Jump to content
Naimisiin.info

Häät ilman leikkejä?


Guest Dharma

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jos leikit tuntuu väkinäiseltä, miksi niitä  ottaa mukaan hääjuhlan ohjelmaan. Joko niistä tulee sisäpiirin juttu tai muuten vieraista tuntuu kiusalliselta osallistua niihin. Mielestäni hääjuhlaan voi leikkien sijasta keksiä muutakin mukavaa ohjelmaa ja seurustelua vieraiden kanssa.

Toisaalta en ole täysin leikkejä vastaankaan, jos olisi jokin sellainen mukava leikki / ohjelmanumero, joka kiinnostaisi kaikkia vieraita. Itse en vain näkisi itseäni leikkimässä....

Link to comment
Share on other sites

Eipä tule leikkejä meidänkään häihin, eikä varmaan hirveesti muutakaan ohjelmaa. Tarkotus on pitää hauskaa, nauttia hyvästä ruuasta ja hyvästä seurasta, ja ennen kaikkea niin että ite viihtyy ja että vieraat viihtyy vielä enemmän! Puistattaa pelkkä ajatus sellasista perinteisistä häistä joissa odotetaan vaan koko ajan seuraavaa ohjelmanumeroa ja jännitetään tunnistiko se morsian sen sulhsensa jalan muiden miesten joukosta.

Link to comment
Share on other sites

Hyikamalaa ei meillekään mitään leikkejä tule! Viimeks mie olin häissä tuossa kuukausi takaperin ja myötä häpeän tunne oli valtava kun sulhasen piti suorittaa typeriä tehtäviä saadakseen morsmaikkunsa takas. Jäi semmonen maku suuhun, että muutkin vieraat vaan ootti että leikit loppuis ja päästäis tanssahtelemaan. Oijoijoi...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Ainoat, jotka meidän häissä leikkivät, ovat lapset. Aikuisten luulisi viihtyvän hyvän ruoan, juoman, musiikin ja seurustelun merkeissä.

Näin minäkin ajattelen. Vielähän ei voi varmasti tietää, mitä tuleman pitää, yllättävätkö esim. sulhon kaverit jollain jäynällä. Mun mielestä nämä täyteen juonnetut ja kaikenmaailman kilpailuilla ja morsiammenryöstöillä ahdetut häät ovat jotenkin kiusallisia. Eikö me enää osata olla yhdessä ihan luonnollisesti?

Link to comment
Share on other sites

Tuorein kokemus toissapäivältä: häät toimii LOISTAVASTI ilman leikkejä. Olimme sulkin kanssa mun kaverin häissä viime lauantaina ja hääpari oli toivonut, ettei edes puheita pidetä (saatikka sitten leikitä....). Hauskaa oli. Eka syötiin, melko heti oli kahvit ja aika nopealla tahdilla alkoi bändikin soittaa. Iltajuhla oli siis... Suurin ero aikaisempiin häihin oli se, ettei vieraiden tarvinut juurikaan odotella mitään. Yleensä ollaan jouduttu odottamaan ruokaa ja että kaikki saavat syötyä, sitten ootetaan jotain ohjelmaa, sit ootetaan kahvia, sit ootetaan taas jotain ohjelmaa, sit ootetaan häävalssia ja sit ehkä se odottelu loppuu.... Vois tän kaverin tyylillä hoitaa omatkin juhlat.  :D

muoks. Ja me ei tunnettu kovinkaan montaa häävierasta entuudestaan, samassa pöydässäkin istui meille ennestään tuntemattomia ihmisiä, mutta silti juttua riitti ja heidän kanssaan oli tosi hauskaa!  :D

Link to comment
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta häistä ilman leikkejä ja ilman bändiä. Me ei sulhasen kanssa olla mitään tanssijatyyppejä ja pääasiassa vieraatkin on samanmoisia rentoja jutustelijoita, pöydän ääressä istuskelijoita ja tuntuu hölmöltä palkata bändi soittamaan vaan taustalle, vaikka se tunnelmaa loisikin. Onkohan ihan kolkkoa vaan soittaa musiikit levyltä. Ehkäpä jonkinmoinen yksi häätanssi vedettäis, jos ihana biisi löytyy, mutta eikö bändin olis "tylsä" soittaa koko ilta jos kukaan muu kuin morsiammen vanhemmat uusine puolisoineen ei innostu tanssimaan...

Ohjelmana olis siis vaan ruokailu, kakkukahvittelu, jutustelu, boolimaljan tyhjennystä ja pari rentoa puhetta..

Link to comment
Share on other sites

rinu, meillä on aivan samanlaiset suunnitelmat häiden suhteen. Meille tulee tosin pianomusiikkia ruokailun taustalla ja muutama erillinen lauluesitys. Perinteisistä hääleikeistä en pidä, mutta ehkä ajankuluksi jokin tietovisa hääparista voisi olla varalla. Muuta ohjelmaa on siis syöminen, vapaa seurustelu, mahdollisesti muutama puhe ja kimpunheitto.

Link to comment
Share on other sites

Joo, ei kiitos leikkejä meidänkään häihin. Luotan myös siihen niinkuin joku jo sanoikin tossa edellä että aikuiset ihmiset kyllä viihtyy syöden juoden ja tanssien.

Mä en vaan jotenkin osaa suhtautua niihin leikkeihin luontevasti ja luulenpa että osa vieraistakin on ihan tyytväisiä leikittömiin juhliin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häissämme ei ollut yhden yhtä leikkiä.  ;D Ja tunnelma oli ihan mieletön alusta loppuun asti. Kaikilla oli hirmu kivaa eikä viinaakaan kulunut juuri ollenkaan, vaikka sitä oli tarjolla paljon.

Häissämme oli kolme puhetta, kaksi lauluesitystä (toinen tuli täytenä yllätyksenä morsiamelle, joka kiskottiin lapsuudenystävän kanssa lavalle laulamaan), yksi lausuntaesitys ja bändi. Tämän lisäksi ruokaa ja juotavaa oli todella paljon ja itse kiersin ihmisten joukossa keskustelemassa ja kertomassa miten rakkaita he ovat minulle.

Ketään ei pakotettu mihinkään, kaikki saivat olla siellä missä halusivat (ulkona oli upea ilma) ja bändi jopa onnistui saamaan täysin laulamattoman porukkamme esittämään "Tahdon olla sulle hyvin hellä" biisin. Miehet tietysti toisella puolella salia ja naiset toisella. En ole tainnut ikinä nauraa niin paljon kun kuunnellessani epävireisiä miehiä ja katsellessani veljeni erittäin tunneladattua esitystä.  :) Heh! Oli ihan mielettömän hauskaa.

Myös Bestman hoiti puhemiehen hommansa täydellisesti. Kaikki olivat jatkuvasti ajantasalla asioista eikä mitään jouduttu odottamaan (kuvaus oli ennen kirkkoa).

En tiedä mihin leikkejä tarvitaan. Meillä ei ollut yhden yhtä hiljaista hetkeä eikä mihinkään väliin edes olisi mahtunut tuollaista ylimääräistä ohjelmaa. Häät kestivät klo 16.30-2.00 ja kertaakaan ei ollut sellainen olo, että nyt voisi tämä ilta jo loppua. Päinvastoin.

Muoks. Niin ja sen jälkeen kun bändi lakkasi soittamasta, aloimme tanssia irkkumusiikin tahtiin. Sain siis myös irkkuhääni, joista olin haaveillut.  :) Kengät kopisten vedimme ringissä (käsi kädessä) irkkupunkkia pitkin tanssilattiaa. En usko, että on ikinä ollut niin hauskaa kuin tuona iltana. Ystävämme ovat kyllä kullanarvoisia.

Link to comment
Share on other sites

Meilla oli puheita ja bandi soittamassa, plus tietty ruokailu ja kakun leikkaus. Mitaan leikkeja ei ollutkaan, eika niita kukaan kaivannut(toisaalta, niita ei taallapain oikein harrastetakaan). Haavalssi ja puheet hoidettiin pois heti ennen ruokailua, ettei tarvinnut niita enaa jannittaa illan mittaan. Mekaan emme kovin intomielisia tanssijoita ole, siksipa tanssimmekin heti aluksi, ettei valssin onnsituminen jaanyt jannittamaan. Juhlavaki tanssi iahn kiitettavasti, mutta meidankin kaverit ovat enemman viinilasin aarella seurustelevaa sorttia kuin tanssilattialla hilluvaa, etta juhlissa oli hieno tunnelma ihan vain ihmisten istensa ansiosta.

Voihan jotain ohjelmaa jarjestaa kaiken varalta - miehen siskon haissa olisi ehka ollut hyvakin kaivaa takataskusta joku haavisa, silla juhlat alkoivat lassahtaa kymmenen aikaan (toisaalta, silloin oli sunnuntai ja seuraavana paivana suurimmalla osalla vieraista toita). Mitaan vapaaehtoisleikkeja en kylla kannata - vaikken itse "vapaaehtoiseksi" joutuisikaan, niin myotahapeaa karsisin silti. :P  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Anna-Elina

Häät ilman leikkejä kuulostavat sellaisilta häiltä, joissa itse vieraan roolissa viihtyisin, joten en haluaisi niitä omiinkaan häihini. Ihmiset ovat nähneet samat leikit monen monta kertaa, joten en millään usko, että joku niitä oikeasti vaatisi tai kaipaisi. Uskon, että monet eivät vain kohteliaisuuttaan viitsi sanoa, ettei jaksaisi katsoa viittä kertaa kesässä samaa leikkiä.  

Link to comment
Share on other sites

Guest morsian-2010

Me ei haluta häihimme mitään leikkejä. Me pidetään muutenkin pienet häät niin halutaan viettää aikaa läheistemme kanssa jutellen yms :) Tarkoitus on siis pääasiassa viettää aikaa meille rakkaiden ihmisten kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Me ei haluta häihimme mitään perinteisiä leikkejä, mutta jotain ohjelmaa varmaan syömisen ja kahvittelun lisäks pitäs olla. Olisko kellään vinkkejä et mitä se ohjelma vois olla? Ei siis morsiamne ryöstöä, tuttu juttu-tyyppisiä tms.

Link to comment
Share on other sites

Todella helpottavaa kuulla, että on monia muitakin jotka eivät halua leikkejä häihinsä :) Olen tässä pohtinut tuota asiaa, että olisiko kuitenkin oltava jotain leikkejä ettei aika tule pitkäksi. Mutta tosiaan, miksi järjestää leikkejä, jos ei itse pidä lainkaan lapsellista leikeistä? Ennen kaikkea tärkeintähän pitäisi olla se, että hääpari viihtyy omissa juhlissaan ja tuskin vieraatkaan tuntien moni nauttisi leikeistä. Olen joskus joutunut juhlissa väkisin ilman omaa tahtoani osallistumaan leikkeihin ja en tiedä mitään niiin inhottavaa kuin se oli...vieläkin oikein puistattaa :-[

Link to comment
Share on other sites

Guest Anna-Elina
Olen joskus joutunut juhlissa väkisin ilman omaa tahtoani osallistumaan leikkeihin ja en tiedä mitään niiin inhottavaa kuin se oli...vieläkin oikein puistattaa :-[

Juuri tällaisia fiiliksiä en haluaisi kenellekään omista häistäni jäävän, sen takia tahdon jättää kaikki leikit väliin: niihin on inhottavaa joutua mukaan "vapaaehtoiseksi" ja niitä on tylsää katsoa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Helsbels

Miksi se olisi niin tylsaa? Jarjestetaanhan haita ympari maailmaa joka viikonloppu ilman leikkeja tai muuta ohjelmaa ja hauskaa on silti.

Lisays: yleensa siis hyva ruoka, juoma ja tanssiminen riittaa vieraille, miksi Suomessa on pakko paapoa vieraita kuin pikkulapsia?

Link to comment
Share on other sites

Yhdyn Helsbelsiin  ;).

Meillä oli häissä pääroolissa ruoka, juoma ja musiikki. Lisäksi kaaso ja bestman sanoivat ihan pari sanaa meille ja minä pidin kiitospuheen häävieraille. Halukkaat osallistuivat häävisaan jota täyttelivät musiikin soidessa taustalla. Taikuri oli ainut virallinen "ohjelmanumero", mitään leikkejä yms. ei haluttu ja kaikki viihtyivät. Meillä oli pienehköt häät joissa suurin osa tunsi toisensa, ilta kului kuin siivillä jutellessa ja tanssahdellessa :).

Link to comment
Share on other sites

Guest 010907(Guest)
Yhdyn Helsbelsiin  ;).

Meillä oli häissä pääroolissa ruoka, juoma ja musiikki. Lisäksi kaaso ja bestman sanoivat ihan pari sanaa meille ja minä pidin kiitospuheen häävieraille. Halukkaat osallistuivat häävisaan jota täyttelivät musiikin soidessa taustalla. Taikuri oli ainut virallinen "ohjelmanumero", mitään leikkejä yms. ei haluttu ja kaikki viihtyivät. Meillä oli pienehköt häät joissa suurin osa tunsi toisensa, ilta kului kuin siivillä jutellessa ja tanssahdellessa :).

Millanen tuo teidän häävisa oli?

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa vähän samantyyppisiltä häiltä kuin meille on tulossa, eli ei mitään perinteisiä leikkejä eikä ryöstöjä!

Meille ei tule myöskään tanssia, mutta monenlaista pientä hauskaa olemme silti ohjelmaksi keksineet.

Meillekin tulee häävisa, joka on siis tietokilpailu hääparista (meihin liittyviä kysymyksiä ja abcd vastausvaihtoehdot) joka on jaettu etukäteen pöytiin ja sitä saa seurustelun ja musiikin lomassa täytellä.

Meillä jaetaan pöytiin myöskin pieniä kortteja jotka toimivat vieraskirjana, eli niihin saa kirjoitella terveisiä hääparille (ja sitten käydä sujauttamassa hääalbumiin).

Luultavasti pöytiin tulee myös ainakin muutamia kertakäyttökameroita, joilla vieraat saavat vapaasti ottaa kuvia juhlista.

Ja lisäksi on vielä pari musiikkiesitystä ja power point valokuvaesitys hääparista.

Eli kaikkea pientä kivaa :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...