Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Kaipaisin kipeästi apuanne. Päässä vilisee kun koitan etsiä sopivaa viestiketjua kysymyksilleni ja tämä näyttää aktiivisimmalta :)

Seurustelen usa:laisen miehen kanssa ja tarkoituksena on loppujen lopuksi muuttaa hänen luokseen. Suunnittelemme naimisiinmenoa, mutta olisiko se parasta tehdä Suomessa vai USA:ssa? Eli miten tässä kaikessa pitää lähteä liikkeelle niin että tulee tehtyä asiat "oikeassa" järjestyksessä.

Lisäksi minulla on alaikäinen lapsi joka muuttaisi mukana ja tämä asia jännittää ehkä kaikkein eniten. Kuinka hankala koko prosessi on?

Meillä on molemmilla tulevan mieheni kanssa työpaikat (hän on osan vuodesta lomautettuna mutta töitä tehdessään tienaa koko vuoden edestä). Rahaa on säästössä jonkin verran. Kiire meillä ei ole (vaikka mahdollisimman pian yhteen haluammekin) ja haluamme nyt alusta asti tehdä kaiken oikein ja mahdollisimman hyvin ettei tule ylimääräisiä hankaluuksia.

Mistä ihmeestä siis lähdemme liikenteeseen? Onko fiksuinta mennä naimisiin Suomessa? Ja koska? Ja mitä ennen sitä?

Olemme valmiit melkein mihin tahansa kun vain tietäisimme että mitä pitää tehdä ja ennen kaikkea missä järjestyksesä että jonain päivänä voimme elää yhdessä avioparina ja perheenä lastemme kanssa. Hänellä on edellisestä avioliitosta alaikäinen lapsi joka on yhteishuollossa.

Päässä pyörii miljoona kysymystä ja vastauksia ei löydy, auttakaa please meitä uuden elämän alussa, kiitos :)

Link to comment
Share on other sites

Hui... muistan tuon ajatusten sekasorron silloin kun itse mietimme vaihtoehtoja :)

Ihan ensiksi kannattaa olla todella varma että tämä on se tie mitä haluaa lähteä kulkemaan sillä viisumiprosessi on aika raskas (varsinkin jos sinä aikana asutte eri maissa), vie aikaa ja jonkin verran myös rahaa. Eli siinä tulee testattua suhteen lujuutta ja luottamusta samalla. Mutta jos kaiken tekee lainmukaisesti, lukee ohjeet tarkasti, on kärsivällinen ja kummallakaan ei ole ennestään rikosrekisteriä niin ei pitäisi olla esteitä viisumin saamiselle.

Lyhyesti sanottuna vaihtoehtoja laillista tietä on anoa puolisonviisumi K1 jonka saamisen jälkeen muutat Usa:han, menette naimiisiin ja anot green cardin TAI voitte mennä naimisiin Suomessa jonka jälkeen anot K3 viisumia ja muutat sen saatuasi Usa:han miehesi luokse ja anot green cardin. Lapsen viisumi anotaan siinä samalla (siitä kannattaa lukea lisää netistä tai kysyä tarkemmin konsulaatista). Itse anoimme K1 ja menimme Usa:ssa naimisiin koska K3 oli tilastojen mukaan muutaman kuukauden hitaampi emmekä halunneet odottaa, mutta molemmat pitäisi olla toimivia tapoja. Itselläni K1 prosessi alkoi maaliskuun alussa ja viisumin sain muistaakseni elo-syyskuussa, muutin syyskuussa ja häät oli marraskuussa 2011. K1 hakemukset täyttää siis tuleva miehesi ja postittaa ne Usa:ssa käsiteltäväksi ennen kuin ne siirettään Suomeen jossa ne vasta muuttuvat virallisesti viisumihakemuksiksi ja tulevat sinulle täytettäväksi.

Suosittelen liittymään www.visajourney.com -sivustolle josta saa hyvin kyseltyä lisätietoja ja sieltä löytyy myös joka viisumille oma guide joiden mukaan minä ainakin anoin viisumia ja sitten AOS (adjustment of status) eli sitä green cardia. Niissä on linkit myös hakupapereihin. Samoin tämän viestiketjun alussa on aika yksityiskohtainen selostus mitä kaikkea tarvit ja missä järjestyksessä. Dokumettien keräämiseenkin menee jonkin verran aikaa joten kannattaa alkaa keräämään niitä heti kun päätös on tehty, samoin yhteisiä valokuvia ja sähköposteja ym. todistusaineistoksi. Papereiden postittelemiseen menee myös aikaa sillä niissä pitää olla molempien allekirjoitukset ja molemmilta tarvitaan synt.todistuksia ja rikosrekisteriotteita ym. Kannattaa myös tarkistaa että miehesi voi yksin sponssoroida sinut ja lapsesi maahan asumaan (eli tienaa tarpeeksi varsinkin jos hänellä on myös muita lapsia elätettävänä eikä ole koko aikaisesti töissä) tai muuten tarvitte co-sponssorin. Siitäkin on tarkat tiedot näissä oppaissa VJ:n sivuilla.

Me luimme paljon taustatietoa näistä viisumeista visajourneystä, tältä palstalta ja muilta sivuilta (+ tulostimme hakupaperit joissa on ohjeet mukana) ennen kuin päätimme mitä teemme, ja sitten vaan hakemusta täyttämään ja keräämään liitteitä. Olin lukevinani että ainakin K3 olisi tullut jotain muutoksia. Ja täältähän voi aina kysellä lisää kun tarvii, täällä on monta saman tien kulkenutta :) Tsemppiä!

Muokattu: , käyttäjä: Pabe
Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Nagoon!

Mä peesaan Pabea, eli tosiaan aikamoinen paperisota on edessä, ja se odottelu on rankkaa. Mutta todellakin sen arvoista :) .

Niinkuin Pabe sanoi, vaihtoehtoina on K1-viisumi, jolla pääset USA:han mennäksesi siellä naimisiin 3 kuukauden sisällä, ja naimisiinmenon jälkeen haette AoS eli oleskelulupaa, jotta saat matkustaa vapaasti ja hakea töitä. Tämän vaihtoehdon kohdalla joudutte siis USA:ssa pistämään vielä kasan papereita vetämään ennen kuin saat oleskeluluvan, ja näin ollen menee käsittääkseni pitempään että voit ryhtyä työnhakuun jne. (ja oliskohan että tää viisumi tulee myös näin ollen kalliimmaksi? en ole varma). Hyvänä puolena on se, ettei tarvitse heti olla erossa tuoreesta siipasta :-X .

Toinen on tuo K3 tai CR1 (K3-viisumilla haetaan vasta USA:ssa oleskelulupaa, CR1-viisumilla saat sen heti, mutta viisumia haetaan molemmissa perheperustein koska olet naimisissa USA:n kansalaisen kanssa). Mulla tosin on mielikuva, että K3-viisumia ei enää myönnettäisi, että tätä nykyä jos on naimisissa on ainoa vaihtoehto CR1... Noh, en ole ihan varma tästä. Enivei, tällä viisumilla menette naimisiin joko Suomessa tai USA:ssa, mutta naimisiinmenon jälkeen palaatte omiin maihinne ja sitten ryhdytte viisuminhakuprosessiin. Tällä viisumilla on se hyvä puoli, että sillä saat heti oleskeluluvan, joten voit ryhtyä työnhakuun heti kun saavut USA:han, ja muutenkin asioiden hoito helpottuu huomattavasti uudessa kotimaassa oleskeluluvan eli laillisen maahanmuuttajastatuksen myötä.

Eroja näillä kahdella ei käsittelyaikojen suhteen käsittääkseni paljoa ole, tai ne vaihtelevat koko ajan joten etukäteen on vaikea arvioida kumpi olisi loppujen lopuksi nopeampi reitti. Valitettavasti en minäkään osaa tuohon lapsiasiaan sanoa mitään, mutta kuten Pabekin sanoi, kannattaa tiedonhaku aloittaa VisaJourney -sivustolta. Sieltä löytyy tietoa myös siitä, minkälainen viisumi lapsellesi pitää hakea, ja riittävätkö miehesi vuositulot teidän kummankin sponsorointiin vai tarvitsetteko co-sponsorin. Valitettavasti sinun tulosi ja säästösi eivät tähän vaikuta ollenkaan.

VJ:ssä on todella selkeästi kerrottu kaikki mahdollinen tieto näistä viisumivaihtoehdoista, siellä on myös kattavat listat tarvittavista dokumenteista. Sieltä voi myös kysyä neuvoa, jos tulee eteen jokin ongelma taikka ei ymmärrä jotain kohtaa prosessissa. Sun kannattaa luultavasti aloittaa VJ:n viisumivertailusta, niin toivottavasti saat hieman selvyyttä tähän informaatiotulvaan.

Tsemppiä viisumiprosessiin!!! Ai niin juu, ja tietty pitä heti myös kysyä että minnepäin USA:ta tulet muuttamaan? :D

Muokattu: , käyttäjä: *Eve*
Link to comment
Share on other sites

Niin, nyt se on sitten ohitse, enaa ei tarvitse hermoilla testeista. Viela kun tajusin, etta testi oli, ei vain perjantaina 13. paiva, vaan myos klo 13:00, vahanko hermostutti enemman!

Ilmoittiauduin respassa ja jain odottelemaan vuoroa parin muun ihmisen kanssa. Mut kutsuttiin sisaan sokkeloisiin kaytaviin ja paadyin sitten ilmeisesti haastattelijan toimistoon. Ihan aluks kaytiin lapi mun hakemusta, se kyseli osoitetta, missa mun mies oli, onko mua koskaan tuomittu rikoksesta, kaytanko huumeita, oonko koskaan aanestanyt jne. Jos oli matkustanut tuon hakemuksen jattamisen jalkeen, mun piti antaa ne paivat, jotka sitten laskettiin yhteen.

MUOKS: Unohdin sanoa, etta yks kysymyksista on, ootko koskaan aanestanyt liittovaltion vaaleissa. Oikea vastaus on EI. :)

Sitten vihdoin paastiin testikysymyksiin. Mulle annettiin edellisella kaynnilla lehtinen (dvd-levyn kanssa), jossa oli yhteensa 100 kysymysta, mita piti harjoitella. Naista 100 kysymyksesta haastatteluun valittiin 10, joista pitaa vastata oikeen 6. Tassa mun kysymykset (ei jarjestyksessa):

Kuka kirjoitti itsenaisyysjulistuksen?

Mitka ovat USA:n paapuolueet?

Nimea 3 alkuperaisesta 13 osavaltiosta.

Mika on presidentin puolue?

Kuka on armeijan ylipaallikko?

Nimea yksi osavaltio, joka rajaa Meksikoa.

Enempaa multa ei kysyttykaan, kun vastasin oikeen kaikkiin. :grin: Epailytti etukateen, etta jos kysyvat "Speaker of the House" nimea... Osaan kirjoittaa sen: Boehner, mutta mun mielesta se lausutaan, kuten "boner", mika ei ole hirveen sopivaa. Tarkistin sen tyoporukoilta, ja ne sanoi, etta se lausutaan niinku lausuttais "beiner". Anyways...

Tuon jalkeen se sanoi lauseen ja pyysi mua kirjottamaan sen paperille. Ilmeisesti lapaisin sen testin... :rolleyes: Mun ois myos pitanyt lukea joku lause paperista, mutta se skippas sen kohdan. Ilmeisesti ma vakuutin sen jo lukutaidostani muuten.

Eli, testi meni tosi hyvin, valitettavasti sain muusta osasta RFE:n. Oltiin toimitettu niille viimeisen 3 vuoden yhteiset verotiedot, eli vuoden 2011 myos, mutta ne vaatikin lisaa todisteita, etta ollaan viela naimisissa huhtikuun jalkeen?!? Eli kun paasin kotiin, mun piti postittaa niille pari pankki tiliotetta, vesilasku ja luottokortti"ote", josta nakyi meidan molempien nimi. Onneks naa kuitenkin sain toimittaa paikalliselle USCIS lafkalle, ja jopa mun haastattelijan nimella. Se sitten liittaa nuo paperit loppuihin tietoihin, ja sitten lahettaa ne eteenpain meidan piirikunnalle (missa asun-ei siis Louisville), jotka sitten kasittelee ne, ja paattaa etta hyvaksyyko ne mun.

Jos hyvaksyy, ne sitten ilmoittaa takas USCIS:lle, ja USCIS sitten lahettaa mulle kutsun valanvannojaisiin. Taa haastattelija oli kuitenkin varma siita, etta lapasen tuon jutun, koska se sanoi, etta nahdaan siella sitten. Eli nyt vaan ootellaan! Ai niin, ja mulla on aikaa lokakuun 9. asti rekisteroitya aanestajaksi, joten sen mielesta ma ehdin siihen vallan hyvin.

Muokattu: , käyttäjä: MiaMaria
Link to comment
Share on other sites

Kiitos tarkasta selvityksestä MiaMaria! Kuulostaa siltä että ihan nappiin meni, vaikka sua olikin siunattu noilla pahan onnen numeroilla.. huh! :D

Hmm, mun piti kyllä googlaa toi Kuka on kirjoittanut Itsenäisyysjulistuksen, en tiennyt. Tai varmaan joskus kuullut (ehkä), mutta ei siltikään kauheesti kolkuttanut "Ai niin joo" -kelloja. Hyvä että sait helpomman pään kyssärit :grin: .

Onpas en nyt tarkkoja papereiden kanssa, herrajesta! Mutta, ei kai sitä mitään muuta sais USCIS:lta enää odottaakaan.

Enivei, onneks olkoon, kohta pääset vannomaan sitten valaa! Aika hurjaa :give_rose:

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, Eve :-X

Jos haluaa hakea kansalaisuutta, helpointa ois odottaa tuon 5 vuotta Green Cardin saamisen jalkeen, niin ei tarvi todistella mitaan naimisesta. Mutta olosuhteiden pakosta paatettiin tehda se aikasempi haku. Nyt sitten tosiaan odotetaan millon kutsu kay valanvannomiseen. Ois hienoa, jos se ois samaan aikaan kun aiti on taalla kaymassa.

Link to comment
Share on other sites

Iso kiitos vastauksista Pabe ja Eve! Pahin paniikki hellittää kun alkaa saada tästä virallisesta puolesta jotakin tolkkua :) Kyllä me ollaan varmoja siitä että tämä on se tie mitä yhdessä eteenpäin kuljetaan. Ollaan oltu ystäviä yhteisen harrastuksen tiimoilta ja nelisen vuotta ja sitten vaan kohta vuosi sitten kliks :give_heart: Aiotaan mennä Suomessa naimisiin ja sitten ilmeisesti seuraava askel on tuon CR1:n anominen ja jonakin päivänä muutto Suomesta sinne Atlantin toiselle puolelle. Ollaan koko ajan koitettu olla realistisia sen suhteen kuinka paljon tää kaikki vaatii ja ollaan valmiita menemään yhdessä läpi sen harmaan kiven. Kyllä se siitä kun raivaa tietä yks isku kerrallaan ;) Ja jos suunnitelma A ei toimi, sitten siirrytään B:hen :D Mutta ei tässä helpolla pääse, se on varmaa se. Mutta onpahan sitten sitäkin ihanampaa jonain päivänä olla pysyvästi kotona, koko perhe kasassa :girl_in_love:

Kiitti myös paljon tuosta viisumivertailulinkistä! Olinkin jo rekisteröitynyt sisään tolle sivustolle ja parille muulle. Kyselen sitten lisää kun saan pääni taas uudestaan pyörälle kaikkien uusien kysymysten kanssa... kiitos vielä ja koittakaa selvitä siellä helteissä, niitä tuntuu sielläpäin olevan tänä kesänä!

Ai niin, Wisconsin olis se päätepysäkki tällä elämän pituisella matkalla...

Link to comment
Share on other sites

Onnea Mia Maria! Se on varmaan hieno ja juhlava tilaisuus, olisi mahtavaa jos sattuisi juuri perhettä käymään silloin.

Nagoon.. paljon tsemppiä viisumiprosessiin ja jos tarvit lisätietoja niin laitahan postausta. Itse tulin yli kymmenen vuotta sitten ensimmäistä kertaa Usa:han ja juurikin Wisconsiniin. Olin muutaman kuukauden töissä work&study -viisumilla ja ikimuistoista aikaa se oli. Wisconsin on aina kyllä sydämessäni ja sen todellakin Suomea muistuttavat ihanat vihreät maisemat :girl_in_love: Minnepäin Wisconsinia olette asettumassa?

Link to comment
Share on other sites

^ en ole kaannattanyt mitaan englanniksi Yhdysvaltain puolella, en tieda miten helposti loytyy kaantajia? Mutta jos vain mahdollista kannattaa ottaa yhteys kouluun, josta todistuksen sait ja kysya saisiko sielta englanninkielisen todistuksen. Itse sain ainakin ammattikorkeasta englanniksi todistuksen pyydettaessa (taisi maksaa vahan) ja yliopistolta se taisi tulla automaattisesti. Tyotodistuksia en kaannattanyt ja niita ei kukaan tyopaikkaa hakiessa edes kysynyt, suosittelijoita taidettiin pyytaa, mutta ei tyonantaja heille ikina soittanut :)

Onnea matkaan!

Link to comment
Share on other sites

En myöskään ole tarvinut todistusten käännöksiä mutta otin selvää asiasta siinä vaiheessa kun piti K1 varten kääntää meidän todisteena olleita s-postin osia (ennen kuin tajusin että niihin ei tarvittu virallista kääntäjää) Ota yhteyttä Tuomas Koistiaiseen http://www.linkedin.com/in/tradostrainer ja jos hän ei ole jostain syystä käytettävissä juuri silloin, hän ohjaa sinut lähimmälle toiselle henkilölle joka voi toimia virallisena kääntäjänä. Hän asuu täällä Bay arealla Kaliforniassa mutta tietää varmaan myös LA:n suomalaiset kääntäjät koska he ovat kaikki saman yhdistyksen jäseniä.

Minä myös kysyisin ensin koululta sillä ainakin nykyään koulujen on lain mukaan pakko antaa myös englanninkielinen todistus. En tiedä miten vanhojen todistusten kanssa on, osa kouluista varmaan kääntää ja osa ei.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kiitos hyvistä vinkeistä ja tiedoista! Tässäpä on mennyt monta tuntia, kun oon lueskellut näitä postauksia. Hyvä lukea kokemuksistanne. Me postitettiin K1:n I-129F tän vuoden maaliskuussa ja nyt oli tullut RFE... Kauankohan tässä mahtaa vielä kestää? Onko teillä kellään kokemusta näistä lisäselvityspyynnöistä? Olin ajatellut, että saataisiin homma pyörimään Suomen puolella viim. syyskuun alussa, mutta nyt alkaa stressaa aika paljon. Ajateltiin nyt laittaa tuohon RFE:hen lisäselvityksiä enemmän kuin pyydetään, kannattaakohan se? On vaan hieman ongelmallinen tilanne, kun mies on komennuksella ja postitkin kestää kauemmin, jos jotain muuta vielä tulee... :(

Link to comment
Share on other sites

^Pistä mitä pyydetään, ja jos siitä ei ole turhaa vaivaa, voit liittää muita. Kunhan lähetystö saa paperit, homma nytkähtää kohtuunopeasti eteenpäin, joten siinä vaiheessa voi ruveta buukkaamaan terveystarkastuksia viisumia varten. Siihen saakka kannattaa vaan koota rauhassa dokumentteja, joita tulet tarvitsemaan, ja pikkuhiljaa käydä läpi jo vähän tavaroita. Mun olisi pitänyt jaksaa hankkiutua eroon enemmistä määristä krääsää, jotka pyörivät vieläkin sukulaisten kellarissa... :rolleyes:

Minne päin Yhdysvaltoja olet muuttamassa, kun urakka vihdoin on ohi?

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa joukkoon, _Ea_! Kuten Pennykin sanoi, laita RFE-vastaukseen ihan vaan se, mitä pyydetään. Mun käsittääkseni ne aika tarkasti siihen sen laittaa. Mulla tuli rokotuksista tällä puolella AOS-vaiheessa RFE, sen jälkeen kun sain paperit lähetettyä perille niin homma eteni tosi haipakkaan. Mun käsittääkseni se, että on saanut RFE:n tarkottaa, että sun paperikasa on nyt käsittelyssä ja hyväksyntäleima pamahtaa kuhan pyydetyt paperit ehtii perille ja on kunnossa - joten en usko että menee enää kauaa sulla!

Oletko sä muuten käynyt lukemassa VisaJourney.com -saittia? Siellä on kaikki mahdollinen ja mahdoton, ja tarpeellinen ja tarpeeton tieto :grin: .

Ja juu, minnepäin olet muuttamassa? Mäkin toki heti utelen :blush: .

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ja kiitos tsempistä! Toivottavasti tosiaan edes jouluksi pääsisi muuttamaan... Laitetaan tuo heti postiin ja toivotaan parasta, kun tuolla maailmalla posti ei aina toimi... Joskus kestää pari viikkoa, joskus pari kuukautta. Mulla on muuten USA:n viranomaisille aiemmin hakemani viranomaistodistus vuodelta 2008, onkohan se vielä OK vai tarviinko uuden - sellaisen, jossa on mun nykyinen osoite? Oon lukenut tota visajourney-sivustoa, mutta se on kovin sekava tai en vain tajua sen logiikkaa... Hyvät nuo ohjeet siellä on kyllä. :)

Muutan lauttamatkan päähän Olympic Peninsulasta, kun se viisumi irtoaa eli samaan osavaltioon kuin PennyV. :)

Link to comment
Share on other sites

Oops... tarkoitin edellisessä viestissäni virkatodistusta. :grin:

Varmaan se on parempi kuitenkin vain hakea kaikki uudet paprut.

Penny, kirjoitit, että kannattaa dokumentteja ym. alkaa keräillä, miten vanhoja ne saa olla? Niin ja tuota lääkärintarkastusta mietin siltä osin, että pitääkö siis ennen lääkärikäyntiä käydä laboratioriokokeissa? Pää täynnä kysymyksiä...

Link to comment
Share on other sites

Kyllä sä nyt voit niitä alkaa keräilemään jo kasaan haastattelua varten. Virkatodistuksissa pitää olla leima, eli notarisoituja, ja niitä kannattaa ottaa saman tein muutamia ylimääräsiä varoiksi. Ne saa enkuksi tilattua maistraatista, ja pyydä niistä pitkä muoto eli se, missä on myös vanhempien tiedot.

Kun saat tiedon että olette saaneet NOA2, niin mun mielestä lekurin voi varata hetimiten. Siellä voisit käydä periaatteessa jo nyt valmiiksikin, jos haluat. Sitten pitää vaan muistaa että lääkärintodistus on voimassa 12kk, joten AOS kannattaa sitten hakea sen 12kk sisällä jottei tartte mennä uudelleen USA:ssa lääkäriin.

Lääkärissä kandee käydä Eiran lääkärikeskuksessa. Ne ottaa siellä samalla reissulla keuhkoröntgenit, ja uskoisin että saisit siellä samalla tarvittavat rokotuksetkin, jos tarviit mitään ylimääräsiä. Rokotustodistukset vaan sinne mukaan, ja jos sä joudut ne soittamaan vanhoista terveyskeskuksista, niin se kandee jo nyt tehdä. Sieltä Eirasta annetaan ohjeet kun sinne soittaa ja kertoo minkälaisen ajan, mitä varten ja kenelle sen tarvitsee, ne on tosi kivoja muutenkin :give_rose: . Lääkärikäynnillä muista pyytää itsellesi kopio todistuksesta, ja varmista kun lääkäri täyttää papereita, että pistää joka rokotuksen kohdalla jotain tietoa (milloin otettu, tai jos sitä ei ole niin miksi). Käynnistä saa pikkasen kela-korvauksiakin, joten kelakortti mukaan ;) .

Sä olet jo voiton puolella!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kovasti Eve! Nyt voin ehkä rauhoittua hetkeksi näissä asioissa... ^_^

Hyvä tietää noista lääkäriin liittyvistä jutuista.Tack! Nuo viralliset rokotustodistukset saatiin meillä päin onneksi kouluaikana pyytämättä, ainoastaan mietin tätä YTHS:n rokotustodistusta, onko tarpeeksi virallinen, kun ei siinä mitään allekirjoituksia tms. ole... :huh:

Mukavaa tämän elokuun vikaa viikonloppua sinne päin!

Link to comment
Share on other sites

^Eiran lääkärikeskuksessa kelpasi myös mun ikuisuuden vanha vauvana saatu rokotuskortti, joten varmasti YTHS:n rokotustodistukset kelpaavat, no worries! Mun kirjanmerkeistä löytyi näköjään vielä tää linkki Helsingin lääkäritietoihin (kandee varmistaa ettei ole vanhentunut vaikka onkin vaan reilun vuoden vanha dokkari).

Sä voit ihan hyvin soittaa sinne jo nytkin jos haluat ja kysyä mitä vaativat ja mitä maksaa jne jne, saa siitä ainakin hieman mielerauhaa jollei muuta :D . Hauskaa viikonloppua myös sinne Suomeen!

Link to comment
Share on other sites

^ Kopsu käy, mutta sen pitää olla certified copy. Hokasin äsken että mulla on skannattuna mun Packet3 -paperit kun olin niiden tullessa perille itse USA:ssa. Voin pistää sulle Ea yv:nä ne listat haastattelun dokkarivaatimuksista jos haluat? Tietty ne voi olla muuttuneet tässä vuoden sisällä, mut kai niistä jotain ohjenuoraa saa.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...