Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Jihuuuu!! Hyvä Eve ja tervetuloa! :) Musta tuntui ihan samalta.. viisumilla maahantulo oli todella paljon helpompaa kuin turistina ainakin minun kohdalla.

Mullakaan ei ollut I-94:ssä kirjoitettuna mitään numeroa mutta yksi suomalainen ystäväni täällä osasi kertoa että se alien numero löytyy NOA2 lappusesta. Ja siellä todella oli (olikohan se 9 numeroinen) numero jonka edessä oli A. Varmistuakseni asiasta googlasin sen vielä visajourneystä ja siellä myös sanottiin samaa tosin muutama tapaus oli joilla sitä numeroa ei ollutkaan ollenkaan.

Hmm... hyvä kysymys tuo sinun nimi asia. Kysyin kanssa mieheltäni mitä hän ajattelee asiasta ja hän ei myöskään tiennyt, sanoi vain että olisi parasta käyttää virallista nimeä virallisissa papereissa varsinkin kun ollaan vielä vähän niin kuin syynissä täällä :) Ainakin AOS paprut ois ehkä hyvä tehdä passin mukaisilla nimillä. Voisithan ehkä postata kysymyksen visajourneyyn jos jollain on ollut sama tilanne.

Muokattu: , käyttäjä: Pabe
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hei *Eve*, epäilen, että se A# oli vaan tuon oman maahanmuuttovirkailijan sinne raapustama. Ei tajuttu ainakaan alkuperäisistä NoA-lappusista katsoa sen perään silloin aikoinaan. Ei sitä tarvinnut laittaa AoS-hakemukseen, joten selvittiin suuremmitta säikähdyksittä. :D

Mitä tulee nimeen, Suomessahan etunimet saa muuttaa simppelisti ihan melkein ilmoituksella nimilautakuntaan kerran elämänsä aikana, kunhan ei nimi ole ääntämiskelvotonta mongerrusta, tai jotenkin säädytön. Jos puhuttelunimi on vaikka toinen etunimi, siitä olisi tosiaan saanut virallisen paperin. Tiedän töissä paljon ihmisten väestörekisteritietoja katsoneena, ettei se ihan tavatonta ole, että "Mikko Matti Mallikas", joka käyttää nimeä "Matti" puhuttelunimenään on käynyt vaihtamassa sen vaikka muotoon "Matti Mikael Mallikas". Sukunimen vaihdos on avioliiton tai -eron lisäksi harvinaisempi, ja taisi vaatia nimilautakunnalta tiukemman syynin.

Tuo etunimen muutos oli sellainen, että kirjoitusasut on molemmissa etunimissä englantilaisittain katottuna "väärin" ja epäloogiset, niin harkitsin kyllä vähän aikaa muttaa toisen etunimeni ensimmäiseksi nimeksi ja etunimen tokaksi, ja anglikanisoida kirjoitusasun, mutta mitäpä turhia. Amerikkalaiset on todella hyviä hyväksymään "eksoottisia" nimiä verrattuna vaikka Britteihin, jossa alunperin väärin äännetty etunimi vääntyi pikkuhiljaa parin ihmisen suussa "Penny"-ksi. <_<

Muistaakseni USAn päässä pitää käydä tuomarin puheilla, jos haluaa muuttaa nimen virallisesti. Kannattaa soittaa vaikka oman home countyn asiakaspalveluun ja kysyä neuvoa. Niillä on yleensä eri numerot eri osastojen kysymyksille, jotka löytyy suht helposti netistä. Avioliittoasiat yleensä menee oman osavaltion johonkin päämajaan, jos eivät osaa county-tasolla vastata, kun osavaltioiden lait kuitenkin vaihtelee. Vihkitodistuksen sain paikasta "Washington State Board of Health", joka kattaa syntymät, avioliitot ja muistaakseni kuolemat, ja siten epäsuorasti kanssa varmaan nimiasiat.

Vähän tsemppiä täältä lainaan, niin kyllä toivottavasti selviää! :grin:

Link to comment
Share on other sites

kiitos ladies vastauksista ja tsempistä!

hyvä tietää, että se Alien-numero löytyypi NoA2 -paprusta, etten turhia täällä panikoi :-)

Mulla on tosiaan ihan virallisesti toinen nimi kutsumanimenä, ei siis ole otettu vain käyttöön jossain vaiheessa vaan ihan syntymästä asti, ja muistaakseni on merkattuna tähdellä virkatodistuksessakin ja on kaikissa korteissa sun muissa papereissa. Passissa tosin ei kutsumanimeä ole erikseen voitu merkata. Suomessahan on muutoin tapana merkata tähdellä taikka alleviivata, jos joku muu kuin etunimi on virallinen puhuttelunimi. Mä siis haluan pitää nimeni sellaisena kuin se on, mutta haluaisin että kortteihin ja henkkareihin myös täällä tulisi viralliseksi puhuttelunimeksi toinen nimi, kuten Suomessakin.

Luulen että oon tekemässä kärpäsestä härkästä tässä - kuten sä Penny sanoitkin niin täällä on totuttu jos jonkinlaiseen nimi-kompuroihin ja -vääntöihin. Jollei muuta, niin sullon etunimi-kohtaan kummatkin etunimet, niin ainakin se kutsumanimi näkyy papereissa. Harmi, että ajattelin tätä vasta kun olin täyttänyt I-94:n, kun siinä nyt on se etunimi yksistään... mutta se on kuitenkin vain se viisumi eikä sillä ole virkaa kun se umpeutuu, vaiko? nooh, eiköhän tää tästä.

Eilen käytiin katsomassa mulle puhelinta ja kyselemässä family planeista kun ollaan ajateltu että liitetään Joshin planiin uusi numero mua varten. Muutoin kai ei voi vielä oikein tehdä mitään kun on odotettava ensin että saa sen SSN:n. Eikös sen tarvitse jotta saa avattua pankissa tilin ja vaikka mitä muuta varten? Ja mikäs kiire tässä toisaalta, ollaan täällä Bostonissa tiistaihin asti pienellä lomalla :-) Josh oli kukkakimpun kanssa vastassa ja eilen mentiin illalla Cheesecake Factoryyn syömään - voi ähky sentäs niiden juustokakut on mun elämäni yksistä suurista ruokarakkauksista :-X

Pabe, kiitti kun utelit mieheltäsikin tosta nimijutusta ja juu, hyvä vinkki pistää kyssäriä VisaJourneyyn. Eiköhän sieltä löydy vastaus joltakulta :-)

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa kun joku on kukkasten kanssa vastassa :-X Meillä oli kanssa koti koristeltu welcome home kyltein ja kukkien kera.

Olen täytellyt jo AOS paperit valmiiksi että kun mennään naimisiin niin saa vaan liittää todistuksen ja pistää paprut menemään. Yhdessä lappusessa kysyttiin nimet kirjoitettuna sillä tavalla kuin ne ovat I-94 lapussa ja senkin paperin alussa oli muuten nimi kohta erikseen. Ja sitten kai siitä piti olla kopio liitettynä hakemukseen jos muistan oikein. Ei kai sillä oikein muuta virkaa ole kuin se että siinä oleva leima kertoo kuinka kauan saat maassa olla ja jona aikana on mentävä naimisiin.

Mulla on SSN kortti ennestään koska olen ollut vuosia vuosia sitten töissä puoli vuotta J1 viisumilla Usa:ssa. Mutta sekään ei riittänyt siihen että olisin saanut AT&T:ltä oman liittymän josta saan laskut kotiin koska sillä ei ollut viime vuosina tapahtumia. Vaan oli laitettava 500 dollaria deposit sisään jonka saa takaisin vuoden päästä jos kaikki laskut on maksettu. Sitten liitettiin mut mieheni luottokorttiin (ja oma kortti tuli postissa eilen) ja eilen käytiin pankissa liittämässä mut tileihin. Sitten koska olemme harkitsemassa uuden talon ostoa juttelimme pankissa specialistin kanssa joka antoi minulle myös vinkkejä kuinka credit historiaa kannattaa nyt alkaa kerryttämään. Hän sanoi että taloustilanteen takia on tiukennettu hommia viime aikoina niin että mitkään joint accountit ei enää aloita mun credit historiaa kuten ennen. Hän neuvoi avaamaan minulle secured luottokortin jonne talletetaan esim 500 ja vuoden päästä sen saa takaisin jos laskut on maksettu ajallaan, ja kortti muuttuu tavalliseksi luottokortiksi. Eli kortti pitää olla mun nimissä yksin. Tai sitten joku kaupan Targetin tmv käivisi myös. Eli kai sitten jotain sellaista hankkimaan. Ja tuleehan mulle jo ne puh.laskut ja jos saisin vielä kuntosalijäsenyyden laskutukseen kans.

Huoh.. on outoa olla ihan Nobody täällä kun saadakses jotain sulla pitää jos olla jotain jota et saa jos sulla ei oo jotain :)

Link to comment
Share on other sites

Suomessa (ja monessa muussa paikassa) on "vain" etu- ja sukunimia.

Taalla taas on tuo 'middle name', joka voi sitten olla joko muut paitsi etunimena kaytettava etunimi, tai vanha sukunimi tai jotain muuta, ja middle name on first name ja last name valissa loogisesti.

Noista (henkiloilla joilla ei ole ollut kuin etu- ja sukunimia) olen nahnyt kolmea versiota kaytossa: 1) ensimmainen etunimi on first name, muut etunimet middle names, 2) kaikki etunimet on first name ja 3) jossain vaiheessa sitten joku muu nimi saattaa paasta middle nameksi tjsp.

Eli ainakin naimisiinmenon yhteydessa (eli sen sijaan etta olisi suomalaisten sukunimisaadosten mukaan Maija Virtanen-Smith, onkin Maija Virtanen Smith, ja tuossa Virtanen on katevasti se middle name (tai sitten molemmat voivat olla sukunimia mutta se on yleensa hankalampaa).

Menee tietenkin joskus hankalaksi jos on vaikka 3 etunimea joista yksikaan ei ole kaytossa, tai ylipaataan etunimi joka on kaytossa ei ole jarjestyksessa ensimmainen. Tai jos etunimista ei kay selkeasti ilmi etta ne on etunimia.... Tai jos nimet ovat aantamykseltaan ja/tai kirjoitukseltaan hirvittavia (jos tuntuu masentavalta, enta jos olisi vaikka puolalaisia etu- tai sukunimia.. spell that)

Ja onko kaikki etunimet nyt sitten etumimia vai voiko niista jotain kayttaa middle namena? Jos jattaa ne middle nameksi niin silloin on yleensa vain alkukirjain papereissa ja korteissa ym. Eli tuo esimerkin rouva olisi silloin Maija V Smith. Onkohan siita nyt virallista kaytantoa olemassa?

Tuo Suomen vaestorekisteriin tehtava etunimen muutos on helppo ja nopea. Eli jos haluaa tehda siita selkeamman, varmaan kannattaa se tehda helpoiten ennen koko prosessin alkamista niin ei tarvitse tayttaa lisalappusia tai pulittaa $ 450 lisaa uudesta vihrean kortin printista.

Tai sitten AOS:n pintaan, tai naimisiinmenon yhteydessa ym - ennen kuin hakee korttia.

Tai sitten jos/kun hakee (tai kun saa) USAn kansalaisuutta siina on mahdollista vaihtaa myos nimea ymmartaakseni, ainakin nimen anglisointi olisi loogista. Mina aion siina vaiheessa jattaa kaytosta toisen etunimen joka nykyisin on middle namena ja ottaa toisen middle namen kayttoon, paasyyna se etta on aivan liian monta samannimista ympari maailman (etunimi taitaa olla 30 yleisimman joukossa ja sukunimella loytyy muutama sata tuhatta taalla ja muuallakin)

Link to comment
Share on other sites

Ihana kun oli mies kukkien kanssa vastassa! :girl_in_love:

Hyvä kuulla, että kansalaisuuden saadessa voi ainakin anglikanisoida kirjoitusasun, jos ei muuttaa nimeä täysin. Tässä on vielä viitisen vuotta ennen kun on ajankohtaista, mutta etunimet voisi teoriassa samalla muuttaa täkäläiseen ääntämisasuun sopivaan kirjoitusasuun, jos ei kiinnosta pitää Suomalaisen oloisia nimiä enään.

Yksi kaveri on samanniminen kun isänsä, vaarinsa, ja vaarinsa isä. On ollut hieman ongelmallista kuulemma välillä, kun hänen isänsä on ex-linnakundi, ja isoisänsä on edunvalvonnassa, kun perheessä ei välitetty käyttää merkkejä täkäläisittäin "Jr.", "Sr." ja "III" jne... Ei meinannut alkuun saada luottoa oman firmansa perustamiseen, kun oli liikaa kaimoja.

Eli tiedän ainakin pari kaveria, joilla on nimi joku "Michael James Smith", ja eivät tykkää ekasta etunimestään, kun "Michael" on sama kun isällä tai tusinalla kollegaa, joiden kanssa eivät halua mennä sekaisin. Ainakin kaksi täkäläistä tuttua käyttää arkikäytössä formaattia "M. James Smith", vaikka virallinen nimi on toinen. Tuo ilmaisee aika selkeästi, että mikä on puhuttelunimi. Ehkä tuontapainen voisi toimia, esim. allekirjoitusten kanssa, vaikkei ehkä muuta nimeä virallisesti? Monessa tapauksessa, jos se nimikirjain on siellä, ei haittaa, vaikka henkkareissa lukee jotain muuta, kunhan täsmäävät sinnepäin.

Link to comment
Share on other sites

Suurkiitos kaikki avusta!

Ja Tx erityisesti, mahtavaa kun jaksoit tämän mulle selittää rautalangasta :-) Kysäsin VJ:ssäkin miten kandeisi menetellä, ja sielläkin tuli vastauksina että pitäisi tehdä virallinen etunimenmuutos mutta että kannattaa (jos vaan pystyy) odottaa siihen asti kun hakee kansalaisuutta jolloin se on ilmaista. Suomessakin puhelinmyyjät sun muut aina kutsuu mua etunimellä, jos sanon puhelimeen itse nimeni niin varmistavat että "olethan tämä ja tämä siis". Eli, helpointa (koska en halua muuttaa etunimeäni) on vain vastedes laittaa kaikkiin papereihin etunimi-kohtaan kumpikin etunimeni ja ilmoittaa erikseen (mikäli mahdollista) että preferoin käytössä toista etunimeä. Vahinko kävi jo I-94:n kanssa, mutta aion pistää silti AoS-papereihin kummatkin etunimet. Luulisin ettei se tuota ongelmaa, sillä väestörekisteriotteessakin tosiaan lukee preferred first name erikseen. Niinkuin Pennykin tuolla totesi, kunhan ei ole eri kuin passissa, niin alles gut :-) Ja juu, varmasti on täällä nähty ongelmallisempiakin nimiä ja käyttötapoja, joten taisi tosiaan tulla kärpäsestä härkänen mulla. Ihanaa kun jaksatte neuvoa ja auttaa!

Pabe, kiitti kun kerroit miten olette järkänneet pankkiasianne. Me varmaan hommataan mullekin sellanen secured credit card jotta saan alotettua luottohistorian rakentamisen ASAP, liitetään mut Joshin tiliin ja avataan mulle myös oma johon siirrän Suomesta rahaa omaan käyttöön. Sä taisit tuolla aikasemmin jo sanoa, että on omituista kun on Suomessa tottunut olemaan täysin itsenäinen ja hallinnoimaan omat asiansa, ja nyt on yhtäkkiä riippuvainen toisesta taloudellisesti ja muutenkin.

Mä en ole vielä aloittanut AoS-papereiden kasaamista, mutta ois varmaan hyvä alkaa mahdollisimman pian, varsinkin jos tulee kyssäriä taikka ongelmaa. Tällä haavaa taitaa kuitenkin muuttolistalla olla ihan vaan pankkitilin avaaminen, luottokortin hommaaminen, puhelin + puhelinnumero ja SSN-kortin haku parin vkon päästä. Olenkohan unohtanut jotain oleellista? Ai niin, muuttoilmoitus ulkomaille pitää myös tehdä, mutta sitäkään en voi tehdä ennen naimisiinmenoa jotta osoite säilyy vakuutuksen takia Suomessa.

Link to comment
Share on other sites

Susan, kiitoksia vastauksesta! Toivotaan, etta taallakin menee noin kivuttomasti maahan meno! Minullahan on yksi viisumisotku takana, mutta viimeksi (vuosi sitten) ei ainakaan rajalla kysytty mitaan siita, miksi lahdin maasta vasta 2kk viisumin umpeutumisen jalkeen. Luulen, etta tuo tulee kuitenkin esille, jos joskus muutamme vakituisesti Yhdysvaltoihin, joten olen kylla saastanyt kaikki paperit siihen liittyen ja otan ne mukaan nytkin. Eniten jannittaa miten saan tuon pikkumiehen istumaan kiltisti ne kaikki kolme lentoa ja niita seuraavan 7h ajomatkan!

Eve, ihana "kotiinpaluu! Ja taallakin on yksi juustokakku-fan :) Joka kerta kun olen mennyt NYC:n, niin olen ostanut erilaisen juustokakun palan per paiva :)

Link to comment
Share on other sites

Loytyi tallainenkin netista

http://www.howtomarryafinnishgirl.com eli joku on kirjoittanut kirjan How To Marry A Finnish Girl - pakko kai tuollainen on hankkia (ainakin mies naureskelee etta voisi olla huvittavaa lukemista). Kunhan se aikanaan on mm Amazonista, nyt kun viela vain Suomalaisessa ja Akateemisessa (jotka laskuttaa naurettavasti maan ulkopuolelle postittamisesta).

Link to comment
Share on other sites

Tx, sama täällä, pakko saada tuo kirja!!! Kirjailija on kaverin kaveri, ja menossa kuulemma näillä näppäimillä itse naimisiin suomalaisen naisen kanssa joten ei se kirja täysin huuhaatakaan voi olla :D

Millon teillä Ellinora onkaan se teidän USA:n matka, ja milloin kakkoshäät? Onko teillä iPadia tai muuta vastaavaa, josta pikkumies voisi katsoa piirrettyjä ja pelata jotain superhelppoa peliä tyyliin "paina mitä tahansa nappia ja kuulet erilaisia eläinten ääniä"? Vanha duunikaveri hommasi sellaisen reilun vuoden ikäiselle nassikalle samasta syystä, ja toimi kuulemma oikeinkin hyvin!

Link to comment
Share on other sites

Voisikohan joku kertoa kuinka kauan suunnilleen menee SSN-kortin saamiseen siitä kun sitä käy anomassa? Onko sillä viikkojen käsittelyaika vai saako sen ihan muutamassa päivässä - postittavatko sen kotio?

Meidän on vaikeaa löytää aikaa sinne officelle menemiseen, pannahinen kun on auki vaan 9am - 3:30pm :(

Link to comment
Share on other sites

ja vielä pikkukyssäri - laitoitteko ruksin kohtaan Legal Alien Not Allowed To Work? näinhän asia on kunnes työlupa kolahtaa postista, mutta pitääkö sitten myöhemmin ilmoittaa SSA:lle erikseen kun työluvan on saanut? Vai pitääkö nyt jo laittaa ruksi kohtaan Legal Alien Allowed To Work, koska näinhän asia tulee olemaan? Kiitos taas, ja sori kun utelen näin pikkujuttuja :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Ne postittivat sen noin viikon sisällä kotiin. Ja deadline sen saamiselle K1-statuksella on 14vrk ennen viisumin umpeutumispäivää, mutta sen taitaa saada vain tyttönimellä siinä vaiheessa.

Ja muistaakseni jätin kohdan tyhjäksi, ja annoin sossutädin rastittaa se puuttuva kohta. Lomake itsessään on melko simppeli, onneksi. Jos on joku kaveri tai tuttu käymässä ostoksilla siellä sossun suunnalla, kannattaa pyytää kyyti, jos ei puolison kanssa onnistu. Me ollaan selvitty Bellevuen (isoimpia kaupunkeja Seattlen pohjoispuolella) sossusta 20 min sisällä sisään ja ulos, plus 15 min autolla per suunta. Varsinkin aamupäivisin on vähemmän jonoa. Mieheni työaikataulun vuoksi ollaan yleensä käyty aamulla ennen kun hänellä alkaa työt. :)

Käsittääkseni siinä vaiheessa, kun GC on hyväksytty, jos saa sen ennakkoleiman passiin ennen fyysistä korttia USCIS-ltä, voi viedä sen sossuun näytille liitteineen, ja laittavat siitä uusitun kortin vetämään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heipsan! Mäkin olen katellut että kovin on hiljaista - ihmiset varmasti kovin kiireisiä :-)

Ehditkö sä Pabe jo päräyttämään naimisiin? Me ei olla vielä, vaikka oltiin just viikko Las Vegasissakin ja kaikki kaverit luuli (ja osa epäilee edelleen) että Elvis vihki meidät reissun aikana :girl_haha:

Mun kotiutuminen on vähän sellasta puolittaista, meillä kun ei ole vielä omaa yhteistä kotia vaan vietetään pääasiassa hotellielämää. Josh on jatkuvasti työmatkoilla ja mä roikun reissuissa mukana kunnes meidän muuttoaikataulu Washington D.C.:hen vahvistuu. Alustavasti muuton pitäis tapahtua siinä puolivälissä joulukuuta ja nyt viikonloppuna mennäänkin jo katsomaan kämppiä, jipii! Voi että mä odotan että voisin purkaa matkalaukut vähitellen! Ollaan nyt asuttu Joshin kaverin luona aina kun ollaan Syracusessa, mikä on ihan kivaa, mutta oishan se mukava saada omia tavaroita ja omia juttuja ympärille kun ei päivisin oikein ole tekemistä. Käännöshommia oon jonkun verran tehnyt kavereille, ja käynyt totuttelemassa autolla ajamiseen - en ole koskaan omistanut autoa vaan käyttänyt aina julkisia, fillaria tai omia jalkoja :D

Ens viikko tosiaan ollaan DC:ssä, sitten ollaankin tulossa sun kulmille Pabe eli lennetään San Fransiscoon (Joshilla on töitä Paso Roblesissa, vissiin joku kolmisen tuntia etelään?) ja ollaan länsirannikolla melkeen kolme viikkoa. Mä käyn pyrähtämässä pitkäks viikonlopuks kaverini luona Portlandissa ja toivottavasti ehditään näkemään myös toista kaveria joka asuu Sonomassa. Ai taivas kun odotan sitä että pääsen näkemään ja hengaamaan OMIEN kavereiden kanssa, jotka oon tuntenut jo kauan aikaa! Kaikella rakkaudella Joshia kohtaan, mut hitto, on se tylsää olla niin riippuvainen hänestä ja hänen kavereista.

Eli tällasta täällä, jossain välissä pitäis meidänkin ehtiä mennä naimisiin mutta vielä meillä ei ole käryäkään että milloin ja missä. Edelleen meillä on haaveissa naimisiinmeno tai ainakin häämatka Hawaijille joulukuussa, mutta enpä tiedä miten mahdetaan ehtiä jos (KUN!!!!) muuttokin on edessä samoihin aikoihin.

Miten sä Pabe jakselet?

-Eve

Link to comment
Share on other sites

Moikka,

jakselen ihan hyvin, kiitos kysymästä. Olen yrittänyt pitää itseäni vähän kiireisenä etten ihan mökkeytyisi tänne. Olen tottunut tekemään paljon töitä Suomessa ollessani ja olin lähes koko vapaa-ajan menossa hevos- ja muissa harrastuksissa, niin nyt on ollut oikeasti totuttautuminen tähän kotona olemiseen. Alkuun yritin siivoilla kaappeja ja käydä kiertelemässä kauppoja mutta sitäkään ei ihan loputtomiin jaksa. Nyt olen käynyt parilla hevostallilla katselemassa paikkoja vähän sillä silmällä että voisin ehkä volunteerata itseni käymään jossain pari kertaa viikossa auttelemassa tallihommissa ratsastusta vastaan, ja sitten ostin kuntosalille jäsenyyden... niin tulee ainakin lähdettyä välillä liikkeelle täältä kotoa. Toisaalta pitää yrittää nauttia tästä kotona olemisesta..ainahan tästä silloin haaveiltiin kun vielä olin töissä :girl_haha: Mulla on täällä lähistöllä yksi suomalainen ystävä ja täällä Silicon Valleyssa asuu paljon suomalaisia joilla on tosi aktiivinen facebook sivusto. Aina on jotain tapahtumaa tai tapaamista meneillään jos haluaa mennä mukaan.. tänä iltanakin taitaa olla jotkut Suomi-kaffit jossain.

Meidän hääpäivä on vasta 11.11.11. Järjestelyt alkaa olla ihan hyvällä mallilla ja ei paljoa järjestämistä edes olekaan kun haluttiin vaan ihan tosi pienet häät. Mun vanhemmat ja veljen perhe tulee Suomesta kylään silloin ja olen siitä melkein enemmän innoissani kuin itse häistä :D Olis tietty kannattanut mennä naimisiin mahdollisimman nopeasti tänne tulon jälkeen että olis saanut AOS paperit eteenpäin, mutta me oltiin tämä päivä jo laitettu K1 hakemukseen ja alustavasti varattu paikka. Jää siinä sitten pari-kolme viikkoa aikaa laittaa paprut postiin, olen kaikki jo täyttänyt valmiiksi. Vinkkinä jos teilläkin venyy naimisiin meno; Jos ette mene naimisiin omassa asuin paikassanne niin kannattaa selvittää kuinka nopeasti kopion marriage certificatesta saa. Mä en ollenkaan ollut tajunnut että sitä ei saa heti mukaansa vaan se lähetetään postissa omaan countyyn rekisteröitäväksi ja siinä menee 2-3 viikkoa koska menemme naimisiin eri countyssä. Haettiin sitten marriage license itse täältä omasta countysta (eikä käytetä sitä minkä kappeli olisi meille antanut) niin saamme sitten papin (vai mikä onkaan) allekirjoittaman todituksen mukaamme kappelista jonka taas itse viemme sinne oman countyn city halliin ja lupasivat että saamme heti kopiot marriage certificatesta mukaamme että saan AOS postiin.

Sullahan tuntuu olevan mielenkiintoista reissunaisen elämää :) Toisaalta varmaan kivaa nähdä erilaisia paikkoja, mutta toisaalta ymmärrän että olis mukava jo levitellä tavarat jonnekin pysyvämpään paikkaan. Mäkin olin miehen työmatkalla mukana San Diegossa. Ihana paikka ja matka, mutta onhan se vähän yksinäistä kun toinen on töissä. Hei tosi hauskaa että tuut tänne suunnalle niinkin pitkäksi aikaa. Täältä meiltä tulee matkaa Paso Robleen yli 3 tuntia mutta jos sulla on auto käytössä ja elämä käy tylsäksi niin voitais koittaa treffailla jossain? Esim. Santa Cruz on ihan kiva paikka ja kohtuullisen ajomatkan päässä täältäkin tai joku muu paikka. Kiva että sulla on muitakin tuttuja täällä suunnalla, Sonoma on ihanaa aluetta. Ja sulla on lyhyt marka Carmeliin sieltä Paso Roblesta. Kävin siellä viime vuonna ja se on ihana historiallinen pikkukaupunki jossa kannattaa käydä tai vaikka naimisiin menoon hyvä paikka :girl_haha: Voin vaan kuvitella että Vegas on herättänyt vähän epäilyjä tuttujen keskuudessa.. heh. Te sitten ilmeisesti karistatte pikkukaupungin pölyt jaloistanne? ;)

Link to comment
Share on other sites

Hellou!

Jeps, kuulostaa tutulta meiningiltä - mäkin yritän kehittää joka päivälle jotain tekemistä ettei ihan sulautuis tohon sohvaan kiinni. Oon käynyt joka aamu lenkillä, yritän juosta viitisen kertaa viikossa 3-6 mailia kerralla. Sekin tosin voi olla vaikeeta kun on reissun päällä, koskaan kun ei tiedä millanen hotellin sali on ja mun suuntavaisto ei riitä vieraassa paikassa juoksemiseen, eksyisin saman tein :lol: Mäkin käyn välillä kaupoilla, mut ei niitä kauppojakaan jaksa koluta jatkuvasti läpi, varsinkaan itekseen. Eikä oikein vois ostaakaan mitään, kun rahaa ei tällä hetkellä mistään omaan taskuun tule. Toi on kyllä tosi kiva että sulla on hevosharrastus, sitä kautta löytyy varmasti samanhenkisiä ihmisiä, ja tosi kiva että siellä on aktiivinen Suomi-verkosto!

Oi kun kiva että sä saat perheen tänne kylään ja hääjuhliin mukaan, ihanaa! 11.11.11 on mahtava hääpäivä, helppo ainakin muistaa. Me ollaan ajateltu yrittää ajottaa naimisiinmeno joulukuun ekalle viikonlopulle, kun meillä kummallakin on synttärit. Meillä on hurjat 2,5h ikäeroa (aikaero huomioonottaen se on tosin 4,5h, tiedä sitten kumpi oikeesti on vanhempi :lol: ). Mut kattoo nyt. Suurkiitos hyvästä vinkistä Marriage Certificaten suhteen! Googlailin eilen illalla vielä, ja tosiaan jos mennään Hawaijilla naimisiin niin niillä kestää 60-120 päivää postittaa se meille!!!! WTF!! meilläkin on se sen verta viime tinkaan että todistus tarvitaan mielellään viikon-parin sisällä että saadaan paperit postiin. Ja voi video, ne paperit.. täyttelin niitäkin eilen valmiiks (kiitos sun Pabe, sun viesti innosti mutkin jo nyt niitä täyttämään) ja voi herrajesta. Se employment authorization, onko nykynen (naimisiinmenon jälkeen) USCIS status Wife of a USC? ja kohta 16, mä laitoin 7A ja c9, mutta enpä ole varma onko oikein... AP-kaavakkeeseenkin vaan pistin että maaliskuussa ois tulossa n. 1kk:n reissu, vaikka vasta kesällä varmaan Suomeen meenkin. Kaipa se kelpaa. Ja sekin, eihän me tiedetä vielä meidän osotettakaan, kun voi olla että se vaihtuu just siinä kieppeillä kun paperit pitää postittaa... niin, enkä mä edes ole päättänyt vaihdanko mun sukunimen :lol: Voi vitsi, miten me ollaan muka näin valmistautumattomia, tuntuu ettei mitään olla mietitty valmiiks :rolleyes:

Ai te olitta San Diegossa? Moni kehuu San Diegoa maasta taivaisiin, ainakin täällä itärannikolla - säkin tykkäsit kaupungista? Yhdessä vaiheessa Josh mietti jos oltais muutettu sinne kun se sai sieltä työtarjouksen mut kivempi pysyä idässä ja olla lähellä sen perhettä. Hmm, mä en usko että mulla on autoa käytössä, voi harmitus!!! Ellen sitten vuokraa sellasta. Ois kyllä tosi kiva nähdä! Mäpä otan selvää josko saisin sen jotenkin järjestettyä :-) Menolento on su 30.10. ja Josh on alkuviikon aamusta myöhään iltaan töissä joten ois kiva kehittää jotain muutakin tekemistä kun hotellilla istumista.

Mitäs muille Suomi-leideille täällä kuuluu?

Link to comment
Share on other sites

Kiva lukea, etta teilla on mennyt hyvin uudessa kotimaassa :) 11.11.11 onkin tosi nappara haapaiva! Meilla oli 11.06.11 ekat haat ja sekin on ihan kiva :)

Eve, meidan kakkoshaat on 10.12, ja lennetaan Omahaan viikkoa ennen. Kivat yli 20h lentamista ja sit viela kuuden tunnin ajomatka eeeks. Pikkutyyppi istuu viela mun sylissa ne kaikki kolme lentoa. Tuo ipad on hyva idea, meilla ei tosin sellaista ole :( Mutta aloin miettimaan, etta josko hankkis kannettavan dvd:n, siita voisi olla myohemminkin hyotya esim. pidemmilla automatkoilla. Ja Nintendo DS otetaan ehdottomasti mukaan :)

Ihanaa syksya kaikille!

Link to comment
Share on other sites

Moi taas!

Heh.. aika hyvin Eve noi teidän synttärit. Ja kiva kuulla Ellinorastakin taas ja hyvää matkaa kun se aika tulee, toivottavasti jaksatte pitkän matkan!

Nyt mä muuten Eve hokasin että te ette varmaankaan pysty tekemään kuten me sen marriage certificaten kanssa, eli viemään itse naimisiin menon jälkeen sitä todistusta sinne oman countyn paikkaan koska sen mukaan piti mennä naimisiin samassa osavaltiossa. Tai voithan toki kysyä onko niillä sellasta marriage license jolla voi mennä naimisiin toisessa osavaltiossa mikäli olette menossa Havajilla naimisiin, tai sitten kysyä jos sen license saa sieltä Havajilta ja sanoa niille että teillä ei ole vakituista asuinpaikkaa joten rekisteröitte avioliiton niiden kirjoihin. En tiedä onnistuisko se niin. Ja sitten se todistuskin pitää kiikuttaa sinne toimistoon 10 päivän sisällä naimisiin menosta. Ehkä sinuna soittaisin sinne Havajin court house tai mistä siellä sitten marriage licensen saakaan, ja kysyisin niilä onko mitään mahdollisuutta siellä saada sitä certified copy heti.

Iik, nyt mä en ole varma enää tuosta I-765 paperin kohdasta 16. Mä katoin tästä Visajourneyn mallilomakkeesta vaan mallia http://www.visajourney.com/examples/INS-Form-I-765.pdf ja olin näkevinäni siellä jonkun keskustelun että siinä pitää lukea vaan tämä C9 niin laitoin sitten sen. Onkohan se nyt väärin..hmm..mitä se 7A tarkoittaa? Ehkä munkin pitäis lukea ohjeet paremmin. Sieltä AOS guidesta VJ:stä katsoin näiden kaikkien lomakkeiden mallit. Mä tein kanssa sen matkustuslapun vaikka mekin ollaan menossa vasta ens kesänä Suomeen. Rivien välistä olin lukevinani että kannais varalle laittaa useamman matkan suunnitelma niin saa sitten multivisan. Vaikka en tiedä onko sillä niin väliä jos tietää ettei sellaista tarvi. Ja sitten siellä oli myös malli johonkin erilliseen liitteeseen joka on matkasuunnitelma, mutta en oikein tiennyt että kuinka tarkka sen pitäis olla.

Juu me käytiin San Diegossa. Vaikutti kyllä aika mukavalle.. aurinkoa, palmuja ja merta. Niinhän ne sanoo että siellä ois täydellinen ilmasto; aina lämmin mutta ei koskaan kuuma. Me vuokrattiin siellä auto ja se maksoi vain jotain $15 päivä.. joten jos sulla on mahdollisuus sellaiseen kun tuut tänne lähistölle niin voitais treffailla jossain. Laittelehan viestiä.

Mitähän PennyV:lle kuuluu tai muille?

Link to comment
Share on other sites

Joo, Nykin marriage licenset on tosiaan vain New Yorkin osavaltiossa päteviä. Hawaijilla saa lisämaksusta expedited marriage certificaten, ja sanoivat kun soitettiin vielä tarkennuksia että voidaan sitten vielä soittaa perään Honoluluun noin viikko naimisiinmenosta ja ilmoittaa että tarvitaan maahanmuuttopapereita varten se todella pikaisesti, niin toimittavat sen käsittääkseni ihan muutamassa viikossa. Käsittääkseni se ei kovin paljon haittaa jos lähettää AOS-paperit vasta sen jälkeen kun I-94 on mennyt umpeen, kunhan on mennyt naimisiin.

Mä en tosiaan muistanut että VJ:ssä on esimerkkikaavakkeet - tsekkasin ne nyt ja heti huomasin omissani parit virheet, huh (suurkiitos taas sulle Pabe)! Ja huomasin myös järkytyksekseni että pitää siis mennä uudelleen lääkärille?!??! toistan itseäni: WTF?!?!?! mä käsitin jotenkin että jos on käynyt ulkomailla vuoden sisällä, niin ne paperit riittää. Herrajesta sentäs ne paperithan on valmiiks jo USCIS:ssä, miks ihmeessä pitää taas mennä lääkärille jotta saa ne samat tiedot kopsattua uudelle paperille ja maksaa siitä?!? Voi perse ottaa päähän - me ollaan nyt kuukauden verran reissussa ja kaiken lisäks lähin lekuri Syracusessa on parin tunnin ajomatkan päässä. Ja tietty kaikki mun todistukset ja paperit on Syracusessa, muutoinhan olisin voinut nyt kipasta täällä DC:ssä kun pääsen kulkee helposti metrolla. voi MUR. Onko nyt ihan varma että sinne lääkäriin pitää mennä?

Link to comment
Share on other sites

Ei tarvi mennä jos on vuoden sisällä käynyt K1 viisumia varten... mäkin löysin ensin vähän sekavia ohjeita mutta siellä VJ guide:ssa oli että ei tarvitse ja samoin kaikissa keskusteluissa (ja pyysin vielä mun miehen lukemaan ne kohdat ja kyllä hänkin sanoi että ei tarvitse). Sulla pitää kuitenkin olla se DS-3025 lappu eli kopio siitä rokotustodistuksesta jonka ne siellä lääkärintarkistuksessa teki. En tiedä pyysitkö siitä itsellesi kopiota mutta jossakin vaiheessa täällä keskustelussa joku sanoi että se kannattaa pyytää ja mä sain siitä kopion. Eli se vaan liitetään siihen AOS hakemukseen. Tai jos sulla ei sitä ole niin sitten voit varata ajan lääkäriin vain rokotustodistuksen hakemista varten. Täällä oli aiemmin myös juttua siitä (muistaakseni PennyV haki sellaisen tai joku..eli ei myöskään tehnyt uusiksi koko tarkastusta) ja tuntuu että ne yrittävät väkisin antaa aikaa koko lääkärintarkistukseen, eli pitää vaan etsiä sellanen paikka joka suostuu tarkistamaan ne rokotukset ja kirjoittamaan sen todistuksen.. visajourneyn juttujen mukaan se on maksanut sellaista alle $100.

En osaa sanoa mikä tilanne on myöhässä tulevien hakemusten suhteen mutta olen lukenut että ei olisi haitannut. Joku sanoi että paperit pitäisi olla lähetettynä sinne ennen kuin viisumi umpeutuu mutta sitten toisaalla sanotaan että eivät ole evänneet green cardia vaikka ne on olleet myöhässä. Mä yritän saada omani ajoissa mutta kyllä tää on yhtä paperisotaa välillä. Ihan ihmettelin kun haettiin marriage license että huh, kerrankin yks paperi joka tuli helpolla vaikkakin jouduttiin ajamaan toiseen kaupunkiin :) Ymmärrän hyvin varsinkin sun tilanteen kun ootte tien päällä että sellaisia asioita on vaikea hoitaa. Koita jaksaa! ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla sustakin Ellinora! Aikamoinen matka pikkasen lapsen kanssa teillä edessä, mutta sellanen kannettava DVD-soitin ois varmasti kätevä muutenkin. Teillä on kanssa kiva päivämäärä sekä ekoilla häillä että tokilla häillä, kummankin muistaa helposti :gpari:

Pabe, jotenkin tosiaan nuo ohjeet VJ:ssä on sekavia. Mun mielestä selvästi Guidessa http://www.visajourney.com/content/k1k3aos sanotaan että ainoastaan jos tarkastus on merkattu Incomplete, pitää mennä uudestaan lääkärille jotta saa I-693 -kaavakkeen sieltä kuntoon. Sitten taas täällä vinkkien puolella http://www.visajourney.com/content/k1aos sanotaan "If you are a K-1, K-2, K-3 or K-4 visa holder the I-693 instructions state that you are not required to have another medical examination as long as your Form I-485 is filed within one year of your overseas medical examination. Regardless of if you are exempt from a medical exam, you are still required to complete certain portions of the I-693 and have a Civil Surgeon certify the form (and seal it in an evelope)." Juuri tuo kohta sai mut sekasin, mutta tosiaan mä muistan että hankin sillon kopsun DS-3025:sta sen takia, että jossain oli vinkki että ei tarttisi sitten käydä enää lääkärissä vaan vois käyttää sitä kopsua AOS-vaiheessa. Hmm, mä taidan ottaa riskin ja lähettää DS-3025 -kopsun ja ehkä pistää vielä mukaan kopsun mun kv-rokotuskortista, jotta näkevät siitäkin kaikki rokotukset. Tosiaan kun lueskelen VJ:ssä niin näyttää siltä että suurimmalla osalla AOS menee läpi jos pistää mukaan Complete DS-3025, toiset taas saa RFE:n. Musta tuntuu että mun pulssi hyppää aina sekunnin sadasosassa taivaaseen asti kun huomaan mitä tahansa ongelmaa näiden paperihommien kanssa :wacko: Kiitos paljon tuesta, ja syvä anteeksipyyntö mun murinoista :blush:

Link to comment
Share on other sites

Heh... siks just tää palsta on niin hyvä kun tänne voi käydä aina änkyröimässä välillä. Kyllä mäkin oman osani silloin murisin täällä kun saatiin K1 vaiheessa se RFE. Toivottavasti menee tämä ilman RFE niin ei munkaan tartte heitellä täällä ärräpäitä taas.. :D olet oikeassa siinä että aina pulssi kohoaa kun jotain mutkaa tulee matkaan. Ehkä siks että meidän kohtalo on jotenkin muiden käsissä (ja sitten sitä pelkää että itse vielä möhlää jollain virheellä) kun yleensä Suomessa on itse tottunut että on oikeutettu kaikkeen ilman anomuksen anomuksen anomista.

Mä meinaan laittaa vaan sen DS-3025 sinne papruihin ja toivon että se menee läpi. Siinä on onneks ruksattu lääkärin toimesta kohta Vaccine history complete.

Tuo visajourney on muuten aika mielenkiintoinen palsta. Nyt kun on ollut tätä aikaa niin on tullut luettua sieltä mitä uskomattomimpia tarinoita. On ollut kaikenlaista juttua millaista on viisumin haku joissakin Afrikan maissa ja juttua siitä miten joillakin on käynyt maahanmuuttoviranomaiset vierailulla tarkistuskäynnillä. Joskus mietin että ei ne asiat meillä suomalaishakijoilla ihan huonoiten kyllä ole kun vertaa esim. arabimaihin joissa pelkkä NOA2 jälkeinen haastattelun odostusaika voi olla 6kk :o Sitten on surullisen paljon tarinoita siitä kuinka siinä vaiheessa kun viisumin saa tuleekin ero :(

Link to comment
Share on other sites

Hei, en vähään aikaan ole käynyt täällä katsomassa, mutta huomasin että joku oli kirjoittanut uuden viestin, ja intouduin lukemaan kuulumisia. :)

Sen verran tosiaan, että jos sinulla on lomake DS-3025, voit kai periaatteessa laittaa sen sellaisenaan tuonne AoS-hakemuksen mukaan. En saanut sitä Eirasta, en edes soittamalla, joten käytiin lääkärillä katsomassa tuo tilanne (meillä onneksi hammaslääkärin vastaanotto, labra ja tuo Civil Surgeon oli kaikki samassa rakennuskompleksissa, ja osaan sinne nykyään myös silmät kiinni).

Voin sanoa, että päästin helpotuksen huokauksen kun tajusin, että viisaudenhammas on tulossa ja tulehtui. Miehen vakuutus kattaa pariin tonniin saakka suurimman osan kuluista, ja joudutaan noin $3200 leikkauskuluista maksamaan omavastuuta loppujenlopuksi noin $600. Heikommalla vakuutuksella pitäisi maksaa $1700.

Meillä on pikkuhiljaa sopeuduttu arkeen, ja perheeseen tuli uusi jäsen eläinsuojelusta. Tal on 5kk vanha pikkuinen poika, joka löytyi syyskuussa sisaruksineen pikkuiselta peräkujalta.

Olen hieman mökkihöperöitynyt välillä, mutta pyrin käymään nykyään kävelyllä päivittäin, ja hoidan kauppareissut yms. Meillä on joka viikko erilaista ohjelmaa, ja onneksi osa perhetutuista on enemmän "omia" kavereitani kuin miehen kavereita. Meitä on pieni rinki kotirouvia, jotka käydään lounaalla yhdessä ja käydään retkillä lasten kanssa (heillä on lapsia, meillä ei vielä).

Sitten tämmöinen: Meidän AoS-hakemuksen I-797C NoA tuli silloin elokuun 26. Olen odotellut hermostuneena ja paniikinsekaisen rauhattomasti, koska se RFE-lappu tulee postiluukkuun. Tänään oli USCIS:ltä kuori postilaatikossa. Mutta se ei ollut RFE, vaan "ASC Appointment Notice", eli tuo "Biometrics appointment" Seattlen USCIS-toimistolla lähellä lentokenttää parin viikon päästä, ja mies lupasi tulla kuskiksi, kun pitää ajaa tunti per suunta että päästään sinne ajoissa... Eli selvittiin ilman RFE-lappusta! :girl_dance:

(Huomaako, että hösään ja huolehdin ja panikoin tämän asian tiimoilta ihan liikaa? :D )

Tänään meillä odottelee oven ulkopuolella kurpitsa, ja ovensuussa hirmuinen läjä karkkeja. Saadaas nähdä, miten paljon niitä pikkutrulleja tulee. Toistaiseksi olen nähnyt keijuprinsessan ja merirosvoprinsessan, enkä ketään muuta, vaikka tässä taloyhtiössä on joku 40 taloa, joissa on 12 asuntoa per, ja kaikki leikkipaikat aina täynnä lapsilaumoja... En kai mä niin kauhistuttava ole? :girl_haha:

313559_2573649984206_1342983588_32957162_302430306_n.jpg

Muoksis: Ja melkein unohdin mainita. Postitin vihdoin viime viikolla Suomen pääkonsulaattiin Los Angelesiin paperit, että saan nimenmuutoksen vireille myös Suomessa. :)

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Tällainen kysymys tuli mieleeni AOS pakettia kootessani: Riittääkö siihen mukaan pelkkä virkatodistus vai pitääkö virkatodistuksessa olla Apostille? Minulla on kyllä molemmat mutta apostillella olevia vain yksi joten en haluaisi sitä turhaan lähettää. En ainakaan visajourneyn ohjeista löytänyt tästä mitään mainintaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...