Jump to content
Naimisiin.info

Häälahjalista


Recommended Posts

Meillä on häät Suomessa, mutta koti USA:ssa, ja nyt häälahjalista aiheuttaa ongelmia. Halutaan jotain tiettyjä Suomi-juttuja lahjaksi (mun astiastojen täydennystä lähinnä, Arabiaa ja Iittalaa), mutta näistä kertyy vain aika pieni lista. Ei haluta mitään turhaa raahata toiselle mantereelle, mutta ei myöskään haluta pyytää rahaa. Onko teillä ideoita siitä, mitä kannattaisi suomalaisilta häävierailta pyytää lahjaksi? Lähinnä sellaisia, jotka ei muuttokuormaa kauheasti kuormita.... Joka tapauksessa halutaan lista tehdä, että lahjat olisi mieluisia ja niistä mielellään maksaisi rahtikulut usaan. Auttakaa siskot!  

edit. Yhdistin kaksi ketjua. -Trio-

Muokattu: , käyttäjä: Trio
Link to comment
Share on other sites

Ompas tuttu ongelma. Meilla asia oli vähän toisinpäin eli vieraat joutuu matkustamaan, ja jouduimme vähän miettimään miten he selviävät lahjojen kantamisesta matkatavaroiden ohella. Emmekä myöskään halunneet olla tilanteessa, että meillä on 10 Aalto -maljakkoa, koska niiden palauttaminen voisi olla hankalaa.

Meidän ratkaisu tilanteeseen oli se, että meillä ei ole häissä lahjapöytää ollenkaan. Ei kuulema muutenkaan ole täällä tapana. Meillä on lahjalista netissä yhden tavarataloketjun sivuilla, joista ihmiset voivat käydä valitsemassa tuotteen ja tavaratalo tuo meille tavarat häiden jälkeen. Eli saamme mitä olemme laittaneet listalle, eikä kenenkään tarvitse pakkailla ja kantaa lahjoja maasta toiseen. Näitä lahjalistojahan voi olla useammassakin paikassa, ja Lontoon seudulta löytyy aika monesta liikeestä esim. Iittalan viinilaseja valikoimasta.

Löysin netistä saitin http://www.genealogia.fi/finnlinks/show.php?cid=39 kautta FinnishGift.com liikkeen (http://finnishgifts.com/) joka on nettitietojen mukaan Minnesotassa toimiva liike. Sähän voisit kysäistä niiltä, että toteuttaisiko ne lahjalistan tai jonkinlaisen voucher systeemin - siitähän voi tulla niillekin uusi palvelualue. Tietty vieraat voisi ohjata suoraankin noille sivuille, mutta sulla ei vaan ole oikein kontrollia, milloin tavarat teille toimitetaan. http://finnishgifts.com/ sivuilta löytyy ainakin ideoita lahjalistalle laitettavista tavaroista, jos haluat lisää suomijuttuja, vaikkei niitä sitä kautta hankkisikaan.

Huono puoli tässä ideassa on se, että kaikki eivät tietysti välttämättä tykkää ostaa lahjoja verkosta tai osaa englantia sen verran, että pystyy tuotteet ostamaan - itse kaipaan ehkä vähän sitä, että lahjapöytää ei sitten ole, ja eikä pysty "kurkistelemaan" mitä pari on lahjaksi saanut. Harmi vaan, että kompromisseja joutuu joskus tekemään, eikä kaikkea pysty toteuttamaan ihan just niinkuin on joskus ajatellut. Toisaalta uskon, että meidän tapauksessa vieraat kiittelevät meitä viimeistään siinä vaiheessa, kun ovat pakkaamassa matkalaukkuja...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nayttaa silta etta haat ovat 'kolmannessa' maassa ja olemme miettineen kuinka hoitaa lahjalistan logistiikka Suomen paassa?

Englannissa kaikki kuitenkin toimitetaan kotiin haiden jalkeen joten se ei ole ongelma, mutta miten saamme Suomen vieraat ymmartamaan etta lahjojen roudaaminen paikalle on turhaa ja haluaisimme jarjestaa homman siten etta lahjalista on Stockalla ja heidan vientipalvelunsa toimittaisi lahjat sitten meille kotiin joskus haiden jalkeen.

Onko kukaan muu kayttanyt vastaavaa systeemia? Toimiko?

Kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Stockmannilla pystyy mainitsemaan kuljetusasioista lahjalistaa tehdessa, joten eikohan ulkomaankuljetuksestakin saada sinne listalle maininta. Meilla tehtiin niin - koska lahjoja oli listalla vain vahan - ettei lahjoja pystynyt ostamaan ollenkaan netissa, eli vieraiden oli haettava ostokset Stockmannilta, ja listalla oli erikseen maininta, etta halusimme vieraiden tuovan lahjat juhlapaikalle. Hyvin toimi, ja saimme kaiken matkalaukkuun mukaan kotimatkaa varten. Ulkomaankuljetuksesta ei kuitenkaan ole kokemusta.

Link to comment
Share on other sites

Muistaakseni Best1 kirjoitti jossain valissa etta he olivat kayttaneet Stokkan kuljetuspalvelua ja olivat erittain tyytyvaisia. Ellen ihan vaarin muista niin hinta taisi olla £200 koko lysti. Kannattaa laittaa ehka yksityisviestia menemaan?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No jopas tuo kuullostaa kalliilta siis Stockan maksu 200 puntaa. Me kun muutettiin Lontoosta tanne Ausseihin, meidan maallinen omaisuus ei kuitenkaan huonekaluja, mutta useita jatti laatikoita ja hintaa oli alle 300 puntaa.....Eli miettisin kuitenkin kandeeko tai kysya joiltain rahtifirmoilta. Ei kuullosta niin hirvittavalta maaralta, mutta kuten sanoin meidan laja sentaan tuli tanne maailman toiselle puolelle...Good luck

Link to comment
Share on other sites

Hei! Me kaytettiin Stockmannin vientipalvelua kesalla 2006 ja hinta oli mun mielesta jotain 50 - 150 euroa, ei siis £200 (lahjat toimitettiin siis Lontooseen). En muista hintaa tarkkaan, mutta ei olis varmaan otettu vientipalvelua jos se olis ollut noin kallis! Oltiin tosi tyytyvaisia toimintaan, Stockalta saa sellaisen takuun etta jos jotain menee rikki kuljetuksessa sen saa ilmaiseksi korvattua. Meilla meni esim pari lasia rikki, joten seuraavan kerran kun olin Suomessa haiden jalkeen vein ne Stockalle ja sain uudet tilalle. Tietty ilmoitin niille siita etukateen ennenkuin menin.

Vieraille taidettiin ilmoittaa erillisessa kirjeessa (jossa oli ohjeita haapaikalle saapumisesta jne) Stockan nettiosoite josta loytyi lahjalista, ja siina kirjeessa mainittiin myos etta vieraiden ei tarvi tuoda lahjoja paikan paalle vaan etta ne toimitetaan Stockan toimesta meille.

Eli siis oltiin tyytyvaisia!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Piti kommentoida kun on tuoretta tietoa...

Kävin juuri viime viikolla Stockan hääpalvelussa ja vientipalvelun hinta on 150e EU-maihin ja 250e EU:n ulkopuolelle määrästä riippumatta, mikä on kyllä ainakin meidän mielestä varsin edullinen, sillä n. 60 vieraalta tullee tavaraa jonkin verran ja esim. viinilaseja olisi kiva alkaa pakkailla... Stockan puolesta tuleva vakuutus siis on ihan kätevä. Hinnasta sen verran että kaverini lähetti pari vuotta sitten Lontoosta Tukholmaan ison TV-laatikon kokoisen paketin ja maksoi siitä n. 200 puntaa, että aika edulliselta tuo Stocka vaikuttaa ja pääseepähän yhdestä stressin aiheesta - eiköhän sitä ole ihan riittävästi muutenkin! :-D

Ja homma toimii siis niin että rekisteröidytään Stockan sivuilla, käydään siellä hääpalvelussa (tai kai muukin asiakaspalvelu käy jos ei sitä hääpalvelua ole kuin Hesan keskustassa) ja sieltä saa mukaan semmosia käyntikortteja mitä voi sitten laittaa kutsujen väliin.

Me vielä mietimme sitä että miten viestimme vieraille että mielellään lahjat listalta nimenomaan siksi, että listan ulkopuolelta ostaessaan tekevät meille karhunpalveluksen sillä joudumme sitten miettimään ja stressaamaan että miten saamme tavarat takaisin Lontooseen...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...