Espoon tuomiokirkko


kijoma

Recommended Posts

Tähän ketjuun kaikki keskustelut, mietteet, ajatukset ja kysymykset, jotka liittyvät Espoon Tuomiokirkkoon.

Heippa! Olemme menossa Espoon tuomiokirkossa naimisiin ensi kesänä heinäkuussa. Onko kenelläkään kokemuksia heidän toimintatavoista esim. musiikin suhteen? Saako esittää muitakin kuin hengellisiä kappaleita? Ajatuksissamme oli pianisti joka korvaa virsiosiot ja joku vähemmän hengellinen kappale mutta ei tietenkään liian räikeä  ;)

Muokattu: , käyttäjä: safira86
Yhdistetty aiheita ja muokattu ketjun aloitusviestiä
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest pastori(Guest)

Tuomiokirkkoseurakunta on iso seurakunta, eli paljon pappeja ja useampi kanttorikin. Siihen joukkoon siis mahtuu monenlaista. Mutta kyllä siellä ihan positiivinen ilmapiiri ja meininki on. Rennosti vaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Löytyisikö täältä lähiaikoina Espoon tuomiokirkossa vihille menneitä? Kyselisin riisinheitosta siellä, kun jostain muutaman vuoden takaisesta keskustelusta luin että kellotapulin luona olisi saanut heittää riisiä, mutta nyt olen kuullut ettei mitään enää saisi heittää? Jos näin on, niin mitä olette keksineet tilalle (saippuakuplia?)?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Hupsista, ei tullut mieleenkään, ettei "jotain muuta" saisi myöskään heittää. Riisin heiton kieltoon yksi syy on se, että linnut syövät riisit, ja riisi ei sula raukkojen masuissa vaan kupsahtavat sitten siihen. Meille on varattu tästä syystä häihin kauraa, en edes kysellyt saako riisiä heittää, sillä mitäs sitä nyt suotta puluja tappamaan.

Eli kaura meillä, saippuakuplia harkitsin myös, ja ruusun terälehtiäkin on kaverin häissä viskottu.

Tietäisikö joku näin btw Leppävaaran kirkon käytännöt? Pitänee soittaa sinne.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Tinni_*

Mulle sanottiin Espoonlahden kirkkoherran virastosta (toukokuu 2008), että missään Espoon kirkolla ei saa heittää nykyään riisiä. Kielto tuli kuulemma lintuinfluenssan seurauksena... :huh:

Ruusun terälehdistä, konfeteista ym. en osaa sanoa. Varmaan jonkun täytyy ainakin ne lakaista ennen seuraavan parin tuloa???

Viime kesänä olin yksissä häissä Espoon tuomiokirkolla ja siellä puhalleltiin saippuakuplia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kiitos Kvarkki tiedosta! Onpa hölmöä, että näköjään vierasseurakuntalaiset voivat toivoa vain klo 17 vihkiaikaa lauantaisin :rolleyes: Ollaan nimittäin viereisestä seurakunnasta ja toivottais kyllä aiempaa aikaa. Blaah, no katotaan miten tässä käy, joudutaanko huutelemaan muihin kirkkoihin sitten. Meidän päivä siis 12.9.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä tällä hetkellä alustava varaus hääjuhlapaikalle 25.7 ja toiveissa olisi tietenkin vihkiaika Espoon tuomiokirkkoon tälle päivälle. Olenkin ihmetellyt, että kuinka näitä hääjuhlapaikkojen varauksia voi vahvistaa kun ei tiedä mille päivälle kirkon saa?! Voiko juhlapaikkoja siinä vaiheessa vielä perua vai onko katseltava muita kirkkoja...

Link to comment
Share on other sites

Minäkin ihmettelin pitkään samaa asiaa. Pohdin, kumpi on tärkeämpi, tietty kirkko vai juhlapaikka. Lopulta kuitenkin päädyimme varaamaan juhlapaikan ja nyt ollaan sitten sormet ristissä, että kyseiselle päivälle saadaan kirkkoon aika. Toivottavasti syyskuu ei ole enää pahinta hääsesonkia.

Link to comment
Share on other sites

Mekin varmistimme nyt sitten varauksen juhlapaikkaamme, täytyy todella pistää kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että sille päivälle löytyy sitten vihkiaika. Tosin hääpaikan otimme Kirkkonummelta, joten eiköhän sieltä sitten paikallisista kirkoista löydy joku aika. Ovat kuitenkin paljon enemmän kirkon näköisiä kun nämä muut Espoon kirkot :)

Link to comment
Share on other sites

hattara09: Me ollaan aateltu noita iltapäiväaikoja 14-16. Mut tosiaan nyt oon kyllä ihastunut tohon juhlapaikan vieressä olevaan Haapajärven kirkkoonkin, joten jos ei nuo ajat natsaa, vaihdamme kirkkoa. Kuinkahan moni tuollekin päivälle tahtoo aikoja, varmasti löytyy hakijoita enemmän kun vihkiaikoja...

Link to comment
Share on other sites

Täytyy tulla tänne itkemään harmistustani. Menin nettiin laittamaan aikatoiveita tänä aamuna ja tuntui hienolta täyttää meidän tiedot morsian- ja sulhaskohtiin. Kun aloin selata toiveaikoja, siellä ei ollutkaan yhtään aikaa 19.9.09. Siis häh? Onko ne unohtaneet laittaa yhden lauantain?

Soitin saman tien kirkkoherranvirastoon ja esitin asiani. Selvisi, että syyskuun 20.-21. tänä vuonna järjestetään Syys-Matin markkinat ja ensi syksylle on optio tuosta tilaisuudesta. Tietenkin ajankohta osuu juuri tuolle meidän lauantaille. Voi itku. Tapahtuman mahdollisesta järjestämisestä päätetään toivottavasti pian tämän syksyn tapahtuman jälkeen. Jos ensi syksylle ei ole markkinoita, kirkkoon otetaan aikoja normaalisti.

Puhelimessa ollut nainen oli kyllä tosi mukava ja otti yhteystiedot ylös, jotta voi ilmoittaa, kun asiasta on uutta tietoa. Harmittaa tietysti sekin, että nyt asian varmistumista joutuu odottamaan pidempään eikä lopputulos välttämättä vastaa toivottua.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...