Sign in to follow this  
Followers 0
Mijami21

Designia häälahjaksi?

6 posts in this topic

Suunnittelen tässä häitä juuri ja mietin häälahjatoiveita. Haluaisin designia, koska tykkään kaikista design-esineistä ja huonekaluista. Voiko sitä kuitenkaan toivoa, koska on niin kalliita? Voinko laittaa lahjalistaa jossa on pelkkiä monen satasen desginjuttuja? Paljonko ihmiset yleensä ylipäätään laittaa häälahjaan rahaa? Mulla ei oo mitään hajua!

Vai oisko selvin vain laittaa tilinumero että laittaa lahjarahaa sinne niin saan sitten ostaa mitä haluan?!? Auttakaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ku nykyäänhän silti kaikkia ihania designesineitä saa netistä aika edullisesti ku vaan osaa etsiä, jos vaikka tilaa sillon ku on hyviä alennuskoodeja niinku esim täällä blogissa. Mutta en kai mää voi olettaa että sukulaismummot osaa mennä nettiin ja hakea alekoodin ja sitten tilata jonku designlampun, jonka haluan, niin puolet edullisemmalla hinnalla alkuperäisestä? Ehkä tää oli vähän tyhmä idea koko homma! Mutta mää en todellakaan halua niitä pentikin astioita mitä ne kuitenkin tuo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt ole ihan varma, mitä kaikkea tuo design pitää sisällään, mutta eikö listalle löytyisi myös jotain vähän edullisempia vaihtoehtoja? Kyllä ne Pentikin kipotkin maksaa, eli eikö jotain samanhintaista voisi laittaa listalle? Ja useinhan ihmiset hankkivat lahjoja myös isommalla porukalla, jolloin kalliimpikin hankinta onnistuu. Ehdottaisin siis, että laitat listalle toivomiasi esineitä - ehkä ei ihan hirveän montaa tosi kallista, mutta vaikka niin, että muutamia kolminumeroisen hinnan tavaroita, sitten jonkin verran noin satasen tavaroita ja vielä joitakin noin viidenkympin juttuja, ehkä pari jotain parinkympin tavaraa. Jos olisin itse menossa vieraaksi, niin ehkä tuntuisi vähän ahneelta, jos lahjalistalla olisi vain ja ainoastaan useiden satojen eurojen tavaroita, mutta ei kummastuttaisi yhtään, jos niitä olisi edullisempien vaihtoehtojen seassa. Tietysti tämäkin riippuu siitä, mikä on kutsuttujen varallisuustilanne ylipäätään - meidän taloudessa tällä hetkellä yksi työssäkäyvä ja yksi opiskelija ja häälahjan suuruus meiltä voisi olla ehkä 40-100 e riippuen siitä, miten läheisen ihmisen häät kyseessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aluksi, tästä aiheesta on jo linkkispämmillä yritetty keskustella ketjussa Edullinen häälahja.  (modena varoitan, että mainostaminen on foorumilla kielletty eli rajoilla mennään, jos esim. oman blogin linkkilaskuria tässä yritetään kartuttaa tms.)

 

Sitten aiheeseen. :) Jos minä näkisin toivelistan, jolla olisi pelkästään satojen eurojen design-lahjoja (joita en itse arvosta, koska mielestäni ei ole järkeä maksaa moninkertaista hintaa pelkästä nimestä/logosta), niin tulisi kyllä mieleen tämä feissarimoka, jossa morsian vaatii min. 200 e lahjoja.

 

En usko todellakaan mummojen edes tietävän, että netistä saa alekuponkeja yms. vaan he menevät eläkkeensä Stockalle tai Vepsäläiseen kuluttamaan. Itsekään en kyllä välttämättä tajuaisi alkaa etsiä toisten lahjoille diilejä.

 

Uuden käyttäjän kannattaa tutustua ketjuihin:

 

Rahan pyytäminen ja antaminen häälahjaksi
Paljonko kavereille häälahjaksi rahaa?
Paljonko saitte lahjaksi rahaa?
Mitä ja miten toivottu häälahjaksi?

 

Noista löytyy tietoja siitä, paljonko ihmiset yleensä on valmiita antamaan (ja missä "olosuhteissa") rahana/arvona. Tuossa viimeisessä on varsinkin paljon ideoita siihen, miten voi pyytää rahaa, joka menee tiettyyn kohteeseen. Niin minä teinä tekisin, eli että voi antaa haluamansa summan teidän "design-rahastoon" ja sillä loppusummalla tilaatte, mistä haluatte, mitä haluatte. Listalle sitten myös muille sopivia lahjaideioita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti vastauksista! Ei oo mainostamista ku ei oo ees mun oma blogi tuo...

määpä selaan nuo ketjut läpi ni saan vähän käsitystä... Täytyy myöntää että olin laiska, en jaksanut selata muita ketjuja etsiäkseni vastausta tähän, varsinkin kun halusin kuulla muiden mielipiteistä tuosta designtuotteiden pyytämisestä lahjaksi. Mut tuosta on helppo poimia ketjut, kiitti niistä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kaikenhintaisia design-esineitä, koska me molemmat nautitaan designista. Edullisimmat oli Fiskarsin klassikkosakset. Ajattelin, että kalleimmat oli kimppalahjoja, ja tosi kivasti saatiin kaikkee kaunista kotiin, mistä oon haaveillu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0