Sign in to follow this  
Followers 0
Tipsis

Vieraiden kutsuminen kahdessa erässä?

14 posts in this topic

En löytänyt omaa keskustelua tälle, enkä oikein hyvää hakusanaakaan, mutta varmasti asiasta on keskusteltu jossain vierasmäärien yhteydessä.

Kysymys kuitenkin kuuluu: suhtautuminen vieraiden kutsumiseen kahdessa erässä, eli toiselta listalta kutsutaan sitä mukaan kuin ensimmäiseltä listalta jättäytyy pois?

Antaako esim. omille kavereilleen/työkavereilleen/kaukaisemmille sukulaisille listalla B kuvan, että ovat "täytevieraita" vai vähemmän tärkeitä?

Entäs jos lista on niin päin, että ykköslistalla kaverit, ja kakkoslistalla sukulaiset?

Jos saisin kutsun "kakkoslistalta", saisinko edes tietää sitä (ellei kutsu tule pari viikkoa ennen juhlaa tai häthätää suullisesti) ?

Itse olisin mielissäni kutsusta, tod.näk. budjetti tai tila on ollut rajallinen, ja pari on kuitenkin kutsunut minut ja halunnut maksaa ruuastani yms. koska haluaa minut paikalle. Ei koska täytyy saada joku sille penkille istumaan (en oikein usko, että kukaan kutsuisi lisää ihmisiä, siksi että rahaa ei vielä ole mennyt tarpeeksi tai koska juhlatilassa on liikaa tilaa).

Tarvitaanko koko kakkoslistaa edes, eikö oma lista pitäisi tehdä niin, että siellä on todellakin vain ne ihmiset, joiden kanssa haluaa olla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kutsuttiin 2 erässä ja ihmettelyihin vastattiin, että juhlapaikan varmistumisen/vaihtumisen jälkeen väkeä mahtui enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tätä oon miettinyt itsekin, joudutaan tilan rajallisuuden takia tekemään rajua karsintaa kutsuttavien kanssa ja jos joku sitten ei pääsekään tulemaan niin mielellään otettaisiin tilalle joku muu. Todennäköisesti siis kaksi listaa, mutta meillä käy onneksi niin että "B-listalle" tulee väkeä, jotka eivät jokatapauksessa tunne ketään A-listalta - lienee siis aika epätodennäköistä että kutsujen eriaikaisuus koskaan selviäisi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoista keskustelua, olemme nimittäin miettineet sulhon kanssa samaa: vieraiden kutsumista kahdessa osassa. Mihin tulokseen Tipzilla päädyitte? Eli lähetättekö/lähetittekö kutsut kahdessa osassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan myös mietitty samaa asiaa, meillä hääpaikalle mahtuu nimittäin parikymmentä ihmistä vähemmän kuin haluttaisiin kutsua ja paikan vaihtaminen ei ole useastakaan eri syystä kovin toivottavaa, jos edes mahdollista. Tiedetään, että varmasti osa näistä "a-listalaisista" ei tule, mutta kun ei myöskään haluta ylibuukata paikkaa, jos ne kaikki sitten jostain syystä kuitenkin päättävät paikalle tulla. Tehdään siis varmaankin kaksi eri listaa ja uskon, että kaikki ymmärtävät kyllä, jos edes koskaan saavat tietää. Meillä "b-listalle" jää myös paljon sellaisia, jotka ihan todella haluttaisiin mukaan, mutta kun ei vaan mahdu :girl_sad:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minut on mieheni kanssa kutsuttu kaverin häihin ns. B-listalta, en kyllä kokenut olevani B-luokan vieras.  :D  Kaverilla oli pienehkö juhlapaikka ja kutsuivat ensin sukulaisia. Kaikki sukulaiset eivät päässeet, joten ystäviä kutsuttiin tämän jälkeen. Kyseessä on hyvä ystävä, joten hän kertoi tilanteesta jo alunperin. Olin todella iloinen kutsusta ja toisessa erässä oleminen ei haitannut minua yhtään. :tender:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen vaihtoehto, joka on ainakin Briteissa ja USAssa yleinen kaytanto, on kutsua lahipiiri vihkimiseen ja ruokailuun, ja sitten muut vasta iltajuhlaan. Voisiko tallainen ratkaisu toimia esim. assien tilanteessa, koska juhlapaikkaan saattaa kuitenkin mahtua tanssivaa/seisoskelevaa porukkaa enemman, kun kaikille ei tarvitse olla paikkaa poydassa/istumassa enaa illalla? Riippuu tietysti myos juhlan luonteesta, etta mita ohjelmaa on illaksi luvassa. 

 

Edit. Itse ainakin tekisin mieluummin nain, silla jos se jotenkin tulisi ilmi, etta joitakin on kutsuttu peruuttavien tilalle, se voisi vaikuttaa vahan loukkaavalta, vaikka periaatteessa jokainen syyt ymmartaisikin yleisella tasolla.  :) Ja siis tosiaan Raitan kuvaamassa tilanteessa on topimittu fiksusti siina mielessa etta asia on selitetty etukateen.

Edited by Roslin

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Muuten hyvä idea, mutta meillä on jo muutenkin aika lailla iltajuhlan tyyppiset juhlat tiedossa, vihkiminen on jo edellisenä päivänä ja juhlat alkavat seuraavana päivänä vasta siinä viiden paikkeilla. Lisäksi halutaan, että kaikki läheiset on läsnä koko juhlien ajan, joten ei oikein toimi tuo porrastus. Jos olisi vähän perinteisemmät häät kirkkovihkimisineen sun muineen, niin sitten harkitsisin kyllä ihan vakavissani :).

Voi toki olla, että päädytään vaan haravoimaan vieraslistaa läpi entistäkin tiheämmällä kammalla tai sitten kerrotaan ihan suoraan kutsutuille, että rajausta oli pakko tehdä ja päädyttiin kutsumaan kahdessa erässä. Nuo jälkimmäiset kutsuttavat ovat kuitenkin sellaista porukkaa, että varmasti ymmärtäisivät tilanteen :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Aivan, sitten ehka tuo ei tosiaan toimi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin siis mä ainakin olin tyytyväinen, että sain kutsun, kun olin jo ehtinyt luulla, etten pääse häihin. Sekin tuntui mukavalta, että kaveri kertoi rehellisesti tilanteesta etukäteen. Se olisi tuntunut pahalta, jos asia olisi tullut ilmi vasta myöhemmin. Ehkäpä sellainen hienotunteinen rehellisyys toimii tässä tilanteessa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Varmasti nain :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on ajateltu kutsua toisessa aallossa, jos moni sukulainen ilmoittaa ettei tule. Ajattelin tosin kertoa myöhemmin kutsutuille totuuden eli koska "pakollisista" kutsuttavista sukulaisista osa ei tule niin tuumattiin kutsua niitä jotka haluttaisiin oikeasti paikalle. Tila kuitenkin on rajallinen ja ei voi oikein kutsua jotain setää jättäen toinen välistä jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaaso kysyi minulta tovi sitten, että kutsummeko me kaikki vieraat kerralla vai kutsummeko lisää porukkaa sitten kun tiedetään ketkä eivät tule paikalle. Sanoin hänelle suoraan, että kyllä me kutsumme kaikki kerralla. Itsellä olisi B-luokan kutsun saaneena sellainen olo, että olisin vain täytettä ja mieluummin he olisivat ottaneet jonkun muun kuin minut juhliin. Tästä syystä me teimme ensin vieraslistan ja sen perusteella etsimme sopivan kokoisen juhlapaikan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei minua ainakaan loukkaisi, jos saisin kutsun vaikkapa jonkun kaverin tai serkun häihin ns. kakkoslistalta. Varmasti monella on se tilanne, että rajausta on pakko tehdä budjetin tai tilan takia, sen ymmärrän hyvin. Enkä oikein jaksa uskoa, että kukaan kutsuisi kavereitaan häihin vain täyttämään tilaa... Eli ilomielin osallistuisin, jos päivä vaan olisi sopiva!

 

Itsellämme ei ole kakkoslistaa, koska halusimme kaikille kutsutuille jo hyvissä ajoin tiedon päivästä ja toki myös välttää sitä, että kukaan tuntisi oloaan B-luokan kaveriksi tai sukulaiseksi. Teimme siis niin, että kutsuimme tilan kokoon nähden aikalailla maksimimäärän vieraita varautuen siihen, että todennäköisesti kaikki eivät kuitenkaan pääse. Toisaalta vierasmäärä oli kuitenkin laskettu niin, että jos ihan jokainen kutsuttu sattumalta pääsisikin paikalle, mahtuisimme silti tilaan, vaikkakin ehkä hieman ahtaasti.

 

Emme tietystikään toivo, että kutsutut eivät tulisi, mutta toisaalta aika epätavallista on sekin, että ihan kaikki pääsevät. Tällä hetkellä ilmoittautumisajan puolivälissä neljä kutsuttua 86:sta on ilmoittanut, että ei pääse, ja tiedossamme on kolme muutakin henkilöä, jotka todennäköisesti eivät ole tulossa. Eli olen ihan tyytyväinen, että kutsuimme kerralla kaikki, jotka halusimme paikalle. Nyt näyttää sille, että saamme kaikki vieraat istumaan samaan tilaan, vaikkakin ehkä pikkuisen ahtaasti edelleen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0