PrinsessaFiona

Seurasaari (Helsinki)

32 posts in this topic

Onko kellään kokemuksia Karunan kirkosta ja/tai Ravintola Seurasaaresta? Tai onko joku menossa siellä naimisiin? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Ravintola Seurasaari (sekä Karunan museokirkko) varattuna elohäille 2009!

Paikka on aivan ihana ja luonnonläheinen, vaikkakin lähellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on ensi elokuussa Seurasaaressa häät! 1.8.2009 on meidän päivämme. Karunan kirkko on varattu klo 15. :) Jännittää jo nyt! Paikka on aivan upea ja odotan innolla hääpäiväämme.

Milloin Myyllä on häät? Paljonko vieraita ajattelitte kutsua? Olisi kivaa keskustella lisää suunnitelmistanne, kun kerran saman paikan olemme varanneet. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät 29.8.2009!

Paikkahan on aivan täydellinen ja Karunan kirkko meilläkin klo 15 varattuna. Kesän viimeinen vihkiaika siis kirkossa.

Kivaa olisi joo vaihtaa kuulumisia muistakin järjestelyistä! Esim. oletteko jo soittaneet ulkoiluvirastoon noita ajolupia? Onko hankala saada ja kuinka monelle autolle? Meillä ois tarkoitus saada 1 lupa bändin autolle ja 1 lahja-autolle (vaikka itse emme autoa käytä koko tilaisuuden aikana...).

Kaikki isot jutut alkaa muuten olla selvillä. Jännittyneenä jo nyt.... :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

Mä muuten taidan tuntea sut ihan siviiliilissä (opintojen kautta!). Mikäli siis oikea nimesi alkaa P:llä (8 kirjainta) :)

Meille on tulossa n. 80 vierasta.

Onnittelut sullekin! Ja kiva ois tosiaan vaihtaa kuulumisia järjestelyiden etenemisestä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hui, kyllä tuntomerkit vastaavat! Mistä ihmeestä arvasit? Ja kukas sinä sitten olet? :) Laita vaikka yksityisviestillä, jos et tänne halua laittaa tuntomerkkejä?

Ajolupia ei olla vielä kyselty, kun museon tädit kertoivat, että ajolupien myöntämistä tiukennetaan tänä vuonna (, mikä on vähän huolestuttavaa) ja on vielä epäselvää, mikä on tämän vuoden politiikka. Lupasivat tiedottaa asiasta nettisivuilla, mutta vielä ei ole näkynyt infoa. Me tarvitaan bändille lupa ja myös yhdelle lahja/kuljetusautolle. Toivoisimme, että mummot ja mummi saisivat kyydin, kun ovat jo sen verran vanhoja, että voi se kävelymatka olla aika raskas etenkin, jos tulee hellepäivä. Samalla autolla mennään myös me ja bestmanit/kaasot juhlapaikalle aiemmin päivällä koristelemaan paikkaa ja kuvaukseen.

Uteliaana odottelen, kukahan siellä kirjoittelee. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kun olemme paljastuneet...

Mekin tarvittaisi ajolupa bändille ja lahja-autolle. Ei olla vielä soiteltu. Meille ei varsinaista vanhusväestöä tule, eli isovanhempiemme sukupulvi valitettavasti puuttuu jo kokonaan. Eli kaikkien vieraiden kyllä pitäis pystyä kävelemään kirkkoon ja juhlapaikalle. Me kävellään itsekin väli kirkko - juhlapaikka, joten hevoskuljetusta tai muutakaan eksoottista sille etapille ei olla varaamassa. Pääseeköhän taksit ajamaan saareen? Eli hakemaan pois juhlakansaa?

Lisäks täytyisi ottaa yhteyttä ravintolaankin, että mitkäs nyt oli ne ajat jolloin sinne pääsi laittamaan paikkoja kuntoon (edellisenä iltana vai vasta silloin lauantaina?) ja voiko seuraavana päivänä esim. hakea sen lahja-auton pois...

No onhan tässä vielä aikaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauskaa, että tunnetaan. :)

Mulla on sellainen käsitys, että taksit eivät saa ajaa saareen eli siitä sillan edustalta pitää vieraiden napata taksinsa. Mä kun olen heppatyttöjä, niin meillä on vielä hevoskyyti harkinnassa. On vaan niin törkeän kallista... Harmi vaan, ettei oma hevonen ole kärryheppa. :D

Muistaakseni paikkoja pääsi laittamaan lauantaiaamuna kuntoon. Meille tulee käyttöön myös se kahvilan puoli, joten bändi roudannee kamansa sinne jo silloin, kun se on vielä ulkopuolisille auki. Klo 17 eteenpäin on kuulemma sit vain meidän käytössämme. Ja meille kerrottiin, että seuraavana päivänä on ihan ok hakea lahjat ym.

Mihin muuten meinaatte käyttää yläkerran huonetta, sitä pientä? Me ajateltiin pyhittää se meidän (morsiuspari, kaasot, bestmanit...) lepo-/pukeutumis-/kamojensäilytyshuoneeksi. Siitä tulisi myös hyvä lasten leikkihuone, mutta meille on leikki-ikäisiä lapsia tulossa niin vähän (jos ollenkaan), ettei tarvita sellaista.

Entä tuleeko teille bändi ja minne ajattelitte sijoittaa sen?

Meinaatteko istua keskenänne juhlassa vai menettekö juhlakansan "sekaan" istumaan? Me ajateltiin, että halutaan istuskella kahdestaan, että saa vähän olla rauhassakin siinä huumassa ja hötkeessä. Tai että saa ainakin syödä rauhassa. :)

Aiotteko koristella paikkoja jotenkin? Siis muuta kuin kukkia ei kirkkoon/ravintolaan saa kai laittaa, joten niiden osalta kyselen. :)

Palaillaan taas!

Terveisin kyselyikäinen morsiankamusi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei ensi kesänä Seurasaaressa juhlivat! Varasitteko Karunan kirkon heti vuoden ensimmäisenä arkipäivänä ja saitteko haluamanne päivät? Toisin sanoen: buukataanko kirkko täyteen tunnissa...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kyllä mä ihan vuoden ekana arkipäivänä aloin soittelemaan ysistä alkaen... Ehkä se oli liioittelua, mutta ainakin sain varattua haluamalleni päivälle ja haluamalleni ajalle (eli klo 15, kun siellä on vain 2 vihkiaikaa per päivä, 15 ja 13).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hei ensi kesänä Seurasaaressa juhlivat! Varasitteko Karunan kirkon heti vuoden ensimmäisenä arkipäivänä ja saitteko haluamanne päivät? Toisin sanoen: buukataanko kirkko täyteen tunnissa...?

Kyllä mekin soitettiin heti yhdeksältä, jottei varmasti jäädä ilman. Tuo Ravintola Seurasaari kun vaatii mielestäni sen, että vihkitilaisuus järjestetään Karunan kirkossa. Tuntuisi hassulta tulla jostakin muualta, kun kerran kaunis kirkko on ihan juhlapaikan vieressä. :)

Ja myy2908, vastailehan kysymyksiin, kunhan ehdit... :)

Edited by PrinsessaFiona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka Fiona!

Meille tulee bändi. Luultavasti kuitenkin itse häätilaan. Haluaisin tanssia häävalssin nimenomaan siellä ravintolan puolella. Pitää bändin kanssa sitten sopia, missä vaiheessa roudaus. Bändiläiset kun ovat myöskin meidän vieraita (kyseessä sulhasen oma bändi, ja sulho esiintyy kanssa). Pitää miettiä vielä tätä.

Mitään ihmeempiä koristeluja ei ajateltu laittaa. Kun ei oikein voi. Elokuun pimeneviin iltoihin ois kiva saada terassille kynttilöitä, mutta mä en oikein muista, että oliko nekin kiellettyjen listalla (kuitenkin kun kyseessä on puurakennus). Mutta koristeiden suhteen mennään varmaan aika minimissä.

Yläkerran huoneesta tulee joko meidän kamojen säilytyshuone tai sitten lapsille huone (jos lapsivieraita tulee... ja tulee ainakin meidän oma muru).

Me ajateltiin istua kaasojen & best manien kanssa. Vanhempien kanssa ei haluta istua eikä myöskään olla ihan keskenämme.

Hirvittää vaan budjetti... Meillä noin 80 vierasta (aikuista) ja tuntuu et budjetti on jo etukäteen ylitetty. Hui! No, toivottavasti tulee ees hyvät bileet!

Lähdettekö suoraan häämatkalle? Me mennään yöksi Kalastajatorpalle ja seuraavana päivänä lähdetään viikoksi häämatkalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi taas Myy,

hauskaa että sulhosi esiintyy bändissä! Mä meinaan myös uskaltautua laulamaan häissämme jotain. :)

Joo, eihän tuo mikään edullinen paikka ole häitä järjestää, mutta toisaalta olisi se musta voinut kalliimpikin olla. Mun tuttu vietti viime kesänä häitä tuolla ja kehui kyllä palvelua ja ruokia ym., eli voitaneen ottaa rennosti, homma varmastikin hoituu. Kerron sit meidän häiden jälkeen, mitä me mokailtiin, niin te ehditte vielä sit ottaa opiksi. :D

Mekin mennään Kalastajatorpalle yöksi. Häämatka on vielä auki, mahdollisesti tehdään se vasta syksymmällä.

Meidän bändi tulee kahdella autolla, kun niillä ei ole pakettiautoa, joten pitää vielä suunnitella ne ajoluvat jotenkin fiksusti sitten lähempänä.

Seuraavaksi meillä on projektina kutsujen ja värimaailman miettiminen sekä sulhasen puvun valinta, jonka jälkeen mä voin alkaa miettiä kenkiä, laukkua ym. pientä tilpehööriä vähitellen. Onneksi on vielä aikaa, vaikka kiire tulee ihan varmasti loppua kohden. Näin on jokainen hääpari, joiden häissä ollaan oltu, meille luvannut. :)

Palaillaan!

Edited by PrinsessaFiona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka Fiona

Taas ehtiessäni kirjoittelen...

Onko teille tullu vielä laskua kirkosta? Meille ei ole vielä tullu ja sitä vähän ihmettelen...

Mäkin meinaan laulaa häissä. Meillä kun sulhasen kanssa on molemmilla musatausta niin ihan luontevaa. Varmaan nähdään myös teatteriesityksiä.

Meillä tarkoitus saada kutsut nyt toukokuussa lähtemään. Kaikki kuitenkin suunnittelee jo lomia, vaikka toi elokuun loppu ei enää sitä ihan aktiivisinta lomakautta ole. Sulhon kaveri auttaa kutsujen teossa (töissä graafikkona mainostoimistossa). Kengät puuttuu ja kaikki pieni sälä. Puku on, mutta se pitäis vielä muokata sitten kenkien mukaan yhteensopivaksi. Seuriksessa kun tulee oltua ulkona niin en ihan maata pitkin laahaavaa halua puvusta. Ainakaan edestä.

Ootteko ollu taas jo yhteydessä ravintolaan? Mietin, että koskakohan sitä menua aletaan suunnittelemaan? Alustavasti mietittiin silloin jo viime kesänä kun paikkaa varattiin, mutta ei vielä mitään lopullista.

Ois muuten kiva nähdä ihan livenäkin joku päivä, ja vertailla suunnitelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Seurasaari-morsiamet,

Olen myös kiinnostunut Ravintola Seurasaaresta hääjuhlapaikkana, tosin omat hääni ovat vasta ensi kesänā. Sisätilat ovat kuvista päätellen todella kauniit, mutta en ole vielä oikein saanut kuvaa siitä, millainen paikka on ulkoa päin (en asu Helsingissä, joten pääsen itse paikan päälle vasta muutaman viikon päästä). Siellä käyneinä osaatte varmaan kertoa jotain -- onko ravintolan ympäristö puistomainen, metsää, vai avaraa kenttää? Kuinka pitkä matka on merenrantaan? Onko siellä ulkona jotain mukavaa aluetta, jossa voisi vaikka juoda onnittelumaljat tai vetää jonkun ohjelmanumeron?

Toivottavasti tulette myös häidenne jälkeen tänne kertomaan kokemuksistanne, jotta me perässä tulevat voimme viisastua... Onnea valmisteluihin ja kiitos kaikista mahd. vinkeistä (myös kuvat tervetulleita)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ravintola on myös ulkoa päin todella kaunis. Sen toinen siipi toimii kahvilana, joka on hieman modernimpi rakennus, mutta ei mitenkään ruma kuitenkaan. On vaan eri tyylinen kuin vanha, huvilamainen ravintolasalirakennus. Voin suositella paikkaa lämpimästi jo etukäteen, se on todella kaunis ja romanttinen miljöö. Voin kertoa jälkeenpäin kaikesta sitten vielä lisää.

Ravintolan ympäristö on puistomainen. Siitä laskeutuu kauniit portaat alas puistoon, josta on ehkä sata metriä merenrantaan. Ravintolasta näkee merelle. Puisto siinä ravintolan ympärillä/alapuolella on avara ja siinä on hyvin tilaa ohjelmanumeroillekin. Meillä hoidetaan onnittelumaljat todennäköisesti siinä kauniilla rappusilla ja niiden tasanteella.

Myy2908, meinaatteko te tehdä kuinka paljon opastekylttejä saareen ja oletteko miettineet niiden paikkoja vielä? Entä ootteko miettineet, missä otatte hääkuvia? Saaressahan on noin miljoona kaunista paikkaa valokuvausta varten, joten valinnanvaikeutta voi ilmetä. :D

Meidän pitäisi käydä ravintolassa ja kirkolla tässä lähiaikoina vähän katselemassa ja suunnittelemassa. Tiedätkö muuten ravintolan/kahvilan aukioloaikoja arkisin? Kirkko on kai auki päivittäin klo 11-17. Entä tiedätkö, pitääkö sinne maksaa päästäkseen sisään? Kävin eilen lenkillä ja kirkon portilla luki hintatietoja. Kai nyt vihkipari pääsee ilmaiseksi katsomaan kirkkoaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään sisäkuvia Seurasaaren kirkosta? Jokohan kaikki kesän 2010 lauantait on menneet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesän 2010 lauantait ovat tässä vaiheessa varmaan kaikki jo varattu Ravintola Seurasaaresta. Ainakin viime vuonna ravintoloitsija kertoi, että kaikki käytettävissä olevat kesälauantait lukuunottamatta syyskuun lauantaita (,mutta silloin ei kirkko ole enää auki,) vuodelle 2009 olivat menneet elokuun lopussa 2008. Meille löytyi sattumalta tilaa kesältä, kun joku pari oli peruuttanut varauksensa.

Kirkko taas ottaa varauksia vastaan vasta tammikuun ensimmäisenä arkipäivänä 2010.

Mulla on paljon kuvia kirkosta sisältä, joten jos joku haluaa niitä nähdä, voi laittaa vaikka sähköpostinsa näkyville tänne, niin yritän jossain vaiheessa muistaa tulla täällä taas käymään ja voin sitten niitä näyttää. Kirkko on melko pieni (mahtuu n. 120 ihmistä istumaan) ja hämyisä, ja sinne tulee ikkunoista luonnonvaloa, muuten sitä ei ole valaistu. Valo- ja videokuvaajan, esiintyjien, kaasojen ja bestmanien paikoittelu oli hieman haastavaa, mutta saatiin ihan hyvin heidät kaikki mahtumaan. Sähköurkujen ääni oli sympaattinen ja tunnelma kirkossa oli ihanan tiivis ja lämmin (kuuma ei ollut, vaikka oli lämmin päivä). :) Todella ihana vihkipaikka!

Edelliseen viestiini vielä pari kommenttia: Kirkkoa pääsee (tietenkin) katsomaan maksutta. Ja voin myös kertoa, että hääjuhlamme oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut niin kirkon kuin ravintolankin osalta. :) Ruoka oli mahtavaa ja ravintola hoiti kaikki hommansa hääpäivänä erinomaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Jo, laitoin tiedustelun sinne elokuun alussa ja tuli tällainen vastaus: "Olemme eritäin suosittu hääpaikka ja tällä hetkellä myymme häitä vuodelle 2012". :o:o Ilmeisesti pitäisi suunnitella häitä kolme vuotta etukäteen jos sinne haluaa...hui :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ginamaria ja muutkin, kannattaa kysellä peruutuksia. Me saatiin tuurilla 1.8.2009 hääpäiväksemme, kun olimme liikkeellä syyskuussa 2008 (päivälle oli tullut peruutus). Syyskuussa 2008 oli vapaana vielä syyskuun 2009 puolivälistä eteenpäin lauantaipäiviä. Pitää vaan sit huomioida, että Karunan kirkko ei ole enää syyskuussa käytettävissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tosiaan toi että myymme häitä vuodelle 2012, tarkoittaa sitä, että sinne asti myyvät. sain nimittäin saman vastuksen ja harmittelin asiaa, kun päällikkö valaisi asiaa minulle :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi ihana nähdä kuvia tai kuulla miten juhlat Seurasaaressa sujui. Saiko tarvittavat ajoluvat helposti? Miten hääpari siirtyi juhlapaikalle/valokuvaukseen? Oliko käytössänne ravintola+ kahvila vai vain ravintola (ja mahtuuko sinne bändi ravintolan puolelle..)?

Meillä on toiveena pitää häät tuolla 2011.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuoreempia kokemuksia Ravintola Seurasaaresta kaipailisin! Meillä paikka tällä hetkellä alustavasti varattuna, ja ensi viikolla mennään kaason kanssa sitä tsekkailemaan. Ehkä isoimpana kysymyksenä on kuitenkin se, että velvoitettaisiinko tosiaan vihkitilaisuus pitämään Karunan kirkossa? Mikäli aiemmista kommenteista ymmärsin oikein :)

Olisi ihana kuulla vähän uusiakin juttuja tästä paikasta, kuinka käytännössä kaikki toimi? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hui! Tämänpäiväisen kävelylenkin perusteella lausun Seurasaaresta jotain, mitä kukaan ei ole täällä tainnut mainita. Kävimme miehen kanssa siellä heittämässä kierroksen, matkaa kotoa aika paljon ja "pienen sadekuuron mahdollisuus" oli lähtiessä tiedossa, mutta päätimme uhmata kesäluontoa.

 

Sitten kotiin lähtiessä sillalle päin kävellessä alkoi sade. Ihan mieletön rummutus ja tuuli. Ukkonenkin jyrähteli merellä ja pari kertaa aivan suoraan päälläkin. Pääsimme yhden puurakennelman alle suojaan, mutta sateen yltyessä vesi alkoi isona virtana valua mäkeä alas jalkoihimme. Oli parempi lähteä jatkamaan sateesta huolimatta sillalle kuin jäädä siihen valtavaan lammikkoon seisomaan. 

 

Olimme kotiin tullessa aivan litimärkiä, aivan kuin olisi vaatteet päällä suihkussa käynyt. Okei, olihan tämänpäiväinen sade- ja ukkoskuuro ennusteesta poiketen poikkeuksellisen raju, mutta juuri Seurasaaressa jotenkin erityisen epäedullinen: sateen sattuessa suojaa ei juurikaan ole ja hiekkatiet juhlakengille sekä pitkille, valkoisille helmoille armottoman kuraisia. Mäkinen maasto muodostaa isoja sadevesivirtoja. Enkä olisi tätä tullut miettineeksi, ellen olisi nähnyt siellä ravintolaan osoittavia hääopasteita. Varmasti siellä tänäänkin oli juhlat, kuten olettaa sopii näin kesälauantaina.

 

Seurasaari on varmasti monen mielestä ihana, romanttinen ja luonnonläheinen hääpaikka, mutta kääntöpuolena on se, että vähänkin rankemman sateen sattuessa kampaukset, puvut, kengät meikit ja kukat ovat melko suojattomia, varsinkin jos juhlapaikalle joutuu kävelemään sillan toiselta puolelta saakka. Sateenvarjo tietysti auttaa rajallisesti, mutta tänään siitäkään ei olisi ollut mitään hyötyä. :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now