mannis

Rouva
 • Content count

  171
 • Joined

 • Last visited

About mannis

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

932 profile views
 1. Voi tehdä jälkikäteenkin, kunhan sen tekee ennen avioeroa http://www.om.fi/esitteet/17898.htm#Avioehtosopimus "Avioehtosopimus: Puolisot voivat joko ennen avioliiton solmimista taikka avioliiton aikana tehdä avioehtosopimuksen."
 2. Meillä oli vihkipuheen jutut kirjasta "Morsiamelle", joka on täynnä häihin ja avioliittoon liittyviä mietelauseita/runoja. Noista sopivasti yhdistelemällä sai kivan kuuloisen puheen, jonka vihkijä piti tilaisuuden aluksi.
 3. Häistä parisen kuukautta aikaa, albumi jo (melkein) valmis, odottaa enää paria kuvaa... kuvatekstit tosin puuttuu, mutta enpä tiiä tuleeko niitä ollenkaan. Tykkään muutenkin tilata kuvat eri tilaisuuksista melko nopeasti, joten toki myös omista häistä
 4. Valokuvaamosta tilatut kuvat on vielä maksamatta (kun ei olla niitä edes saatu), mutta muuten on kaikki maksettu. Suurin osa maksettiin heti häitä seuraavalla viikolla, kun laskut käytetyistä palveluista tuli.
 5. Virkatodistuksen saa maistraatista, ja ajokortti pitää tilata poliisiasemalta (mukana tulee olla 2 passikuvaa).
 6. Yhessä löhöiltiin ja kauempaa olleet vieraat kävi päivällä kahvilla. Purettiin lahjoja ja haettiin juhlapaikalle jääneet tavarat pois.. ei mitään ihmeitä siis.
 7. Meillä vihkijä kehotti lopuksi että "saa suudella" ja mehän toteltiin ;D
 8. Keltaisen (elikkä sen ison L:n muotoisen) salin "liikuteltavat" pöydät. Eli kun siinä salissa on muutama ns. kiinteä pöytä (niitä isoja pitkiä pöytiä) ja pienempiä pöytiä mitä voi liikutella, niin niitten kokoa pystyi muuttamaan. Olivat olleet paikalle tultaessa pieniä 4 hengen pöytiä, joista jatkamalla sai 10 hengen pöydät. Eikä niistä kyllä valmiina huomannut ollenkaan että olisivat olleet jatkettavia pöytiä, eli siinä mielessä tuosta ei ollut haittaa.
 9. Erittäin positiivista palautetta voisin antaa Pitopalvelu Helenasta, jolta meillä oli siis häissämme ruuat. Kaikki sujui erittäin joustavasti ja helposti, ruoka oli erittäin hyvää ja ylimääräiset ruuat saimme itse mukaamme. Saimme tuoda itse ylimääräisiä ruokalajeja tarjolle ja pitopalvelu nosti ne sitten esille (leikkasi kuivakakut valmiiksi yms.).
 10. Täältäkin hyvää palautetta Terva-Toppilan kartanosta, häät onnistuivat loistavasti eikä juhlapaikan toiminnassa ole juuri moitteen sijaa. Ainut pieni miinus oli se, että meille oli luvattu että pöydät on laitettu valmiiksi paikoilleen aamulla siten kuin haluamme (lähetimme kuvan sähköpostilla), mutta näin ei kuitenkaan ollut. Aamun koristeluihin meni sitten n. puolitoista tuntia kauemmin kuin oli suunniteltu, kun pojat joutuivat ensin kantamaan pöydät paikoilleen ja avaamaan ne (jatkettavia pöytiä, olivat aluksia pieninä) sekä tietenkin laittamaan penkit ja liinat paikoilleen. Mutta onneksi oli aamun aikataulu heidän osaltaan sen verran joustava että tästä ei mitään ongelmia koitunut Laskutus meni meilläkin oikein, ja paikka oli siivottu valmiiksi aamulla.
 11. Meillä tuo vihkiminen onnistui ihan samassa juhlatilassa kuin itse hääjuhlakin, ja tila oli erittäin upea ja juhlava eikä musiikkikaan olisi voinut parempi olla Mutta toisaalta vaatimuksetkaan eivät niin suuren suuret olleet, meillä esimerkiksi vieraat seisoivat vihkimisen ajan, koska siviilivihkiminen on kuitenkin suhteellisen lyhyt toimitus. Jälkeenpäin kaikki vieraat kehuivat ihanan lyhyttä, ytimekästä ja _kaunista_ vihkimistä Ennen häitä toki jotkut kyselivät, missä kirkossa meidät vihitään, mutta selitettyämme että vihkiminen on samassa tilassa kuin juhlatkin emme silti joutuneet kuuntelemaan mitään vähättelyitä. Nämäkin kyselyt johtuivat suurimmaksi osaksi varmaankin siitä, että vielä nykyään valtaosa avioliitoista solmitaan kirkoissa ja siviilivihkimiset ovat vielä ns. poikkeus. Omista vieraistakin tiedän vain kahden perheen olleen aiemmin häissä, jossa vihkiminen oli siviilitoimitus. Meilläkään ei niin venyvä moraali ole, että olisimme viitsineet liittyä kirkkoon vain häiden takia. Itse asiassa juurikin päin vastoin, mies erosi kirkosta n. puoli vuotta ennen häitä (minä kun en ole koskaan kuulunutkaan kirkkoon). Ja tosiaan varsinkin jälkeenpäin olemme kuulleet ainoastaan kehuja vihkimisestä Ja hääjuhlan kulut eivät varmaankaan ole sen pienemmät edes niissä kirkkovihkimisissä....
 12. Kaasolle kustannettiin meikki+kampaus ja ostettiin lahjaksi Kalevala Korun pronssinen ranneketju. Bestmanille taas maksettiin puvun vuokra (samanmoinen kuin sulholla) ja lahjaksi annettiin KK:n pronssiset kalvosinnapit. Tuntuivat ainakin tykkäävän
 13. Täytyy kyllä sanoa, että minusta tuo lisäkorvaus lauantaivihkimisestä on varsin kohtuullinen. Kun ajattelee kuinka paljon vastaavasti vuosittain lankeaa kirkollisveroa kirkkoon kuuluville maksettavaksi, niin summa on melko paljon suurempi. Esimerkiksi jos pariskunnasta molemmat tienaavat n. 20 000 € vuodessa ja kirkollisvero 1,5% tuloista, on vuosittainen verosumma jo yhdeltä vuodelta 600€. Ja yleensä kirkkoon kuulutaan useita vuosia, jolloin summa vain kasvaa...
 14. Boolia meni n. 45 litraa, olutta kaks korillista, salmiakkikossua 1 litra, kuohuviiniä 8 pulloa ja puna- ja valkoviiniä n. 10 litraa. Vieraita oli 55, joista n. 45 juovia aikuisia.
 15. Mulla oli suht lyhyt laahus ja pidinkin sitä auki koko päivän. Ainoastaan tanssimisen aikana laahus oli kädessä ja helpotti kyllä kummasti tanssimista kunhan ensin keksi kumpaan käteen laahus tulee. Aika paljon ihmiset talloi tuon laahuksen päälle ohi kävellessään, mutta ainoastaan ihan uloin reuna sekä laahuksen sisäpinta (lattiaa vasten oleva puuvillakangas) oli likaantunut.