Jump to content
Naimisiin.info

Miten juhlasali "pienemmäksi"?


Nedja

Recommended Posts

En ole ihan varma jos tämä on tälle oikea osasto mutta...

Onko jotain tapaa "pienentää" juhlasalia? Juhlapaikassa jota olemme miettineet häihimme on kaunis sali mutta se on oikeastaan paras silloin kun siellä on 250-300 vierasta. Sali on tosi korkea ja suuri ja "vain" 100 henkeä voi näyttää hieman orvolta. Samassa tilassa olisi myöhemmin tarkoitus tanssia ja olenkin miettinyt tilan jakamista kahteen mutta miten.

Juhlapaikasta ei valitettavasti ole kuvaa mutta muistuttaa olemukseltaan aika paljon G18-salia (kuvia löytyy tuolta juhlapaikkaketjusta) on vaan suurempi (noin 500m2)

Link to comment
Share on other sites

Miten olisi, jos jakaisitte salin istumaosaan, jättäisitte reilun tilan buffet pöydälle (jos se on tulossa) ja sitten vielä tilan tanssimiselle ja esityksille. Bändihän voi hyvin olla latttiatasossa, jolloin tila taas pienenee.

Yksi hyvä konsti tehdä tilasta pienemmän tuntuinen on ottaa kaikki jutut (koristeet, pöydät jne.) irti seinistä reilun metrin verran. Näin kaikki ovat lähempänä ja tilassa on helpompi liikkua.

Link to comment
Share on other sites

^hyviä vinkkejä, kiitos niistä.

Vitsi kun on vaikea selittää tilan "massiivisuutta" ilman kuvia mutta yritetään. Tila on tietysti luonnollista jakaa osiin eri aktiviteettien (ruokailu, tanssi) mukaan mutta ongelma on lähinnä se että nämä tapahtuvat eri aikaan ;D, eli ruokaillessa lopputila on tyhjillään kun bändi aloittaa vasta sen jälkeen jne. Ollaan mietitty pöytiintarjoilua jolloin valitettavasti buffetpöytä ei toimi tilanjakajana.

Link to comment
Share on other sites

Me suunnittelemme pieniä häitä isohkoon juhlapaikkaan. Tällä hetkellä pohditaan, että kannattaisiko 40-50 hengen vierasjoukkomme sijoittaa isoon pitkään pöytään vai kahdeksan hengen, väljästi aseteltuihin pöytiin. Mielipiteitä?

Link to comment
Share on other sites

Meillä vuokrattuna juhlapaikaksi tanssilava, jossa siis mahdollista pitää juhlat vaikka tuhannelle vieraalle. Meillä kuitenkin "normaalikokoiset" juhlat, joihin kutsutaan 140 vierasta. Lava rakentuu niin, että siis on iso tanssialue, orkesterin lava ja "ravintola-alue". Aiomme ehkä (!)tehdä niin, että eristämme tanssialueen muusta tilasta lakanakankaalla (tämän siis voi tehdä, mutta kangasta menee mielettömästi). Tanssialue riittää mainiosti 140 hengelle ja tuon muun alueen voi käyttää sitten miten haluaa esim.morsiuspari voi pitää "Päämajaa" siellä..

Jos päädymme siihen, että emme eristä alueita toisistaan, tuleekin aikamoinen suunnittelutuska koristeiden kanssa, koska silloin niitä menee varmasti kaksinkertainen määrä..:-( Pitänee miettiä. Onko kenelläkään tähän ehdotuksia, miten muutoin tilan voi jakaa kivasti..?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Voisko tilanjakajaksi laittaa vierekkäin monta puutarhakaarta? Kaaret kun vielä koristelis organzalla&muratilla&silkkikukilla niin tulis ihana "salainen puutarha" tunnelma. Kalliikshan toihin varmaan tulee kanssa mutta kaiken vois myydä eteenpäin toisin kuin leikkokukka-asetelmat.

Tai toinen idea jonka järkevyydestä en kyllä mee takuuseen... jos ostais pari kolme sellasta iso tilanjakajahyllyä esim. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60071358 ja hyllyille laittais vaikka valokuvanäyttelyn tai kynttilöitä! Riippuu tietty paikasta ja resursseista, että ehtiskö hyllyt roudata paikalle ja pois ja mitä niillä tekis häiden jälkeen. Hyllyjenhän ei tarttis olla kiinni toisissaan vaan vois olla silleen reilusti tilaa välissä, riippuu ihan paikasta. Ja loppupeleissä tilanjakajahyllytkin saattais tulla kukka-asetelmia halvemmaksi jos hyllyt sais myytyä/löytyis jatkokäyttöä.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Hei!

 

Olen avustamassa elokuun häissä, joihin pari on valinnut aivan ihanan juhlapaikan - ihana miljöö, kaunis rakennus, tanssihäihin upouusi lattia,

oli vapaana lyhyellä varoitusajalla jne. Ainut ongelma on tämä sali, jossa siis vietetään kuitenkin pääosa ajasta. Se on ihan valtavan iso! Vieraita on tulossa n. 100 ja saliin saisi

periaatteessa mahtumaan n. 500 henkeä (tanssitilaa ei kuitenkaan jäisi). Olemme nyt yrittäneet miettiä, miten tilasta saisi kuitenkin viihtyisän.

 

Pöytien asettelulla pystyy tekemään varmasti paljonkin. Ajatuksena olisi, että pöydät olisivat riittävän väljästi mutta kuitenkin niin, että pöytien välillä pystyisi käymään keskustelua.

Samoin valaistuksessa yritetään saada tila vaikuttamaan hieman pienemmältä. Tuli mieleen myös pienet koivut, joita voisi pystyttää saliin rajaamaan tilaa.

 

Siihen sitten loppuivatkin omat ideat...  Onko teillä lisää ideoita? Yriitn myös hakea ketjuja aiheesta, mutta en löytänyt...

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Tällainen ketju löytyy :)
Link to comment
Share on other sites

Jotain halpis organzaa tai vastaavaa harsoa mikäli tilassa sattuu olemaan esim. pylväitä :) Eli pylväästä toiseen löyhästi laitettuna, lähinnä esimerkiksi vain silmän korkeudelle asti erottelisi pöytäalueen muusta salista. Näiden edessähän voisi olla esim. koivuja tai niihin harsoihin voisi kiinnittää myös vaikka nuppineuloilla/hakaneuloilla paljon valokuvia parista, tunnelmista tai ylipäänsä kaikesta mahdollisesta. Tai tehdä paperista kukkia tai mikä nyt teemaan sattuu sopimaankaan :) Ehkä jopa kaikkia sekaisin niin ei tule millään tapaa liian yksitoikkoinen ja massiivinen. Myös jouluvalot tolpasta tolppaan voisi toimia harsokankaan yläreunassa.

 

ja jos pylväitä ei ole itsessään, niin jotain aidantolppia varmaan pystyisi jostain vuokraamaankin tai käyttämään mielikuvitusta esim. kuusenjalkojen ja koivujen kautta tms.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...