Jump to content
Naimisiin.info

Asenteesi hääleikkeihin?


Mimosa

Recommended Posts

Eräällä kilpailevalla hääforumilla on käyty moneen kertaan keskustelua siitä "kuinka 90-luvulla tuli kauheat leikkihäät muotiin" ja "kuinka siitä alkaen häät ovat kestäneet monta tuntia ja sisältäneet toinen toistaan typerämpiä, häistä häihin yksiä ja samoja ylituttuja, morsiusparin ja vieraat nolaavia leikkejä, joihin kukaan ei halua vapaaehtoisesti osallistua ja joita kukaan ei halua katsoa." ja "Eikö aikuisilla järkevillä ihmisillä riitä juteltavaa,puheita ja fiksua taiteellista ohjelmaa tai tanssia ilman tällaisia nöyryyttäviä lapsellisia leikkejä?"

Löytyisiköhän täältä asiallisia mielipiteitä aiheeseen?

(Kuinka koet leikit häissä? Onko jotkut tietyt suosikit/kauhistukset, joita haluaisit/et haluaisi häihisi ja miksi? Onko tiedossasi "uutta" hyvää ohjelmaa/tekemistä häihin?)  :o  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest onnellinen

Mä suhtaudun periaatteessa positiivisesti leikkeihin, kunhan niitä on kohtudella ja niiden tarkoituksena ei ole nolata ketään ainakaan yksin. Ryhmähauskuus on asia erikseen, mutta ketään ei laulateta meidän häissä pakolla yms. Pari leikkiä häissä on minusta ihan ok.

Täällä on usein ollut pitkä lista hääleikkejä, joista osa on varmasti kohtuullisen tuoreita.

Mä pidän esim. siitä 12 kuukautta -leikistä, tarinan kerronnoista, joissa näytellään, lakanan taittelu on hauska, jos hääpari ei leikkiä tunne.

Mutta ryöstöistä mä en pidä, en lunnaiden keruusta enkä yleensäkään mistään sellaisesta, josta saa nolostellen kieltäytyä, jos ei halua. Kylläleikkeihin pitäisi muka "valita sattumalta" sellaisia henkilöitä, joiden tietää olevan sen verran rohkeita, että voivat leikkeihin osallistua eikä nolata ketään ujoa ihmistä julkisella pilalla.  :P

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

Pantomiimileikki

Hääparista toiselle, ja yleisölle näytetään joku sana. Ilmeitä ja eleitä käyttämällä parin on esitettävä arvattavia sanoja toisilleen.

Sanan selittämisleikki

Puolisot selittävät vuorotellen toisilleen sanoja. Selityksen perusteella toisen osapuolen tehtävänä on arvata, mitä sanaa tarkoitetaan. Leikissä selvitetään kuinka hyvin pari toisensa tuntee, ja kumpi on perheen selittäjä, kumpi ymmärtäjä.

Ilmapallotanssi

Jokaiselle tanssijalle sidotaan ilmapallo jalkaan. Perinteisellä tanssiotteella tanssien parin tulee yrittää rikkoa mahdollisimman monen muun parin ilmapallot, ja samalla suojella omia ilmapallojaan. Kun parista kumpaisenkin ilmapallo on rikottu, joutuvat he lopettamaan tanssin. Viimeiseksi parketille jäänyt pari on voittaja.

Liikkuvat kirjekuoret

Leikkiin osallistuu 12 vierasta, mutta ei itse hääpari. Osallistujat asettuvat piiriin. Musiikin soidessa he kuljettavat kädestä käteen kirjekuorta. Kun musiikki loppuu, lukee kirjekuorta kädessään pitävä vieras kuoren sisältämän lupauksen avioparille. Näin jatketaan kunnes jokainen vieras on lukenut oman lupauksensa. Lupauksista kannattaa kirjata muistilappu hääparille, jotta he voivat valvoa lupausten toteutumisen!

Miten tuore miniä/vävy tunnetaan?

Leikissä toisiaa vastaa kilpailevat morsiamen ja sulhasen sukulaisista muodostetut joukkueet. Leikin järjestäjät keksivät ennalta kiperiä kysymyksiä morsiamesta ja sulhasesta. Sulhasta koskeviin vaihtoehtokysymyksiin vastaavat morsiamen sukulaiset, ja päin vastoin. Vastaus voidaan kirjoittaa tussilla suurelle kartongille tai antaa lapulla leikin järjestäjälle. Morsiamen suku vastaa ensin, ja sulhanen antaa oikean vastauksen näkemättä sukulaisten vastausta. Oikeasta vastauksesta seuraa yksi piste.

Triathalon

Häätalon pihalla voidaan kisata erilaisissa lajeissa, ja mitä kummallisempia ne ovat, sen parempi. Kisa voi olla henkilökohtainen tai joukkuekisa. Joukkueet syntyvät esimerkiksi morsiamen serkuista, sulhasen tädeistä ja sedistä, morsiamen sisaruksista, yhteisistä ystävistä ja yhdistetystä appivanhempitiimistä. Lajeiksi sopivat ainakin tikanheitto, saappaanheitto, keilaus jalkapallolla puupalikoita kohti, hulavanteen pyöritys sekuntikelloa vastaan tai mitä järjestäjät ikinä keksivätkään. Voittajaksi nousee vieras tai joukkue, joka kerää vähiten sijalukupisteitä kisan kuluessa.

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

SANKARITARINA METSÄSSÄ  

Kaikki sanat jotka on kirjoitettu isolla on niitä näyteltäviä rooleja, joihin valitaan esittäjät häävieraiden joukosta.  

> Metsässä on pimeä yö. Tuuli puhaltaa ja PUU huojuu voimakkaasti puolelta toiselle pitäen samalla äänekästä suhinaa.  

> Yht'äkkiä PÖLLÖ lentää PUUN ohi ja kaartelee vaanivana ilmassa. PÖLLÖ kuulee metsästä ääniä ja se lennähtää pikaisesti PUUN oksalle istumaan. PÖLLÖ katselee tarkkaavaisesti ympärilleen ja huhuilee äänekkäästi.  

> PÖLLÖ lopettaa huhuilemisen, kun isokokoinen MIES saapuu PUUN vierelle kantaen selässään painavaa TELTTAA. MIES laskee TELTAN maahan ja rupeaa etsimään sopivaa leiripaikkaa.  

> MIES päättää kasata TELTAN PUUN viereen ja aloittaa tarmokkaasti kasaamisen. Koska tuulee voimakkaasti ja PUUN oksat taipuvat MIESTÄ kohden, on MIEHELLÄ vaikeuksia saada TELTTA pysymään kasassa. MIES kuitenkin onnistuu ja ihailee aikaansaannostaan tyytyväisenä. MIES haukottelee, tekee muutaman venytysliikkeen ja kömpii TELTTAAN nukkumaan.  

> Samaan aikaan NAINEN lähestyy PUUN alla olevaa TELTTAA ulkoiluttaen isokokoista KOIRAANSA. KOIRA viuhtoo itseään joka paikkaan ja NAINEN seuraa tarkkaavaisesti mitä se tekee. KOIRA nuuhkii ensin TELTTAA ja alkaa sen jälkeen ruopimaan maata PUUN juurelta ja nostaa sitten takajalkansa tehden tarpeensa PUUN juurelle. Sen jälkeen KOIRA hyppii PUUN runkoa vasten haukkuen latvalla istuvaa PÖLLÖÄ. PÖLLÖ lähtee peloissaan lentoon ja KOIRA rupeaa jahtaamaan sitä.  

> Sillä välin ROSVO ilmestyy NAISEN taakse. ROSVO hyökkää NAISEN kimppuun takaa päin ja alkaa hurja kamppailu elämästä ja kuolemasta. MIES kaataa NAISEN alleen ja NAINEN rupeaa kirkumaan hätääntyneesti.  

> MIES TELTASSA herää NAISEN huutoihin ja kömpii TELTASTA ulos. MIES rientää NAISEN avuksi ja samalla KOIRA jättää PÖLLÖN rauhaan, juoksee ROSVON viereen ja puree raivokkasti ROSVOA takapuolesta.  

> Kahakka on kovimmillaan, kunnes pelottava POLIISI saapuu pamppua pyöritellen paikalle. POLIISI pamputtaa ROSVOA ja laittaa hänet käsirautoihin. ROSVO yrittää rimpuilla, mutta POLIISI saa talutettua hänet pois paikalta.  

> NAINEN kiepsahtaa kiitollisena hänet pelastaneen MIEHEN kaulaan ja he kömpivät yhdessä MIEHEN telttaan.  

> Sen pituinen se.

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

> JOS ON OLLUT "KOVAT POLTTARIT" NIIN POLTTARIEN JÄRJESTELYPORUKAT VASTAKKAIN RIISUUTUMISKISA... KUMMAN JOUKKUEEN VAATTEISTA TULEE PITEMPI JONO...  

> Aluksi oli perinteinen laatikkoleikki: kaksi samanlaista laatikkoa, joista morsian ja sulhanen valitsevat omansa ja toisessa on tohvelit, toisessa kaulin.  

> Ensin tutustuttiin hääparin lapsuuteen ja nuoruuteen valokuvien avulla. Kuvista oli tehty diakuvia, jotka heijastettiin valkoiselle seinälle ja morsian/sulhanen kertoi kuvan tarinan. Sitten peukkuleikki ja kysymykset, joihin vastattiin kyltein "minä"/"hän" tai "kyllä"/"ei". Lopuksi selviteltiin toisen mieltymysten tuntemusta: morsian ja sulhanen olivat valmiiksi alleviivanneet lappuun merkityistä vaihtoehdoista mieluisemman tyyliin, että sulhaselta kysyttiin morsiamen valintoja ruusu vai orvokki jne.  

> Niin ja vielä pantomiimia, erotiikkaa vai yleisökysymys!  

> Pöydissä oli valmiina kyselylomakkeet "Tunnetko hääparin?" ja lyijykynät. Kymmenen kysymystä, joissa vaihtoehdot a,b,c. Esimerkiksi "Minkä merkkinen auto hääparilla on?", "Mikä on morsiamen ammatti?" jne. Vastaajien nimet ylänurkkaan. Kaasot olivat käyneet laput läpi ja oikein vastanneille tikkaripalkinto  

> Morsiamen ryöstö. Sulhanen joutui lukemaan Rakkauden valan; humoristinen avioliittolupaus, löytynee muistaakseni jostain Hääleikkejä-kirjasta. Hääpari oli tutustunut tanssikurssilla, joten sulhanen joutui opettamaan hääyleisölle humppaa, mikä oli kurssilla tuottanut tälle vaikeuksia. Hyvästä opetuksesta yleisö tietysti maksoi, niin sulho sai lunnasrahoja. Morsian tuotiin takaisin, mutta sulho ei päässyt näin helpolla. Morsian jäi odottamaan salin ovelle. Sulhon ja morsian väliin laitettiin sekalaiseen järjestykseen tuoppeja vettä täynnä. Sulholle kerrottiin, että tämän pitää side silmillä ja tunnustelemalla kulkea tämä "esterata" morsion luo kaatamatta laseja. Kun toinen kaaso sitoi sidettä silmille, toinen kaaso keräsi lasit kaikessa hiljaisuudessa lattialta pois. Kaasot ja yleisö antoi vinkkejä sulholle, kuinka kulkea: varo, siinä oikean jalan kohdalla! nosta nyt vasen jalka korkealle! Sulho rupesi jo epäileen tuoppien olemassa oloa, jolloin kaaso pisti tuopin varpaiden eteen, kuului kops ja sulho: ei hitsi, onhan niitä. Yleisöllä tietysti hauska seurata toisen tasapainoilua.  

> Kaaso jakoi joillekin appelsiineja, heidän tuli sitten etsiä itselleen pari. Appelsiini otsien väliin ja orkesterin tahdissa tanssimaan nopeita kappaleita...  

> Kaksi kiinalaiseksi pukeutunutta (mustaan jätesäkkiin ja hattuun) kohtaavat ja molemmilla on ämpärit. Toisella on vettä n. puoleen ämpäriin. Kun he kohtaavat toisensa, kumartavat toisilleen, ja se jolla on vettä ämpärissä kaataa kaikki toisen tyhjään ämpäriin ja taas kumartavat ja lähtevät pois. Kohta tulevat uudelleen ja toistavat tämän saman. Kolmannella (tai neljännellä) kerralla veden sijaan on ämpäriin laitettu karkkeja (miel. paperi päällisiä).. he kohtaavat jälleen ja kumartavat ja se jolla on "vettä" (karkkia) ämpärissä heittääkin vieraita kohti!!! --> reagointi: kaikki väistävät ja "kirkuvat".. lapsilla hauskaa hakea lattialta karkkeja....  

> kaaso oli kirjoittanut yksinkertaisen tarinan ja valitsi sitten häävieraista näyttelijät tarinaan. Oli mukana appiukko ja setä ja mummo jne. Eli tasapuolisesti kaikkia vieraita. Kaaso sitten jakoi jokaiselle roolin (yksi oli sankari, toinen puiston penkki jne.) ja aloitti tarinan lukemisen. Näyttelijät joutuivat siis näyttelemään sitä tarinaa sitä mukaan kun tarina eteni ja voit kuvitella kuin hulvattoman hauskaa se oli. Ei tarvita mitään rekvisiittaa, kaikki syntyy mielikuvituksesta.

> Jatkoideana: aika hauskaa voisi olla, jos tarina kertoisi hääparista, joita muut sukulaiset ja kaverit esittävät

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

HÄÄLEIKKEJÄ

Hääpari viedään johonkin sellaiseen paikkaan, että he eivät kuule mitä seuraavaksi tapahtuu. Sitten joku selittää vieraille, että seuraavasta ohjelmanumerosta selviää mitä morsiuspari juttelee toisilleen hääyönä. Sitten morsiuspari tulee paikalle, silmät sidottuina ja heidän pitää viikata lakana. Kyllä ihmisillä on hauskaa, kun ne ajattelee tulleita kommentteja romanttiseen hääyöhön...

> Hääpaikan seinille levitellään papereita hauskoine kysymyksineen, jotka liittyvät jotenkin hääpariin. Ne voivat olla sellaisia pieniä ja mitättömiä asioita, joita kukaan ei voi tietää tai sitten hieman suurempia. Pääasia, että vaihtoehdot saavat hymyn huulille ja pitävät mielen vireänä.  

> Vieraat saavat sitten ottaa jostakin 1. kysymys lapun läheltä vastauspaperin ja ympyröidä oikeita vaihtoehtoja. Sitten laput tarkastetaan ja voittaja saa jonkin pienen palkinnon  

> valitaan 10 vapaaehtoista (tai valitaan muuten vaan) juhlaväestä. he asettuvat rinkiin, selät kääntäen toisilleen. yhdelle annetaan esim. kaulin käteen. laitetaan musiikki soimaan. kaulin kiertää myötäpäivään jokaisen ringissä olevan käden kautta... kun musiikki loppuu, se kenelle kaulin jäi, saa ensimmäisenä tehtävän: 1kk kuluttua joutuu tekemään asian X (esim. muistamaan hääparia kukkakimpulla). leikki jatkuu: seuraava, jolle kaulin jää musiikin loppuessa, saa tehtävän Y (esim. viedä itseleivottua pullaa maistiaisiksi). 3. saa tehtäväkseen kutsua hääpari saunailtaan/grillaileen/tms. Näin leikki jatkuu, kunnes viimeinen muistaa hääparia 1-vuotishääpäivänä.  

> Bestman tai kaaso on valmistanut kaksi samanlaista kuorta, toisen sisällä joko piirretty tai vain kirjoitettu sana avain ja toisen tossu.

> Hääpari valitsee mieleisensä kuoren ja avaavat sen heti. Kumpi saa tossun, kumpi avaimen?  

> Tehtävärata: tarvitaan esim.6 vapaaehtoista kilpailijaa, tähän ei välttämättä tarvitse hääparin osallistua.  

> Kentällä on 18 täytettyä ilmapalloa, joiden jokaisen sisällä on tehtävä lappu.Aika alkaa(määrätkää itse aika) Kilpailijat rikkovat jokainen 3 valitsemaansa palloa ja säntäävät vauhdilla tehtäviinsä...esim. juo pullo vichyä, syö munkki, etsi vieraiden joukosta nainen jolla on vihreät silmät, etsi vieraiden joukosta mies jolla on kenkä nro. 42...  

> Yhden pallon sisällä voi olla vaikka jokerilappu, jonka saaja joutuu viemään hääparin vaikka ½vuoden päästä heseen(??) syömään tai ostaa kimpun kukkia. Keksikää itse mukavalta tuntuvia tehtäviä. Kun aika on täysi, niin vaikka kaikki kilpailijat kutsutaan eteen ja katsotaan tehtävät ja tarkastetaan onko ne suoritettu hyväksyttävästi;)  

> Me olimme painattaneet Heli&Sami + päivämäärä kyniä ja sytkäreitä, joita annoimme "palkinnoiksi" jokaiselle kilpailuihin osallistujille...Ja hauskaa oli!

> Lupausten jako:

> Kaaso tai bestman on kirjoittaneet 12 lappua jokaiselle kuukaudelle. Laput on pussissa(ei läpinäkyvä) ja orkesteri soittaa musiikkia, jolloin pussi kiertää vieraiden joukossa. Kun musiikki loppuu, se jolla on pussi silloin ottaa sieltä lapun ja tulee mikrofoniin lukemaan lupauksensa. Lapuissa voi olla esim. vie roskat, osta pääsiäismunat, auta lastenvaatteiden valitsemisessa yms...  

> Mustalaisen päiväkirja:

> Hääparista on kirjoitettu tarina, esim siitä ajasta jolloin he tapasivat hääpäivään asti. Adjektiivien kohta on jätetty tyhjäksi jolloin vieraat huutavat adjektiiveja(millainen jokin on) ja kun kohdat ovat täynnä luetaan koko tarina yleisölle...

> MonaLisa: Hääpari osallistuu kilpailuun. 4 mies ja naiskilpailijaa...  

> Ensin 3 miesvierasta + sulhanen piirtävät silmät sidottuina morsiamen kuvan. Sen jälkeen morsian arvaa minkä oma tuore aviomies on piirtänyt. Sitten vaihdetaan osia ja 3 naisvierasta ja morsian silmät sidottuina piirtävät sulhon kuvan ja sulhanen yrittää arvata, mikä on morsiamen piirtämä kuva... (mulla on molempien piirtämät kuvat sängyn yläpuolella...Mulla silmät poskilla...  

> Sanan selitys: Kaaso tai bestman kerää vierailta esim. 20 sanaa... Tarkoituksena on katsoa kumpi hääparista on parempi selittämään. Morsian selittää sulholle 10 sanaa ja sulho morsiamelle 10 sanaa. Kumpi keksii enemmän oikeita sanoja on parempi arvaaja ja toinen parempi selittelijä...

> Lapussa olevaa sanaa ei saa sanoa suoraan, vaan esim. pantomiimillä tai kiertäen...  

> Morsian istui kottikärryissä(tietty puhtaissa) ja sulhanen työnsi kärryjä. Saliin oli kieputettu iso kerä villalankaa, eri paikkoihin. Siinä sitten morsian rullasi lankaa keräksi, kun sulhanen työnteli kärryjä! Oli hauskaa katsoa, kun jollain keinolla oli pöydän ja tuolien alta saatava lanka tulemaan...akrobatiaa;)

> yksi leikki oli sellainen, että oli kaksi joukkuetta, joiden jokaiselle jäsenelle annettiin iso paperilappo, missä oli kirjain. Juontaja antoi vinkkejä esim. pojan nimi ja joukkueiden piti mennä seisomaan riviin siinä järjestyksessä, että kirjaimista tuli pojan nimi. Ja nopeampi joukkue tietysti voitti. Meillä hauskuutta lisäsi se, että joukkueissa oli mukana ulkomaalaisia, joille piti ensin tulkata...  

>  

> Häävalssia ennen morsiamen tulee silmät sidottuna tunnistaa sulho useamman miehen joukosta. Siisti versio Käsistä. Parempi versio miehet seisovat lahkeet nostettuna penkillä ja morsian tunnistaa sulhonsa sääristä. "Juontaja uhkailee, että tanssit häävalssin sen miehen kanssa, jonka nyt valitset".  

Link to comment
Share on other sites

Jatkan vielä alkuperäistä asiaani. Ilmeisesti te vastanneet olette kertomienne leikkien kannalla. Olen viime päiviin saakka pitänyt itseäni lapsenmielisenä, rohkeana ja avoimena, mutta olen kai alkanut joiltain osin vanheta, ja kokea jotkut leikit häihini sopimattomiksi. Muihin illanviettoihin voisin kyllä ottaa vaikka kaikki ja moneen kertaan... ja musikaalisena lyödä perään bumtsibumin ja teatraalisena thilia thalia tallallaan (tv:stä tutut.)

Itse en kuitenkaan ehkä häissäni haluaisi tunnustella sulhoni ja muiden miesten mitään kehon osia, en istua kottikärryssä, enkä piirtää mitään. Tuntuu myös arveluttavalta tanssittaa vieraita ilmapallojen tai minkään muunkaan kanssa. Lisäksi vierastan erityisesti tuota tarinaa. Pitäisi tosiaan osata valita siihen henkilöt oikein vieraiden joukosta. Ja toisaalta ilmapallotanssihan voisi toimia ehkä siinä, että ihmiset voisivat paremmin uskaltautua tanssimaan myöhemmin illalla...

Minulle siis sopisi parhaiten noi alias, tuttujuttu, miniän/vävyn tunteminen, kirjekuoret ja talon tossunalla olijan arpominen. Vaikka voihan näissäkin nolata useankin, jos leikit niin suorittaa... kääk!  ??? ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen
Ilmeisesti te vastanneet olette kertomienne leikkien kannalla.

Heips!

Yksi pikku juttu...taisin olla minä itsekseni, kun olen vastannut eli mä laitoin eka oman mielipiteeni ja sitten vain luettelon noista leikeistä, joita teidän. Kaikkia en tokikaan haluaisi häihini.  ::)

Kaikki leikit riippuu porukasta. Meille sopisi aika ronskitkin leikit, mutta jos tunnelma on jäyhä ja meno aika fiiniä, niin kaikkia ei voisi kuvitellakaan.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Tosiaan, enpäs ensin huomannutkaan...  ;D mulla on vaan tapana lukea niin innokkaasti mielipiteitä, etten aina tajua katsoa niiden kirjoittajien nimiä niin tarkkaan... kun loppupelissä olen täällä keskustelemassa aiheista, en luomassa käyttäjäprofiileja muista naikkareista... (nim. saanut tarpeekseen sinikkojen toistensa arvostelusta ja tuntemisyrityksistä eri nickien takaa)  ::)

Link to comment
Share on other sites

mä en niinkään pidä leikeistä,mutta onhan ne silti kivoja ohjelmanumeroita häihin;)

Mikä muuten sen tuttujutun tarkoitus on?Vastataanko siinä tahallaan väärin, että vierailla olis hauskaa..vai totisinta totta???

Mikäs se leikki on,jossa hääpari istuu lattialla ja selittää toisillensa jotain?Kuulin tollasestakin,mut en tiä mikä sekin sitten lie??

Link to comment
Share on other sites

SANKARITARINA METSÄSSÄ  

Kaikki sanat jotka on kirjoitettu isolla on niitä näyteltäviä rooleja, joihin valitaan esittäjät häävieraiden joukosta.  

> Metsässä on pimeä yö. Tuuli puhaltaa ja PUU huojuu voimakkaasti puolelta toiselle pitäen samalla äänekästä suhinaa.  

> Yht'äkkiä PÖLLÖ lentää PUUN ohi ja kaartelee vaanivana ilmassa. PÖLLÖ kuulee metsästä ääniä ja se lennähtää pikaisesti PUUN oksalle istumaan. PÖLLÖ katselee tarkkaavaisesti ympärilleen ja huhuilee äänekkäästi.  

> PÖLLÖ lopettaa huhuilemisen, kun isokokoinen MIES saapuu PUUN vierelle kantaen selässään painavaa TELTTAA. MIES laskee TELTAN maahan ja rupeaa etsimään sopivaa leiripaikkaa.  

> MIES päättää kasata TELTAN PUUN viereen ja aloittaa tarmokkaasti kasaamisen. Koska tuulee voimakkaasti ja PUUN oksat taipuvat MIESTÄ kohden, on MIEHELLÄ vaikeuksia saada TELTTA pysymään kasassa. MIES kuitenkin onnistuu ja ihailee aikaansaannostaan tyytyväisenä. MIES haukottelee, tekee muutaman venytysliikkeen ja kömpii TELTTAAN nukkumaan.  

> Samaan aikaan NAINEN lähestyy PUUN alla olevaa TELTTAA ulkoiluttaen isokokoista KOIRAANSA. KOIRA viuhtoo itseään joka paikkaan ja NAINEN seuraa tarkkaavaisesti mitä se tekee. KOIRA nuuhkii ensin TELTTAA ja alkaa sen jälkeen ruopimaan maata PUUN juurelta ja nostaa sitten takajalkansa tehden tarpeensa PUUN juurelle. Sen jälkeen KOIRA hyppii PUUN runkoa vasten haukkuen latvalla istuvaa PÖLLÖÄ. PÖLLÖ lähtee peloissaan lentoon ja KOIRA rupeaa jahtaamaan sitä.  

> Sillä välin ROSVO ilmestyy NAISEN taakse. ROSVO hyökkää NAISEN kimppuun takaa päin ja alkaa hurja kamppailu elämästä ja kuolemasta. MIES kaataa NAISEN alleen ja NAINEN rupeaa kirkumaan hätääntyneesti.  

> MIES TELTASSA herää NAISEN huutoihin ja kömpii TELTASTA ulos. MIES rientää NAISEN avuksi ja samalla KOIRA jättää PÖLLÖN rauhaan, juoksee ROSVON viereen ja puree raivokkasti ROSVOA takapuolesta.  

> Kahakka on kovimmillaan, kunnes pelottava POLIISI saapuu pamppua pyöritellen paikalle. POLIISI pamputtaa ROSVOA ja laittaa hänet käsirautoihin. ROSVO yrittää rimpuilla, mutta POLIISI saa talutettua hänet pois paikalta.  

> NAINEN kiepsahtaa kiitollisena hänet pelastaneen MIEHEN kaulaan ja he kömpivät yhdessä MIEHEN telttaan.  

> Sen pituinen se.

Tätä tarinaa voin TODELLA suositella! Vedin sen meidän äitin miehen 5-kymppisillä ja sain aivan mielettömän sukseen ja mahtavat naurut!  ;D Kannattaa muuten vähän jaotella niitä rooleja niin, että tulee vieläkin hauksempi: esim. mä laitoin itse päivänsankarin sen pienen hennon naisen rooliin ja naurut oli taattu!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Tohon tuttujuttu-leikkiin; ymmärtääkseni perusidea on saada ehkä tietää jotain uutta hääparista ja saada tietää heidän näkemyksensä joihinkin asioihin. esim. tasa-arvo siivoamisessa tms. jota kaikki vieraat eivät välttämättä tiedä... eri asia on kuinka saada ainakin suurin osa vieraista kiinnostumaan kysymyksistä ja vastauksista...

Kysymykset voivat olla myös sellaisia, ettei osapuolet ole tulleet niitä ajatelleeksi aikaisemmin. En usko että kukaan lähtisi tuossa leikissä suoraltaan valehtelemaan vieraiden iloksi, eiköhän kaikkien riemu olisi jos hääpari toisensa tuntisi..?

Toinen leikkisi ei kuulosta tutulta... perinteisen sanan selitys aliaksen kun voi kyllä tehdä seisaaltaankin...  

ainut leikki, jonka tunnen ja jossa ollaan lattialle, tosin päädytään sinne, on suohon laulu.

Link to comment
Share on other sites

Itse tykkään "lapsellisista" leikeistä. Siis sellaisista, mihin kaikki voi osallistua ikään katsomatta :) Kaasollani oli joku ameebasta-ihmiseksi -leikki, nyt en kuollaksenikaan muista tarkkaan miten se meni ;D

Ja rahastushommat on meillä kanssa täysin boikotissa. Eihän lapsetkaan rahasta leiki.

Link to comment
Share on other sites

Parhaat häät, joissa olen ollut ei sisältänyt muita "leikkejä" kuin kimpun heiton ja sukkanauhan heiton. Häissä oli muuten todella hyvä tunnelma, oli tanssia, lauluesityksiä, pari puhetta ja toisiinsa tutustumista. Esim. jokainen vieras kertoi itsestään jotain (oli siis pienet häät). Sellaiset häät mekin haluamme, koska juhlamme eivät kestä muutenkaan myöhään. Jos ei leikkejä halua niin eihän niitä kukaan pakota ottamaan. Onnistuneet häät saadaan muutenkin aikaiseksi. Mutta jos leikkejä haluaa niin siitä vaan kunhan ne on mukavia, ei nolaavia....niitäkin on nähty...  :(

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule leikkejä ja olen siitä ihan tyytyväinen. Olen sitä mieltä, että suurin osa hääväestä meillä on viime vuosien aikana kolunnut aika monet häät, joten uusia juttuja on todella vaikea keksiä ja vanhat tuttujutut ja kuukausileikit alkaa jokainen osata ulkoa. Mulla on esim. kavereita, joilla oli viime kesänä ja on tänäkin kesänä viidet häät... Mitään nolausleikkejä tai sellaisia, joissa osallistujat kokevat olevansa vain hauskuuttamassa muita, en halua. Mutta kukin tyylillään...

Link to comment
Share on other sites

Meillä on myös aika vankka mielipide hääleikeistä - ei kiitos meidän häihin.  :)

Me ollaan sulhasen kaa sitä mieltä, että ME ollaan kuitenkin koko päivä keskipisteenä, niin ei haluta enää mitään "ylimääräistä" omiin häihimme. Halutaan nauttia täysillä siitä päivästä!  :)  Meille saa mielellään esittää vaikka mitä puheita ja lauluja, mutta me ei haluta itse osallistua mihinkään.

Jonkun mielestä meillä voi olla sitten tylsät häät, mutta koska hääpäivä on kuitenkin niin lyhyt niin halutaan myös seurustella vieraiden kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Aika lailla samoilla linjoilla olen kuin muutkin; kohtuudella leikkejä, joissa on tolkku tallella. En halua, että vieraat "pakotetaan" osallistumaan. Rahan suhteen oli siisen myös kielto päällä. Meille tulee ainakin yksi "minun henkilöhistoriaani peilaava" sukulaisteni esitys, mitä ikinä tämä sitten onkaan, veikkaan jotain musiikkihenkistä. Tietokilpailua palkintoineen on myös mietitty.

Eniten tässä vaiheessa odotan puheita, etenkin papin, isäni ja mahdollista sulhon puhetta. Nämä ovat mulle todellisia "vain kerran elämässä" juttuja, jotka on valmisteltu vain meitä ajatellen ja jotka eivät koskaan tule toistumaan  :-X

Link to comment
Share on other sites

Heipä hei,

Me pyysimme sulhon kanssa jo etukäteen kaasolta ja bestmanilta, ettei mitään leikkejä sitten häissä olisi.

Meille on myöskin tärkeintä saada rauhassa seurustella juhlaväen kanssa ja nauttia juhlasta sellaisenaan, ilman mitään epätoivoisia leikkivirityksiä.

Olemme olleet muutamissa häissä, joissa leikit on toteutettu todella huonosti tai joissa hääväki on melkeinpä poistunut paikalta toiseen huoneeseen (lue: baariin) kun leikit ovat alkaneet. Eli kiinnostus leikkeihin ei aina ole kovinkaan suuri.

Link to comment
Share on other sites

Me ei ilmeisesti voida välttyä morsiamen ryöstöltä, niin paljon siitä on laaja miespuolinen kaveriporukkamme jo puhunut.. Kaason kanssa on kyllä sovittu, kun hän juontaa homman ettei mitään nolaavaa sulhaselle! Lisäksi tulee varmaan hääkimpun ja sukkanauhan heitto, muuta emme välttämättä haluaisi!

Link to comment
Share on other sites

Me sulhon kanssa ei haluta meidän häihin leikkejä, ei ainakaan sellaisia jossa joutuu olemaan huomion keskipisteenä (tai no, siltä nyt ei kai omissa häissään kokonaan voi välttyä  ;D) On vähän ujonpuoleinen tuo mies, ja olen luvannut ettei häntä liikaa kiusata.

Ja jos joku yrittää ryöstää morsiamen, niin saa kyllä minulta henkilökohtaisesti turpaansa! (täytyy sitten muistaa tarpeeksi painokkaasti sanoa siitä kaikille etukäteen, ettei tarvitse toteuttaa uhkaustaan  ;D)

Kyllä puheet ja tanssi sekä yleinen jutustelu ja syöminen saavat meillä riittää ohjelmaksi. Täytyy vaan istuttaa karjalaissukulaisia vähän turkulaisten väliin, niin eiköhän se siitä ;D ;D

Ei minulla toki ole mitään leikkejä vastaan muiden häissä, olen sellaisia kaasona kerran itsekin järjestänyt ja hauskaa on ollut.

Link to comment
Share on other sites

Leikit on mun mielestä kivoja. Olemme kaason, bestmanin ja seremoniamestarin kanssa sopineet, että meidän häihin tulee vain kaksi leikkiä: morsiamen/sulhasen ryöstö ja joku muu. Meillä on aikataulutkin sellaisia, ettei muuta mahdu. Morsiamen/sulhon ryöstön toivon hoidettavan niin, ettei rahaa kerätä, vaan puoliso lunastetaan takaisin tehtävillä; esim. eräissä häissä sulho joutu opettelemaan macarenaa. Jostakin se voi tuntua nololta, mutta tuon sulhon mielestä sellainen oli vain hauskaa. Leikkien osallistujien täytyy olla vapaaehtoisia, en halua kellekään pahaa mieltä pakottamalla mukaan leikkiin.

Link to comment
Share on other sites

leikit on mielestäni ihan jees juttu!! Meidän häihin saa tulla leikkejä, kunhan niitä ei ole hirveästi! Minä olen niin tyhmä että olen valmis melkein mihin vain ( paitsi konttaaminen yms. puvun kanssa hankalat asiat) Kaasojen kanssa on ollut puhetta, ettemme halua tietää kaikkea mitä meille tulee. Olkoon meillekin jotain yllätystä!

Me tykkäämme itse pelata kaiken maailman aliasta ja pictionarya ja pantomiimia , joten eikähön sieltä jotain sellaista myös tulekin... ::)

Vaikka olen nähnyt samoja leikkejä juhlista toiseen, on niistä aina tullut erilaisia, sillä vieraat ja heidän asenne vaikuttaa ( ja tietenkin miten leikit on onnistuttu tekemään parin näköisiksi). Jos vieraana asenteesi on " hohhoijaa, taas tätä", niin totta kai niistä tulee tylsät juhlat! Asennetta kehiin!!!

Link to comment
Share on other sites

Hääleikkejä TÄYTYY olla. Mutta ei mitään sellaista, jota on noloa asittää sukulaisten edessä. Morsiamen/sulhasen ryöstölle sanoin ei kiitos, koska en hlua mitään ihme hulinaa ja sirkusmeininkiä.

Leikkejä n 5 kpl, lisäksi muuta ohjelmaa (lauluesitykseä ym.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...