Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Meidan hakemus kulki nain:

NOA2 18.7.

packet 3 lahetystosta 1.8.

laakari 6.8.

laakarin tulokset 13.8.

paketti poikaystavalta UPS:n kautta 18.8. (herra on hieman onneton kaytannon asioissa, paketti olisi voinut olla perilla jo samaan aikaan packet 3 kanssa jos olisi toimittu nopeammin...)

lahetin check listin lahetystoon 18.8.

lahetysto ilmoitti haastatteluajan kirjeitse 20.8.

Haastattelu on 26.8.

Lahetysto on toiminut mielestani todella nopeasti; voitte myos itse vaikuttaa omilla toimillanne kasittelyn nopeuteen jonkun verran. Laakari (varmista viisumilaakarien lista aina lahetystosta, ettet mene vaaralle, mikali varaat ajan ennen kuin saat packet 3 lahetystosta - packet 3 sisaltaa listan talla hetkella viisumiasioita hoitavista laakareista) kannattaa varata heti kun NOA2 saapuu. Amerikkalaisen osapuolen kannattaa myos hoitaa omat asiansa niin nopeasti kuin mahdollista. Meidan tapauksessa tasta jahkailusta koitui yksi ylimaarainen viikko odottelua...

NOA2 odottelu on kaikkein raastavinta, siita selvittyani on kaikki tapahtunut niin nopeasti, etta tuntuu silta kuin hylkaisin ystavani kun nain "yhtakkia" olen lahdossa. Toiseen maahan muuttaminen ei ole mikaan pieni juttu ja itsellani on ollut tunteet aika pinnassa (seka hyvassa etta pahassa) siita saakka kun asiat alkoivat edeta. Aika tuntuu loppuvan kesken ja olen yrittanyt nahda kaikkia vanhoja ystaviani mahdollisimman paljon ja imea kaiken mahdollisin suomalaisuuden itseeni. Joku muu voi varmasti kokea taman saman tilanteen aivan erilailla mutta minulle tama on ollut henkisesti aika raskasta aikaa.

1,5kk menee loppujen lopuksi todella nopeasti myos kaytannon asioita jarjestellessa. Paperisota viisumin kanssa vie paljon energiaa ja pakkaus ym. asiat pitavat kiireisena lahtoon saakka. Kaiken taman odottelun ja jarjestelyn jaksaa kuitenkin kun tietaa, etta saa viettaa loppuelamansa rakkaansa kanssa! :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Vieras_Marian_*

Kiitos vastauksista ja tsempistä! Lohduttavaa tietää, ettei sitä haastattelua enää tarvitse odottaa montaa kuukautta. Se lääkärin todistushan on voimassa 6kk, joten ajattelin varata ajan jo vuoden loppuun, vaikka NOA2 ei sillon vielä olisikaan ilmestynyt. Yritän hoitaa kaikki asiat mahd. nopeasti pois alta, että säästään aikaa sitten kun asiat alkaa oikeasti rullaamaan.

Jotenkin USA:sta lähtö ei ollut niin vaikeaa kun olisin kuvitellut. Mietin juuri sitä, että nyt on viimeiset hetket Suomessa perheen ja kavereiden parissa ja ylipäätään suomalaisesssa kulttuurissa ja sitten on loppu elämä jenkeissä. Että jotenkin tästä täällä olosta nauttii nyt eri tavalla, vaikka voihan se olla että epätoivo vielä iskee jossain kohdassa sen odottamisen suhteen. Mutta totta, se on iso muutos ja todellakin sitten loppu elämä siellä, kun nyt vaan jaksaa ja malttaa odottaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_jossu_*

Hei kaikille.

Mä oon menossa jouluksi poikaystäväni luokse arizonaan ja menemme kihloihin siellä. Olemme miettineet että suomessa naimisiin ensi kesänä, mutta nyt kun olen lueskellut näitä juttuja niin alkaa tuntumaan että paras vaihtoehto varmaan olisi että laittais ton K1 viisumin hakusiin ja menis sitten arizonassa naimisiin, vai mitä mieltä olette te jotka olette käyneet läpi näitä juttuja? En nimittäin millään kestäisi sitä että mieheni lähtisi häitten jälkeen amerikkaan ja minä jäisin tänne rannalle ruikuttamaan.. :/

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Marian_*

Onnea Iina! :lol:

Jossulle: me mietimme myös poikaystäväni kanssa pitkään, kumpi viisumi laitetaan hakuun ja pitkän tutkimisen ja vertailun jälkeen päädyttiin K-1 eli kihalttu viisumiin. Sen käsittely aika on lyhyempi ja ja monet (mukaan lukien minä) on sitä mieltä, että on helpompi olla erossa kihlatusta kun tuoreesta aviomiehestä! K-1 viisumi prosessi pitäisi mennä läpi n. 6-8 kk:ssa ja yleensä jos hakemuksen kanssa ei ole ongelmia, niin 6kk on aika realistinen aika. Onpa tuolla visa journeyn sivuilla pareja, jotka ovat saaneet sen n. 3 kuukaudessa! Mutta kannattaa henkisesti valmistautua siihen puoleen vuoteen, niin on helpointa itselleen.

Me laitettiin paperit postiin 11.8. ja saatiin NOA-1 21.8. Nyt sitten vaan odotellaan.... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_jossu_*

Juu, Pitää nyt katsoa miten tehdään, mutta luultavasti tuon K-1 laitetaan menemään.. Voidaanko laittaa tuo hakemus menemään, kun olen amerikassa jouluna? Silloin kun hakemus on menossa, voinko matkustaa amerikkaan tai poikaystäväni suomeen? :o Vähän pihalla oon vielä näistä kaikista asioista mutta eiköhän tää tästä :P

Link to comment
Share on other sites

Voitte pistaa hakemukset joulunakin.

Mutta maahanmuuttoviranomaisille ei kannata sanoa etta on kaymassa poikaystavan/kihlatun/miehen/vaimon luona. Eli keksi joku muu syy niille jos heita kiinnostaa matkasi tarkoitus. Shoppailu, joku harrastuskonferenssi ym.

Link to comment
Share on other sites

Pitkan odotuksen jalkeen mulla on vihdoin viisumi kadessa! JEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alunperin haastattelu oli ilmoitettu olevan tiistaina, mutta pyysin uutta aikaa sahkopostilla (maanantaina leikattiin kaikki viisaudenhampaat pois :angry: ) ja parissa paivassa tuli vastaus "No problem" ja uusi aika torstaille. Torstaina marssin lahetystoon ja koko homma kesti 45min, josta 35min odottelin aulassa kun mun papereita tutkittiin. Silla aikaa multa kaytiin valilla pyytamassa sormenjalkia ja allekirjoituksia ja sitten taas odoteltiin... Itse haastattelu tehtiin englanniksi, muistutti aika lailla tullimuodollisuuksia (Where are you staying in US? Are you gonna work when you get there? How did you meet your fiance? How long have you been together? Remember that you have to get married in 90 days!) ja haastattelija vain vilkaisi muhun ohimennen ja selasi sitten vain papereita kysymyksia esittaessaan. Vartijoita lukuunottamatta kaikki henkilokunta on lasin takana ja haastattelukin tehtiin "vankilatyyliin" mikrofonin kanssa. Sanoinkin mua saattaneelle vartijalle, etta USAn lahetysto taitaa olla helsingin parhaiten vartijoitu alue...!!!! Mulle sanottiin haastattelun lopuksi, etta saan viisumin luultavasti tiistaina, mutta perjantaina lahetystosta soitettiin ja sanottiin papereiden olevan valmiina portilla ja etta voin hakea ne sielta milloin vain. AIVAN MAHTAVAA!!!!! :D:D:D:D:D

Lentoliput on varattu ja lahto on 10.9. Alle 1,5 viikkoa aikaa hyvastella ystavia ja pakata kamoja! Hui! Nyt alkaa jo jannittaa! :o

Iina77: ONNEA MATKAAN!!! :)

jossu: Mulle sanottiin aiemmin lahetystosta, etta hakuaikana saa matkustaa jenkkeihin. Asia ei kuitenkaan kuulu lahetyston tyyppien vastuulle vaan ainoa taho, joka paattaa maahanpaasystasi on tulliviranomainen eli kaytannossa se yksi jammu, joka sinua rajalla tenttaa. Hanella on oikeus (ja velvollisuus) olla paastamatta "epailyttavia" maahanpyrkijoita lapi ja mikali han koneelta nakee, etta viisumihakemus on menossa ja toteaa, etta tassa on nyt joku malttamaton hatahousu liikkeella ja epailee, ettet aio enaa palata kotimaahan, voi han kaannyttaa sinut takaisin ja viisumin saaminen voi vaikeutua. Tallaisia tarinoita voi lukea lisaa vj:n sivuilta, mutta toki sielta loytyy myos niita onnellisia tarinoita, joissa tullin kanssa ei ole ollut mitaan ongelmia. Suosittelen tarkkaa harkintaa ja toivon sulle koko sydamestani onnea, mikali paatat kokeilla tuuriasi. Itse en uskaltanut ottaa riskia - olimme puoli vuotta erossa kunnes poikaystavallani oli mahdollisuus kayda Suomessa kesakuussa. Taytyy myontaa etta se puoli vuotta oli elamani ankeinta aikaa, eika kenenkaan pitaisi joutua olemaan erossa rakkaastaan niin pitkaan, mutta selvisimme siita ja tapaaminen oli sitten sitakin suloisempi!

Poikaystavasi saa tietenkin matkustaa Suomeen vapaasti - viisumihakemus voi vaikuttaa ainoastaan sinun tilanteeseesi, eika liity Suomen rajaviranomaisiin mitenkaan.

Ja paperit voitte laittaa jouluna menemaan vaikka heti samana paivana kun olet maahan astunut. Ja suosittelenkin laittamaan mahd. nop. koska nain saatte pari odotusviikkoa tavallaan "ilmaiseksi" kun voitte olla yhdessa viela papereiden jattamisen jalkeen. Tosi hyvin selitetty - toivottavasti ymmarsit mita tarkoitin... :rolleyes:

Mina olen aina sanonut rajalla rehellisesti, etta olen menossa poikaystavan luokse. Olen aina ilmoittanut saman osoitteen oleskelupaikaksi ja nayttanyt paluulippua eika ongelmia ole ollut. Ehka olen ollut onnekas...

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Marian_*

Onnea aivan älyttömästi Fizz! Mahtaa olla huikea tunne, kun kaiken odotuksen jälkeen pääsee vihdoin kullan luokse ja tosi toimiin! :D Luo uskoa meihin muihinkin, että kyllä se päivä sieltä koittaa, kun vihdoin on viisumi kädessä! Kuinka kauan teillä meni yhteensä koko prosessiin aikaa? Me saatiin NOA-1 21.8. ja nyt on sitten tämä kamalin odotus menossa... Onneks sulhanen tulee jouluksi Suomeen, että ainakin kerraan nähdään tässä välissä! Mutta hieno homma teille - ONNEA!!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kiitos! :D

Meilla meni NOA1 - viisumi valiin 5kk ja 12 paivaa. NOA2 - viisumi kesti 1kk + 11 paivaa.

Kaikkein kauheinta oli olla erossa 5,5kk. Se oli todellinen koetinkivi suhteelle mutta onneksi siita selvittiin. Nyt ainakin tiedamme, etta vaikeistakin ajoista selvitaan.

Onnea teille prosessiin! Muista, etta joku paiva se NOA2 tupsahtaa sielta postiluukusta ja sitten asiat etenevatkin todella nopeasti!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Marian_*

Ny tuli mieleen uusia kysymyksiä, lähinnä mitä tapahtuu sitten kun on menty naimisiin?! Eli pitääkö Suomeen tehdä joku ilmoitus - mihin ja mitä kautta? Mites sairasvakuutus asiat? Pitäisikö pitää matkavakuutus voimassa ainakin niin kauan kun on menty naimisiin vai jättää se kokonaan pois? Ja miten Suomen sosiaaliturvaan kuuluminen? Kun opiskelin ulkomailla, jouduin tekemään selvityksen opiskelusta, että pysyin Suomen sosiaaliturvassa. En kuitenkaan usko että sama käytäntö päätee naimisiin menon jälkeen, eli siirrytäänkö sitten miehen vakuutuksen / pitääkö ottaa oma vakuutus?

Jos joku tietää näistä käytännön asioista, niin pistäkää infoa. Vaikka meidän NOA-2 on varmasti vielä aikaa se 4kk, niin kirjaan mielelläni näitä asioita ylös jo tässä odotuksen aikana...

Link to comment
Share on other sites

Mahtavaa, Fitz!!!! Oikeen kovasti onnea!!! :D:D:D

Marian: Maistraattiin pitaa tehda ilmoitus nimen ja oleskelupaikan muutoksesta. Jos vaikka meilaat niille, niin ne kylla neuvoo sua. Pitaa tayttaa muistaakseni yks lomake. Taisin kirjottaa kaiken ylos paikkyyni, niin kayn sielta lunttaamassa :P

Valitettavasti Kela sanoo irti kaikki suhteensa suhun, kun muutat "pysyvasti" ulkomaille. Periaattessa joutuisit myos luopumaan Kela-kortista, mutta ma en koskaan lahettanyt niille omaani ;)

Verotoimisto saa muistaakseni maistraatista tiedon muutosta ja ne kylla loytaa sut rapakon taltakin puolelta :grin: Oot viela 3 vuotta verovelvollinen Suomeen, mutta niilta voi hakea vapautusta tulojen perusteella, etta maksaa niista jo toiseen maahan. Siihen tarvitaan kylla joku todistus paikalliselta verovirastolta.

Itse pidin matkavakuutustani voimassa jonkun pari kuukautta sen jalkeen, kun tanne muutin, jotta ehdittais jarjestaa mun vakuutus taalla paikallisella tasolla. Mulla on vakuutukset miehen tyon kautta, joten sunkin varnmaan kannattaa tehda niin, jos se on mahdollista.

Link to comment
Share on other sites

Verotoimisto ei saa osoitettasi kun muutat Suomesta pois, tai muutat jostain muusta maasta johonkin muuhin maahan.

Katso veroviraston sivuilta osoite siihen verovirastoon joka oli alueella jossa viimeksi asuit Suomessa, ja laheta heille vapaamuotoinen kirje englanniksi.

[soitin verovirastoon noin 2 kk sitten verotusasioihin liittyen ja selvisi etta heilla on osoite minulle maahan jossa en ole asunut ainakaan viimeiseen 5 1/2 vuoteen, ehka jopa 10 vuoteen riippuen mika osoite heilla siella oli. Sanoivat vain maan]

Link to comment
Share on other sites

Verotoimisto ei saa osoitettasi kun muutat Suomesta pois, tai muutat jostain muusta maasta johonkin muuhin maahan.

Katso veroviraston sivuilta osoite siihen verovirastoon joka oli alueella jossa viimeksi asuit Suomessa, ja laheta heille vapaamuotoinen kirje englanniksi.

[soitin verovirastoon noin 2 kk sitten verotusasioihin liittyen ja selvisi etta heilla on osoite minulle maahan jossa en ole asunut ainakaan viimeiseen 5 1/2 vuoteen, ehka jopa 10 vuoteen riippuen mika osoite heilla siella oli. Sanoivat vain maan]

Eiko verovirasto saa sita maistraatistakaan?

Link to comment
Share on other sites

Verotoimisto saisi sen vaestorekisterikeskuksesta jos olisit asunut ja asuisit edelleen Suomessa.

Kun muutat pois Suomesta, tai muualta muaalle, ilmoitus pitaa tehda erikseen verotoimistoon. Eli naissa tapauksissa he eivat anna osoitetietojan tms vaihtumisilmoitusta tai maastapoistumisilmoitusta verotoimistoon.

Joskun ennen he ovat sen ilmoituksen saaneet suoraan vaestorekisterista silla olen melko varma etta en ole erikseen tehnyt ilmoitusta heille silloin kuin muutin siihen maahan jossa minulla heidan mukaansa yha oli osoite. En ole varma koska kaytanto on muuttunut, joskus 10 vuotta tai vahemman aikaa sitten

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Marian_*

Sain nyt kerättyä kasaan virkatodistuksen, rokotustodistukset ja rikosrekisteriotteen. Virkatodistus ja rikosrekisteriote tulikin molemmat englanniksi, kun niin pyysin, mutta eihän noita rokotustodistuksia tarvitse alkaa kääntämään?! Tiirailin aikaisempia keskusteluja ja käsitin, että rokotustodistukset menee vaan lääkärintarkastuksen tekevälle lääkärille, joka sitten "todistaa", että rokotukset on kunnossa. Oikein?!

Kuukausi mennyt jo ja vielä ainakin 3 edessä... Onneksi Vermontin käsittelyajat tuntuvat edelleen olevan suhteellisen nopeita 4-5 kk, joten toivotaan parasta... Tsemppiä muillekin! :D

Link to comment
Share on other sites

Terveiset Kaliforniasta!

Taytyy kylla sanoa, etta koko paperisota on vaivan arvoista (vaikkakin paasimme todella helpolla verrattuna esim. tx:n tapaukseen...!!!) nyt kun olen vihdoin taalla sulhon kainalossa! Kaikki tutut on nauranut kun kerron, etta vietettiin mun syntymapaivaa Targetissa, mutta kun mulle on kaikkein tarkeinta talla hetkella saada olla yhdessa ja laittaa kotia, joten yhteiset pyyhe/saippuaostokset tuntuvat juhlalta monen kuukauden erossaolon jalkeen! Lykkya vaan kaikille, jotka olette tahan hommaan ryhtyneet!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Marian_*

Kiitos vastauksesta MiaMaria. Ja Fitz, hienoa että olet päässyt sinne ja uskon, että kaikki on nyt yhtä juhlaa! Tsemppaa niin paljon lukea näitä kirjotuksia, kun tietää, että joskus tämä odotus loppuu vaikka se nyt tuntuukin ikuisuudelta... No onneksi sulho tulee jouluksi tänne. Ainakin pieni välietappa! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heippa!

Nyt kun tama maahanmuuton alkuhuuma on vahan laantunut, tajusin etta meidanhan pitaa alkaa kasata AOS-pakettia...

Kysymys kuuluukin: pitiko teidan kayda uudestaan laakarintarkastuksessa AOS varten? Riittaako laakarin minulle antamat kopiot (eli kaikki leimatkin on kopioita...) todistamaan rokotuksista ja negatiivisesta HIV/tubi tuloksesta? Se kiva seta tullissa vei multa koko ruskean kuoren rontgenkuvineen kaikkineen eli mulla on ainoastaan tama epamaarainen pieni kirjekuori ja passi. Ja syntymatodistustahan mulla ei tietenkaan ole - pitaako mun tilata suomesta uusi virkatodistus vai riittaako kopio siita, jonka tilasin K-1 varten?

Toinen kysymys liittyy naimisiinmenoon: Riittaako Suomen viranomaisille se, etta mentyamme taalla naimisiin hoidamme avioliittotodistuksesta kopion apostillen kera ja lahetamme sen Suomeen? Ja missa vaiheessa vaihdoitte nimea (AOS vanhalla nimella???) ja miten se tapahtuu? Avioliittolupaa hakiessa officer ei tiennyt tahan vastausta, koska en ole "paikkakuntalainen"...

On taa vaan niin turhauttavaa... Kuvittelin jo tietavani kaiken kaikesta, mutta tama kaikki tuntuu taas niin kaaaaaauhean monimutkaiselta! Paperisota ei kai ikina lopu!!!!!!! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Fitz: paperisotaan tulee pikku tauko kun vihdoin saat Green Cardin, mutta nyt ainakin saat tosiaan viettää aikaa kullan kainalossa! Ja AOS:aa ei voi muuten hakea, ennen kun on mennyt naimisiin. Eli mekin haettiin sitä mulle samantien uudella nimellä, eipähän tarvi sitä sitten ihmetellä.

Ja Suomen viranomaisille riittää tuo avioliittoilmotus, mutta ne muistaakseni tarvii myös nimenmuutosilmotuksen, jos siis meinaat muuttaa nimeä. Lääkärintarkastuksessa ei tarvi käydä uudestaan, riittää, kun lääkärille vie sen pienen kirjekuoren, minkä sait matkalle mukaas, siis kopiot riittää. Ja eiköhän kopio virkatodistuksesta riitä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tässä nyt ehkä tuorein omakohtainen tilannetieto kaikille kihlausviisumia hakeville, erityisesti Kaliforniaan suuntaaville. Kun itse ainakin huolestuin noista kaikenmaailman uutisista kuinka Amerikassa ollaan hylätty maahanmuuttohakemuksia ilmeisesti enemmän kuin koskaan ja kuinka käsittelyajat voi helposti venyä 10 kuukauteen ym.

Kihlattuni USA:ssa postitti meidän hakemuksen 22. toukokuuta. NOA1 tuli siitä reilun viikon päästä, 31. toukokuuta. Ja 29. syyskuuta hakemuksemme hyväksyttiin. Eli NOA1 ja NOA2 välissä kului 4 kuukautta. Kyseessä on Kalifornian Service Center, jota on ilmeisesti pidetty hitaimpana, onhan niitä hakemuksiakin sinne käsittääkseni paljon enemmän. Mutta meillä siis homma toimi hienosti (pidän tuota neljää kuukautta nopeana, tai vähintäänkin riittävänä, vaikka kihlatullani meinasikin välillä jo usko loppua. Mutta naisille tämä odotus tuntuu olevan hieman piinallisempaa :lol: )

Nyt vaan odottelen pakettia lähetystöltä ja hoidan siihen liittyviä asioita. Josta minulla olisikin pari kiperää kysymystä, joihin vastaamisesta olisin erittäin kiitollinen! Eli ajan lääkärille ehdin jo tilata, kuten täälläkin on suositeltu tekemään heti NOA2:en jälkeen. Mutta...

1) Voiko myös haastattelua varten tarvittavat todistukset ja dokumentit tilata jo nyt? Eli virkatodistus, rikosrekisteriote, tiedot asepalveluksesta ym. mitä tarvitaan? Siksi mietityttää, että käytännössähän tässä on vielä aikaa törttöillä (mitä en tietenkään tee, koska olen rehellinen ja kunniallinen kansalainen :D ) mutta periaatteessahan se on mahdollista ja jos he haluavatkin mahdollisimman tuoreet tiedot? Vai onko siinä joku aikaraja kuinka vanhat todistukset ovat vielä kelvollisia? Asepalveluksesta tiedot eivät enää muutu, joten sen nyt voin varmaan huoletta tilata, mutta miten nuo muut?

2) Ja kun en ole ollut aiemmin naimisissa, eikä rikostuomioita ole, niin tarvitaanko haastattelua varten hankkia muita kuin: virkatodistus, rikosrekisteriote, tiedot asepalveluksesta, passi ja passikuvat? Tarvitaanko syntymätodistusta?

3) Noista passikuvista. Jossain näin jonkun maininneen tarvinneensa yhteensä 5 kuvaa, joten oli pakko ottaa 6. Kaksihan menee lääkärille ja kaksi otetaan mukaan haastatteluun. Joten mihin se yksi vielä tarvitaan vai tarvitaanko?

4) Olen opiskellut kahdessa eri kaupungin korkeakoulussa oman kotikaupunkini opintojen lisäksi. Mutta en ainakaan muista että toisessa näistä olisi ollut minkäänlaisia rokotuksia. Joten onko nämä tiedot hankittava ainostaan rokotusten osalta, vai pitääkö olla jotain tietoja jokaisesta paikasta jossa on opiskellut? Intissä rokotukset myös saatiin, joten sieltä on ne tiedot luonnollisesti myös hankittava, eikös vaan?

Pyydän anteeksi, jos jotkut kysymykset vaikuttivat tyhmiltä tai itsestäänselviltä. Ne myös ehkä olivat sellaisia johon tiedän itsekin vastauksen, mutta haluan vain olla ehdottoman varma ja siksi ajattelin että on viisainta kysyä joltain, joka tämän ruljanssin on jo läpikäynyt. Tarkoitus on ennen joulua päästä muuttamaan ja tällä aikataululla se tuleekin onnistumaan, mutta montaa viivästystä aiheuttavaa virhettä ei ole varaa tehdä. Tämän vuoksi tahdon olla erityisen huolellinen. Kiitos vastauksista etukäteen ja kaikille vielä NOA2:sta odottaville ja prosessia vasta käynnistäville tsemppiä!

Link to comment
Share on other sites

Moi Rey,

1) Suomessa syntymatodistusta ei tietaakseni juuri ole - tai itse en ole sellaista _Suomessa_ nahnyt. Suomen puolelta minulle on koskaan annettu ainoastaan vaestorekisteriote/virkatodistus vaestorekisterista.

2) Poliisitodistukset voit kai kysya mutta ne ovat maakohtaisesti 4-6 kk voimassa. Eli jos naiden 4kk jalkeen toimivat nopeasti niin ok - meilla k3 on kestanyt toistaiseksi 557 paivaa joten en edes viitsi vaivautua ennen kuin saadaan seuraava 'paketti'.

4) Joidenkin lappusten mukaan joudut vaivaamaan jokaista kuntaa jossa olet asunut opiskellessa.

En tieda mita jarkea siina on silla esim itse en ole kertaakaan kaynyt missaan terveydenhuoltopalveluissa missaan kunnassa tai maassa jossa asuin opiskeluaikoina. Saavat rahastettua ja siina se.

Toivottavasti teilla menee nopeammin lapi. Minnepain on tarkoitus paatya lopuksi?

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista tx!

Teillä siis kestänyt jo yli puoltoista vuotta? Kamalaa! Oon tässä ollut viimeiset päivät ihan innoissani, mutta toi kyllä masentaa :( Ei voi muutakuin toivoa että se aurinko sieltä pian teillekin paistaisi!

Yksi asia jäi vielä vähän vaivaamaan. Eli kun kerroit, että joidenkin ohjeiden mukaan joutuu vaivaamaan jokaista kuntaa jossa on opiskellut, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Muutin kaupunkiin A, jossa myös opiskelin. Opiskelin siellä vain vuoden ja olen lähes varma etten kyseisenä aikana saanut minkäänlaisia rokotuksia. Täytyykö minun kuitenkin hakea kaupungista A jotain tietoja ja jos niin mitä? Ja mistä, terveyskeskuksesta vai koulusta? Tämän jälkeen muutin kuntaan B, mutta aloitin opinnot kaupungissa C. Tänä aikana sain muistaakseni koulussa jotain rokotuksiakin, ja mikäli näin on, mistä haen tietoja, kunnan B terveyskeskuksesta, kaupungin C koulusta, terveyskeskuksesta vai mistä? Tämän jälkeen muutin vielä kaupunkiin C, jossa asuin reilut puoli vuotta enkä saanut mitään rokotuksia kyseisenä aikana. Toivottavasti oli tarpeeksi sekavaa :D Juurikin sen takia yritän nyt selvittää perinpohjin mitä tietoja tarvitsen ja mistä. Eli pääpiirteittäin:

- pelkät rokotustiedot ja vain niistä paikoista joissa on rokotuksia saatu?

- jotain muitakin tietoja, mitä?

- ja edelleen, mikäli pelkät rokotustiedot ei riitä, tarvitaanko tietoja jokaisesta kunnasta jossa on asunut, vai jokaisesta kunnasta jossa on opiskellut vai miten se nyt oli?

Kihlattu asuu tällä hetkellä Live Oak -nimisessä pikkukaupungissa. Se on noin tunnin ajomatkan päässä Sacramentosta ja San Franciscoon on matkaa 2,5h. Johonkin sinnepäin olisi tarkoitus asettua.

Link to comment
Share on other sites

Aah, California siis...

En ole 100 % varma mista hakea noita. Itsellani tuota mutkistaa viela etta olen paitsi asunut noin 10 eri valtiossa niin myos opiskellut 3ssa. Laaketieteellista historiaa ei pitaisi loytya mistaan, silla 18 v taytetyani kielsin tietojeni sailyttamisen Suomessa (vai oliko se niiden arkistoinnin vai kayttamisen johonkin?).

Koulu voisi olla se paras paikka selvittaa - heidan ainakin pitaisi tietaa missa niita tietoja sailytetaan (jos sailytetaan).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...