Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Jännittää

Sri Lankalle joulukuussa

5 posts in this topic

Hei

Olemme lähdössä häämatkalle Sri Lankalle joulukuussa ja kaipaisin kokemuksia Sri Lankasta.

Asumme Mount Lavinia hotellissa. Onkos kukaan palstalaisista käynyt ko. hotellissa? Mitä piditte?

Hotellista 10 km pääkaupunki Columboon. Löytyykö Columbosta hyviä ostoskeskuksia ja mitä tuolta maasta kannattaa ostaa?

Millainen on hintataso?

Kohde on täysin uusi meille ja siitä löytyy melko vähän tietoa.

Myös kaikenlaiset retket kiinnostaisi vaikka viivymme vain viikon tuolla. Osaisitteko sellaisia myös suositella meille?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa! Itsellämme ei ole minkäänlaisia kokemuksia paikasta, mutta täysin sama suunnitelma meillä on omaksi häämatkaksemme ensi talvena. Jos viitsit/muistat/ehdit, olisi aivan ihana saada vähän vinkkejä/kokemuksia kun matkanne on ohi!

Viettäkää mahtavan ihana häämatka. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme mieheni kanssa viime joulukuussa Sri Lankassa ja vaikka en tuosta hotellista osaa mitään kertoa niin Sri Lankasta muuten kylläkin. Oma hotellimme oli Negombossa joka on Colombosta hiukan pohjoiseen ja melkoisesti pienempi kaupunki kuin Colombo. En voi kuin kehua hotellin palvelua ja paikallisia ihmisiä hotellialueella. Ihania ihmisiä. Hotellialue ja ranta olivat myös melko rauhallisia, ts. sellaisia joissa rauhaa rakastava suomalainenkin kesti olla ja aivan ihanteellinen rentouttavaan rantalomailuun. Kaupungit (sekä Negombo että Colombo) olivat tyypillisiä aasialaisia kaupunkeja. Meluisia, likaisia ja täynnä ihmisiä, kaoottista liikennettä eikä liiemmin jalkakäytäviä. Colombossa kävimme tavaratalossa, joka oli melko länsimaalainen mutta koska emme ole kovia shoppailemaan niin eipä sieltä jäänyt mitään käteen. Hinnoista ei myöskään ole muistikuvia. :) Sen sijaan rannoilla oli paljon paikallisia myymässä pieniä matkamuistoja, itsetehtyjä käsitöitä, kankaita (ja ompelupalveluitakin). Heiltä ostimme yhtä ja toista eivätkä hinnat olleet pahat kunhan muisti tingata. Eikä ruoka ravintoloissakaan ollut kallista.

Liikenne Sri Lankassa on eurooppalaisen silmiin kaoottista ja tiet huonoja. Oman auton vuokraaminen siellä ei todellakaan kannata, mutta saareen kannattaa kuitenkin käydä tutustumassa. Me otimme kiertoajelun Prasad Toursin kautta (http://www.prasadtours.com/index.htm) ja voin kyllä lämpimästi suositella tuota "matkatoimistoa". Prasad on sri lankalainen mies, joka on aikoinaan asunut ja opiskellut Suomessa ja puhuu siis melkoisen hyvää suomea. Hän toimi meille oppaana tuon päiväretken ajan ja lisäksi mukana oli autonkuljettaja. Olimme koko päivän liikenteessä ja hintaa tuolla kierrolle tuli 130e neljältä hengeltä eli erittäin edullinenhan se oli. Olimme Prasadiin yhteydessä sähköpostilla ennen matkaa ja hän teki ehdotuksia missä kannattaa käydä ja missä turistit yleensä käyvät ja suunnitteli sitten reissun sen mukaan mitä halusimme. Kävimmekin sitten norsujen orpokodissa, ratsastamassa norsulla, buddhalaisessa temppelissä (jossakin pikkukaupungissa jonka nimeä en nyt muista :D ), jalokivikaupassa, teetehtaalla jne. Ja saaren kauneus ja vehreys oli kyllä aivan uskomatonta kun sitä sai rauhassa autosta katsella. Olihan se melkoista kun matkan varrella sai pysähtyä syöttämään villejä apinoita jne. :) Kaiken kaikkiaan tuo retki oli kyllä aivan mieletön kokemus ja hyvän kielitaitoisen oppaan kanssa ei tarvinnut stressata kielimuurista tai pärjäämisestä. Colombossa ja Negombon keskustassa käydessämme otimme kuljetuksen hotellilta ja sekin toimi hyvin kun paikallinen kuski ajelutti meitä ympäriinsä ja tiesi missä kannattaa käydä. Muuten liikkumisessa kannattaa suosia tuktukeja joita on paljon ja joilla pääsee edullisesti ja näppärästi ympäriinsä.

Ihana paikkahan tuo Sri Lanka oli. Menisin koska vaan uudestaan. Nauttikaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, nostetaanpa vielä aihetta Sri Lankasta.

Olemme suunnittelemassa häämatkaa ja Sri Lanka on nousemassa yhdeksi top-vaihtoehdoksi. Meillä on häät toukokuun puolessa välissä, joten häämatkalla oltaisiin toukokuun loppupuolella. Ilmeisesti osassa saarta on silloin sadekausi. Paljon on ollut myös mainintoja hyttysistä Sri Lankassa. Onko kellään tuoreempia kokemuksia matkoista Sri Lankaan ja mitä kannattaa ottaa huomioon sinne matkustaessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä ei kokemusta, mutta eräs läheiseni vietti juuri Sri Lankassa kuukauden heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin. Hyttysiä oli paljon ja satelikin kuulemma reippaastikin välilä. Sadekausihan siellä päättyy heinäkuun lopulla. Vuorilla oli ollut tosi kylmää. Heillä oli Suomessa asuva Sri Lankalainen mukana, joka vuokrasi asunnon heille Beruwalasta. Heillä siellä riitti sitten paikallisia opastajia ja illanviettoja riitti heidän talollaan.

 

Liikenne on melkoisen kaaottista. Omaa autoa ei juuri kannata vuokrata senkään vuoksi, että opasteita ei juuri ole. 

 

Hinnat olivat aivan erit, jos hintoja kyseli paikallinen tai turisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0