Sign in to follow this  
Followers 0
Kauris

"Potretit" dokumentaarisessa kuvauspaketissa

6 posts in this topic

Kokemuksia kaivattaisiin erityisesti teiltä joilla oli dokumentaarinen kuvaus, kuinka paljon aikaa varasitte potrettien ottamiseen miljöössä ja kuinka monta "parikuvaa" saitte kyseisestä sessiosta? Oliko kuvat kenties erilaisia ja oliko mistä valita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kuvasi Janne Miettinen ja ideana oli dokumentaaräinen hääkuvaus. Oli siis mukana kampaajalta myöhään yöhön. Potretteihin varattiin tunti, mutta taidettiin selvitä siitä noin 45 minuutissa. Potrettikuvia saatiin 298 kappaletta joista Janne käsittelee meille muistaakseni kuusi kappaletta. Mutta kaikki kuvat siis saadaan. Erilaisia tilanteita/taustoja jne meillä oli noin 14. Riippuu hieman laskentatavasta. Kuvattiin kahdessa eri paikassa.

Jannea voin sydämellisesti suositella!

Edited by Tinttis

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuo vajaa 300 potrettikuvaa kuulostaa kyllä tosi paljolta. En olisi itse ainakaan jaksanut ennen häitä niin moneen kuvaan "virnistellä".

Me saatiin vajaa viiskymmentä potrettikuvaa ja n. 400 juhlakuvaa koko päivästä. Kuvaaja ajeli keski-suomesta pitkän matkan juhliimme, ja valittiin kuvaaja sen perusteella, että saatiin kaikki kuvat itselle ja kopiointioikeus niihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuten sanoin, että eri kuvaustilainteita (asentoja tms.) oli noin 14 kappaletta. Mutta kuvaaja räpsi "tauotta", jotta saisi juuri oikean ilmeen ja tunnelman tallentumaan kameralle. Itse en pitänyt vajaa tunnin pituista kuvaussessiota millään tavalla rasittavana. Varsinkin kun kuvaaja oli paitsi erittäin ammattitaitoinen, niin myös äärimmäisen mukava. :)

muoks. Niin ja meillä "potrettikuvat" otettiin luonnonhelmassa heti vihkimisen jälkeen ennenkuin saavuimme juhlapaikalle.

Trash the Dress kuvia meille tuli melkein 800. Muutama siinä kuvattiinkin useampi tunti. :lol:

Edited by Tinttis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meillä varattiin potreteille myös n. tunti, ja aikaa meni 35 min. Siinä ajassa meitä kuvattiinkin monissa eri kohteissa, joten kuvia ja asentoja kertyi tosi paljon! Me saimme kuvat dvd:llä ja ilmeisesti kaikki onnistuneet potrettikuvat, joten meillä oli ainakin mistä valita :girl_smile: Parempi niin, koska olisin kuitenkin halunnut nähdä vähän useamman kuin kuvaajan valitsemat muutamat potretit.

Osaava, ammattitaitoinen kuvaaja osaa antaa ohjeita niin, ettei mene turhaan aikaa päivästä itse potretteihin, mitkä ei välttämättä olisi edes kovin taidokkaita. Meille potrettikuvaustuokio oli myös hauska kokemus, kun kuvaajakin oli niin mukava ja rento!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin aikaa varattiin noin tunti ja olisi voinut olla enemmänkin aikaa. Talvipakkanen vaikutti asiaan ja jouduimme käymään sisällä lämmittelemässä välillä; ennen sisäkuvien ottoa piti lämmitellä mm. neniä niin ettei tulisi ihan punanenäisiä kuvia :girl_haha:

Kuvia tuli kaikkiaan n. 150 ja valitsimme 6 niistä käsiteltäväksi potretteja varten. Paikkoja eli taustoja oli kuusi erilaista (ulkona ja sisällä). Oli kova työ valita jo tuosta määrästä parhaat kuvat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0