Jump to content
Naimisiin.info

"häämarssi" onko pakko olla ns.tavallinen


Guest tika

Recommended Posts

Guest SofiaP(Guest)

Ensimmäinen päätös mikä me tehtiin kirkkomusiikista ja etenkin häämarsseista oli, että me ei haluta urkuja ollenkaan. Pianolla siis soitetaan ja marssitkaan ei ole tavanomaisia: sisääntulossa soitetaan "Can you feel the love tonight" ja ulos astellessa "Nothing's gonna change my love for you".

Niille jotka haluaisi muuta kuin tavalliset häämarssit suosittelisin, että miettikää onko teillä joku tuttu joka osaisi soittaa urkuja tai sitten pianoa. Meidän seurakunnassa ei nimittäin nikoteltu yhtään kun sanottiin, että oman kunnan kanttoria ei tarvita, vaan meillä on oma. Papilta kysyimme mielipiteen näihin marsseihin ja kun hyväksyntä tuli, niin annettiin nuotit meidän "omalle" kanttorille ja ensi lauantaina saadaan kuulla sellaista musiikkia kuin halutaan.  ;D Sekin onnistuu, että vihkikaavasta jätetään pois kanttorin yleensä soittamat seurakunnan laulamat "Aamen, aamen, aamen" - hommat ja pappi lausuu ne vain itse. Tällöin tutulle kanttorille (joka meilläkään ei ikinä ole urkuja soittanut eikä vihkikaavan juttuja varsinkaan) jää ainoastaan häämarssien opettelu.

Olen huomannut, että puhumalla ja asioiden kunnollisella selittämisellä/ järjestämisellä kirkossa pidettävästä vihkimisestä saa aika lailla oman näköiset, ainakin hieman pienemmällä paikkakunnalla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me ollaan suunniteltu sisääntulomusiikiksi Ghost elokuvan Unchained melody -kappaletta, instrumentaaliversiona tietenkin. Poistumismarssiksi on pakko saada perinteinen Prinsessa Ruusunen. Vielä auki kuka soittaa ja miten, mutta ainakaan kanttoria ei ole tulossa, joten luultavasti nämä biisivalinnat onnistuvat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mielestäni on hassua, että monet haluavat häämusiikikseen vaikkapa Star Wars -leffan musiikkia. Nythän se ei enää ole edes mitenkään erityistä kun monen häissä sitä tuntuu kuulevan... Ja toiseksi: Miksi hääpari haluaa kaikkien yhdistävän heidän kirkosta poistumisensa tähtien sotaan...? Kun pari kävelee pitkin kirkon käytävää niin ihmisille tulee lähinnä mieleen milloin näkivät ensimmäisen kerran kyseisen elokuvan tms... Mut jokainen omalla tyylillään. Itsekään en kyl haluaisi häihini näitä perinteisiä, esim. prinsessa ruususta.

Link to comment
Share on other sites

Haamarssin ei tietenkaan ole mikaan pakko olla se tavallinen, mutta vahan ihmetyttaa, miten jotkut valitsevat musiikkiansa pelkastaan silla perusteella, etta olisivat jotenkin erilaisia. Muutamista ns. erikoisemmista marsseista on myos vahitellen tulossa aika tavallisia, esim. Pachelbelin Kaanon ja Hakanpaan Trumpettisavelma ovat sellaisia, joita kuulee usein. On tietenkin hienoa, etta ihan varsinaisten haamarssienkin valikoima kasvaa, luulisi olevan kanttoreillekin vahan mielenkiintoisempaa soittaa laajempaa ohjelmistoa.

Itse halusin ehdottomasti uruilla soitetut marssit ja valitsimme ne ihan sen mukaan, mista pidimme eniten. Meille tulee alkuun harvinaisempi haamarssi (ihan haamarssiksi ja uruille savelletty, mutta en ollut koskaan ennen kuullut sita) ja loppuun aika tavallinen Bachin Preludi C-duurissa. Kanttorimme on ollut todella avulias ja lupasi etsia nuotit tahan harvinaisempaan ja opetella sen. Meilla oli vahvana ehdokkaana myos Prinsessa Ruusunen, mutta lopulta vaakakupissa painoi kuitenkin hieman se, etta valitsemamme marssi on harvinaisempi - mutta ennen kaikkea mielestamme Ruususta kauniimpi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä on sellainen tilanne, että vihkikirkossamme ei ole sähköä, eikä urkuja (museokirkko maalattialla...) ja erittäin mielelläni ottaisin vastaan vihjeitä "marssien" suhteen, olisiko maanläheisiin perinnehäihin sopivaa pellavantuoksuista ideaa??? [smiley=dankk2.gif]

Link to comment
Share on other sites

Vielä yksi mielipide näihin häämarsseihin... Jostain luin osuvasti, että perinteiset joululaulut (vaikka uudelleen sovitettuna) tuovat joulun tunnelman, miksi häissä ei siis voisi musiikki tuoda sitä aitoa tunnelmaa...?  :-X  No, tietysti jokainen tyylillään, mutta IHANAA tunnelmaa kaikille!    ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on sellainen tilanne, että vihkikirkossamme ei ole sähköä, eikä urkuja (museokirkko maalattialla...) ja erittäin mielelläni ottaisin vastaan vihjeitä "marssien" suhteen, olisiko maanläheisiin perinnehäihin sopivaa pellavantuoksuista ideaa??? [smiley=dankk2.gif]

Eikö paikasta löydy siis edes pianoa? Suomalaisiin perinnehäihin sopisi haitari - soudi on saman suuntainen kuin uruissakin. Tai sitten joku jousisoitin, viulu tai sello.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei, ihania häämarsseja teillä! :) Meillä ois toiveena sisääntulomarssiksi Elton Johnin Can you feel the love tonight, ja poistulossa sitten joku perinteisempi, mutta ei välttämättä kuitenkaan Prinsessa Ruusunen. Onko kellää kokemuksia, miten Oulussa (Oulujoen kirkko, mutta pappi tulee muualta) kanttorit suhtautuu tuohon Elton Johnin kappaleeseen, tai  yleensä erikoisempiin marsseihin?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä saan tarkempaa tietoa seurakunnan mielipiteistä toivomiini kappaleisiin keväällä 2009. Eivät voi nyt ottaa mitään kantaa asiaan  :-/

Toivomuksena olisi astella alttarille Enyan tahdissa, eli musa tulis väkisinkin levyltä; aika ison rahan joutuisi maksamaan että Enya tulisi vetämään biisin kirkkoon livenä ;) ja päätösmusiikiksi toivoisin kovasti Apocalyptican versiota Nothing else mattersista - sen soittaminen kai onnistuisi ehkä joltain toiseltakin neljän sellistin porukalta, mutta nekään ei taida olla hirveän halpoja.. Eli toivomuksena todellakin olisi hyvä äänentoistolaitteisto ja srk:n hyväksyntä tähän. Urkujen äänestä en tykkää yhtään.. Perinteiset häämarssit ei ole mun juttu senkään puolesta..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä sisääntulomusiikkina on Bachin-Vivaldin konsertto G-duurissa alkuosa ja pois lähdettäessä Bachin Preludi C-duurissa. Tuo eka ei kait niin tavallinen ole, kun ei ole mikään "häämarssi" varsinaisesti, mutta aika pirteältä ja juhlalliselta silti kuulosti. Preludi on mun ehdoton suosikki, iloinen sekin. En tiedä onko nämä kovin erikoisia, muttei liian tavallisiakaan. Mä en pidä niistä yleisimmistä häämarsseista ollenkaan, mutta toisaalta itse en Star Warsiakaan lähtisi kanttorille ehdottamaan. Olen sen verran vanhanaikainen tässä asiassa. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...