Jump to content
Naimisiin.info

Ehdoton NOU NOU teidän häissä?


Guest Sussuli

Recommended Posts

Charlotta, kiitos kommentistasi.

Pakko myöntää, että olen innolla ja kauhulla lukenut tätä keskustelua. Kahtena yönä olen nähnyt painajaisia, että vieraat alkavat mököttämään juhlapaikalla, joka on siis lähiökoulu ja todellakin se "kylmä, ruma ja tylsä joku seurantalo tai kyläkoulu"-tyyppinen ratkaisu. Minusta se oli niin hauska idea! Vaikka se onkin ruma betonikoulu ghetossa, niin se nyt vaan sattuu olemaan osa työpaikkaani ja näin meistä täydellinen paikka kansankynttilälle saada nörttinsä :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Guest Charlotta

Stomp, teille tulee varmasti mitä ihanin ja omannäköisin juhla, olette tilan pilke silmäkulmassa valinneet. Keskity tulevaan päivään ja ole oma onnellinen sinä :) Kyllä lähipiirisi nauttii jos sinäkin. Meidän morsioiden pitää tsempata toisia, ei lannistaa.

Link to comment
Share on other sites

meidän juhlissa ei listalle päätyvät:

- pakko kutsua-sukulaiset,joiden kanssa ei muutenkaan olla tekemisissä

- perinteiset hääleikit(ei haluta niihin itse osallistua,eikä haluta että kukaan vierastakaan joutuu jännittämään joutuuko osallistumaan vai ei)

- rahan keruu vierailta leikin varjolla

- ruoan ja juoman loppuminen

- humppa orkesteri

Tämä on meidän lista,mutta niinkuin moni muukin on jo ehtinyt kommentoida, että kaikki häät ovat ihania kokemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat.Meillä kaikilla vaan on omat mielipiteet silloin kun saa itse suunnitella =)

Link to comment
Share on other sites

Meidän morsioiden pitää tsempata toisia, ei lannistaa.

Tämä foorumihan on täynnä tsemppausketjuja ja hyvää mieltä. Hassua siis vieraalta tulla nillittämään niihin harvoihin ketjuihin, joissa listataan negatiivisia juttuja, kun suuri enemmistö ketjuista on ihan toisenlaisia.

Näitä on sitä paitsi tosi viihdyttävä lukea :)

Link to comment
Share on other sites

Nyt oli jo pakko itsekin kommentoida, sillä mua jäi mietityttämään eräs asia: ne teistä, jonka nou nou-listalta löytyy puheet, leikit, humppabändit, ym. - mitä teidän häissänne sitten tehdään? Eikä ole nyt tarkotus kuittailla kenellekään, vaan ihan oikeasti jäin tuota miettimään. Oma kokemukseni kun on, että aika vähän vieraat häissä yleensä alkavat spontaanisti toistensa kanssa jutella, yleensä nuo leikit sun muut ainakin auttavat siinä jään murtamisessa. Ellei sitten tilanne ole se, että kaikki vieraat tuntevat toisensa entuudestaan.

Omiin häihini haluan rennon tunnelman ja kutsuihin tullaan laittamaan maininta, että jokainen vieras saa vapaasti keksiä ja toteuttaa ohjelmaa mielensä mukaan. Olipa se sitten puhe, leikki, tanssia tai musiikkiesitys (lähipiiristä kun löytyy useampia musiikki-ihmisiä) niin antaa palaa. Vieraathan sen häiden tunnelman lopullisesti tekevät. Ehdin jo tehdä sen virheen, että ilmoitin tulevalle miehelleni, ettei meidän häissä sitten tanssita letkajenkkaa, mutta mieli muuttui tuossa viikonloppuna, kun olimme kavereiden häissä ja tuttavapariskuntamme ilmoitti, että he ainakin sellaisen järjestävät jos paikalla ovat. Totesin, ettemme sen takia jätä heitä kutsumatta, joten letkujenkkaa taidetaan ensi elokuussakin mennä. :D

Ylipäänsä järjestämme koko kemuja nimenomaan niille vieraille, emme itsellemme. Naimisiin voisimme mennä aivan hyvin pelkästään vanhempien ja muutaman läheisemmän ystävän seurassa, mutta tiedän että useampi ihminen olisi pettynyt ellei juhlia järjestettäisi. Tulkoon hääjuhlastakin sitten vieraiden mukainen.

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitin "vieraiden näköisillä" lähinnä sitä, että jokainen saa juhliin järjestää haluamaansa ohjelmaa vapaasti. Toki puitteet ja muut järjestelyt teemme oman makumme mukaisiksi, mutta koska tiedän kaikkien vieraidemme tuntevan meidät molemmat kohtalaisen hyvin, uskallan luottaa siihen että tuollaisia nou nou-listoja ei tarvitse edes miettiä. Toki meillä on myös jo nyt sovittuja juttuja ohjelman puolesta, mutta muuten en halua rajoittaa jos joku tahtoo jotain leikkejä ym. järjestää. Luultavimmin vieraita vain pyydetään ottamaan yhteyttä kaasoihin/bestman(eih)in että millaista ohjelmaa (lähinnä luonne ja kesto suurinpiirtein) he ovat järkkäilemässä, jotta ohjelma saadaan jotakuinkin järkeväksi eikä samaa kuukausileikkiä ole sitten viiteen kertaan. :D

Ihmisethän sen tunnelman loppuviimeksi tekevät. Kunhan naimisiin päästään ja vieraat viihtyvät, muu on loppuviimeksi aika toisarvoista.

Link to comment
Share on other sites

Ehdoton NOU NOU huomalassa tappelu ja riehuminen. Itsekkin sellaisissa häissä ollut jossa joku juhlaväestä on loppuillasta siinä kunnossa että nyrkit heiluvat.

Omiin vieraisiin taidan kyllä luottaa senverran ettei näin pääse käymään :)

Muokattu: , käyttäjä: robus
Link to comment
Share on other sites

Nyt oli jo pakko itsekin kommentoida, sillä mua jäi mietityttämään eräs asia: ne teistä, jonka nou nou-listalta löytyy puheet, leikit, humppabändit, ym. - mitä teidän häissänne sitten tehdään? Eikä ole nyt tarkotus kuittailla kenellekään, vaan ihan oikeasti jäin tuota miettimään. Oma kokemukseni kun on, että aika vähän vieraat häissä yleensä alkavat spontaanisti toistensa kanssa jutella, yleensä nuo leikit sun muut ainakin auttavat siinä jään murtamisessa. Ellei sitten tilanne ole se, että kaikki vieraat tuntevat toisensa entuudestaan.

Meillä ei ollut mitään leikkejä, ei ryöstöjä, kimpun heittämisiä, sukkanauhan paiskomista ( tajusin just, ettei mulla edes ollut sukkanauhaa :girl_haha: ), ei bändiä, ei DJ:tä, eikä me tarjottu vieraille viinaa boolin muodossa. Häävalssia/tanssia alunperin ei pitänyt tanssia. Ei ollut tienvarsissa opastekylttejä tai hääautoa ei ollut koristeltu. Meiltä taisi puuttua enemmän, mitä monelta.

Mutta tiedättekö mitä... Ihmisillä oli tosi mukavaa, jokainen joka halusi sai mennä koneelta valitsemaan haluamaansa musiikkia, tietysti meillä oli soittolistat myös, mutta kiitos internetin ihmeellisen maailman, meillä soi niin Agents kuin Scooterkin :girl_wink: .

Alkomahoolia tarjosimme "vain" alkumaljat ja ruuan kanssa. Mutta jos syö ja juo pitkän kaavan mukaan, niin voin kertoa, että kyllä se riittää. (Alkumalja, alkuruokajuomat, pääruokajuomat, jälkiruokaviini, kahvin kanssa avec.) Tämän lisäksi ihmiset kävivät ahkerasti takaluukulla. Sulhasen ystävä oli hommannut sinne viskiä ja naisille Breezereitä ja juhlat kun olivat ravintolassa, niin kyllä sieltä itsekin ostaa sai.

Vieraat kiittelivät jälkeen päin, miten mukavan rennot ja hauskat juhlat ilman minkäänlaista pönötystä. Itse olen sitä mieltä, että ne ihmiset tekevät juhlan. Meillä oli pienet ravintolahäät. Kaikki, jotka kutsuimme paikalle, halusivat oikeasti olla siellä. Kaikki eivät tunteneet entuudestaan mutta hyvin siellä "kuppikunnat" sekottuivat. Ja kun ruokaa rakastavat ihmiset ruokkii hyvin, sillä pääsee jo pitkälle :grin: .

Link to comment
Share on other sites

fighting0061.gif

No ei nyt sentään :girl_haha: .

Tiedän tälläiset versiot :

1. Vieraiden joukkoon laitetaan kaksi kaulinta, jossa toisessa oli punaiset ja toisessa siniset silkkirusetit. Kaulimet pitää toimittaa mahdollisimman nopeasti morsiusparille siten, että jokainen naispuolien kirjoitta nimensä punarusettiseen kaulimeen ja jokainen miespuolinen sinirusettiseen kaulimeen. Morsiusparista sillä, joka saa ensimmäisenä valmiin kaulimen haltuunsa, on valta talossa.

2. Leikkiin tarvitaan kaulin ja tossut, jotka paketoidaan. Paketeista voidaan tehdä täysin identtiset tai hyvin erilaiset, sillä paketin paino ja koko vaikuttavat usein valintaan. Mitä vaikeampi paketista on arvioida mitä sisältä löytyy sitä hauskempi lopputuloksesta tulee. Morsiuspari valitsee siis kumpikin itselleen paketin ja paketit avattuaan selviää, kumpi saa kaulimen ja hallitsee avioliittossa.

Muokattu: , käyttäjä: myy81
Link to comment
Share on other sites

Hehe, noi kaulinleikit on musta tosi hauskoja! Niidenhän onkin tarkoitu olla siis vain hassuja ja rentoja juttuja, eikä mitään että ne nyt oikeasti määräisi mitään, ja saavat varmaan vieraat huvittuneiksi. Minusta ainakin tuo ensimmäinen kaulinleikki on näyttänyt aina tosi hauskalta, kun sen on jossain nähnyt. Tuo toinenkin kuulostaa hauskalta.

Olen ollut kahdissa sellaisissa häissä joissa ei ollut mitään leikkejä, eikä noita mitä täällä mollataan kuten tienvarsikylttejä, polkemista kakunleikkauksessa, toisissa ei ollut edes elävää musiikkia. Molemmat, varsinkin jälkimmäiset juhlat olivat hyvin tylsät, ja ne jälkimmäiset juhlat kuivuivat totaalisesti ja loppuivat ennen kuin alkoi edes hämärtää. Kolmannet häät joissa olin, olivat kaikkein rennoimmat, hauskimmat ja parhaimmat, todella hauskat, ja tunnelma oli juuri kuin häissä! Kyseisissä häissä oli kaikki ihanat leikit ja perinteiset polkaisut ja kaikki, ja vieraat viihtyivät todella hyvin ja leikkejä oli todella hauska seurata, kun morsian ja sulhanen tekivät pieniä tehtäviä tai heiltä kysyttiin kysymyksiä. Varsinkin häävalssi oli hyvin kaunista katseltavaa. Häissä oli todella rento ja hauska tunnelma, koska ohjelmaa ja vapaata olemista oli molempia sopiva määrä.

Nuo leikit ja ohjelmanumerot tekevät häistä häät ja juhlan tuntuiset! Itse odotan niitä aina innolla. Sellaisissa häissä ei koskaan ole ollut mitään tunnelmaa joissa ei ole ollut ohjelmaa, ja se tuntuu aivan siltä että vieraita ei ole otettu huomioon, että heille ei ole suunniteltu minkäänlaista viihdykettä.

Tämä ketju on todella harmittavaa lukemista, kun mollataan niitä perinteisiä hääasioita. Itsekään en halua mitään mautonta enkä todellakaan mitään "pönötystä", mutta miten hauskat ohjelmanumerot ja tunnelma voisivat olla pönötystä? Ja tämän voin sanoa siksi, että olen tosiaan ollut sekä sellaisissa häissä joissa ohjelmaa ei ollut että sellaisissa joissa sitä oli.

Link to comment
Share on other sites

Guest Woodwoman

^ Samaa mieltä - kuitenkin hyvin monien mielestä nuo leikit ja muut ovat lähinnä vaivaannuttavia ja vähän typeriä. On sitä ohjelmaa muunkinlaista kuin nuo perinteiset leikit ja polkaisut. Koko polkaisujutun HEHEHHHEHEEEE-meininki saa lähinnä kylmät väreet kulkemaan selkäpiitäni pitkin. :grin:

Mutta siitä olen sinänsä samaa mieltä ylempänä kirjoittaneen kanssa, että edes jotain pientä ohjelmaa voi olla hyvä iltaan sisällyttää, se ehkä jaksottaa illan kulkua hieman paremmin. Itse kyllä - ja luullakseni kaveritkin - viihtyisin kaikkein parhaiten vain jutellen ja viinilasia pyöritellen, hyvää ruokaa ja kakkua syöneenä, mutta tiedän, ettei se kaikille (ehkäpä sukulaisille) ole sama asia. Tämän takia ollaankin valmisteltu vähän ohjelmaa iltaa varten. Sitä mä kyllä ihmettelen, miten nämä joka paikassa kyllästyvät ihmiset selviytyvät syntymäpäiväjuhlista tms kekkereistä, joissa harvemmin tätä kaikkea huiman hauskaa ohjelmaa on - tämä siis olettaen, että hääjuhlissa kuitenkin on edes jonkin verran tuttuja. Yksinään ohjelmattomissa häissä voi tosiaan käydä vähän aika pitkäksi.

Link to comment
Share on other sites

Kaikki muut täällä tekevät niin, niin miksi en minäkin. Ja se ei ollut siis pelkästään minun mielipiteeni, että niissä häissä oli tylsää joissa ei ollut ohjelmaa, vaan sen huomasi kaikista vieraista, että ei viihdytty, ja kaikki joiden kanssa juttelin, olivat samaa mieltä. Ihmiset lähtivät kotiinkin hyvin aikaisin, ja se oli harmillista paria ja juhlia kohtaan. Ajattelin tämän vain varoituksen sanaksi, että jotain ohjelmaa täytyy vierailla olla, muuten tunnelma ei välttämättä ole kovin hyvä. Kaulinleikki on jokaisen oma asia että jos juuri siitä ei pidä, mutta minusta perinneleikit tekevät häistä häät (enkä ole siis mitenkään vanhanaikainen edes). Ja onhan niitä ohjelmanumeroita muitakin, ei sen nyt kaulinleikki tarvitse olla, mutta kaikki kimpunheitot ja polkaisut ym. ne ovat hauskaa katseltavaa ja jotenkin niitä ihan odottaakin aina. Kyllä tuolla aikaisemmin kaikki haukkuvat pystyyn kaikki tietyt leikit, vaikka muiden mielestä niissä ei ole mitään pahaa, niin saa kai sitä nyt leikkejen puolestakin puhua.

Link to comment
Share on other sites

Täytyy vielä lisätä että eikai kimpunheitto, polkaisu ja morsiamenryöstö mitään nolaamista ole? Voiko joku nolaantua kimpunheitosta? Harmillista.. Mutta Woodwomanin kanssa olen samaamieltä juuri siitä, että kunhan on edes jotain ohjelmaa, jos vieraat kaikki eivät ole vain kavereita ja tuntevat keskenään, vaan jos on kaikenikäisiä ja kaikista elämänvaiheista kavereita, niin he eivät automaattisesti ala jutella ja pitämään hauskaa yhdessä. Ja ohjelmanumerohan voi olla vaikka elävämusiikki ymym. ei sen tarvitse kaulinleikki olla. Ja musta se kaulinkleikki on ihan aidosti hauska, riippuu sitten kai että kenen häissä ollaan, onko kaveri vai kaukainen sukulainen ym. kuinka hyvin parin tuntee. Siis hauskaa musta se on kumpi sitten muka alkaa talossa määräämään, ja jos parin tuntee niin onhan se hauskaa kummalle se sitten tulee. Noh mutta tuo leikki on vain yksi esimerkki, onhan niitä paljon muitakin. Ja niissä yksissä häissä joissa olin, oli tosiaan ruokailujen välissä ja jälkeen omituisen hiljaista ja ihmiset vähän siirtyivät paikasta toiseen tilassa ja kukaan ei tiennyt missä pitäisi olla tai milloin seuraavaruokalaji tulee, joten siksi oli melko vaivaantunutta. Kukaan ei myöskään jutellut kenellekään, koska kaikki olivat aika vieraita keskenään. Siksi olisi ollut kiva jos olisi ollut jotain hauskaa katseltavaa, edes jotain ohjelmaa.

Link to comment
Share on other sites

Täällä tulee kauheat paineet omista häistä kun ei tiedä miten miellyttäisi kaikkia, kun aina joku ei kuitenkaan oo tyytyväinen.. Joko on liikaa ohjelmaa tai sitten liian vähän.. Voih. Makuja on niin monia. Täytyy kai koittaa suunnitella vähän kaikkea, mutta ei kuitenkaan liikaa. Ja vähän miettiä sen kannalta minkälaisia vieraita tulee (vanhuksia, lapsia, nuoria, sukulaisia, kavereita.. jne.) Mut paineita kyllä tuottaa tää vähän.

Link to comment
Share on other sites

Guest Woodwoman

^^ Joo, juuri tuota meinasin. Itse olen leikkikammoksuja, mutta omissa kekkereissä huolettaa juuri tuo, miten jotkut vieraista viihtyvät. Jotkut ovat paikalla ilman avecia tai ketään tuttavaa, ja jotkut taas ovat ylipäätään tottuneet häissä tiettyihin juttuihin (tanssi, nuo leikit), joita meille ei tule.

Emme aio luonnollisesti sisällyttää juhliimme sellaisia elementtejä, jotka eivät ole meille luontevia, mutta muun tyyppisen ohjelman kehittely on sitten vähän kuin vastaava kädenojennus näiden vieraiden suuntaan. Haluamme kuitenkin myös paljon vapaata ja ohjelmatonta aikaa juhlaan, ja tästäkin syystä päädyimme lopulta tekemään myös lehden, jota voi sitten selailla niinä hetkinä, kun uhkaa tulla hieman tylsää. En oleta, että lehdentekeleemme kaikkia kiinnostaa, mutta jos se antaa mielenkiintoisia hetkiä edes jollekin, se on paikkansa ansainnut. Mun isoin huoli on juurikin muutamista yksin saapuvista ihmisistä, jotka eivät ole mitenkään kauhean sosiaalisia.

Pitää muuten sanoa, että joskus leikitkin voivat aiheuttaa sen vaivaantuneen tunnelman, jossa ei oikein päästä eteenpäin - nimittäin pitkäksi venynyt morsiamenryöstö. Kerran morsianta odoteltiin noin tunti ryöstöreissulta takaisin, kun rosvosakki innostui lähtemään johonkin vähän kauemmas. Tilanne oli typerä, koska ohjelma oli kuitenkin meneillään, mutta mitään ei tapahtunut, eikä kukaan tästä syystä kehdannut edes lähteä ulos tms. Tässä tapauksessa olisi varmaan viihtymisen kannalta ollut parempi, ettei koko ohjelmaa olisi ollutkaan...

Muokattu: , käyttäjä: Woodwoman
Link to comment
Share on other sites

Tarkoitin tosiaan kimpunheitolla sitä että se on ohjelmanumero, kun moni on sanonut että eivät halua mitään perinteisiä ohjelmanumeroita. Yhdissä häissä ei ollut kimpunheittoa, joka oli harmi kun tiesin montakin jotka olisivat mielellään sen napanneet. Niissä häissä ei ollut muutakaan järjestettyä ohjelmaa, mutta muuten olivat perinteiset häät. En tiedä lasketaanko kimpunheittoa leikiksi. :)

Kaulinleikki jossa kaulin laitetaan kiertämään ei mielestäni ole juuri sellainen leikki että vieraat nolostuisivat, koska siinä ei vieraiden tarvitse puhua mitään, vain kirjoittaa nimensä nopeasti kaulimeen. Siksi olen jotenkin pitänyt sitä sellaisena leikkinä, että siitä kenenkään ei tarvise vaivaantua. Ymmärrän kyllä, että vieraat eivät väkisin halua ääneen puhua tai lukea mitään, jos eivät ole siihen varautuneet, enkä minäkään haluaisi.

Mutta hyviä pointteja oli teilläkin tuossa ylhäällä, Woodwoman että leikkejen täyty olla luontevia ja että morsiamenryöstö oli kyllä hirmu pitkän kuuloinen, tuossa kyllä varmasti tylsistyy tai ainakin vieraana ihmetteleee että mitäs nyt. Tarkoititko Onni tuolla kaulinleikillä juri sitä mistä puhuin? Ja parempi varmaan niin, että kaikilla ei ole ihan täysin samoja leikkejä, esim tuota kaulinleikkiä, mutta kiva vain jos vierailla on edes jotain katsottavaa. Tottakai myös vapaata aikaa täytyy olla. ja Woodwomanilla oli hyvä pointti että täytyy vähän tulla vastaan kun jotkut vieraat toivovat ohjelmaa ja jotkut eivät, niin silloin sitä voisi edes vähän jotain järjestää heille huvitukseksi. Tuo vohkonen on tosi hyvä idea esimerkiksi! Itsekin olen ajatellut jotain vähän sen tyyppistä, että sitä voi tutkia silloin kun sopiva hetki. Kunhan vain vieraat huomaavat että heitä ja heidän viihtyvyyttään on ajateltu edes jonkin verran juhlia järjestettäessä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...