Lil'mama

Mitä tehdä?

8 posts in this topic

Sain tänään puhelun hääjuhlapaikkamme vuokraajalta, juhlista nyt 10 pvää aikaa... On lähettämäss laskua juhlapaikan siivouksesta kun me olimme kuulemma jättäneet paikan tosi törkeään kuntoon ja lisäksi emme saa vuokrata paikkaa enää tulevaisuudessa koska naapureilta tullut valituksia että olemme pitäneet tajutonta meteliä vielä puolilta öin!!! :girl_impossible:

Meille oli vuokratessa painotettu että ulkona pitää olla ehdottomasti klo 22 viimeistään, ja 21.50 olen poistunut sieltä viimeisenä ja laittanut hälyt päälle. Sitä ennen muu juhlaväki on poistunut autoilleen/ junalle, lähistöllä ei ollut enää ketään, ja kukapa sinne pakkaseen olisi ulos edes jäänyt rälläämään puolille öin?!?!

Väitti itse myös käyneensä pihassa klo 19 aikaan, ja silloin oli pihassa soitettu autoradioita ja pihassa oli pyörinyt max. 22-vuotiaita örveltäjiä. Vannoin ja vakuutin että meillä ei tosiaan mitkään teinikännibileet ollut, ja tuskinpa edes noin nuorta väkeä, ainakaan humalassa, musiikkia soitettu vain sisällä. Kysyin myös että jos asia on muka ollut noin että hän on käynyt paikan päällä, niin miksi kenellekään ei ole silloin mitään sanottu...

Sitten siivoamisesta: Osa tiskeistä tiskattiin käsin, se mikä ehdittiin. Tiskikone oli meinaan tukossa jo kun sinne mentiin ja kone täynnä likaisia astioita. Soitimme ainoaan numeroon mikä meille oli annettu yhteydenottoa varten viikonlopulle, vartiointiliikkeen numero. Sieltä tuli joku vartija käymään ja yritti parhaan tietämyksensä mukaan konetta korjaa, mutta ei lähtenyt käyntiin. Jätimme asiasta lapun keittiöön että näin on toimittu.

Lattiat, pöydät ja kaikki mahollinen pyyhitty ja roskat viety. Mutta silti seuraavana päivänä meidän jälkeemme tulleilla on muka ollut näyttää kuvia "todistusaineistoksi". En tajua. En tiennyt että minun pitäisi ottaa kuvia että jäljet on siivottu??? Ihan hullua...

Olisiko kellään mitään ehdotusta mitä voin tehdä??? Eikö minulla tosiaan ole muuta mahdollisuutta kuin maksaa aiheeton lasku??? Vartiointiliikkeestä saa toivonmukaan jonkun lapun että sieltä on joku käyny, mutta miten tuon siivoomisen/ metelin laita??? Suututtaa ja itkettää tuollainen syyttely ja kun ei osannut vielä edes sanoa kuinka iso lasku tulossa :girl_cray:

Edited by Lil'mama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi kurja juttu!

Jos asiat ei oo menneet kuten vuokraaja väittää, et tietenkään maksa laskua vaan pyrit ainakin neuvottelemaan asiasta. Suoraan sanottuna p*****stä väittää, että vielä puoliltaöin ollut naapureita häiritsevä meteli jos ette ole olleet lähimaillakaan, eikä kovin tyylikästä tuokaan että tulee "salaa" kuokkimaan teidän ainutlaatuisia juhlianne, olkoonkin paikan omistaja :skilletgirl:

Ai että pistelee vihaksi.. Ihmisten ikiä on tosi vaikea arvioida, joten aika hataria tuollaiset "korkeintaan 22-vuotiaita" -kommentit - ja tuntuipa aika asenteellista olevan kaikki muukin mitä oli juhlistanne kommentoinut. Samoin "puolen yön aikaan" voi jollekin (vanhalle elämäänsä kyllästyneelle kurpalle, anteeksi nyt) olla jo yhdeksältä.. toisaalta, teitä ei ilmeisesti melusta laskuteta vaan väitetystä huonosta siivosta, joten sikäli sivuseikkoja nuo.

Neuvoni on, että jos olette asianmukaisesti siivonneet, ette maksa ylimääräistä laskua siivouksesta. (Puhumattakaan että olette itse tiskanneet edellisten vuokralaisten astioita :hysteric:.) Varmasti paikalla on ollut lisäksesi muitakin jotka voivat "todistaa", että siivottu on? Kysele ennakoivasti vaikka kuluttaja-asiamieheltä tilanteestasi. Ja ota joku iso, pelottava mies mukaan kun juttelet omistajan kanssa seuraavan kerran. :ph34r:

Ps. Paljon onnea tuoreelle avioparille, kaikesta huolimatta!! :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyydä näytille ne todistusaineistokuvat sotkuista? Ehkäpä osaat erottaa niistä kuvista onko tila siinä kunnossa, johon te jätitte sen. Mitä jos ne seuraavat asiakkaat/vuokraajat eivät jaksaneet siivota ja syyttävät teitä siitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olet pistänyt hälyt päälle määrättyyn kellon aikaan. Jos se paikka on sellainen, missä hälyjen kytkentä kirjautuu päälle johonkin muistiin, niin sillä voit todistaa lähteneesi tuohon kyseiseen aikaan.

Paikalla käynyt vartija taas voi todistaa tiskarin toimimattomuuden.

Ulkotiloissa pyörivälle nuorisolle ei kukaan mitään voi, eikä varmaan tilojen vuokraaja voisi millään todistaa, että ne ovat teidän vieraitanne olleet, jos kerran ei ole aidattu ja lukittu piha-alue. Sinnehän pääsee silloin kuka tahansa ja millä kulkupeleillä vaan.

Jos ulkoaluetta vartioi tallentava kameravalvonta, sano, että haluat poliisin kanssa katsoa ne nauhat, koska pystyt sieltä todistamaan poistumisenne.

Mikäli mitään valvontatodisteita ei ole, eli ei ole kameroita yms, niin ei niitä todisteita ole teitäkään vastaan, josko ei ole teidän puolestannekaan.

Luultavasti teidän jälkeenne tulleet seuraavan päivän juhlijat ovat halunneet tiputtaa omaa vuokrasummaansa tekemällä valituksen tilojen siivouksesta.

Ja loppuviimeksi; sano ihan pokalla sille tilojen vuokraajalle, että sä olet jo ottanut yhteyttä asianajajaan ja homma lähtee pyörimään lakiteitse, mikäli hän haluaa siitä kärhämöidä. Periksi ei saa antaa, jos kerran tietää olevansa oikeassa.

Edited by helmiannikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin perseestä tollanen! Nyt vaadit nähtäville ne "todisteet" ja niistä pitää kyllä sit löytyä kuvaus ajankohta, että ne kelpaa todisteeksi. Mulla ainakin kamerasta koneelle tuoduissa kuvissa näkyy tiedoston alla, milloin kuva on otettu. Mitään laskua et ala maksamaan, ennen kuin asia on perinpohjaisesti selvitetty. Tsemppiä taisteluun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Periaatehan näissä siivousjutuissa on se, että paikat ovat siinä kunnossa, missä ne ovat olleet vuokralaisten sinne mennessä. Onhan siis omistajan täytynyt nähdä, että astianpesukone on ollut rikki ennen teidän sinne menoa. Toisaalta joku jo mainitsikin, että vartija voi sen todistaa.

Kannattaa siis katsoa ne toisen vuokralaisen ottamat kuvat läpi. Sano, että et maksa mitään, ennen kun olet selvittänyt asian kunnolla. Kuluttaja-asiamieshän on näitä asioita varten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja loppuviimeksi; sano ihan pokalla sille tilojen vuokraajalle, että sä olet jo ottanut yhteyttä asianajajaan ja homma lähtee pyörimään lakiteitse, mikäli hän haluaa siitä kärhämöidä. Periksi ei saa antaa, jos kerran tietää olevansa oikeassa.

Kuluttaja-asiamieshän on näitä asioita varten :)

Yllä olevien kanssa samaa mieltä. Älä anna periksi. :-X

Eikös teillä ollut ongelmia jo ihan alusta asti tän vuokraajan kanssa, vai muistanko väärin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan aloittaja vielä paikalla, olisi kiva kuulla kuinka tässä kävi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now