fQ

Cookinsaaret?

85 posts in this topic

Onko kukaan tehnyt/tekemässä häämatkaa Cookinsaarille? Tästä en löytänyt vielä ketjua, joten olisi ihana kuulla kokemuksia ja suosituksia ym. kaikkea muuta mahdollista. Häämatkakohdetta ei ole vielä tässä vaiheessa päätetty, joten kaikki ideat otetaan avosylin matkaan.. johki ihanaan ja romanttiseen "once in a lifetime" paikkaan on päästävä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nyt on honeymooni vietetty aikaa sitten, mutta kun asumme nyt täällä päin maailmaa, reissu Cookin saarille kuuluu ehdottomasti lähitulevaisuuden suunnitelmiin. Aiomme ehdottomasti vierailla pääsaaren Rarotongan lisäksi Aitutakin saarella. Siellä on Tripadvisorin käyttäjien mukaan todella upea resortti Etu Moana, joka vaikuttaa kyllä upealta myös häämatkalaisille. Muitakin hienoja paikkoja löytynee varmasti useita, kuten Pacific Resort Aitutaki. Cookin saarille lennetään ymmärtääkseni Uuden Seelannin kautta (jos matkustatte itään päin), joten reissuun kannattanee liittää oleilua sielläkin, olettaen, että paikka kiinnostaa. Sen mitä olemme nyt Tyynenvaltameren saariin matkaoppaiden ja nettisivujen kautta tutustuneet, Cookin saaret on yksi upeimmilta tuntuvimmista kohteista. Joskin tieto siitä, että Tongan saarilla pääsee snorklaamaan valaiden kanssa nosti sen aika korkealle listallamme myös. Mutta matkatessa tähän osaa maapalloa ottaisin huomioon myös Australialle kuuluvan Lord Howen saaren ja siellä erityisen upealta vaikuttaa Capella Lodge. Lord Howen saari sallii kerrallaan vain neljäsataa turistia ja se on yksi Australian UNESCO-kohteista. Lento Sydneystä kestää vajaa kaksi tuntia, joten Lord Howen voisi yhdistää loistavasti manner-Australian kanssa. Mutta mulla ei ole vielä antaa kokemuksia kummastakaan kohteesta. Mielenkiintoista reissunsuunnittelua teille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

Meillä on häämatka suunnitteilla Cookin saarille. Olemme ajatelleet juuri tuota miirun mainitsemaa yhdistelmää, eli sekä Rarotongaa että Aitutakia - ja Aitutakilla Etu Moanaa. Saaret vaikuttavat todella ihanilta, ja varsinkin Aitutakilla ei turistejakaan ole vielä kovin paljoa. Olemme varmaan pääosan ajasta Aitutakilla, ja pari päivää Rarotongalla mennessä tai tullessa (tai sekä että). Menemme naimisiin Australiassa, joten aiomme ostaa maailmanympäriliput joilla pääsemme Cookin saarille. Sieltä jatkamme sitten USA:n kautta takaisin Suomeen. Saarille pääsee Uuden Seelannin kautta sekä myös Los Angelesista (lento kerran viikossa).

Meillä oli muina vaihtoehtoina Fiji tai Tahiti, mutta Tahiti (Bora Bora lähinnä) tuntui liian turistimaiselta ja täyteenrakennetulta (ja kalliilta), ja Fijistä ajattelimme, että kun tulevaisuudessa asumme Australiassa (josta tuleva mieheni on kotoisin), sinne varmaan pääsee suht helposti lomamatkalle. Cookin saaret kuulosti loistavalta yhdistelmältä Etelämeren paratiisisaarta, jota vielä ei ole täysin "löydetty" mutta jossa kuitenkin on jo palveluita ja sitä häämatkalle haluamaamme luksusta:-).

Mielelläni kuulen kokemuksia ja mietteitä näistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aih että, superihanalta kuulostaa!! Nyt tuleekin jo valinnanvaikeus, että mihin sitä sitten lähtisi buukkaamaan hanimuunia! Ehdottomia ykkössuosikkeja ovat nyt Malediivit ja Cookinsaaret. Kovasti haluais päästä Australia+Uusi-Seelanti+Cookinsaaret -yhdistelmäreissulle, mutta voi olla ettei budjetti annan myöden..

miiru: osaatko sanoa, mitä lennot Ausseista maksaa tuolle saarelle? Jos miettis vaihtoehtona sitä, että ottaisi lennot Ausseihin ja sieltä jatkolento Cookinsaarille? En ole vielä ehtinyt tarkemmin kartoittamaan, pääseekö Suomesta miten kätevästi tuonne.. nyt jo on käynyt kovasti mielessä ihan maailmanympärysmatka.. :)

timtam: aih kun kuulostaa ihanalta mennä naimisiin Australiassa!! Se on sellainen maa, josta aina vaan kuulee pelkkää hyvää.. paljonko teillä tulee about kustantamaan nuo maailmanympäryspiletit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

fQ,

Australia kyllä on tosiaankin aika ihana maa:-).

Me ei olla vielä käyty matkatoimistoista kyselemässä noita RTW-lippujen (= round the world) hintoja, mutta nettisivuilta olen niitä katsellut. Eri lentoyhtiöillä ja alliansseilla on erilaisia kokonaisuuksia (joidenkin hinta perustuu lennetyyihin maileihin, joidenkin mukana olevien maanosien määrään). Cookin saarille pääsee Star Allianssin RTW-lipuilla, joiden hinnat käsittääkseni on jonkun verran yli 2000 EUR + verot (tämä on pienimmän mailimäärän kattava lippu, olikohan se jotain 28 000 mailia). Aktiv-Resorin sivuilta löysin hyvältä kuulostavan vaihtoehdon, ja luulen että se on Air New Zealandin oma RTW-lippu - hintaa on 1500 EUR + verot (sivuilla tämän lipun nimi on Nice and Easy). se huono puoli meidän kannalta tässä lipussa on, että menomatkalla australiaaan meidän ilmeisesti pitäisi koukata uuden seelannin kautta, mikä on siis aika suuri mutka! Mutta ei olla kyselty tosiaan itse matkatoimistosta että pääsisikö suoraan aasiasta australiaan tällä lipulla (jos se tosiaan on ANZ:n lippu, niin voi olla että ei koska heill ei ole suoria lentoja tuolla välillä).

Suomesta menopaluuliput Australiaan on yleensä vähintään 1300 euroa veroineen, eli juuri sen takia olemme miettineet maailmanympäryslentoja...kun kerran "joka tapauksessa" olemme sillä puolella maailmaa, niin miksi emme sitten samalla jatkaisi häämatkalle suomalaisittain vähän eksoottisempaan ja kaukaisempaan kohteeseen:-). Tätähän voisi kutsua suorastaan säästämiseksi, tai ainakin kulujen optimoinniksi:-).

Sellainen juttu vielä, että vuotta ennen lähtöpäivää voi alkaa ostamaan lentolippuja, tämä pätee myös RTW lippuihin.

miiru, missä päin Australiaa asustelette? Miten olet sinne päätynyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meillä oli muina vaihtoehtoina Fiji tai Tahiti, mutta Tahiti (Bora Bora lähinnä) tuntui liian turistimaiselta ja täyteenrakennetulta (ja kalliilta), ja Fijistä ajattelimme, että kun tulevaisuudessa asumme Australiassa (josta tuleva mieheni on kotoisin), sinne varmaan pääsee suht helposti lomamatkalle.

Fiji taitaa Balin ohella olla aussien Kanariensaaret. Nyt kun tuota paratiisisaarta on tuossa tyrkyllä, niin Fiji ei kiinosta kovin paljon. Mutta se on helppo matkakohde lasten kanssa ja varmasti sinnekin reisuja teemme, varsinkin kun vähemmän turismin pilaamaa löytyy siinäkin saariryhmässä. Kun me kuukausi sitten katselimme lentoja Ausseista Cookin saarille hinnat olivat piirun päälle 1000 aussi dollaria eli noin 500 euroa. Aussidollari on tällä hetkellä varsin heikko euroon verrattuna.

Mihis päin timtam (hyviä keksejä ;)) te olette asettumassa? Me asumme Newcastlessa. Muutimme puoli vuotta sitten miehen työn perässä. Olemme koko perhe suomalaisia. Aika näyttää kauan asumme, ainakin kolmisen vuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo juuri tällaisen käsityksen minäkin olin saanut Fijistä aussinäkökulmasta katsoen. Tosin eräs tuttavapariskunta oli häämatkalla Fijillä jossain super-luksus paikassa eristyksissä muista, 7 henkilökohtaista palvelushenkilöä - kokista alkaen jne. Eli tosiaan sieltä kyllä varmaan löytää todella mahtavia paikkoja, jos vain jaksaa tehdä tarpeeksi taustatyötä etukäteen. Mutta juuri tästä syystä tosiaan ajattelimme jättää Fijin sitten vähän myöhemmälle:).

miiru, meillä ei ole vielä tiedossa mihin päin Australiaa olemme muuttamassa, koska se on vasta vähän pidemmän tähtäimen suunitelmissa. Olemme muuttaneet Suomeen pari kuukautta sitten Keski-Euroopasta, ja tarkoituksenamme on asustella täällä joitakin vuosia. Mutta jossain vaiheessa kyllä on sitten Australiankin vuoro, näin olemme sopineet. Sulhanen on kotoisin Adelaiden läheltä, eli valinta tulee olemaan varmaan sen, Sydneyn ja Melbournen välillä. Mutta juuri nyt olemme siis aivan vielä kotiutumisvaiheessa tänne Suomeen!

Hyvä tietää lentohintoja sieltä Cookin saarille, niin osaa verrata sitten noihin RTW-lippujen hintoihin. Todellakin kurssi on euron hyväksi todella suotuisa tällä hetkellä! Pitäisi varmaan siirtää rahaa Australiaan häälaskujen maksua odottamaan, kun kerran kurssi on niin halpa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho, nuo RTW-lippujen hinnat eivät tosiaankaan ole pahan hintaiset.. :) Tietenkin lennot maksaa aika lailla Ausseihinkin, joten pelkkiin lentoihin menisi varmaankin n. 2000e ja siihen vielä majoitus, ruuat ym. päälle. Houkuttelevalta reissulta kuulostaa joka tapauksessa!

Paljon on tullut reissattua maailmaa ristiin rastiin, mutta Australia-akseli on piiiitkäään ollut sellainen kohde, johon olen aina halunnut päästä käymään. Onko niin, että siellä päin on Suomen kesäkuukausina aika kylmä.. päteekö se myös Pohjois-Australiaan? Sydneyhin pitäisi kyllä joka tapauksessa päästä käymään. Tai parasta olisi, jos pääsisi sinne asustamaan pidemmäksikin aikaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko niin, että siellä päin on Suomen kesäkuukausina aika kylmä.. päteekö se myös Pohjois-Australiaan? Sydneyhin pitäisi kyllä joka tapauksessa päästä käymään. Tai parasta olisi, jos pääsisi sinne asustamaan pidemmäksikin aikaa. :)

Sydneyssä voi olla Suomen kesäkuukausina melko viileää. Tämä talvi oli kylmin 48 vuoteen. Se tarkoittaa, että lämpötila saattoi jäädä päivälläkin jopa alle 15 asteen. Keli oli kuitenkin erittäin mukava suomalaiselle. Pohjoisessa ei lämpötilat tietysti laske yhtä alas. En osaa sanoa tarkalleen, millaisista lämpötiloista puhutaan. Täällä on nyt jokatapauksessa kevät, lämmintä parhaimmillaan yli 30 astetta. Odotan kesää pienoisella kauhulla. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voih, onnelliset saatte nauttia siellä +30 asteen "helteistä"! :) Täällä PK-seudulla kun on tänään satanut koko päivän ja kovin harmaata on.. yh.. haluaa äkkiä johkii aurinkoon ja lämpöön!

Missä päin Ausseja asustelette siis? Olen myöskin kuullut, että Pohjoisessa on kuulemma Suomen kesäkuukausinakin suht lämmin vrt. Suomen kesään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Missä päin Ausseja asustelette siis? Olen myöskin kuullut, että Pohjoisessa on kuulemma Suomen kesäkuukausinakin suht lämmin vrt. Suomen kesään. :)

Asumme Newcastlesta, joka on 150 km rantaa pitkin pohjoiseen Sydneystä. Varsin viehko paikka asua. Pohjoisessa on kesällä (siis Suomen talvella) varsin lämmintä. Ilmeisesti sinne ei juuri silloin kannata reissua tehdä, ainakaan jos valinnan varaa ajan suhteen on. Täällä Newcastelssakin voi kesällä lämpötila nousta reilusti yli 30 ja kosteus on kuulemma melkoinen. Itse en ole mikään hirmuinen helleihminen, mutta nautin tästä nyt kuitenkin. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa, Paras aika matkustaa tuonne pohjoiseen ehdottomasti on kesa-, heina ja elokuu eli nuo talvikuukaudet taalla. Esim Queenslandissa on miellyttava +28 - +32 lampoa tai ei valttamatta ihan etela Queeslandissa, mutta Airlie Beach, Cairns ja Port Douglas oivia paikkoja tai jos sitten Lansi rannikolle haluaa esim Broome kiva paikka ja jopa Darwin. Keskella kesaa joulu, tammi tai helmikuussa ei kannata tuolla pain maailmaa vierailla, kun tukahduttavan kuuma ja sadekausi.

Jos haluat enemman tietoa tasta maasta pistahan viestia, aika paljon on tullut matkusteltua kun olin taalla vuoden working holiday visalla ja nyt asunut melkeinpa 2v sen paalle....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jipii, häämatka Cookin saarille on nyt totta!! Sain töistä pidemmän vapaan joten alkuperäinen matka Taikkulaan vaihtui lennossa pitkäaikaiseen haaveeseen!! Odotan innolla, lähtö on helmikuun puolessa välissä, tulen sitten kertomaan kokemukset kunhan kotiudutaan!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea paljon matkan varauksesta! Sadekausi on tuolloin viela meneillaan, mutta se vaan tarkoittaa, etta iltapaivisin saatte vetta joka "puhdistaa" ilman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Rouva elokuulta!

Onnittelut minultakin ihanasta matkavarauksesta! Mille saarelle olette menossa? Ja mitä kautta varasitte matkan? Ja saako vielä kysyä, että missä hotellissa yövytte?

Kerrothan sitten jälkikäteen kokemuksiasi! Me olemme juuri pyytämässä matkatomistoilta lentotarjouksia, ja heti kun saamme lennot varmistettua, olisi tarkoitus myös varata hotelli! Meillä olisi siis suunnitelmissa viettää aikaa sekä Aitutakilla että Rarotongalla, mutta Aitutaki olisi varmaankin se pääkohde.

Olisi tosiaan hienoa kuulla teidän suunnitelmista ja sittemmin kokemuksista, Cookinsaarille kun ei liikaa taida olla lähtijöitä täältä Naikkareista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipat vaan!

Me varattiin lennot Aktiv Resorin avulla. Saatiinkin sieltä ihan tosi hyvää palvelua, voin suositella. Majoitus me päätettiin sitten ottaa kuitenkin itse koska hotelleilta sai suoraan edullisemman hinnan. Meidän reissu kestää matkoineen 3,5 vk josta valtaosa vietetään Rarotongalla. Aitutakille tehdään muutaman päivän reissu, hotellin täti selvittelee nyt sitä kuin myös paikallinen agentti. Meillä hankaluuksia on aiheuttanut suhteellisen myöhäinen varausajankohta, majoituksista kyllä pääsi valitsemaan mutta lennot oli kortilla. Rarotongalla majoitutaan Palm Grovessa, beach front bungalowissa. Vaikutti TripAdvisorin kokemusten perusteella hinta-laatusuhteeltaan hyvältä, kerron juu sitten mikä todellisuus oli! :girl_smile: Ollaan oltu paljonkin sähköpostiyhteydessä sinne ja hyvin tuntuu ainakin näin sähköisenä yhteistyö pelaavan. Aitutakille toivotaan Etu Moanaa, mutta saas nähdä mitä on vapaana. Ihan järjettömiä summia ei majoituksista haluttu maksaa, luotamme siihen että saaret itsessään ovat jo se "juttu". Palailen sitten kertomaan kuinka matka taittui, mutta nyt tällä kokemuksella voisin suositella majoitusten suhteen suoria yhteydenottoja hotelleihin, kaikilta tuli muutama ilmainen yö yms. Voihan sitä joku riskialttiina pitää, mutta toisaalta itse ajattelen niin, että kukas esim. hotellin varaustilanteen tietää paremmin kuin hotellin väki itse. Ja vastaukset on tulleet tosi nopsaan.

No niin, ei muuta kun lykkyä pyttyyn kaikille ja saapi kysyä lisää, vastaan mitä osaan! :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta Rouva E!

Sinusta taitaakin sitten tulla ensimmäinen Cookin saarilla käynyt naikkari :girl_smile: Kerrothan sitten kaiken mahdollisen kun tulette takaisin!!

Kiitos lentovinkistä, katselin Aktiv Resorin sivuja ja heti sieltä löytyi parikin mahdollista hyvää lentoreittiä meidän tarpeisiimme.

Mekin olemme tosiaan itse ajatelleet varata majoituksen suoraan hotellista (ellei joku matkatoimisto pysty saamaan edullisemmin samaa paikkaa). Etu Moanaan olimme syksyllä jo yhteydessä, ja silloin siellä oli haluamaamme ajankohtaan vielä kaikkia mahdollisia bungaloweja vapaana. Emme varanneet kuitenkaan silloin, koska päivämäärät tarkentuvat vasta sitten kun olemme varanneet lennot. Aitutakilla haluaisimme ehdottomasti tuonne Etu Moanaan, Rarotongalla meillä ei ole yhtä selkeää suosikkia majoitusvaihtoehdoksi.

Me ajattelimme viipyä Aitutakilla pääosan ajasta, ja joitain päivä Rarotongalla.

Tosiaan meillä on nyt lentojen bookkaus seuraava askel, ja sen jälkeen majoitus - toivottavasti Etu Moana on vielä saatavilla! Saisinko vielä kysyä sellaista Rouva E, että paljonko maksoitte lennoista ja millä ja mitä kautta lennätte?

Ihanaa matkan odottelua teille!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipat taasen!

Lennot oli meillä kai kalliit, n. 2000 e per pää. Halvempia olisi saanut jos olisi ollut riittävän ajoissa liikkeellä, myöskin siinä tapahtui jotain sellaista että saatiin joku hinta-arvio Aktiv Resorilta, sitten kun he hakivat sille vahvistusta tuli lentoyhtiöltä ilmoitus että kyseinen hintaluokka on kokonaan poistettu. Milloin teillä Timtam on tarkoitus matkustaa?

Lentoreitti on Helsinki-Lontoo-Los Angeles-Rarotonga. Takaisinpäin tullaan vielä Aucklandin kautta, että sitä paluumatkaa tehdäänkin sitten totuudessaan! :girl_haha: Täytyy toivoa, että häämatkalaisuus noteerataan ja saadaan hyvät paikat... Lentoyhtiöinä on British Airways ja Air New Zealand. Juu ja kerron varmasti kaiken kunhan palaillaan! Tämän kokemusten jaon tärkeyden ymmärtää paljon paremmin kun on itse yrittänyt kaivaa tietoja eri kohteista ja hotelleista. Trip Advisor oli suureksi avuksi majoitusta mietittäessä.

Ei muuta kun lentoja varaamaan Timtam!! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos taas vastauksista Rouva E!

Teillä onkin tosiaan istumista sitten takaisinpäin tullessa! Mutta on se varmasti sen arvoista :girl_smile: !

Meidän reissu ajoittuu loka-marraskuulle, eli toivottavasti tässä on nyt tarpeeksi aikaa saada vielä niitä edullisempiakin lentoja. Meidän häitä juhlitaan Australiassa (Adelaidessa), josta sulhaseni on siis kotoisin. Sieltä sitten suunnataan toivottavasti Rarotongaa kohti. Tuo vaikeuttaa hiukan lentojen etsintää, koska kyseessä on kuitenkin kahden pysähdyksen reissu - eli netistä ei suoraan voi itse etsiä. Me ajateltiin että jos paluulento tulee USA:n kautta (mikä on ilmeisesti erittäin todennäköistä), niin pysähdyttäisiin Kaliforniassa muutamiksi päiviksi.

Laitetaan nyt matkatoimistoille tarjouspyyntöjä, katsotaan minkälaisia vastauksia saamme!

Teillähän on enää kuukausi matkalle lähtöön, ihanaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippatirallaa,

väliaikatietona ilmoitan, että myös Aitutakin reissu on nyt pulkassa. Lennot otettiin suoraan Air Rarotongalta, ja Etu Moanasta saatiin kelpo bungalowi. Island Hopper ilmoitti, että he eivät voi myydä reissuja "overseas", haluttiin nyt pelata sitten varman päälle ja päädyttiin tämmöiseen ratkaisuun. Eipähän tartte jännittää että päästäänkö vai ei.

Laittele timtam tilannekatsauksia, ja onnittelut avioliitosta sitten kun sen aika on!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi moi!

Mahtavaa että Aitutakikin on nyt varmistunut! Mekin kyseltiin juuri Etu Moanasta tällä viikolla, ja vielä on vapaata meidän päivämäärille. Paljonko teillä tuli maksamaan Etu Moana - saitteko alennusta heidän nettisivuillaan olevista lennoista? Ja miten ne Air Rarotongan lennot - oliko helppo bookata, ja maksoiko paljon?

Ollaan pyydetty myös matkatoimistoilta tarjouksia noista maailmanympärilennoista. Suomen matkatoimistot tarjoavat meille Star Alliancen lippua noin hintaan 2500 EUR. Ollaan myös kyselty muutamalta UK:n matkatoimstolta, ja sieltä hinnaksi tulee (lähtö- ja paluupaikkana siis Lontoo) noin 1500 puntaa. Tällä hetkellä ollaan kallistumassa yhden englannin tarjouksen puoleen, koska vaikka hintaan lisää lennot Lontooseen, ne on siltikin huomattavasti halvempia. Ja reitityksen suhteen ei ole eroa, joten eiköhän me ihan kohta päätetä ja osteta! Ja sitäpaitsi tuossa kiinnostavassa Lontoon tarjouksessa pääsis lentämään Singapore airlinesin uudella A380-koneella...!

Eli eiköhän meilläkin ole kohta uutisia:-).

(OT Pakko hehkuttaa: mä tilasin tänään hääpuvun, jee! Hääfiiliksissä!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa hei!

Hienoa hienoa, että löytyy sopivan kuuloista lentoa!! Meillä Etu Moana maksoi ihan listahinnan, ei tullut ilmaisöitä, ehkä johtuen siitä että me ollaan siellä vaan kolme yötä.... :flirt:

Air Rarotongalla on netissä varauspalvelu, erittäinkin nohevasti saatiin lennot sieltä, hintaa tuli yhteensä 900 NZD. Ymmärtääkseni sen Island Hoppersin kautta olis voinut päästä edullisemmin, mutta kun ei huvita ottaa sitä riskiä että sitten kun ollaan Rarotongalla, tarjolla on enää ei oota. Että tälleen. Siellä Air Rarotongalla oli semmoinen henkilö kuin [email protected], autteli alkuun setvimään majoituksen ja lentojen samanaikaista saatavuutta. Ei varsinaisesti kuulune hänen toimenkuvaan mutta ilmeisesti ovat niin läpiystävällistä kansaa että avittavat mielellään tämmöistä turistin tollikkaa... :girl_haha: Jees mutta tämmöistä tällä haavaa, kertoilehan kun teidän hommelit edistyy! Ja ai sitä fiilistelyä sen mekon kanssa, se se on kivaa! Kuulostaa niin kliseeltä (niinkuin onkin) mutta etukäteen kannattaa hihkua ja hihitellä niin paljon kuin vaan, koska se itse päivä on niiiiiin äkkiä ohi. Ja jälkeenpäin siitä puuttuu kuitenkin se odotuksen täpinä. Niin että jos siltä tuntuu niin kannattaa himmailla siinä ihanassa vaatteessa välillä vaikka jo ennakkoon! Itse en jotenkin raaskinut sovitella kuin pakolliset määrät kun ajattelin että se siitä jotenkin kuluu, ja kyllä harmitti ottaa se yöllä pois kun se oli niin nätti! :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on lennot :girl_blum: ! Eilen siis vahvistimme varauksen englantilaisen matkatoimiston tarjouksesta.

Tulemme viettämään Cookin saarilla yhteensä 12 päivää. Näistä aiomme olla 8 Aitutakilla, ja loput Rarotongalla. Vielä emme ole varanneet Rarotonga-Aitutaki lentoja.

Lentoreitiksemme tulee siis (Helsinki-) Lontoo-Singapore-Adelaide-Auckland-Rarotonga-Los Angeles-San Francisco-Lontoo (-Helsinki). Näistä pysähdymme Adelaidessa, Rarolla ja San Franciscossa. Lennot alkavat ja päättyvät Lontooseen, ja hintaa tuli yhteensä noin 1615 £, eli suurinpiirtein 1750-1800 euroa. Tämän lisäksi meidän pitää ostaa vielä menopaluuliput Lontooseen, sekä sitten nuo Cookin sisäiset lennot Aitutakille. Kiitos tuosta Air Rarotongan kontaktihenkilöstä!

Olemme meilailleet Etu Moanan kanssa viime päivinä ahkerasti, ja näyttää siltä että tämä on erittäin suosittu aika bookata sieltä majoitusta ensi syksylle! Nimittäin viikko sitten vielä kaikki villat olivat vapaita meidän päivämäärillemme, ja nyt 4 lähinnä rantaa olevaa on bookattu! Meille olisi nyt tulossa villa 5, joka on siis altaan vasemmalla puolella. Vähän harmittaa ettei päästy lähemmäksi rantaa, mutta tripadvisorin mukaan kaikki villat ovat todella hyvin sijoiteltuja ja meri näkyy hyvin. Muistatko rouva E mikä villa teille tulee?

Näyttää, että Etu Moanassa ei saa alennusta listahinnoista - ainakaan me ei saatu vaikka ollaan siellä 8 yötä. Huhtikuussa myös hinnat nousee (muutamalla kympillä), joten meillä tulee tuo uusi hinta. Onneksi Uudenseelannin dollarin kurssi on tällä hetkellä meille niin hyvä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä Timtam!!! Onnittelut lennoista!! Mekin ollaan vähän tässä pohdittu, että olisko pitänyt muutama yö olla Jenkkilässä kun siitä ohi mennään, mutta turha sitä on jälkeenpäin pähkäillä.

Ilmeisesti niitä ilmaisöitä ei sitten jaa ne, joilla kysyntää riittää muutenkin. Etu Moana on ilmeisen suosittu joten tuntee myös oman arvonsa... :girl_smile: Meillä on villa nro. 2, eli ei mekään ihan rantaan päästy, mutta heti siinä peesissä ollaan. Uskon että se on yks hailee millä kohtaa se tönö on, hienoja ne on kuiteskin! Olenkin nyt keskittynyt noihin säätietoihin, näyttää aika sateiselta tämä meidän matkustusajankohta... :girl_haha: No, mulla on kuivan puoleinen iho joten se tykkää sitten ainakin kun on lämmintä ja kosteaa.. :girl_haha: Vielä noista ilmaisöistä sen verran, että Rarotongalla parhaimmillaan yksi hotelli lupasi 8 ilmaista yötä, mutta se osoittautuikin sitten aika kolkoksi paikaksi. Tämä minne nyt mennään antoi 2, joten jos näistä mitään voi päätellä niin se on varmaan aika keskitason paikka. Joo ja tuo dollarin kurssi on nyt todella suotuisa, neljä vuotta sitten kun käytiin Uudessa-Seelannissa, oli taksat pikkuisen toiset! Ja näinhän me torjumme myös lamaa kun syydetään säästöt maailmalle! :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, no niin! On aika yrittää saada purkkiin jotain järkevää viime viikoista! Heti kärkeen sanon, että muutamaa viikkoa ennen lähtöä meillä ilmoitti perheenlisäys tulostaan, joten jos kommenttini ovat jossain kohtaa niin sanotusti kermaperseisiä, niin voi johtua osittain siitä, että neuvolan tätin hygieniapölinät jyskytti korvien välissä.. :flirt: Aloitetaan siitä, että on tosi hyvä että aiotte viettää valtaosan ajastanne Aitutakilla. Me tykättiin siitä tosi paljon, osansa oli kyllä tietysti sillä, että meidän majoitus Rarotongalla ei ollut mitään verrattuna Etu Moanaan! Se oli kyllä tosi hyvä ja kiva paikka. Ihanat ne villat ja henkilökunta oli kyllä superystävällistä ja auttavaista! Heti kun päästiin perille, mentiin kyselemään lisäöitä ja niinhän siinä kävi että loppujen lopuksi me vietettiin viikko siellä, välissä oli kyllä villan vaihto mutta ei haitannut tahtia! He hoitivat lentojen vaihdonkin Air Rarotongalle päin, me vaan olla möllöteltiin tyytyväisinä. Todella palvelualtista väkeä. En tiedä johtuuko tästä suomalaisuudesta vai mistä mutta kun aina yrittää olla mahdollisimman vähän vaivaksi niin alkuunsa oli vähän vaikeaa heittäytyä vaan palveltavaksi :girl_sigh: Ja sillä, missä villassa on ei meidän mielestä ole tuon taivaallisen väliä, me oltiin ne viimeiset yöt siellä kasissa eli ihan perällä mutta ne on kaikki niin hyvin ja suojatusti sijoiteltu että me todettiin että mieluummin on siellä taaemmissa kuin siinä rannalla, siinähän se kovin trafiikki on ja ihmiset käpöttelee terassin ohi. Toisen beachfrontin edessä oli vielä kanootit parkissa, niin kyllä siinä väistämättä aina joku kävi. Joten villa nro. 5 on erinomainen valinta! Sanoivat ne rannassa asuvat että tuuli käy mukavasti heidän majoihinsa, se on varmaan kyllä totta.

Yleisesti ottaen ruoka saarilla oli meille jonkunlainen pettymys. Esim. lounasta ei ainakaan näin hiljaiseen aikaan tarjoiltu kuin muutamissa paikoissa (no Rarolla kaupungissa tietysti enemmänkin) ja kauppojen tarjonta oli aika kehnoa. Nuudeleita yms... Mutta sitkeästi kun yritti niin alkoi niitä hyviäkin paikkoja ja ruokia löytymään. Meidän ja TripAdvisorin maut eivät ruokapaikkojen suhteen menneet yksiin, otin ylös sieltä kolmen kärjen ja meidän mielestä ei niissä kyllä mitään erikoista ollut. Mutta nämä on niin makuasioita että ei niistä sen enempää.

Rarotongan "ongelma" oli ehkä hienoinen epäsiisteys. Koiria kolmella ja neljällä jalalla juoksenteli siellä sun täällä, aika surutta löytyy roskia tienvarsista (tosin niitä aina siellä korjailtiin pois) ja ylipäätään joissakin tiloissa oli epäsiisti meininki. Paikalliset ihmiset yleisesti ottaen olivat mukavia ja auttavaisia ja maisemathan on ihan yli kylän! Tykättiin siitä, että siellä oli myös sitä vuoripuolta ja vehreää metsää, me ei olla niin meri ihmisiä että sitä pelkilteen jaksaisi tuijotella.

Se meidän majoitus Palm Grove oli siis pieni pettymys. Siellä kyllä oli kaikki niinkuin väittävät, mutta kulunutta ja väsynyttä meininkiä. Näkymä beachfrontista oli kyllä uskomaton ja ranta varmaan paras mitä nähtiin Rarolla, mutta henkilökunta oli respassa suorastaan penseää ja jäi semmonen tunne että heitä kiinnosti vain raha. Ja tämä tietysti korostui sen jälkeen kun oltiin oltu lellittävänä Etu Moanassa ja tajuttiin että tämmöistäkin voisi olla :girl_sigh:

No, nyt en kirjoita muuta kun en tiedä mikä kohta eritoten kiinnostaa vai olenko jaaritellut turhanpäiväisyyksiä mutta kysyä saapi lisätietoja, kerron mieluusti parhaani mukaan! Niin ja kaikille lukijoille sanoisin että kyllä Cookin saarille kannattaa matkustaa, mutta hynää kannattaa kerätä sen verran että on varaa ottaa majoitus sieltä hienosta päästä, koska taso on toinen mihin esim. Aasiassa matkustamalla on tottunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now