ano

Naikkari
 • Content count

  2769
 • Joined

 • Last visited

About ano

 • Rank
  Konkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1198 profile views
 1. Mulle itselleni tulisi mieleen se, että mut halutaan osallistumaan polttareihin ja omalta osaltanit maksamaan ne, mutta häihin mua ei haluta. Ottaisin siis tällaisen "puolikutsun" negatiivisesti.
 2. http://www.haasivukone.fi/
 3. Tämä nyt ei ole välttämättä oikeassa ketjussa, mutta menkööt... On myös hyvä, että kutsun mukaan laitetaan hyvät ohjeet. Minut itseni on kutsuttu häihin, jonka kutsussa ei ollut mitään mainintaa siitä, että onko kirkosta hääpaikalle kuljetus (oli kuulemma ollut) vai ei ja ymmärsin siksi, että sellaista ei ole. Matkaa tuossa välissä oli toistakymmentä kilometriä enkä tuntenut hääporukasta muut kuin hääparin enkä ollut ikinä käynyt tolla paikkakunnalla. Ja ihan off topicina: No, en sitten muutenkaan ikinä mennyt noihin häihin, koska lähteminen olisi tullut liian kalliiksi (matkat junalla 500 kilometrin päähän ja takaisin, kuvittelemani taksimatkat kirkkoon, sieltä juhlapaikalle ja juhlapaikalta hotellille, hotellihuone kahdeksi yöksi, häälahja, juhlahame, ruuat + juomat viikonlopuksi ja ehkä olisin joutunut otttamaan töistä vielä vapaata yhden päivän omaan piikkiin). Pohdin tätä lähtemisasiaa pitkään, sillä kyseessä oli kuitenkin ihan kaveri-kaveri. Tietty joku voi kritoisoida sitä, etten lähtenyt, mutta toisaalta tollaista summaa, jonka nuo häät olisivat maksaneet minulle, ei kerätä ihan heti. Meinaan jos ajattelee, että kutsun jälkeen on aikaa ilmoittautua kuukausi ja sitten siitä häihin on vielä se toinen kuukausi. Lisäksi en tuntenut noista häistä kettään muita kuin hääparin. Olisin tietysti voinut kysyä esim. tätä kuljetusasiaa etukäteen, mutta kun soitin morsiammelle (viimeisenä ilmoittautumispäivänä), tämä sanoi heti alkuun että hänellä on kiire ja lupasi soittaa myöhemmin. Koska soittoa ei kuulunut (eikä sitä tullutkaan), laitoin tekstiviestin hänelle, jossa ilmoitin etten pääse osallistumaan. Lähetin kyllä hääparille kortin sekä lahjashekin, josta ei tullut minkäänlaista kiitoskorttia (eikö ne ole yleensä tapana lähettää?). En myöskään saanut kutsua morsiamen polttareihin, vaikka olenkin hänen tuttavansa, asumme samalla paikkakunnalla ja vaikka olemme samaa ikäluokkaa.
 4. Nuorempana olin sitä mieltä, että otan luonnollisesti miehen nimen, kun avioidun. Nyt en enää ottaisi. Oma sukunimeni on omani ja mies saa pitää omansa. Lapsiet saisivat isänsä sukunimen. En tiedä sukunimen vaihtamisesta identiteetin kannalta, siis että olisiko sillä jotain menrkitystä.
 5. Siirsin tuolta Keittokirja-puolelta oman kirjoitukseni tähän ja toivottavasti tästä saa jotain vinkkejä tarjoiluun: "Eräs suosittelemisen arvoinen herkku on ihana ranskalainen BOURSIN-tuorejuusto (valkosipuli-yrtti). Todella hyvää, pehmeää ja suussa sulavaa. Itse asiassa parasta tuorejuustoa, mitä olen ikinä syönyt. Sitä myydään ainakin Stockmannilla. Myyjä sanoi, että se on tuorejuustojen aatelia ja tämä piti paikkansa. Suosittelen lämpimästi!!! Muita suosikkejani ovat: - suomalainen Aura Gold tai italialainen Gorgonzola tai ranskalainen Roquefort (sinihomejuustoja) - ranskalainen Brie-juusto (valkohomejuustoa) - Gouda-juustoa (kova juusto Alankomaista) - Musta Pekka (suomalainen Milkan pippurinen tuorejuusto) sellaisenaan tai kastikkeessa - Pikkusisko (suomalainen Milkan valkosipulinen tuorejuusto) - Mozzarella-palloja (esim. italialaista) hammastikussa kirsikkatomaatin kera tai Mozzarella raasteena - kreikkalaisia Feta-juustopaloja (mausteöljyssä olevia) hammastikussa oliivin kera, piirakassa tai salaatissa - kyproslaista Halloumi-juustoa paistettuna hammastikussa kurkkukuutioiden kera - suomalaista juustoleipää lakkojen kera - Cheddar-juusto (kastikkeena parasta) Tässä vinkkejä juustotarjottimen kokoamiseen: Juustotarjotinta koottaessa olisi minun mielestäni hyvä löytää erilaisia makuja (mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia) sekä eri näköisiä juustoja. Juustojen kanssa voi tarjota viinirypäleitä (vihreitä ja tummia), omenaviipaleita, päärynää, mansikoita, oliiveja, kirsikkatomaatteja, kurkkua, suolakeksejä, voileipäkeksejä, tuoretta maalaisleipää, piparkakkuja, sinihomejuustoa hunajan kera ja ilman muuta viintä... Olen siinä uskossa, että eri juustolaatuja on hyvä olla lautasella noin 3-5. Tarjoiluhetkellä niiden tulisi olla huoneenlämpöisiä ja jokaiselle syöjälle oma juustoveitsi. Henkilöä kohden juustoja tulisi varata n. 150-200g. Alkon sivuilta löytyy varmasti viinisuosituksia. P.S. Jouluna voi leipoa piparkakkutaikinasta ja Aura-juuston murusista "keksejä". Eli kauli piparkakkutaikina ohueksi ja ripottele levyn päälle Aura-juuston murusia. Kääri taikina rullalle ja leikkaa taikinarullasta noin 0,5-1 cm:n paksuisia kiekkoja. Paista kiekot uunissa."
 6. Tuon Fregatin sivuilla olen jo käynytkin, mutta tuo Kiltakellari oli ihan uusi paikka. Täytynee käydä tutustumassa. Kiitos!
 7. WANTED: Juhlapaikka Helsingistä, jossa olisi tiiltä, mahdollisesti holvikaaria ja lämmintä tunnelmaa talvihäille. Vieraita tulee olemaan laajalla skaalalla noin 50-70 kpl. Ravintola Sipulissa on ihan kivan näköinen kabinetti, mutta en ole uskaltanut vielä tiedustella hintoja... Osaisiko kukaan suositella mitään mukavaa paikkaa? Kiitos etukäteen.