Guest kirahvi

Mitä leluja yms. lasten "puuhanurkkaan" ja mistä?

17 posts in this topic

Me olemme ajatelleet jo ainakin värityskuvia, jotka saa sitten vaikka ottaa mukaansa (mistähän löytyisi hääaiheisia / netistä tulostettavia?).

Sitten vahavärejä ja puuvärejä. Tusseja ei taida kannattaa laittaa, ettei oo juhlamekot sotkussa. Entä mustekyniä tai jotain, jolla saa piirtää ääriviivat?

Teroitin tai pari.

Mutta mitä leluja? Meillä on lapsivieraita ikähaarukalla muutama kuukausi - 12 v, pääosa 3-6 v.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen ajatellut piirustus juttuja palapelejä pehmokeilat ja pallon ehkä noita lasten kirjoja ym. Sitten varmaan jotain ulko puuhaa...

Ihan oman lapsen leluja ja ehkä jos kaupassa tulee vastaan jotain kivaa. Ääni leluja ei varmaan kannata jos ei ole leikkihuonetta.

Meillä on tosin vielä juhliin aikaa joten lelujakin ehtii tulemaan lisää :)

Mutta jos ei ole omia lapsia, kannattaa varmaan aleista tai kirpparilta etsiä jotain.

Täällä on paljon kaikenlaisia:

http://www.coloring-book.info/coloring/

Ja tässä on hää aiheisia, mutta ei ehkä ole aivan poikien mieleen, joten kannattaa varmaan ottaa moneen makuun :)

http://www.coloring-book.info/coloring/coloring_page.php?id=216

Ja isot lapset voi tykätä esim. Aku Ankka pokkareista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eräissä häissä oli nurkkauksessa juuri noita värityskuvia (ja paljon olikin, silti loppui kesken vaikka jokaiselle oli varattu 10 kuvaa... :girl_haha: ), Aku Ankkoja ja Nalle Puheja,piirustustarvikkeita, kaikkea äänetöntä. eli esim. autoja ei ollut, ettei pojat ala päristelemään ja leikkimään kovaäänisesti jne,

Ulos oli varattu saippuakuplia, "keilausta" (limpparipulloja ja pallo), hyppynaru, sellanen "pehmotikkataulu" ja isoja pusseja pussijuoksuun.

Muksut viihty tosi hyvin! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä! Meidän häissä on talvi ja todnäk ihan tosi paljon pakkasta, joten ulkona tuskin hirveästi tulee oleiltua. Pitää jättää vaan pallot pois, muu kyllä onnistuu... :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee lapsille omaan huoneeseen läppäri + muumi-dvd:itä ja muita lasten leffoja. Pehmoleluja, kirjoja, pelejä, piirustuspaperia, väritys- ja puuhakirjoja sekä autoja ja muovieläimiä tulee myös. Lisäksi isin suunnittelema palikkasarja tulee kans lasten ulottuville ja lapsille jotain extraherkkuja (esim. ruuan jälkeen jätskit ja iltapalaa myöhemmälle, mikäli lapsia on vielä 8-9 aikaan). Lapset saavat myös kaksi ihanaa hoitajaa heistä huolehtimaan, mikäli he haluavat viettää aikaa lastenhoitohuoneessa. Kaikki lelut ja välineet tulee omasta takaa, kun on noita kirjoja, leluja, muumeja ja pelejä kertynyt melkoisesti.

Jos jollain ei ole mahdollisuutta omasta takaa kaikkea hankkia, niin voisiko esim. joltain seurakunnalta kysyä lainaan, tai päiväkodilta? Myös kaveriperheet, joissa saattais olla lapsia, ois hyvä väylä miettiä lapsille tekemistä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja vielä tuli mieleen, että tytyt vois tykätä (iästä riippuen) niistä paperinukeista, mille saa "vaihdettua" vaatteita! Myydäänhän niitä sellasiakin versioita missä ne on valmiina, ei siis tarvitse leikellä niitä irti ollenkaan. :)

Eräissä häissä oli laitettu askartelu-tarvikkeet lapsille, se oli muuten hyvä idea, MUTTA ne kimalleliimat ja tavis-kimalteet olis ehkä kannattanu jättää pois... :girl_haha: Koko muksujen huone, vaatteet, hiukset ym oli IHAN täynnä kauniita kimalteita. Kyllä vanhemmatkin melkein kiitteli, kun kimalleliimaa koko lapsi täynnä :girl_sigh:

Itse olisin vetänyt herneen nenään, jos oma lapsi olisi tuolloin ollut jo maailmassa ja olisi sen näköisenä tullut huoneesta ulos (Hoitajia siellä huoneessa kyllä oli, mutta niitä kiinnosti enemmän lehtien luku kuin lasten kanssa olo :girl_mad: Tosin taisi niiltä osa palkastakin haihtua savuna ilmaan tämän tapauksen jälkeen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kokemuksia, että millainen ulkopeli olisi hyvä ja sopisi mahdollisimman monelle lapselle?

Lasten ikähaarukka on pääasiassa 6-12 v (n. 15 lasta), lisäksi on pari 2-3-vuotiasta.

Ajatuksissa siis joku mölkky, kroketti tai vastaava. Mölkky jäänee ainakin suunnitelmista pois, koska parkkipaikka on melko lähellä juhlapaikan pihaa, niin en halua ottaa vastuulleni sitä, että mölkkypalikka lentää auton ikkunasta sisään. :)

Eli joku turvallisempi peli mielellään. :)

Tämän ketjun tokassa viestissä oli linkkejä värityskirja-kuviin netissä; löytyykö tällaisia sivuja jostain lisää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli lapsille oma leikkihuone, jossa oli mm.

leluja (autoja, nukkeja, legoja ym mitä löysin äitini kätköistä- kirpparilta löytyy varmasti)

pelejä (Afrikan tähti ym, jotain ostin omaksi myöhempääkin käyttöä varten. Kirpparilta löytyy kivoja lasten pelejä ja palapelejä aika helposti.)

piirustuspaperia, värityskuvia, puuvärejä, lyijykyniä

kuvakirjoja (kirpparilta löytyy)

Suurimman suosion saavuttivat piirretyt videot (heh, 5v sitten niitä vielä käytettiin :) ), Muumia taisi olla

isot pojat tykkäsivät Aku Ankka-lehdistä

ja tytöt tykkäsivät fläppitaulusta johon sai piirtää tusseilla sekä liitutaulusta ja liiduista

Isäni keksi laittaa vielä lastenhuoneeseen pillimehuja, pop cornia ja karkkia.

Nurkassa meillä oli sohva (ellei olisi ollut, olisin tuonut patjoja) ja vilttejä. Ihan pienimmät ottivat siellä nokosia.

Meillä oli palkattu teinityttö vahtimassa, ettei kukaan piirrä seiniin ja vaihtamassa videoita uusiin :) .

Saimme paljon kehuja lastenhuoneesta. Vanhemmat viihtyivät pitkään sillä lapsetkin viihtyivät hyvin :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse tuossa yks päivä skannailin uudesta värityskirjasta kuvia koneelle, voi sitten tulostaa (vaikka työpaikan laskuun ;)) kesän juhliin lapsille väritettävää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä muita paikkoja netissä on kuin tässä mainittu Coloring pages, mistä löytyisi tulostettavia värityskirjakuvia?

Eikä siis tarvitse olla välttämättä hääaiheisia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muiden häistä muistan, että eipä ne muksut oo juuri nurkassaan pysyneet vaan haluavat olla kovasti menossa mukana; juoksennella ympäriinsä, tanssia ja roikkua milloin kenenkin helmassa kiinni. Siispä mietimme, että josko saisimme jostain pari lastenvahtia, jotka voisivat leikittää lapsia edes jonkin aikaa, että myös lasten vanhemmat saisivat hetken olla rauhassa ja nauttia olostaan. Meillä on tulossa talvihäät ja mietimme, että miten olisi pulkkamäki. Juhlapaikkamme on joka tapauksessa pienen mäen päällä. Onhan se ehkä haasteellista alkaa pukea haalaria päälle prinsessamekkoon puetulle pikkutytölle, mutta varmaan voisi olla kivaa sekin. Sen jälkeen vaikka lämpimät kaakaot... No, saapi katsoa. Onhan meillekin lasten nurkkaus tulossa, mutta kuinka ne lapsoset siellä sitten viihtyy... se jää nähtäväksi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

www.leluputiikki.fi

Avaamme 1.6.2012 uuden lastentarvikkeiden ja lelujen verkkokaupan, joka myy valikoituja, laadukkaita ja arkea helpottavia tuotteita. Valikoimiimme kuuluu myös mm. opettavaiset, kierrätysmateriaaleista valmistetut lelut sekä perinnelelut, joilla jopa isovanhemmat ovat lapsina leikkineet.

Facebook: Sintin ja Rääpäleen leluputiikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset olivat sekä menossa mukana että siellä leikkihuoneessa. Etenkin teini-ikää lähestyvät pojat olivat mielellään lukemassa Aku Ankkoja leikkihuoneessa.

Tuli mieleen, että meillä oli myös pelejä juhlatilan aulassa ihan kaikelle väelle tarjolla. Pictionary, Trivial Pursuit ym. Osa aikuisista intoutui niitä pelaamaan myöhemmin illalla boolia juodessaan ja nauru raikui :) .

Värityskuvia löytyy esim. google-haulla coloring ja colouring.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pitäisköhän itsekin viedä ihan alias ja vaikka kimpassa niin aikuisetkin vois pelailla ja vaikka tietovisoja :D lapsille jotain omien muksujen leluja ja väritys juttuja, mutkun on järvi aika lähellä ja metsäpaikka niin ne tietty häviää sinne pöpelikköön.. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ajattelin viedä oman lapsen leluja,kimblen,palapeljä,värityskuvia,värikyniä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta lelujen kannattaa olla sellaiset, etteivät ne sotke lasten vaatteita tai muuten paikkoja kovin paljoa. Esimerkiksi jos suunnittelee askartelupistettä klitterit ja muut kannattaa unohtaa. Sama varmasti muovailuvahojen kanssa. Ehkä parhaiten toimivat legot, leikiautot tai nuket. Leluiksi kelpaa hyvin jo olemassa olevat lelut, eikä niitä kannata erikseen alkaa ostamaan. Tai itse en ainakaan ostaisi. Tietysti mitään ihan kulahtaneita vanhoja leluja ei ehkä viitsisi omiin häihin tuoda. Jos uusia leluja aikoo ostaa niin esimerkiksi http://www.lelukaupat.fi/ sivulta löytyy aika hyvä listaus eri lelukaupoista. Yksissä häissä oli kasvomaalauspiste lelujen yhteydessä ja se oli kovin tykätty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now