Jump to content
Naimisiin.info

Virsien määrä?


tuiskuliini

Recommended Posts

Usein vihkikirkossa lauletaan yksi virsi. Se ajoittuun monesti varsinaisen vihkiosuuden jälkeen eli sen jälkeen, kun on sanottu tahdon ja annettu sormukset. Virsiä voi olla myös useampia, ja toinen virsi voidaan laulaa esimerkiksi tilaisuuden lopulla. Esimerkiksi meillä oli lauluesitys aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen ja virsi lopussa. Tässä ehdotelma vihkikaavasta (Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sivuilta):

  1. Alkusoitto ja/tai virsi

  2. Alkusiunaus

  3. Rukous

  4. Raamatunlukua

  5. Puhe

  6. Kysymykset

  7. Sormusrukous ja mahdollinen sormuslupaus

  8. Avioliiton vahvistaminen ja siunaaminen

  9. Virsi tai musiikkiesitys

 10. Esirukous

 11. Isä meidän -rukous

 12. Herran siunaus

 13. (Virsi)

 14. Raamatun antaminen ja lähettäminen

 15. Päätösmusiikki

Link to comment
Share on other sites

^Usein toinen virsi ja lauluesitys ovatkin vaihtoehtoisia juttuja. Mutta voi vihkimiseen mahtua vaikka kaksi lauluesitystä ja vielä virsikin. Kannattaa jutella vaihtoehdoista papin ja kanttorin kanssa. Paljon riippuu siitäkin, monenko minuutin välein vihkiajat kyseisessä kirkossa jaetaan (esim. 30, 45, 60, 75 minuuttia) ja onko oman vihkimisen jälkeen vielä joidenkin muiden tilaisuus.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Morsiusmessuun voi todistettavasti mahtua SEKÄ viisi virttä ETTÄ kaksi musiikkiesitystä. Häämarssit ja ehtoollismusiikit päälle.  ;D Ja kirkon voi todistettavasti varata juuri niin pitkäksi aikaa kuin tarvitaan. (Mahtaako riippua kirkosta?!)

Kannattaa tiedostaa, että noihin asioihin voi vaikuttaa itse todella paljon.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

^Niin, monien pappien ja kanttorien mielestä vihkimisessä pitää olla ainakin yksi virsi. Virret kun kuuluvat oleellisena osana suomalaiseen jumalanpalvelukseen, jollainen vihkimistilaisuuskin on.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Nostellaampa tätä jo hieman vanhemmaksi jäänyttä keskustelua. :)

Meillä ei siis vielä ole tiedossa montako laulua, eli virttä tai musiikkiesitystä, vihkimiseen yhteensä tulee marssien lisäksi Kanttorille on vasta laitettu kysymystä liikkeelle ja papin kanssa ei vielä ole keskusteltu vihkikaavasta sen kummemmin, joten lähinnä omassa mielessäni näitä nyt pohdin. :) Olin aluksi sitä mieltä, että kyllä yhdellä kappaleella pärjätään ja oltaisiin valittu se vihkilaulun muodossa, ei yhdessä laulettavana virtenä. Nyt omaan mieleen on kuitenkin noussut haave, että voisi olla myös jotain yhdessä laulettavia kappaleita, ja pohdinkin, että mahtuisikohan vihkimiseen (ei morsiusmessu vaan ns. lyhyempi vihkimisen kaava) jopa kolme laulua yhteensä...? Jos tilaisuuden alkupuolella olisi ollut yksi yhdessä laulettava, avioliiton vahvistamisen ja siunaamisen jälkeen laulajan esittämä vihkilaulu ja ennen lähettämistä vielä yksi yhteinen laulu, niin tuleekohan toimituksesta liian täysi? Yhdessä laulettavat kappaleet olisivat kuitenkin todella lyhyitä :) Häämme eivät ole mitenkään sesonkiaikaan, joten ruuhkaa ei pitäisi kyllä suoranaisesti olla :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...