Jump to content
Naimisiin.info

Hyvää konjakkia?


Guest Vieras

Recommended Posts

Suositelkaa jotain hyvää konjakkia tallinnasta? Ensi kesän häihin tarkoitus käydä konjakit tallinnasta, mutta mikä niistä ois hyvää? Itse ei olla mitenkään hirveitä konjakin ystäviä, niin en yhtään tiedä mikä voisi olla hyvää. Auttakaa tietämätöntä

Link to comment
Share on other sites

Guest Hintajalaatu

Konjakeissa hinta määrittää pitkälti sen mikä on hyvää. Siis mitä kalliimpi sen parempi. Noin yleissääntönä.

Kantsii siis miettiä mitä on konjakista valmis maksamaan ja paljonko vieraat arvostavat erittäin hyvää konjakkia vai riittääkö vähän halvempikin. Siis suht edullisestikin saa ihan ok kamaa, jos ei ole niin viimeisen päälle. Hyvät konjakit taas maksavat sen verran, että harvan hääbudjetti kestää moisen.

Suosittelen valitsemaan jostain hinta-asteikon keskivaiheilta.

Meille tulee ihan järkyttävän kallista konjakkia, mutta tämä on sulhaselle kunnia-asia. Mulle olis käynyt vähän pikkasen edullisempikin, mutta kun sen vieraat ovat kuulemma tottuneet juomaan sitä erinomaista, niin pitää sitä sitten häissäkin olla. Lohkaisee juomabudjetista aika ison osan. Mutta onpahan sitten ainakin hyvää konjakkia.

Link to comment
Share on other sites

En ole mikään konjakkien (tai muittenkaan viinaksien) asiantuntija, mutta tuttavalle olen usein reissusta tuonut konjamiinit tuliaisiksi. Tuttavani neuvo on ollut että pitää olla "XO" tai "VSOP" -mallista, mitään tiettyä merkkiä ei ole koskaan pyytänyt. Mutta hänelle ei missään tapauksessa saa tuoda "VS"-tyyppistä, on kuulema pahanmakuista.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos hyvistä vinkeistä. Osa vieraista on konjakin ystäviä, osa taas ei. SE on kyllä totta että näköjään konjakki maksaa.. Mutta kun on kuitenkin häistä kyse, niin ei kuitenkaan ihan mitään huonointakaan laatua haluaisi tarjota, tosin ei ole vara sitä kalleintakaan. Eli olisiko siltä ja väliltä suositella jotain merkkiä... Katselin noita konjakkeja tuolta tallinnan puolelta siis netistä, niin siellä oli suht edullista sellainen kuin Larsen VSOP.. Onkohan tämä sitten mistään kotoisin? Neuvoja kaivataan. Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Laitetaan nyt tähän samaan konjakki kyselyyn sellainen kysymys, että mitä eroa on konjakilla ja brandyllä? Muutakin kun se hinta? Kun XO Brandya saa tosi halvalla verrattuna nyt vaikka johonkin konjakkiin joka on VSOP ?

Link to comment
Share on other sites

Vähän sama ero kuin shampanjalla ja kuohuviinillä. Konjakkia tuotetaan vain tietyllä alueella ja sen tuottajille ja tuotantotavalle on asetettu tarkat määräykset. Brandy on tuotettu joko muualla tai samalla alueella, mutta jokin pieni seikka estää alkuperäisnimen käytön.

Brandyn ja konjakin laatumerkinnät eivät vastaa täysin toisiaan, koska brandyjä eivät koske samat laatuvaatimukset ja tiukka lainsäädäntö kuin konjakkia.

Laadukas brandy on kuitenkin parempaa kuin huonolaatuinen konjakki. VSOP konjakit ovat yleensä laatukonjakkeja. Samaa ei voi sanoa VSOP brandystä.

Muokattu: , käyttäjä: Brunetti
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...