Sign in to follow this  
Followers 0
Kaunitar

Mitä laulatte häissä yhteislauluna?

7 posts in this topic

Siis te jotka laulatte ;) Ajatus yhteislaulusta tuntuu kivalta, mutta mitähän sellaiset laulut on, jotka sopii kaikille..?

Hidastempoiset on helppo laulaa, mutta lässäyttääkö ne tunnelman? Ja nopeissa ei sitten hitaammat äänet pysy mukana...

Mitä laulatte? (Siis jos laulatte ;) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutamissa viimeksi vierailemissani häissä on laulettu yhteislauluna Käymme yhdessä ain´. Sävel on varmaan suurimmalle osalle tuttu, joten on ollut helppo laulaa ja innokkaasti on vieraat tuohon osallistuneetkin. Toisaalta vähän kulunuthan se alkaa olla, mutta sanojensa puolesta sopii täydellisesti häihin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ajateltu ainakin laulua Kalliolle kukkulalle (se hidas versio). Lisää ideoita kyllä kaivattais.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tää onkin uusi juttu. En ole aiemmin kuullut, mutta kuulostaa hyvältä idealta. Miten tämän sitten käytännössä menee? Missä välissä se olisi sopivaa, ruokailun jälkeen? kakun jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä menee niin, että pianisti soittaa taustamusiikkia kun vieraat saapuvat ja kätellään, ja ruuan jälkeen on yhteislaulu. Toiveena on, että lapset on silloin saatu ruokittuina lastenhoitajien valvontaan leikkihuoneisiin onkimaan ja pelaamaan pelejä, joten eivät tylsisty kuoliaaksi ja häiriköi kun aikuiset laulaa. Samalla ne, joita ei laulu kiinnosta, voi vähän niinkuin lasten varjolla mennä sinne lastenhuoneeseen vahtimaan tenaviaan.

Meillä on ekana lauluna tuo käymme yhdessä vain, koska se on kaikille tuttu, ja avaa vähän ääntä.  Jos porukka ei lämpene, pakotetaan ne lämpenemään laulattamalla saku sammakkoa. ;)  Sen jälkeen lauletaan kaksi laulua, Uralin pihlaja josta tiedän monen pitävän,  ja toisena joku vähän reippaampi laulu,  jota en ole saanut päätettyä. Esimerkiksi syyslaulu (kiirehdi rakkain kun rakkaus kutsuu) on ihana ja todella monen suosikki, mutta ehkä hiukkasen liian mollivoittoinen. Dingon autiotalosta haluaisin laulattaa ekan säkeistön, koska kohta "käsi kädessä kuljemme taloon autioon, ja se minua niin ravistaa, ja tämä hetki saa minut pian aivovaurioon, kun talon aution kanssasi jaan.." on jotenkin niin mielettömän hauskaa teinirakkautta...aivovaurio, sitähän se rakastuminen teettää. ;D

Kokoan näitä lauluja ohjelmavihkoon, jotta myös toiveita voi esittää. Meillä ei sinänsä ole pelkoa, etteikö ihmiset laulais, koska moni on ollut innoissaan siitä, että kerrankin saa laulaa - sitä kun meidän suvussa tehdään nykyään lähinnä hautajaisissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi käyttökelpoinen sivu on www.laulut.fi, sieltä esim. iskelmiä ja ikivihreitä, kansanlauluja ja lauluja illanistujaisiin -osioista löytyy pääasiassa yhteislauluiksi sopivia kappaleita. Sanat ja sävelet täytyy etsiä erikseen esim. kirjastosta, mutta noiden listojen avulla voi saada käsityksen, mitä oikeastaan on etsimässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksissä häissä laulettiin vanhojen sukulaisten kauhuksi "Käymään vain tänne tullaan eikä olemaan, käymään vain säkin tulit minun elämään..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0