noista viestin aikasemmista vastauksista että papereita voi alkaa hakea suomessa (usan suurlähetystön kautta) ja että puolison pitää vain tulla tänne käymään ja aloittaa prosessi, ja että tällä tavoin siinä menisi vähemmän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Viela viime kesana onnistui tuo Suomen paassa haku ja meilla koko hakuprosessi kesti hurjat kolme viikkoa, mutta sen jalkeen on tullut muutoksia, eika tama nopeampi ja helpompi vayla valitettavasti pade enaa. Ei tassa voi muuta kuin olla todella kiitollinen siita, etta ehdittiin oman hakuprosessin kanssa noin hyvaan valiin. Tsemppia vaan kaikille nykyisen tilanteen kanssa askarteleville!  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ensimmäistä kertaa näillä sivuilla ja todella positiivisesti yllättynyt, kuinka paljon "meitä" on. Mielipiteitä/neuvoja kaivaten...

Itse olen seurustellut kaukosuhteessa noin vuoden ja tulin juuri Californiasta kultani luota. Hän on tulossa talveksi (90pvä) Suomeen ja naimisiin haluamme varmasti mennä joku päivä. Tuntuu vain, että pää halkeaa kun ei tiedä miten ja missä!

Fiance Visaa emme hae ja tuntuukin järkevimmältä mennä naimisiiin Suomessa. Tulemme asumaan Yhdysvalloissa. Mutta miten naimisiin menon jälkeen tulee toimia? Eli hakekoo mieheni (tuleva ;)) visaa Jenkeistä naimisiin menon jälkeen? Eli ei Suomesta? Olen surffailut niin paljon eri nettisivuilla, että pää on aivan sekaisin. Parasta tässä on jokatapauksessa, ettö suhdetta ei todellakaan ota itsestäänselvyytenä! Jokainen päivä yhdessä on mieletöntä. Vaikka kuinka kornilta kuulostaakin...

Lueskelin sivuja ja totesin täällä olevan USA:laisten kanssa naimisissa olevia. Hieno juttu!!!

Onko kenelläkään kokemusta moisesta, että ensin naimisiin ja sitten vasta paperisota käyntiin??? Jos on tai jotain haisua, niin kauanko prosessi silloin kestää jotta voi muuttaa siippansa luo??

Link to comment
Share on other sites

Onko asiat muuttunut usan lähetystön kanssa?

Eikö green cardia siis voi hakea enää suomesta käsin?

Mieheni ja minä menimme suomessa naimisiin viime vuoden elokuussa, ja sinä vuonna kun kyseltiin lähetystöstä, niin lupailivat että suomessa prosessi on nopeampi, eli juuri siihen 8 viikon alle valmis.

Mieheni kuitenkin löysi suomesta hyvän työn (sai viisumin tänne) ja jämähdimme paikoillemme.

Nyt kuitenkin haluaisimme usaan takaisin, ja green cardin haku on taas ajankohtainen, ja nyt puhutaan ettei sitä saakkaan enään nopeasti suomesta! Apua, onko totta? :'(

Link to comment
Share on other sites

OrangeLight; jos miehesi on asunut oleskeluluvan kanssa Suomessa 6 kuukautta tai enemmän, niin tuota sinun viisumiasi USA:han voi hakea USA:n suurlähetystön kautta, muussa tapauksessa hänen pitää hakea sinulle viisumia USA:n päästä missä saattaa kestää todella kauan (näin ainakin kerrottiin minun miehelleni kun hän soitti USA:n suurlähetystöön Suomessa). Jos tuota viisumia saa hakea suurlähetystön kautta niin sen käsittääkseni saa paljon nopeammin. Kannattaa ottaa yhteyttä tuonne suurlähetystöön ja kysellä asiasta tarkemmin.

Link to comment
Share on other sites

OrangeLight, kannattaa ottaa tosiaan yhteyttä suurlähetystöön, mutta niinkuin kade79 sanoi, pääsette varmaan "helpoimman kautta" ja voitte hakea nopeampaa viisumia lähetystöstä, koska miehesi on ollut täällä jo kauan. Eli huoli pois!

Kun saatte asiat järjestykseen, olisi kiva kuulla miten prosessi teidän kohdalla meni - kauanko kesti jne.

Link to comment
Share on other sites

Olisipa helpotus jos saataisiin se lähetystöstä, mies on tosiaan ollut suomessa jo puolitoista vuotta.

Sitten me ruvettiin miettimään tota affidavit of suporttia, että pitääköhän meidän antaa hänen usan verotiedot lähetystöön, vai suomen verotuksetko riittää?

No kaipa sen nopeimmin lähetystöstä tietää, yleensä ne vastaa emaileihinkin todella nopeasti.

Kiitos kaikille

Kertoilen sitten miten asia on edennyt.

Kiva että on muitakin amerikan vaimoja  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Girl(Guest)

Olen menossa naimisiin USAlaisen kanssa mutta olen ollut usassa laittomasti viimevuonna 2 kk joten en paase maahan miten minun pitaa toimia koska voinko edes saada fiancee visaa??? vai taytyyko meidan menna suoraa naimisiin mutta siinakin siiten voi olla ongelma paata sinneusaan ja joudumme olemaan tosi kauan erossa toisistamme. mita tehda?

Link to comment
Share on other sites

Onko sun passissa leimat, josta nakee, etta oot ollut laittomasti maassa yliaikaa? Jossain puhuttiin muistaakseni 2 vuoden muuttokiellosta, joten en tieda on se sitten tuo 5 vai 2 vuotta karanteenia... Kannattaa kysya varmaankin suurlahetystosta (vaikka nimettomana), mulla kun ei ole asiasta kokemusta, eika mitaan varmaa tietoa. Tsemppia hankalaan tilanteeseen...

Link to comment
Share on other sites

Jostain oon joskus lukenut, et jos on tamantyyppisia esteita, niin pitaa hakea erikoista waiveria esteilleen, ennen kuin voi hakea/saada viisumia tai ylipaansa matkustaa maahan. Punnitsevat siis miten suuri uhka olet  ;) ja miten paha rikkomus on ollut... tosin ei mulla mitaan varmaa tietoa ole, muistan vaan joskus jossain tormanneeni. Kannattaa tosiaan ottaa suurlahetystoon yhteytta niin saa ainakin oikeaa ja ajankohtaista tietoa!

Link to comment
Share on other sites

hey girl,

2kk yliaikaa ei vaikuta mihinkään. jos olet ollut alle 6kk yliaikaa, ei pitäisi olla mitään ongelmia.

itse olen ollut yli 6kk yliaikaa v.2005, koska olin raskaana usassa ja asianajaja kielsi lähtemästä maasta, tosin lähdettiin kuitenkin, ja ajateltiin selvittää asiat suomessa.

mulla on edessä 3vuoden (vielä 1,5 vuotta jäljellä) porttikieltoa, joudun anomaan lontoon suurlähetystöstä "anteksiantoa", mutta kuulemma ei taida mennä läpi.

Se tulee meille maksamaan yli 1100€ kaikkine viisumi+lääkäri kuluineen. Naimisissa ollaan siis oltu jo vuosi.

mutta sun pitäisi olla ok.

onnea..

Link to comment
Share on other sites

Eikös sulle ole automaattinen porttikielto maahan, kai viideksi vuodeksi? Näin olen ymmärtänyt. Ja siinä ei auta kai mikään viisumin hakeminenkaan... Eli ainoa laillinen vaihtoehto lienee asua jossain muussa maassa kuin USAssa.

kirjauduin nyt naille ivuille olen toi girl jonka asiat on vahan huonosti:) Niin mitenkaan se nyt sitten on taa on kylla aivan kamalla en saa edes öitani nukuttua. Niin etta olin tosiaan laittomasti viimevuonaa 2,5 kuukautta ja et nyt olisin sitten hommaamassa sita K1 mut paasenko siita huolimatta enaa maahan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...