Sign in to follow this  
Followers 0
netta

Norja

10 posts in this topic

Meitä kiinnostaisi suunnata häämatkalle Norjaan!

Kokemuksia, vinkkejä, plussia, miinuksia kaivataan...? Minne mennä, mitä nähdä? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen jonkun aikaa asunut Pohjois-Norjassa ja on hieno paikka. Ihmiset on ystävällisiä ja tykkäävät suomalaisista. Lofootit on yks erittäin hieno paikka. Sinne mennään lautalla ja jo lauttamatka avaa aivan mielettömät maisemat. Ja jos haluaa oikein jylhiin ja mutkaisiin maisemiin niin Trollvegen eli se peikkotie mikä on serpentiinitietä on hieno paikka. Vaatii kylmiä hermoja jos meinaa itse ajaa omalla autolla :P . Tuoreita katkarapuja kannattaa ostaa kaupoista. Joskus voi saada ostettua suoraan kalastusalukseltakin. Norja on hieno paikka, mutta tosi kallis. Mutta suosittelen lämpimästi.. Nää siis mun mielipiteitä ja kyse siis pohjoisesta ei etelästä, jso siis haluatte jonnekin Osloon mennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mindy, kertoisitko lisää paikoista jonne kannattaa suunnata -nimenomaan siellä pohjoisessa? Suunnittelimme sulhon kanssa vuokraavamme asuntoauton ja ajavamme Lapin kautta Norjaan ja sieltä takaisin. Mitä kautta kannattaa ajella, missä kaupungeissa pysähtyä, jne.? Matka on meillä tulossa vasta kesällä 2010 mutta en malta olla suunnittelematta jo ennakkoon! Niin kovasti odotan ensimmäistä yhteistä matkaamme aviopareina.. :blush:

Hassua että "tavalliset" lähimaat kiinnostavat etelän matkoja enemmän.. Mutta toisaalta yhteinen aika ja tekeminen on arvokkainta vaikka matkustaisimme vain viereiseen kuntaan! Reissuun saisimme otettua koiramme mukaan, joten matka ei mene turhaan ikävöidessä. ;)

Paljon on kuullut puhetta siitä, että Norja on kallis maa, mutta kuinka paljon kalliimpi se on Suomen hintoihin verrattuna? Mitä maksaa ravintola-annos noin arviona? Tai kahvikupponen huoltoasemalla? Onko elintarvikkeilla (kaupasta ostettuna) paljoakin eroa meidän hintoihimme nähden?

Pärjääkö suomenkielellä tai englannilla? Ruotsia emme kumpikaan osaa puhua, minä ymmärrän kyllä auttavasti. :huh:

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjoisessa on aikapaljon kaikennäköistä kivaa :P Itse olen Norja-fani. Käy katsomassa sellainen nettisivu kun www.visitnorway.com. Itse menin kanssa aikoinaan autolla. Suomen raja ylitettiin Kilpisjärven kohdalta. Jos yhtään olette retkeilyhenkisiä, niin ottakaa Trangia mukaan ja muuta retkivarustetta/evästä, pysähdelkää pitkin matkaa keittelemässä kahvia ja vähän kävelemässä ja ihan tutukimassa mitä kaikkea löytyy. Norjalaiset tykkää ihan kauheasti suomalaisista. Me ollaan siellä tosi tosi tykättyjä. Ihmiset on aivan ihania! Englannilla pärjää hyvin, ei siis tarvi kaivaa ruotsinkirjoja esiin :D

Onhan se kallis maa. Vaikka on öljyvaltio, niin bensa on kallista, samoin viinakset ja tupakka ( jos siis haluaa baareja kiertää jne.) Monet Norjalaisethan käy ostamassa esim. tupakkaa Suomen puolelta just sen takia, että heidän silmissä meillä tupakka on melkein puolet Norjan hinnoista. Kannattaa yöpyä matkalla pienissä majataloissa ja vastaavissa. Ne on yleensä niin idyllisiä ja romanttisia, että sopii hyvin häämatkalle :)

Suosittelen Pohjois-Norjan reisulle nimenomaan sellaista tee se itse-matkaa, sillain saa kaikkein parhaiten ieti maisemista ja kaikesta muusta ns. tavallisesta norjalaisesta elämästä. Toki kannattaa käydä just Lofootit ja se peikkotie. Vuoret siellä on sellaiset, että tekee taatusti vaikutuksen. se tunne on kuin olisin postikortissa :P

Mutta käy kattomassa toi nettisivu, saat sieltä hyviä vinkkejä missä käydä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norjassa voi mennä lyhyen matkaa tai vaikka koko rannikon Hurtigruten-laivalla. Tässä linkissä oli ainakin kerrottu ohjatusta reissusta, mutta mikään ei estä omatoimimatkailua.

Lofootteja suosittelen minäkin, samoin pohjoispuoleista Vesterålenia, josta kerran vuokrasimme talon/mökin vuonon rannalta pitkäksi viikonlopuksi. Serpentiinitiet vaativat pokkaa, varsinkin kun paikalliset ajelevat reippaasti. Kannattaa ottaa leiriytymiskamppeet mukaan, vaikka olisikin välillä hotelleissa/majataloissa, Norjassa on paljon luonnonkauniita camping- ja taukopaikkoja. Ja lämpimät vaatteet mukaan kesälläkin, helle voi vaihtua hetkessä viileäksi sääksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä estää menemästä ensin vaikka laivalla Ruotsiin (oma auto mukana) ja Ruotsin läpi Norjaan, vaikka Osloon? Sieltä vois jatkaa vaikka koko Norjan mitalla pohjoseen. Me on tehty tämmönen retki kerran, ja lähtisin kyl vaikka heti uudestaan, musta tuli sillä reissulla ihan Norja-fani. :D

Minusta ei kannata sivuuttaa Osloa, aivan upea kaupunki! Nähtävää riittää usealle päivälle, museoita moneen lähtöön, puistoja, kahviloita, ihania kauppoja, gallerioita... Ja myös Etelä-Norjassa kannattaa ajella, kauniita pikkukyliä, merta ja luontoa :-X

Edited by Whisky

Share this post


Link to post
Share on other sites

--

Edited by Nepp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suunnitteilla parin viikon päästä häämatka sommaro:hon..miten lie kirjoitetaankin. Onko muilla kokemuksia paikasta? Miten lie säät näin syksyllä Norjassa, toki lämmintä pitää mukaan ottaa muutenkin, mutta ettei vain sitten osuta keskelle jotain "sadekautta". Mitähän muuta siellä voisi käveleskelyn lisäksi puuhastella?? :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me päätettiin nyt sitten, että lähdetään Lofooteille heinäkuun alussa. Häistä on kyllä piakkoin 6kk aikaa mutta kun ei ole rakoa lähtä aikasemmin niin ei ole.

Nyt on tullut surfattua sitten lofoten.infoa ja on kyllä hulppeita majotuksia suht edullisesti siellä. Eniten kiehtoo kyllä ne eläimet mitä voi nähdä - kotkat, lunnit, miekkavalaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos teitä jo Norjassa häämatkalla käyneitä täältä vielä löytyy, niin kertokaa ihmeessä kokemuksianne matkalta. Missä kävitte, mitä teitte, mitä näitte, mitä koitte. Mitä tykkäsitte, lähtisittekö uudelleen jos saisitte valita, suosittelisitteko muillekin? Jos matkalla oli jotain mikä harmitti, mitä se oli? Mihin et suosittele menemään ja miksi? Kamala kysymystulva... ja monet varmasti haluavat häämatkallaan etelän lämpöön. Mutta jos teitä täällä on, niin vastauksista olisin tosiaan kovin kiitollinen... :) 

 

Me tykätään tulevan miehen kanssa molemmat pohjoisen jylhistä, osin karuistakin maisemista. Kumpikin on Pohjois-Norjassa aiemmin vieraillut sen verran, että molemmat tiedetään kyseisen kohteen olevan juuri sellainen, mihin haluamme häämatkalle lähteä. Hääpäivään on tosin vielä vajaat puolisentoista vuotta, mutta koska tässä muitakin alustavia varauksia ja katsauksia ollaan tehty, on tämäkin asia ollut mielessä. Keväthäät (toukokuu 2015) meille on tulossa, mutta häämatkalle ei lähdetä suoraan häistä. 2015 kesän aikana tuo kyseinen reissu, 1-2 viikkoa, kuitenkin aiotaan toteuttaa.

 

Paikkoja ei sen kummemmin olla mietitty, mutta Pohjois-Norja se nimenomaan pitää olla. Vaikka suosituksia esim. Norjan läpiajostakin on tullut, maisemat ja luonnon vuodenkierron vaihtelut näkyvät kuulemma sellaisella reissulla aivan mahtavasti. Lofootit vois olla yksi vaihtoehto, tai esimerkiksi osan matkasta voisi viettää Lofooteilla ja osan sitten jossain muualla... Täytyy miettiä, ottaa selvää ja suunnitella :)

 

Matkatoimistoissa näin muuten jokin aika sitten myytävän Hurtigrutenin Norjan ristelyjä. Otettiin sellainen lehtinen meille kotiinkin, joskin todettiin, että ne ko. risteilyt on melko kalliita... Varmaan kyllä elämyksellisiä ja kokemuksen arvoisia. Taidetaan silti pitäytyä näkemään Norjaa edelleen vanhasta tutustua perspektiivistä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0