Jump to content
Naimisiin.info

Mauritius


suvi09

Recommended Posts

  • Replies 950
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hienoa! Tuo opas on Suomeksi. :)

Me laitettiin Bookplussasta tulemaa kolme Mauritiusopaskirjaa. :girl_sigh: Toivottavasti tulevat pian. Yritin etsiä meidän kirjastosta noita, mutta siellä ei ollut saatavilla ensimmäistäkään! :girl_impossible: Enkä edes asu missään tuppukyläsä... (tai no miten sen nyt ottaa). Itse katselin, jos olisin saanut tilattua nuo halvemmalla ulkomailta, mutta punnan kurssin ja jenkkien postikulut huomioiden tuo oli edullisin paikka minkä itse löysin.

Link to comment
Share on other sites

Lennoista sen verran, että oletteko saaneet matkatavarat checkattua suoraan Mauritiukselle asti Suomen päässä?

Saatiin kyllä checkattua laukut suoraan Mauritiukselle ja paluumatkalla takaisin Suomeenkin jo Mauritiukselta, mutta esim. menomatkalla Pariisissa piti tehdä "väliboarding" Pariisi-Mauritius lennolle tms. (onnistui ystävällisen henkilökunnan avulla) ja sama juttu paluumatkalla Milanossa, Italian kautta kun tultiin. Milanon päästä tosin ei löytynyt mitään yleisölaitteita tai henkilökuntaa tähän, vaan juuri ennen lentoa meidät (ja toinen Mauritiukselta tullut pariskunta) kuulutettiin lähtötiskille.

En kyllä muutenkaan suosittele Air Mauritiusta. Meillä oli menolennolla JÄISTÄ ruokaa ja myös juomavesi oli täysin jäässä :girl_mad: koska ollaan molemmat erikoisruokavalioisia - eivät edes pahoitelleet moista ala-arvoista tarjoilua. Jalkatilat myös onnettomat, etenkin jos istuu ikkunan vieressä, jossa istuimen selkäosan näytön keskusyksikkö vie paljon tilaa jaloista ja myös toisen wc:n käsiallas meni molemmilla lennoilla rikki ja vettä tulvi lattialle...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla oli mukana muutamat housut, t-paidat ja topit ja parit mekot sekä bikineitä. Kaikki sellaiset, että sopivat toistensa kanssa. Hotellissa on kuitenkin pesula, joten jos ei riitä niin voi sinne laittaa tai ostaa lisää. :) Hyvin pärjäsin noilla vaatteillani.

Minulla oli ns. sukelluskengät mukana ja miehellä oli "oikeat" sukelluskengät. Mun kengät oli siitä vaan huonot, että ne tuppasi lähtee jaloista ja kellumaan. :D Prismassa myydään hyviä vaihtoehtoja, sellainen jossa on kiritysmahdollisuus ja maksaa jotain 15e.

Link to comment
Share on other sites

Joku hattu, lippis tai vastaava on hyvä olla mukana. Arskat samoin. Aurinkorasvaa tietenkin ja after sunia. Flipflopit on kätevät retkillä tai sitten sandaalit. Illallisella piti muistaakseni olla varpaat peittävät kengät, mutta eivät kyllä ajaneet pois, jos oli esim. hienommat flipflopit jalassa (+tarpeeksi pitkä hame, ettei näy :D ).

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häämatka suunnitteilla ensi heinäkuussa joko Mauritiukselle tai Balille. Mauritiuksella olleet, riittääkö siellä lämpöä heinäkuussa? Olen tänä kesänä seurannut sääennusteita ja lämpötilat niiden mukaan ovat olleet vain noin 20 astetta. Matkatoimistossa taas vakuutettiin, että kyllä on varmasti lämmintä. Kuinka siis on? Lämpimällä tarkoitan aurinkoa ja uimakelejä, eli noin 25 astetta.

Vinkkinä matkaa suunnitteleville seuraava sivusto;

http://www.honeymoons.letsgo2.com/mauritius/?o=1

Hinnat sisältää lennot esim. Lontoosta Mauritiukselle ja takaisin, lentokenttäkuljetukset ja haluamasi määrän öitä. Itse katsoin 13 yötä Mauritiuksella viiden tähden hotellissa Constance Belle Mare Plage ensi heinäkuussa maksaa vain 1750 euroa. Lennot Lontooseen saa Easyjetillä halvimmillaan alle satasella (tosin ne on iltalennot), muillakin yhtiöillä 200e riittää.

Link to comment
Share on other sites

^Mielenkiintoinen linkki. Katsoin sieltä paljon meidän helmikuun 2011 15 yön matka maksaisi valitsemassamme hotellissa AI-paketilla, deluxe-huoneella + kuljetuksilla ja hinnaksi tuli 6200 eur (2 henkilöä) ja tuohon päälle tulisi vielä lennot Lontooseen, kalliiksi tulisi (yhteensä n. 6600 eur). Nyt maksamme 5800 eur Mr. Travelin kautta.

Heinäkuu on ns. low season, jolloin hinnat ovat edullisemmat. Olen lukenut Tripadvisorista heinäkuussa matkanneiden kokemuksia, ja ovat valittaneet kylmyyttä, ainakin uima-altaiden vesi on ollut viileää, mutta sehän on aina henkilökohtaista, mikä kenellekin on kylmä.

---

Sukelluskengistä sen verran vielä, että niiden tulee tosiaan olla niin napakat, että hädintuskin jalkaan menevät. Muuten lähtevät irti. t. Nimimerkki Zanzibarilla kenkänsä menettänyt.

Muokattu: , käyttäjä: Arby
Link to comment
Share on other sites

Me lähdetään vasta lokakuun 12. päivä, mutta puran stressiä eli pakkaan matkalle :girl_haha: Sukelluskengät on hankittu jo, mein eka häälahja! :) Pitäisköhän sinne ottaa jotain ns. lämpimämpää harteille, muutakin kuin ohut neule... :girl_smile: Lääkereseptit/todistus lääkkeiden tarpeellisuudesta on miulle olennainen, sen siis vielä hommaan lääkäriltä ettei tule onkelmia matkalla. Haluun jo sinne! :-X

Link to comment
Share on other sites

Ja mä matkustaisin Mauritiukselle vasta meidän loppusyksy-talvikuukausina, kun siellä varmasti on lämmintä. Eikö tuolla ole meidän kesäaikana talvi?

:girl_haha: Onhan tuo totta, mutta talvi on aika suhteellinen käsitys tuolla kohdalla maapalloa.

Mauritius on päiväntasaajan ja kauriin kääntöpiirin välissä, samalla logiikalla kun miettii, niin onhan tuolla Saharassa ja eteläisessä Egyptissä aika lämmintä vaikka meillä olisikin keskitalvi. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häämatka suunnitteilla ensi heinäkuussa joko Mauritiukselle tai Balille.

Jos vaihtoehoina ovat Bali ja Mauritius, suosittelisin Balia. Kumpaakin saarta kiertäneenä sanoisin että Bali on eksoottisempi ja sieltä saa halutessaan sitä samaa luksusta kuin Mauritiuksellakin, samalla rahalla. Mauritius muistuttaa jonkin verran eurooppalaisia lomakohteita, mikä voi olla miinus jos on vähänkin matkustanut. Mutta maisemat ovat toki upeita kummassakin paikassa, eikä Mauritius tietenkään huono valinta ole missään tapauksessa:)

Link to comment
Share on other sites

http://www.mauritius-weather.info/climate.html

Tuolta näkee hyvin, millaisia lämpötiloja Mauritiuksella yleensä on eri kuukausina.

Heinäkuussa näyttäisi olevan sellainen 17-24 astetta, eli heidän "talvensa".

Ihan mielenkiinnosta googletin, mikä on Suomessa kesän keskilämpötila. :girl_sigh: Yhden lähteen mukaan Helsingissä kesäkuun keskilämpötila on 21 vuoden mittausaikana on 13 astetta, heinäkuussa 16 ja elokuussa 15. :girl_impossible:

Kävin ostamassa tänään aurinkorasvaa suojakertoimella 50, punkki-mäkärä OFF:ia ja maitohappotabletteja sekä käsien desinfiointiainetta. Mitähän muuta tärkeää puuttuu vielä?

Link to comment
Share on other sites

No ni... Kiva, että sitten eksyin tänne, kun pitäs vielä jotain järkevääkin saada aikaan. Nyt alkoi jänskittää sen verran, että keskittymiskyky putosi negatiivisiin arvoihin.

Alle viikko lähtöön ja oon pakannut yhden iltalaukun. :girl_haha:

Mut tässä on tietysti sellanen pikkujuttu, että kun tulee matkattua työn puolesta riittämiin, niin ei oikeestaan ikinä pakkaa ennen kuin edellisenä iltana. Mutta kauhukseni huomasin, että se edellinen iltakin on tässä ihan nurkan takana. :girl_impossible:

Hui, hui...

Voin sitten pistää raporttia, kun palaamme reissusta. Jos siis jotain vinkkejä tulee mieleen.

Link to comment
Share on other sites

Kävin ostamassa tänään aurinkorasvaa suojakertoimella 50, punkki-mäkärä OFF:ia ja maitohappotabletteja sekä käsien desinfiointiainetta. Mitähän muuta tärkeää puuttuu vielä?

Onhan teillä jotain mahdollisia vatsanväänteitä varten, esim. Immodiumia? Meillä esim. oli vatsat ihan solmussa Kilimanjarolla ja Sansibarilla (Tansania) vaikka emme syöneet ns. mitään kiellettyä ja olimme tosi tarkkoja hygienian suhteen. Tiedän, että monet mielummin ostavat lääkkeitä paikan päältä, mutta aina se apteekki ei satu ihan siihen lähettyville.

Link to comment
Share on other sites

Linnu78, me taidetaan olla lähdössä samaan aikaan. Me lennetään keskiviikkona Pariisin kautta, niin että ollaan seuraavana aamuna Mauritiuksella. :)

Imodiumia ei tosiaan vielä ole--->apteekkiin! :girl_impossible: Pitääkin samalla ostaa laktoositabuja. Kuinka paljon muuten noissa Mauritiuksen ruuissa käytetään maitoa/kermaa/tms? Kun suurin osa noista ulkomaiden ravintoloista ei merkitse laktoosittomia ruokia, saati että siellä edes tiedettäisiin, mitä "laktoosi" tarkoittaa...

Olen koko aamun vuorotellen siivonnut (=pessyt pyykkiä matkaa varten) ja merkkaillut Globetrotterin mukana tulleeseen Travel Map:iin erilaisia paikkoja, missä olisi kiva käydä. Varsinkin kauppoja, supermarketteja ym. joita ei karttaan ole merkattu ensimmäistäkään. Tuo kartta muutenkin eroaa aika paljon google mapsin kartasta, ainakin teiden nimien osalta, vaikka se on vm.2009. Kumpaakohan kannattaa uskoa? :girl_sigh: Tekisi ihan kamalasti mieli printtailla google mapsin kartat vielä mukaan reissuun, sieltä näkisi tarkemmin noita pieniä kaupunkeja ja katujen nimiä. :) Mulla on ihan kamala matkakuume päälllä! :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Juomat hotellilla kalliita ,meidänkin juomalasku lähtiessä 400 euroa vaikka haettiin kaupastakin limuja ja muita juomia huoneeseen ja altaalle.
Plazan keskustelupalstalta.

Ok, siinä ei kerrottu että mitä ja kuinka paljon nämä tyypit ovat juoneet ja kauanko matkailleet, mutta silti :girl_impossible:

Meillä on puolihoito Le Victoriassa, joten juomat tulee tuohon päälle. Kuinka paljon teillä muilla puolihoidon ottaneilla on tullut tämä juomapuoli maksamaan?

Link to comment
Share on other sites

Tuosta AI:sta vs. puolihoito. Meille ainakin hintaeroa AI:n ja puolihoidon välillä oli vain 200 eur per nenä (n. 15 eur/pvä), joten päätettiin ottaa AI kahden viikon reissulle. Eipähän tarvitse stressata rahasta ja voi rauhassa juoda vettä ja muuta niin paljon kuin haluaa. Lisäksi (käsittääkseni) AI:hin kuuluu myös jotain urheilulajeja, jotka eivät kuulu puolihoidon valinneille.

Jos yksi limpsa/viinilasi/drinkki maksaa esim. 8-10 eur Le Victoriassa (mitä olen tripadvisorista lukenut), niin tuolla 200 euron summalla saisi 25-20 juomaa, mikä helposti tulee kyllä käytettyä 14 päivän aikana, vaikka ei joka päivä hotellilla olisikaan. Puhumattakaan vesimäärästä ja mahdollisista välipaloista tms.

Muokattu: , käyttäjä: Arby
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...