Sign in to follow this  
Followers 0
Svahn

Hääkuvaus

4 posts in this topic

Hei,

olisin kiinnostunut tietämään millä perustein olette valinneet kuvaajaa häihinne? 

Olen kiitollinen vastauksista :)

 

Edited by Samsara
Moderaattorin editointi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portfolio oli ihan ykkösenä, eli työn jäljen piti tietenkin miellyttää silmää. Lisäksi hinta oli iso tekijä, se rajasi aika paljonkin valokuvaajia pois. Me päädyttiinkin vasta pari vuotta alalla olleeseen nuoreen kuvaajaan, joka pystyi tarjoamaan meille tosi joustavan paketin hyvään hintaan. Kaikilla valokuvaajilla ei ollut hintaa edes esillä, mikä rajasi heidät automaattisesti pois, kun en jaksanut lähteä erikseen kyselemään tarjousta.

Kuvia ei olla vielä otettu kun häät vielä pitämättä (2 viikkoa, iik!), mutta tähän asti oon ollu todella tyytyväinen kuvaajavalintaan. Häiden takia on joutunut olemaan paljon yhteydessä eri palveluntarjoajiin, jolloin on huomannut välillä kommunikoinnin vaikeuden. Joko viesteihin ei vastata, tai vastataan hitaasti ja epäselvästi. Tämä meidän valitsema valokuvaaja on ollut oma-aloitteinen yhteydenpidossa, vastannut nopeasti hölmöihinkin kysymyksiin ja kaikkiin meidän toiveisiin on vastattu "laitetaan hoitumaan!" -asenteella. Eli kommunikaatio on ihan ykkönen kun valitaan palveluntarjoajia, siihen kannattaa oikeasti panostaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelin blogiini hääkuvaajan valinnasta, kun olimme valintamme tehneet, ja kuunneltuani valokuvaaja Kirsi Majamäen tietoiskun hääkuvauksesta.

Yhteenvetona näistä, että portfolio on tosiaan avainasemassa, kuten edellinenkin kirjoittaja totesi. Kuvaajan tyylin pitää vastata omia mieltymyksiä (eli tuskin voit miellyttää kaikkia, mutta kannattaa tietysti laittaa mahdollisimman monipuolisia tyylinäytteitä nähtäväksi). Kuitenkin myös minä rajasin heti kättelyssä pois kuvaajat, jotka olivat täysin budjettimme ulkopuolella, tai joilla ei ollut mitään hintaesimerkkejä / -arvioita sivuillaan. Jotain suuntaa kannattanee siis hinnoistaan tarjota.

Kolmanneksi tosiaan yhteydenpidon laatu on tärkeää. Portfolioiden ja hintojen perusteella meillä ainakin oli useampi valokuvaaja, joista muutamasta sai erityisen positiivisen käsityksen heidän vastausnopeutensa ja -tyylinsä perusteella. Ei siis riitä, että (potentiaalisten) asiakkaiden viesteihin vastaa suht ripeästi, kannattaa myös hieman miettiä, millaiseen sävyyn heille vastaa (ystävällisesti kaikkiin kysymyksiin vastaten, vaikka osa kysymyksistä olisikin omasta mielestäsi "tyhmiä").

Me valittiin kuvaajamme (Minttu Saarni) siis koska hänen nettisivuilla esitellyt kuvansa iskivät meihin molempiin, hinta oli budjettimme tuntumassa (vaikka menikin sitten lopulta yli, kun päädyimme viimemetreillä ottamaan myös hääaamun dokumentaarisen kuvauksen) ja yhteydenpito meihin oli sujuvaa ja ystävällistä; yhtä unohdusta lukuun ottamatta, jota kuvaaja pahoitteli asiallisesti. Eikä tarvinnut pettyä! Häitämme juhlittiin siis lähes vuosi sitten, ja tällä hetkellä yritän valita Mintun otoksista paria kuvaa, jotka ripustaa seinälle - tuntuu ihan mahdottomalta tehtävältä valita niistä ihanuuksista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munkin mielestä yksi tärkeimpiä asioita on ilmoittaa netissä edes jonkinlainen hinta. Joillakin kuvaajilla ei hintoja ollut ja sellaisilta ei sitä huvittanut kyllä erikseen kyselläkään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0