Jump to content
Naimisiin.info

Hääkuvaus


Svahn

Recommended Posts

Portfolio oli ihan ykkösenä, eli työn jäljen piti tietenkin miellyttää silmää. Lisäksi hinta oli iso tekijä, se rajasi aika paljonkin valokuvaajia pois. Me päädyttiinkin vasta pari vuotta alalla olleeseen nuoreen kuvaajaan, joka pystyi tarjoamaan meille tosi joustavan paketin hyvään hintaan. Kaikilla valokuvaajilla ei ollut hintaa edes esillä, mikä rajasi heidät automaattisesti pois, kun en jaksanut lähteä erikseen kyselemään tarjousta.

Kuvia ei olla vielä otettu kun häät vielä pitämättä (2 viikkoa, iik!), mutta tähän asti oon ollu todella tyytyväinen kuvaajavalintaan. Häiden takia on joutunut olemaan paljon yhteydessä eri palveluntarjoajiin, jolloin on huomannut välillä kommunikoinnin vaikeuden. Joko viesteihin ei vastata, tai vastataan hitaasti ja epäselvästi. Tämä meidän valitsema valokuvaaja on ollut oma-aloitteinen yhteydenpidossa, vastannut nopeasti hölmöihinkin kysymyksiin ja kaikkiin meidän toiveisiin on vastattu "laitetaan hoitumaan!" -asenteella. Eli kommunikaatio on ihan ykkönen kun valitaan palveluntarjoajia, siihen kannattaa oikeasti panostaa!

Link to comment
Share on other sites

Kirjoittelin blogiini hääkuvaajan valinnasta, kun olimme valintamme tehneet, ja kuunneltuani valokuvaaja Kirsi Majamäen tietoiskun hääkuvauksesta.

Yhteenvetona näistä, että portfolio on tosiaan avainasemassa, kuten edellinenkin kirjoittaja totesi. Kuvaajan tyylin pitää vastata omia mieltymyksiä (eli tuskin voit miellyttää kaikkia, mutta kannattaa tietysti laittaa mahdollisimman monipuolisia tyylinäytteitä nähtäväksi). Kuitenkin myös minä rajasin heti kättelyssä pois kuvaajat, jotka olivat täysin budjettimme ulkopuolella, tai joilla ei ollut mitään hintaesimerkkejä / -arvioita sivuillaan. Jotain suuntaa kannattanee siis hinnoistaan tarjota.

Kolmanneksi tosiaan yhteydenpidon laatu on tärkeää. Portfolioiden ja hintojen perusteella meillä ainakin oli useampi valokuvaaja, joista muutamasta sai erityisen positiivisen käsityksen heidän vastausnopeutensa ja -tyylinsä perusteella. Ei siis riitä, että (potentiaalisten) asiakkaiden viesteihin vastaa suht ripeästi, kannattaa myös hieman miettiä, millaiseen sävyyn heille vastaa (ystävällisesti kaikkiin kysymyksiin vastaten, vaikka osa kysymyksistä olisikin omasta mielestäsi "tyhmiä").

Me valittiin kuvaajamme (Minttu Saarni) siis koska hänen nettisivuilla esitellyt kuvansa iskivät meihin molempiin, hinta oli budjettimme tuntumassa (vaikka menikin sitten lopulta yli, kun päädyimme viimemetreillä ottamaan myös hääaamun dokumentaarisen kuvauksen) ja yhteydenpito meihin oli sujuvaa ja ystävällistä; yhtä unohdusta lukuun ottamatta, jota kuvaaja pahoitteli asiallisesti. Eikä tarvinnut pettyä! Häitämme juhlittiin siis lähes vuosi sitten, ja tällä hetkellä yritän valita Mintun otoksista paria kuvaa, jotka ripustaa seinälle - tuntuu ihan mahdottomalta tehtävältä valita niistä ihanuuksista!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...