Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Tervetuloa, Nabbu, ja kurja kuulla että teidän RFE ei koskaan tullut perille Nagoon! Epätietoisuus on inhottavinta, kun asian eteen ei voi tehdä mitään. Toivottavasti uusi tulee pian postissa. Ja onneksi olkoon Ellinoralle NOA1 saannista!

 

Nabbu, mulla ei ole ollut hankaluuksia rajan yli rampatessa, kerran ainoastaan kyseltiin hieman enemmän kun olin tulossa kahdeksi kuukaudeksi. Mulla oli kirjetta työnantajalta ja viisuminhakupaperit (kopiot) mukana, mutta en muista halusivatko nähdä edes paluulippua. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mulle oli maahantulo kun vihdoin viisumilla saavuin (SeaTacille), etta "tervetuloa, vie taa pumaska tonne tiskille, ja jaa jonoon", annoin paperit tiskille, istuuduin odottamaan, kun olen tottunut etta joka virastossa kestaa, peffa ehti penkkiin, kirja esiin laukusta, ja herrat tiskilla hihkuivat ainoalle asiakkaalleen, etta "welcome to America". Tullissa toivottivat lomakkeen nahdessaan etta "Welcome Home". Siita tuli hyva mieli, ja kaikki sujui hyvin. Nyt ollaan vajaa 5vk tokasta haapaivasta jo, ja lokakuussa pitaisi olla koottuna ja postitettavana toi meidan "Removal of Conditions". En ole edes viela katsonut, mita siihen tarttee.

Link to comment
Share on other sites

Heippa! 

 

Täällä kirjoittelee uusi foorumilainen. Moikka kaikille!  :)

Minulla on kysymys jonka ajattelin sopivan parhaiten tänne. Menin naimisiin amerikkalaisen miehen kanssa maaliskuun lopussa. Menimme naimisiin täällä Suomessa. Tällä hetkellä odottame hänen oleskelulupansa voimaan tulemista. Tietoa ei ole, että kuinka kauan prosessissa menee. 

 

Kysymykseni kuitenkin koskee näitä viisumiasioita. Eli, opiskelen tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa ja haluaisin tehdä "practical training" -osion koulutuksestani Yhdysvalloissa. Nyt sitten aloinkin pohtimaan, että kannataako minun ja mieheni hakea minulle tuota Green cardia jotta voisin sitten tehdä Yhdysvalloissa töitä, vai onko minun helpompi hakea opiskelu/työviisumia? Vaikuttaako se, että olen naimisissa amerikkalaisen kanssa opiskelu/työviisumin saamiseen? Olen aivan ulalla. Jossakin vaiheessa minun täytyy kuitenkin hakea tuota Green cardia. Byrokratian kiemurat pelottaa. 

Link to comment
Share on other sites

Heippa kaikille, uusille ja vanhoille.

 

Onnea babyhanna NOA2sta näin jälkikäteen. Ootko jo varannut lääkäriajan? Mun piti tulla kertomaan lääkärikäynnistä, mutta aika on mennyt töissä ja ympäri suomea asioita hoitaessa ja ihmisiä tavatessa! Kävin viime viikolla haastattelussa ja nyt odottelen tietoa viisumista!

 

Helteelle yritin varata aikaa muistaakseen Hakaniemestä, mutta en sitä kautta saanut aikaa... Kävin sitten tuolla Borgstromilla. Sinne sai nopeasti ajan. Siellä meni noin tunti yhteensä. Itelle jäi vähän epävarma olo sen jälkeen, että tuliko paperit nyt kunnolla tehtyä. Tuntui että sai tarkistaa, että sinne tulee merkityksi ne rokotukset ja vesirokot ja kaikki. Niitä siinä tarkisteltiin sitten toiveestani ja piti korjata virheellisiä merkintöjä..... (!)

 

Nagoon, ikävä kuulla teidän prosessin hidastumisesta.

Ite en oo matkustanu usaan kesken prosessin, mutta viime kesänä menin 3kuukaudeksi sinne. Mulla ei ollut työpaikkaa, enkä tajunnut ottaa mukaan mitään mikä olis todistanut Suomeen paluustani, paitsi paluulippu. Oli melkosen sydäntäpompotteleva kokemus kentällä, kun virkailija totes mulle, että mitenniin kukaan menee 3kuukaudeksi Lomalle ja edes työpaikkaa ei ole, että on kyllä epäilyttävää. Kerroin että paluulippu on, johon hän totesi, että "that's what they all say, but never use them".. Mutta kyllä se sitten päästi maahan. Yritin pysyä rauhallisena ja rehellisenä. :)

Eli varmaan työpaikan todistus ja vuokrasopimus on jo hyvät todisteet. Ja helpompi puhua lomasta jos ei ole kuukausikaupalla siellä.

 

Nabbu, tässä linkkiä niihin poverty guidelineseihin:  http://www.uscis.gov/files/form/i-864p.pdf

Link to comment
Share on other sites

 Tässä muuten vielä päivitetyt tiedot lääkäreistä, joille voi varata ajan viisumitarkastusta varten:

 

- Erkki-Pekka Helle: Dextra Kamppi, Dextra Munkkivuori, Hakaniemen lääkäriasema

- Anna Back: Eiran lääkärivastaanotto

- Georg H. Borgström: Eiran lääkärivastaanotto

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa tshimauma! Me kyseltiin oleskeluluvan hakemisesta Suomeen. Loppuvuodesta viime vuonna kun olisi hakenut, sitä sai sillä hetkellä odotella noin 220 päivää, eli ottakaa iisisti, ei ihan hetkeen kuulu mitään :D Se loistava puoli on kun hakee oleskelulupaa Suomeen, saa odotusajan olla laillisesti maassa, oli se kuinka pitkä tahansa...toisin kuin joissain muissa maissa....

 

Kiitos Hanny ja Eve. Ei ole vieläkään hard copy tuosta RFE:stä kolahtanut siipan postilaatikkoon, ehkäpä tänään......... 

 

Mä itse soitin Eiran ja Dextran vastaanottoihin. Mulle sanottiin Eirasta ettei Anna Back tee viisumitarkastuksia. Soitin 1-2kk sitten. Helteen kanssa juttelin puhelimessa ja sain vaivihkaa udeltua rokotuksista että mitkä rokotukset vaaditaan, ettei siellä vastaanotolla tarvitse sitten ottaa niitä kalliiseen hintaan! Julkinen terveydenhuolto tuikkaa piikkejä ilmaseks jos ne kuuluu normaaliin suomalaiseen rokotusohjelmaan. Itse kävin päivittämässä omani ja muhun on nyt tuikattu neljäs polio (se max mitä elämän aikana otetaan), MPR tehoste (yhteensä 2 kpl,toisen saanut 1-vuotiaana) ja kaks ekaa satsia yhdistelmä hepatiitti A+B. Toi hepatiitti ei oo pakollinen ja sen joutuu maksamaan itse, mutta ajttelin ottaa senkin samaan syssyyn.

Borgströmille pitäis käydä rokotuskortti, mutta Helle haluaa rokotustodistukset sieltä missä rokotuksia on pistetty. Pyysi että ne laitettais faxilla vastaanoton aulaan...  Näin käsitin. Jos epäilyttää uskooko lääkäri omaan sanoon että vesirokko on sairastettu, siitä voi hakea todistuksen terkkarista. Lähete lääkäriltä tai hoitajalta ja sitten labraan. Sekin on ilmanen testi. Mulle lähetteen kirjoitti hoitaja. Osa rokotteista tarvii olla vasta sitten kun hakee USA:ssa sitä AOS-statusta, mutta jos täällä saa asiat hoidettua halvalla tai ilmaiseksi, itse ainakin valitsin sen tien :)

 

Korjatkoon joku jos on eriävää infoa, kiitos :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa tshimauma! Meilla mies sai 1,5kk hakemuksen lahettamisesta oleskeluluvan Suomeen. Nopeata touhua oli.

 

Sattuuko joku muuten tietamaan miksi meidan case lahti tuonne National Benefit Centeriin eika Vermontiin tai Californiaan? Itse jai vaan mietityttamaan, kun luulin sen menevan automaattisesti Californiaan.

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut Hanny!! Milloin olet suunnitellut muuttavasi?

 

Ellinora, mulla tuli mieleen että voisko olla niin että kaikki IR-/CR-1 -anomukset menee National Benefit Centeriin....? 

 

Lääkärintarkastuksesta vielä, tosi hyvä Hanny että olit tarkkana Borgströmin kanssa jotta kaikki tulee merkatuksi. AOS-vaiheessa ei tarvitse lääkärintodistuksesta muuta kuin sen rokotusosion, ja jos se on täytetty hyvin ja merkattu complete, niin sen pitäis mennä suoraan läpi. 

 

Tiedoksi myös, tässä on linkki Visa Journeyn Finland-keskusteluun.

Link to comment
Share on other sites

JEEEEE, eilen ne RFE paprut vihdoinkin tulivat! Ei mennyt kun 3 vkoa ja 5 päivää :D Hiukan kyllä ottaa päähän se, että USCIS halusi yhdet sellaiset paperit sertifioituina, jotka me JO lähetettiin! Tosin ei alkuperäisen paketin mukana, vaan jälkikäteen, mutta sieltä tuli kyllä ilmoitus että paprut oli vastaanotettu, skannattu jne. Ja silti niitä nyt kyseltiin!!! Hienoahan tässä tietysti on se, että meillä on toiset sertifioidut paperit olemassa ja ne ovat jo postissa matkalla USCIS:lle. Eli ei sen vaikeampi keissi mutta kyllä oli odotus hermoja raastavaa... Vaan on se myös sen arvoista <3

Link to comment
Share on other sites

Onnea Hanny ja hieno juttu Nagoon, etta saitte vihdoin tiedon! Toivottavasti nyt kaikki menee mutkattomasti!

 

Eve, niin se saattaa olla. Jai vaan mietityttamaan, kun kuulemma tuolta NBC:sta lahettavat ne eteenpain local officeihin, etta mihinkohan se meidan hakemus lopulta paatyy? Toivottavasti huomioivat sen, etta olemme molemmat Suomessa, eivatka kutsu B:ta haastatteluun Nebraskaan, niinkuin luin VJ:sta, etta local officet joskus tuppaavat tekemaan. No ei auta kun odotella ja toivoa parasta :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos babyhanna :)

 

Mäkin jo suunnittelen tota lääkärintarkastusta. Soitin Borgströmille ja Helteelle ja tässä mun muistilista sekä infoa muillekin joilla se on vielä edessä. Tarkastatteko puuttuuko jotain?

 

Ajanvaraus Borgströmille Eiran lääkärivastaanotosta p. 09-16201

 

Borgström ottaa vastaan vain tiistaisin ja torstaisin klo 10-12! (kesälomalla alkaen 20.6.2013)

 

Borgströmin puh.nro jos on kysyttävää tarkastuksesta p. 040 183 5898

 

Helteen suoran numeron saa Dextran vastaanotosta 09-560160

 

OTA MUKAAN LÄÄKÄRINTARKASTUKSEEN:

 

-rokotuskortti (riittää Borgströmille, Helle vaatii rokotustodistukset jokaisesta paikasta joissa olet saanut rokotuksia, pyysi faxaamaan Dextran vastaanottoon)

-3 värivalokuvaa 2" x 2" / 50mm x 50mm

-KELA-kortti (alennusta varten)

-passi

 

Jos rokotuksia puuttuu, ne pistetään tarkastuksessa. HUOM! Itse kaivoin tiedot mitkä rokotteet tarvitaan soittamalla Helteelle;) Itse otin puuttuvat rokotteet julkisen terveydenhuollon hoitajalla ja olivat ilmaiset. Mulle terkkari tuikkasi Polion(yhteensä 4kpl elämän aikana) ja MPR:n tehosteen (yhteensä 2kpl elämän aikana) ja lisäksi otin hepatiitti A+B rokotteen. Se ei ole aikuisille pakollinen ja niitä otetaan yhteensä 3 pistosta. Kaksi ekaa kuukauden välein, kolmas 6kk-5vuoden kuluttua! Yksi pistos 58 Euroa, lääkäri voi tehdä puhelinreseptin apteekkiin. Alle 18-vuotiailta vaaditaan hepatiittirokotus.

Myös verikoe vesirokon sairastamisesta on ilmainen, mulle hoitaja kirjoitti lähetteen labraan, jos arveluttaa ettei oma sana sen sairastamisesta riitä.

Tetanusrokote(jäykkäkouristus) on voimassa 10v ja senkin saa otettua terkkarissa.

Rokotteet on ilmaiset koska ne kuuluvat normaalin suomalaisen rokotusohjelman piiriin.

Influenssarokote vaaditaan teittyinä vuodenaikoina.

 

LISTA VAADITTAVISTA ROKOTTEISTA (taulukko sivun alareunassa)

 

http://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/exams/ti/panel/vaccination-panel-technical-instructions.html

 

Aikaatarkastukseen pitäisi varata pari tuntia, mutta mulle Borgström sanoi että itse tarkastus on noin puoli tuntia, koska rokotukset tuntuu olevan kunnossa. Sitten tietysti pitää mennä labraan verikokeeseen sekä röntgeniin.

 

Hinta on noin 350 Euroa sisältäen puuttuvat rokotukset, kerrottiin ajanvarauksesta. Alle 15-vuotiaat lapset eivät tarvitse verikoetta eikä röntgeniä, jolloin tarkastus maksaa parisen sataa.

 

Todistuksen saa noin viikon kuluessa (verikokeiden tulokset valmistuvat noin viikossa). Selvisikö jollekin kyselleelle pitääkö se todistus aina itse noutaa vai saako sitä muilla tavoin?

 

Muista tarkastaa että lääkäri täyttää lomakkeet oikein, myös kohdan että on sairastanut vesirokon. Ettei tule RFE:tä jostakin pienestä jutusta kun hakee AOS:sta myöhemmin (menikö oikein?)

 

Pyydä itsellesi kopiot rokotustodistuksesta (AOS varten valmiiksi).

 

Tosiaan pliis kertokaa kokeneet jos jotain meni väärin tai puuttuu niin korjaan :)

Muokattu: , käyttäjä: Nagoon
Link to comment
Share on other sites

Kiitoskiitos.

Meinasin muuttaa jo kesäkuun puolivälissä :)

 

Nagoon, onpa hyvä tiivistelmä.

Mun piti ainakin hakea itse passin kanssa se todistus. Hain haastatteluaamua edeltävänä iltana.

Mutta voi ei! Mulla on mennyt ihan ohi, että pitäs pyytää kopiot kaikista lääkärinpapereista. Pyysin kopion vaan ROKOTUSosiosta. Olisko siihen AOS vaiheeseen tarvinu jotain muuta vielä? Mulla ne on jo nätisti toimitettu konsulaatin huomaan. 

 

Ja tosiasiassa se rokotusosio oli ihan miten sattuu täytetty. Melko tyhjä...

Olin aika varma, että sieltä puuttuu jotain. Vaikka tarkistelin, että onko kaikki ja pyysin merkkaamaan mm. hepatiitit ja sen vesirokko-historian. (jonka merkkasi ihan omalla tavallaan). Ja hän merkkasi muut, mm. poliot ja MPR:n sinne kyllä aika arpomalla, ja lopulta huomas ite, että oli laittanut asiat ihan vääriin ruutuihin. Väritti väärien merkkausten yli, korjasi oikeeseen kohtaan... ja lopulta alotti paperin alusta, kun se oli niin sotkuinen. Jos se ei ole riittävästi täytetty, niin onko mentävä AOS-vaiheessa jenkeissä hakemaan uutta todistusta? ainakin, jos tulee RFE? Kertokaas kokeneet, että tarviiko AOS-vaiheeseen muuta kuin rokotusosion kopion?? *Eve* tietää tästä?

Olin niin kiireessä hoitamassa viisumin tätä vaihetta, tuleva vaihe ei ollut niin kirkkaana mielessä.

Link to comment
Share on other sites

^Hanny, tarvitset vain sen rokotusosion eli lomake DS-3025, joten ei huolta. 

 

Mulla tuli tuosta osiosta RFE, eli siitä että vesirokkokohdassa ei lukenut mitään. Kun laitat tuon DS-3025 AOS-papereihin mukaan, muista ottaa siitä itsellesi kopio mikäli tulee RFE ja ota rokotuspaperit ja -kortit mukaan tänne muuttaessa. Mä kun sain RFE niin ensin sain kiukkuhepulin, sitten googlasin alueen civil surgeons ja menin lähimmälle lääkärille jolle sain ajan heti oliko se seuraavalle päivälle ja oli tarpeellisen edullinen (Penny muistaakseni sanoi että Seattlen seudulla soitteli parille eri lääkärille, hinnat voivat vaihdella hurjastikin). Lääkäri siirsi rokotustiedot erittäin tarkasti ja yksityiskohtaisesti USA:n käyttämälle lomakkeelle (en muista lomaketta, oisko ollut joku I-693 tms.) ja maksoin lystistä $60. Vesirokosta lääkärisetä sanoi ettei tarvitse tehdä testejä, hän näkee vesirokkoarvista että se on sairastettu. 

Link to comment
Share on other sites

Nonii tulipa sitten checklist naimisiinmeno todistuksesta, kun soitti NVC:hen niin ilmeisesti luulivat että maistraatista haettu paperi ei ollut alkuperäinen ja virallinen. Ja toinen checklist tuli AOS:sta kun ei muka ollut verotietoja, joita meidän tilanteessa ei edes tarvi lähettää. Että taas kestää enemmän aikaa tässä kun molemmat paketit on supervisor reviewissä. Ja monella ihmisellä näyttää olleen sama ongelma jossa kaikki paperit on oikeat ja lähetetty eivät vaan tajua sitä. Oishan tuo mukava jos ne käsittelijät siellä edes osaisivat työnsä tehdä mutta on näköjään liikaa pyydetty. Toivottavasti ei ole kaikki muukin ameriikassa samanlaista kun sinne pääsee muuttamaan, 10kk tässä nyt on kestänyt ihan heidän omien vikojen takia. :( 

Link to comment
Share on other sites

Voi ei furcalor :( Tassa pidemman aikaa jo Nebraska Vital Recordsin kanssa taistelleena voin sanoa, etta useat valtion/osavaltion hallinnon paikoista on oman kokemukseni mukaan vahan samanlaisia... Valilla tuntuu, etta heille ei nakojaan makseta ajattelusta vaan pelkastaan siita paperinpyorittelysta. Vahaakaan ei vaivauduta miettimaan asioita.

 

Saa nahda millaisia vaikeuksia meidan hakemuksen kanssa tulee. Ihan omasta mielenkiinnosta kysyn, etta meniko teidan hakemus Californiaan, Vermontiin, NBC:iin vai johonkin local officeen?

Link to comment
Share on other sites

Kiitos babyhanna :) Mulla on aika Borgströmille ens viikolla ja omassa muistilapussa lukee kissankokosin kirjaimin se vesirokko :D Toiveissa olis että kun palaan Suomeen heinäkuussa visiitiltä jenkkeihin niin saisin heti sen paketin postiin sinne lähetystöön ja haastatteluajan sit mahd pian :) Vihdoinkin voi jo vähän alkaa suunnitella kun saatiin se NOA2 :)

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut, Nagoon

 

Tosiaan, kannattaa olla tarkkana, että Borgström merkkaa jokaiseen rokotuskohtaan jotain. Se civil surgeon jolla kävin täällä Yhdysvalloissa oli todella tarkka siitä, että jokaisen rokotuksen kohdalle oli jotain merkattu, vaikka vain että "Not age-approriate".

Muistaakseni Pabella meni tuo rokotuslomake sellaisenaan läpi AOS-vaiheessa, vaikka kävi Borgströmillä eikä vesirokkokohdassa tainnut olla mitään merkintöjä. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...