Sign in to follow this  
Followers 0
IitaPiita

Onko papilla vaatimuksia biisien suhteen?

3 posts in this topic

Vaativatko papit hengellisiä lauluja /virsiä esitettäväksi vihkimisen aikana? Meillä vihkiminen on siis muualla kuin kirkossa. Saadaanko vapaat kädet?  Emme kuitenkaan mitään pop-biisejä halua, vaan esim. klassista elokuvamusiikkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää aihe saattaa kuulu kirkkovihkimiset-kategoriaan mutta vastaan kuitenkin. Mulla on sellainen muistikuva, että kaavaa uudistaessa vihkikaavaan lisättiin pakolliseksi vähintään yksi virsi tai muu hengelllinen laulu. Se kuinka orjallisesti tätä ohjetta noudatetaan riippuu papista (ja/tai kanttorista). Osa ottaa asian tosi rennosti ja antaa valita melkein mitä vaan ja osa taas ei hyväksy mitään muita kuin hengellisiä juttuja. Kannattaa siis jutella papin kanssa. Mun appiukko on pappi ja hän halusi ehdottomasti yhden virren. Sen lisäksi meille tuli yksi hengelliseksi (tekijänsä perusteella) luokiteltu kappale.

Yleisesti ottaen papit hylkäävät sellaiset kappaleet, jotka ovat uskonnon vastaisia eli esim. puhutaan jumalista tai kielletään jumala. Myös alapääjuttuihin viittaavat kappaleet ovat yleensä pannassa ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kirkkohäissämme ollut yhtäkään virttä tai laulua, joten ei se kyllä pakollinen voi olla.

Mutta toi on varmaan totta, että paljon riippuu seurakunnasta ja papista. Toisissa paikoissa ollaan tiukempia, toisissa tunnutaan hyväksyvän melkein mikä vaan. Useimmiten taidetaan hyväksyä myös ei-hengelliset klassiset tai romanttiset kappaleet. Kuten whitegold sanoikin, niin mitään satanistista tai alapäähuumoria sisältävää ei ehkä kuitenkaan kannata ehdottaa - tuskin aioittekaan. Mut kannattaa ottaa yhteyttä seurakuntaan tai suoraan vihkivään pappiin. Uskoisin, että kun vihkiminen ei ole kirkossa, niin säännöt on väljemmät kuin kirkossa.

Mä taidan samalla siirtää tän aiheen kirkkovihkimisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0