Jommo

Hotelli Ruusuhovi (Rantasalmi)

204 posts in this topic

Heips!!

Onko kukaan viettänyt häitään Hotelli Ruusuhovissa Rantasalmessa???

Ois mukava kuulla kokemuksia...

Ollaan käyty tutustumassa paikkaan ja vaikuttaa todella ihanalta ja suht kohtuu hintaiselta, koska meillä ei nyt mitään jättibudjettia ole suunniteltu käytettäväksi.

No aikaahan on vielä muuttaa suunnitelmia, mutta kieltämättä näin ensimmäisen suunnittelu tuokion jälkeen kaasojen kanssa niin meinaa pieni pää mennä pyörälle.....Tuleeko muka minusta Rouva .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät ensi talvena Ruusuhovissa, samoin ainakin Saarulilla. Käyhän tutkimassa päikkäreitämme niin löydät ainakin jotakin tietoa paikasta. Vaikka häämme ovatkin vasta edessä päin, voin vain kehua Ruusuhovia kokemusteni ja kuulemieni kokemuksten perusteella. Suosittelen siis, ihana paikka, ja kohtuullisen edullinen. Kannattaa varata haluamansa päivä hyvissä ajoin. On nimittäin yllättävänkin suosittu paikka. Kesä 2005 oli jo pitkälle buukattu tämän vuoden toukokuussa.

Jotain infoa Ruusuhovista löytyy myös täältä juhlapaikkaosaston Savonlinnan juhlapaikat -ketjusta

ja samoin Amoriinien juhlapaikkaosastolla on oma ketjunsa Ruusuhovista. Käyhän etsimässä!

Ja olethan tutustunut myös nettisivuihin: http://www.hotelliruusuhovi.fi/

edit: lisäilin noita suoria linkkejä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä!!!

Ja kun häänne on pidetty, toivottavasti kerrot lisää kokemuksia.

Tarkoitus olis varmistaa varaus nyt syyskuussa niin saadaan se viikonloppu sitten mikä halutaan.

Olen ihan tohkeissani ja lähdenkin tästä katsomaan linkkejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olehan hyvä, mukava olla avuksi ja saada lisää mahdollisia hääpaikkakaimoja.

Toki aion tällä foorumilla roikkua vielä häiden jälkeenkin kertomassa kokemuksia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heissan "hääpaikkakaimat",

meillä oli kesällä häät Ruusuhovissa ja voin todella lämpimästi suositella paikkaa kaikille. Meillä häävastaanotto alkoi onnittelumaljoilla lipputangon juurella ja sieltä jatkettiin sisätiloihin.

Istumajärjestyksen jokainen hääpari saa valita itse ja niinhän mekin järjesteltiin pöydät mieleiseksemme.

Meillä oli herkuttelijan häämenu pienin muutoksin ja vieraat kehuivat kyllä ruokia. Hääkakkuhan kuuluu samaan hintaan ja se oli kans hyvä ja kauniisti koristeltu.

Tanssit meillä oli juhlasalissa kartanossa, johon laitettiin ruusukaari ja meille istumapaikat sen alle, muille vieraille oli istumapaikkoja muutamia salin reunustalla. Hyvin mahduttiin tanssailemaan ja mukavaa menoa olikin.

Nyt oltiin viime viikonloppuna kavereiden häissä, joissa oli reilusti yli sata vierasta (meillä oli n.90) ja niillä tanssit oli pihapiirissä olevassa navettarakennuksen ylisillä. Siellä oli kans ihanasti koristeltu, hääpari oli itse maalaillut kynttiläalustoja ja sitten ilmeisesti Ruusuhovin puolesta katon rajassa paloivat myrskylyhdyt.

Jatkot meidän häissä oli rantasaunalla, jossa on saunat erikseen miehille ja naisille, sekä iso terassi ja tietty ranta, jossa kesällä voi käydä uimassa. Varattiin sinnekin vähän purtavaa ja jotkut vieraat jaksoivat juhlia ihan aamuun asti. Me itse lähdettiin kolmen jälkeen.

Ruusuhovin järjestelyihin ja henkilökuntaan olin tyytyväinen, yksi asia kuitenkin kannattaa varmistaa; että ruokailun ja kahvin yhteydessä (ja tietysti muulloinkin) baaritiskillä on joku henkilökunnan jäsen koko ajan tarjoilemassa. Meillä vieraat jo jossain vaiheessa vähän hermostui, kun juomia sai odottaa niin kauan.

Suosittelen kaikille Ruusuhovia, jotka sitä harkitsevat juhlapaikakseen. Nyt jo muutama tuttu pariskunta meidän lisäksemme on valinnut sen paikan hääpäivän juhlapaikakseen.

Kannattaa varata todella ajoissa, paikan kaikki kesälauantait täyttyy todella nopsaan.

Hyvää syksyä kaikille  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kiva kun kävit kertomassa kokemuksia, Nikole! :-*

Toivottavasti oli jotain hyötyä ja toki saa kysellä enemmänkin, jos joku asia askarruttaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

heips nikole  ;D ja kiitos kaunis ruusuhovi-kokemusten jakamisesta  :-X muutamia lisäkysymyksiä (meillä siis häät ruusuhovissa uuden vuoden aattona)...

Nyt oltiin viime viikonloppuna kavereiden häissä, joissa oli reilusti yli sata vierasta (meillä oli n.90) ja niillä tanssit oli pihapiirissä olevassa navettarakennuksen ylisillä. Siellä oli kans ihanasti koristeltu, hääpari oli itse maalaillut kynttiläalustoja ja sitten ilmeisesti Ruusuhovin puolesta katon rajassa paloivat myrskylyhdyt.

myös me oltiin ajateltu järjestää tanssit tuonne navettarakennukseen, tosin viime aikoina oon alkanut epäröidä että tila on sittenkin liian suuri (vieraita on tulossa reilu sata...). miten tuolla kavereittesi häissä oli järjestetty juomapuoli tanssin ajaksi? oliko siellä baari vai olivatko ostaneet boolia vai oliko juomaa ollenkaan?

tuo myskylyhty-juttu pitääkin tarkistaa, olis tosi hieno jos ne saisi talon puolesta  :-X

Jatkot meidän häissä oli rantasaunalla, jossa on saunat erikseen miehille ja naisille, sekä iso terassi ja tietty ranta, jossa kesällä voi käydä uimassa. Varattiin sinnekin vähän purtavaa ja jotkut vieraat jaksoivat juhlia ihan aamuun asti.

myös me ollaan varaamassa tuo sauna vieraille jatkopaikaksi. veittekö purtavat sinne itse vai olitteko tilanneet ruusuhovista? voiko takassa polttaa tulta eli voisko vaikka makkaranpaistoa suunnitella...?

semmoisia kysymyksiä tällä kertaa, en malttaisi odottaa omia juhliani (vaikka toisaalta aika loppuukin ihan kesken, on vielä niin paljon tehtävää...)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Me kävimme Ruusuhovissa melkein heti kihlauduttuamme viime vapun tienoilla ja varasimme hääpäivän kesälle 2005.  :-X Meille vieraita on tulossa n. 100, joten iltajuhlan pidämme navetan ylisillä ja jatkot saunoilla. Sulhaseni on britti ja puolet vieraista on tulossa ulkomailta. Ruusuhovin henkilökunta vaikutti todella ystävälliseltä ja ammattitaitoiselta. He mm. lupasivat ostaa baariin haluamiamme viskejä ym. brittimakuun sopivia juomia.

Saaruli kysyit rantasaunasta ja takasta - meille sanottiin, että takkaa ei valitettavasti voi valmistusvirheen vuoksi käyttää, mutta rantasaunojen lähettyvillä on grillikota. Teillä tosin häät lumen keskellä - mahdolliset paukkupakkaset voi tietysti rajoittaa grillaamista, mutta varmasti muutakin purtavaa järjestyy. Talvihäät kuulostavat ihanan romanttisilta. Itsekin mietimme sitä, mutta päädyimme sitten kuitenkin taloussyistä (=ehtii säästää pidempään) yöttömän yön juhlaan.

Oli kiva kuulla Nikolen kokemuksia, kuulostaa juuri sen tyyppiseltä kuin olemme itsekin suunnitelleet. Täytyy mennä lueskelemaan myös Pikkupossun suunnitelmia. Omat suunnitelmat ovat vielä alkutekijöissä.

Periaatteessa kysymys kuuluu muille osastoille - mut kysynpä nyt kuitenkin: Miten olette hoitaneet musiikin juhlaan? DJ vai joku bändi? Ja onko hyviä vinkkejä hyvistä bändeistä Etelä-Savossa?

Tsemppiä suunnitteleville ja onnea jo naineille hääpaikkakamuille!

-Nera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa Nera!

Mukava saada tänne lisää Ruusuhovilaisia vaihtamaan ajatuksia. Ja hyvä kun sinulla oli tietoa tuosta takka-asiasta. Meilläkin oli jatkoilla ajatuksissa makkaranpaisto, mutta pitänee keksiä jotakin muuta. Onpa kyllä vähän tylsää että siellä on takka jota ei voi käyttää.

Me aiomme häissämme soittaa musiikkia "vain" cd-levyiltä. Iso kokoelma suosikkimusiikkiamme ja varmasti monia tanssimaan innostavaa musiikkia on jo kerättynä koneelle. Poltetaan niistä valmiita kokoelmia, joiden soittelemisessa ei sitten kenelläkään ole hirveästi hommaa, yksi soittimen käytöstä vastaava henkilö riittänee. Me ajattelimme tanssiosuuden järjestää päärakennuksen alakerran juhlasalissa, vaikka meilläkin vieraita on reilut 100. Kaikki tuskin kuitenkaan tanssivat ja onpahan mukavan tiivis tunnelma. Navetan ylinen tuntuu kuitenkin vähän turhan isolta tilalta meille. Eikä talven kylmyydessä tarvitse siirtyä toiseen rakennukseen. Tuossa tilassa ajattelimme omien stereoidemme neljillä kajareilla riittävän.

Vaikka meille ei bändiä tulekaan, niin tanssivien vanhempieni myötä voin suositella Arto Kurvista & Kapa Montosta. Soittavat musiikkia laidasta laitaan yleisön mukaan ja tekevätkin paljon hääkeikkoja, mutta myös ravintolakeikkoja. Tiedustelin huvikseni ja hinta oli siinä 500 kieppeillä.

Ja Saaruli taisi juuri päikkärissään mainita jostain rantasalmelaisesta DJ:n tapaisesta kaverista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpa ollut mukava lukea lisää kokemuksia Ruusuhovista!!

Tähän asti meillä on vaan positiivisia kokemuksia..

Käytiin juuri muutama viikko sitten siellä kuvailemassa paikkoja ja päädyttiin myös tanssisaliin siinä alakerrassa vaikka vieraita tulee myös n. 100

Aluksi oli varattuna navetan yliset, mutta peruttiin se, koska tila on aika iso ja siinä on sitä myöten myös koristelua aika paljon. Tila näytti nimittäin erittäin suurelta ja kolkolta, eli sata henkeä hukkuu sinne mielestäni. ::)

Meille on kans sauna varattuna ja ainakaan 2006 ei saa tuoda enää mitään omia tuomisia, on ollut kuulemma joitakin ongelmia. Makkaran paisto on myös meillä mielessä ja jotain pientä lisäksi. Harmi ettei takka toimi  :(

Ai niin ja viime vierailulla kuulin, että siellä on ns. häämessut suunnitteilla eli pyytävät sinne myös läheisiä yrityksia infoamaan itsestään ja heti kun ajankohta varmistuu laittavat kutsua kaikille ketkä ovat varanneet hovin hääpaikakseen. Kiinnostavaa...eikö?

Katsotaan mitä tästä kehkeytyy ja vaihdetaan kuulumisia !

Jommo ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erittäin hyvä ja kiinnostava idea nuo "häämessut"!

Paikkakunnan/lähiseudun häihin liittyvistä palveluista kun ei paljon tietoa ole.

Ja useammat saattaisivat paikallisiin palveluihin päätyäkin jos tietäisivät mitä on tarjolla ja mistä hakea.

Toivottavasti olisi jo pikapuolin tai siitä ei enää meille ole hyötyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällähän on tosiaan uusia tyyppejä sitten viime näkemän....

Mulla olisi paljon kerrottavaa paikallisista palveluista, mutta nyt en ehdi pitkää tarinaa kirjoittamaan.

Saaruli: Meille tulee se sama monitoimiveikko, joten kaikki mielipiteet hänestä ovat tervetulleita.

Ja olisi ihanaa jos siellä olisi häämessut. Voisi tavata teitäkin!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saaruli: Meille tulee se sama monitoimiveikko, joten kaikki mielipiteet hänestä ovat tervetulleita.

Mikä monitoimiveikko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei, tännehän on taas ilmestynyt kaikenlaisia vinkkejä ja kokemuksia  :D tosi harmi ettei saunan takkaa voi käyttää, olisi tuonut lisää tunnelmaa  :-[ ja voi tosiaan olla ettei oikein viitti vieraita laittaa ulos värjöttelemään makkaratikkujen kanssa, varsinkaan saunan jälkeen... kun ulkona olemista tulee ihan tarpeeksi ilotulituksia katsellessa ja tinoja valaessa  ;) toivottavasti tuo saunalle sapuskoiden vientikielto ei vielä ole voimassa... ei taida olla varaa hommata sinnekin purtavaa ruusuhovin kautta  :-/ pitäisi ehdottomasti mennä käymään paikan päällä suunnittelemassa, viimeksi käytiin siellä vuosi sitten eikä silloin oikein vielä osannut katsoa "sillä silmällä"  ;) mutta kun ei oikein voi pitää vapaapäiviä töistä kun kaikki pitäisi säästää häämatkaa varten että jäisi ensi kesällekin vähän lomaa... nyt lähinnä ongelmana on etten tiedä järjestäisikö tanssit juhlasaliin vai navettaan... joka tapauksessa päädyimme siis bändin sijasta dj:hin koska a) tulee monta sataa euroa halvemmaksi ja B) on ainakin laadukasta musiikkia kun on alkuperäiset esittäjät  ;D ja meiltä ei löydy omasta takaa tarpeeksi hyviä stereoita ja nyt dj tuo hyvät soittovehkeet paikalle ja hoitaa homman, niin ei tartte koko ajan kytätä että milloin vaihtaa levyä tai milloin itse tehty soittolista ei sovikaan just siihen tilanteeseen (hyvä dj huomaa toivottavasti tunnelman ja soittaa sen mukaisia biisejä...)  :)

juu, tuosta monitoimimiehestä  ;) eli hän on nimeltään toni auvinen ja lisää tietoa löytyy osoitteesta http://www.toniauvinen.com/. kaikenlaista nuori mies hommailee ja kaikkein hauskinta on se että kysäisin äidiltäni että kuulostaako tuo nimi tutulta (olen viettänyt elämäni kaksi ensimmäistä vuotta rantasalmella) ja hän katsoi lapsuudenkirjastani ja kas: olemme olleet hiekkalaatikkokavereita vuosina -79 ja -80  ;D pieni maailma... saa nähdä antaako toni hiekkakakuntekijäkaveri-alennusta  ;) joka tapauksessa, tuun sitten ensi vuoden puolella kertomaan tänne miten homma hoitui  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
juu, tuosta monitoimimiehestä  ;) eli hän on nimeltään toni auvinen

Arvasin. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saaruli kirjoitti:

juu, tuosta monitoimimiehestä   eli hän on nimeltään toni auvinen ja lisää tietoa löytyy osoitteesta http://www.toniauvinen.com/.

Yes, osasin ekaa kertaa ton lainaus systeemin, harjoittelen nähkääs vielä näitä toimintoja 8) 8)

Hyvä vinkki tuo Auvisen Toni, joten KIITOS Saaruli, täytyypä ottaa hemmoon yhteyttä kun häät lähenee...joo ja kerro sitten kokemuksia!

Jommo ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoinpa sähköpostitiedustelua Ruusuhoviin. Tässä lyhyesti joitakin terveisiä:

-Huomenna pitäisi tulla postissa päivitetty hääinfopaketti ja ensi vuoden menut hintoineen.

-Takkaa tosiaan ei tällä hetkellä voi käyttää, mutta yrittävät saada sen kuntoon, ehkä maaliskuuksi, ehkä aiemmin tai sitten myöhemmin.

-Myös saunan syömä/juomapuoli on mietinnän alla ja infoavat siitä myöhemmin.

-Ruusuhovin häävastaava on muuttunut ja tehtävää hoitaa nyt omistajan tytär.

-Häämessuja tosiaan suunnittelevat, mutta ei niin nopealla aikataululla että niistä ehtisi meille olla hyötyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hellurei!

Just kun sain luettua Pikkupossun viestin Ruusuhovin hääinfopaketista kolahti postiluukku ja sieltä se tuli. En kovin paljon yleensä ehdi täällä langoilla roikkua töiden vuoksi, mutta näin sairaslomalla on haettava viihdytystä täältä kun sohva alkaa tympiä. Maksoin juuri ennakkolaskunkin - alkaa pikkuhiljaa tuntua, että häät on todella tulossa.

Kiitos teidän vinkkien otin minäkin yhteyttä monitoimimieheen ja nyt odottelen vastausta. Katselin myös ensi vuoden häämenuita- täytyy keskustella sulhon kanssa, mille linjalle mennään.

Sain jo pääni pyörälle  ::)lukiessani viestejänne jatkopaikasta. Meille on varattu se navetan ylinen, mutta joku teistä oli sitä mieltä että se on tosi iso. Noh, engelsmannit tarvitsevat paljon tilaa tanssiessaan  :) ja toisaalta navetta on vähän rennomman oloinen paikka. Täytyy nyt kuitenkin vielä katsoa, kun mennään seuraavan kerran katsomaan paikkaa.

Hääkuume alkaa iskeä minuunkin pikkuhiljaa...

-Nera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, kai mä nyt ilmoitan itseni tällekin listalle... Te talvihäitä Ruusuhovissa viettävät, laittakaa kokemuksia, ehkotuksia yms, sillä taidamme sittenkin olla kallistumassa sinne talven puolelle.

Tonista sen verran, että vallan mukava kaveri. Tehnyt alan hommia jo jonkin aikaa...Politiikasta en hänen kanssaan kuitenkaan keskustelisi... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meitähän alkaakin olla jo melkoinen joukkio, kivaa! :D

Ja tosi hauskaa että keskustelu täällä käy näinkin vilkkaana, toisilta saa hyviä vinkkejä.

Mukava kuulla myös, että joku muukin (minun ja saarulin lisäksi) harkitsee talvisiä häitä Ruusuhovissa.

Emmeköhän mekin kokemuksiamme kerro sitten kun omat häät on vietetty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi lisää ilmottautuu Ruushovilaisten joukkoon. Häät on ensi syksynä ja toivottavasti parhaimpaan ruska-aikaan (rakastan syksyn värejä  :-X). Meille on varattu koko päärakennus + saunatila ja melkein kaikki majotustilat. Kun kerran vietetään häitä niin vietetään kunnolla  ;D.

Kiitos Pikkupossu, että vastasit kyselyyni siitä bändistä. En mistään muualta löytäny siitä keskustelua, eikä nyt ihan viittis sokkona sitäkään valita. Eiköhän se oo hyvä valinta, jos/kun siihen päädytään (siis Arto&Kapa, muille tiedoksi, jos kiinnostaa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauskaa että meitä ilmestyy koko ajan lisää!

Jommo ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tehty alustava varaus Ruusuhoviin 5.8.2006  :) Nyt täytyy vain sitten aloittaa hääjärjestelyt todenteolla. Kuinka ikävää  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin juuri kyselyn Ruusuhoviin. Kertoisitteko minkälaisia tarjouksia olette sieltä saaneet? Minkälaisia menuja teille tarjottiin, menujen hinnat, viinatarjoilun hinnat, vieraiden yöpymiset?

Me mietimme että jos olisimme maksaneet vieraidemme yöpymisen, joten siksi olisi kiva tietää tekeekö kukaan muu niin ja olisiko tällaisessa tapauksessa mahdollista saada alennusta kun kyseessä on kuitenkin 90 ihmisen yöpymisestä.

Minun äiti ja isäpuoli on ollut aikoinaan rakentamassa Ruusuhovia, joutuu ehkä käyttämään suhteita hyväkseen jos päädytään Ruusuhovin valintaan hääpaikaksi.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now