Wyn

Rouva
 • Content count

  3874
 • Joined

 • Last visited

About Wyn

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1232 profile views
 1. Sofy: tuo 45 minuuttia väliä on käytäntö kaikissa Turun kirkoissa. Kaipa vieraat osaavat odotella pihalla, tietysti jokunen saattaa kurkata ovesta. Mutta jos sua hermostuttaa tuo, niin sano siitä suntiolle. Kakskerran kirkon suntio on (tai ainakin meidän häissä oli) todella mukava ja toimelias nainen, jolle morsiusparin toiveet ja huolet ovat tärkeitä, ja voin hyvin kuvitella hänen asettuvan teidän häiden ajaksi oven ulkopuolelle barrikadiin, ettei vain kukaan seuraavien häiden vieraista pääse häiritsemään teidän vihkimistä. ;D muoks. kirjoitusvihreet ;D
 2. Vaskipuhaltimet kuuluvat hyvin (esim. trumpetti ja pasuuna), ja mikseivät puupuhaltimetkin. Harmonikka on myös hyvä vaihtoehto. Jousisoitinten kuuluvuus on vähän heikompi, mutta jos soittaja /soittajat ovat kuulijoiden lähellä, niin ei pitäisi olla ongelma. Ja mitä tahansa akustista soitinta voi soittaa ulkona (kunhan ei sada), tosin piano voi olla aika vaikea raahata paikalle.
 3. Kuunnelkaa molempia levyltä ja miettikää, sopiiko se paremmin alkuun, kun on juhlallinen ja jännittynyt olo, vai loppuun, kun olo on jo iloinen ja helpottunut, miksei riemukaskin. Itse olen aina ajatellut, että Mendelssohn alkuun ja Melartin loppuun, mutta hemuli_07:n kommentin jälkeen taidan muuttaa mieltä.
 4. Huomenna lähdetään Prahaan. Kumpikaan ei ole innostunut rantalomailusta, Euroopan kaupunkilomat kiinnostavat ja Prahassa kumpikaan ei ole ennen käynyt. Lisäksi siellä on molemmille jotain: mulle kulttuuria ja miehelle olutta. ;D
 5. Me tilasimme kimpun ja vieheet Florasta ja pöytäkoristeisiin tulevat kukat Kauppilan puutarhasta. Kun soitimme Floraan, saimme hieman tylyä palvelua, mutta paikan päällä palvelu oli ystävällistä (oli siis eri henkilö, ja paikan päällä juttelimme kimpun tekijän kanssa). Hän tuntui olevan samalla aaltopituudella, esitti omia ehdotuksiaan ja otti kaikki toiveeni huomioon (joita oli paljon ;D). Lopputulos oli todella upea, parempi kuin osasin kuvitella.
 6. Mä tulen myös kehumaan Mika Mäkistä. En ollut löytänyt mieleistä sormusta mistään, ja mielessä oli hämärä käsitys siitä mitä haluan. Selitin sekavat ajatukseni Mäkiselle, ja hän luonnosteli ajatusteni pohjalta aivan ihanan sormuksen. Hän tarkisti vielä kaikki pienetkin yksityiskohdat, että ovat varmasti minulle mieleisiä. Ja lopputulos oli kauniimpi kuin ikinä osasin edes kuvitella. Saimme vielä kihlasormukseni pienennyksen ja miehen kihlasormuksen kaiverruksen kaupan päälle. Mies oli tilannut myös huomenlahjani Mäkiseltä: kaunis kaulakoru, jossa on samanlainen sinisafiiri kuin sormuksessani.
 7. Mä kävin heti häiden jälkeen muilla asioilla Postissa ja kysyin samalla nimenmuutoksesta. Virkailija sanoi, ettei tarvitse ilmoittaa, koska he saavat tiedot automaattisesti.
 8. Hyvä valinta, Pamsu! Me oltiin Plazassa helmikuussa. Hääyöpakettiin kuulunut aamiainen oli upea, mutta olisi pitänyt varata jotain pientä syötävää illaksi. Eihän me tietystikään viitsitty mennä nukkumaan moneen tuntiin, vaan nautittiin poreammeesta, ja nälkä yllätti. : Huone oli myös todella rauhallinen: pihan puolella ja käytävän päässä, eikä kertaakaan kuulunut mistään mitään ääniä.
 9. Eiköhän kirjastosta löydy. Mene paikallisen kirjaston sivuille ja pistä hakusanaksi kappaleen nimi. Kurkkasin, että ainakin Turun kirjastosta löytyi yksi nuotti pianolle, ja pianonuotit käyvät myös uruille.
 10. En ole kokeillut. Pakkasin sen laatikkoon muistoksi, ja ehkäpä joskus vielä kokeilen sitä.
 11. Mun mielestäni tanssiminen ei ole mikään pakollinen ohjelmanumero, ja olen ollut useammissa häissä, joissa ei ole tanssittu ollenkaan, eikä tunnelma ole siitä kärsinyt. Varsinkin jos vieraat eivät ole innokkaita tanssijoita, on mielestäni parempi jättää se kokonaan pois. Voisi olla aika väkinäinen tunnelma, jos vain muutamat uskaltautuisivat tanssimaan. Ja hääjuhlan on tarkoitus olla hääparin näköinen, joten jos tanssiminen ei teitä kiinnosta, niin sitä ei tarvitse olla. Jos joku ei sitä ratkaisua ymmärrä, niin se on hänen ongelmansa. Meillä oli tanssia, mutta muutamia muita "pakollisia" ohjelmanumeroita oli jätetty pois (esim. kimpun ja sukkanauhan heitot), ja olimme keskustelleet asiasta etukäteen läheisimpien ihmisten (vanhemmat, sisarukset ja parhaat ystävät) kanssa. Meille oli tärkeää varmistaa, että he ymmärsivät ratkaisumme. Ei sitten tarvinnut stressata asiasta enää hääpäivänä.
 12. Itse olen soittajana valinnut paikaksi urkuparven, pääasiassa koska olen soittanut urkujen säestyksellä. Se on helpompaa, jos soittaa kanttorin vieressä. Jos pasunisti soittaa pianon säestyksellä ja piano sijaitsee kirkon etuosassa, niin on loogista olla sen lähellä. Tietysti molemmat vaihtoehdot käyvät, mutta kannattaa myös kysyä soittajan mielipidettä mikä hänelle sopisi parhaiten.
 13. Vihkimistodistus seurakunnalta viisi päivää häiden jälkeen. Ja seuraavana päivänä tuli onnittelukortti kaverilta Lontoosta. En ollut ehtinyt olla häneen missään yhteydessä häiden jälkeen, mutta hän oli onkinut uuden nimeni joltakin yhteiseltä kaverilta.
 14. Olen erittäin tyytyväinen! Sormus teetettiin mun suunnitelman mukaan, joten siitä tuli juuri haluamani. Ja vaikka se on ollut sormessa vasta puolitoista viikkoa, se oli valmiina joulukuussa ja olen tykännyt sormuksesta siitä asti. Kihlasormukseen en ollut tyytyväinen sen jälkeen, kun kokeilin vihkisormusta ensi kertaa ja näin sormukset yhdessä. Mutta häiden jälkeen, kun olen välillä katsellut noita sormuksia, ne tuntuvat sittenkin sopivan loistavasti yhteen. Eli suunnitelmista poiketen kihla ei taidakaan mennä lähiaikoina vaihtoon.
 15. En ostanut enkä lisäillyt meikkiä päivän aikana. Meikkaajan ohjeen mukaan taputtelin välillä kasvoja puhtaalla puuterivipalla, jolloin pieni kiilto lähti. Mulle laitettiin väritöntä huulikiiltoa, ja otin oman huulikiiltoni varmuuden vuoksi laukkuun mukaan, mutta unohdin lisätä sitä.